«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η "κλιματική αλλαγή" είναι μια μεταφορά πλούτου 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τους φτωχούς στους πλούσιους


 Η "κλιματική αλλαγή" είναι μια μεταφορά πλούτου 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τους φτωχούς στους πλούσιους
Είστε θηρευτής ή θήραμα;

 

της Elizabeth Nickson 

Αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά που εξηγεί το σημερινό ασταθές οικονομικό περιβάλλον μας. Οι οικονομίες μας έχουν στραφεί στη συντήρηση και την αποανάπτυξη, η οποία έχει εξωπραγματικά χρηματιστικοποιηθεί. Η λύση είναι εύκολη. Περπατήστε το πίσω. Διότι η ηθική δυσωδία θα μας ακολουθεί για 100 χρόνια.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί 20 εκατομμύρια έχουν ξεχυθεί από τα νότια σύνορα τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια; Ω, ξέρω, σε αναζήτηση οικονομικής ελευθερίας, καταπίεσης από τις κυβερνήσεις των χωρών τους ή τους ολιγάρχες, ναρκωτικά, ομάδες θανάτου, εγκληματικότητα κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αφρική. Αλλά και πάλι, γιατί ρισκάρουν τόσο πολύ για να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους που σχεδόν σίγουρα, οι περισσότεροι από αυτούς αγαπούν. Η ιδέα του "τόπου" δεν είναι μια ιδέα, είναι μια βαθιά προσκόλληση, φυσική, συναισθηματική και αισθητηριακή, που υπερισχύει της λογικής. Πρέπει να σκοτώσεις πολλά από τον φυσικό σου εαυτό για να φύγεις, να ρισκάρεις τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου για να φύγεις στον κρύο γκρίζο βορρά και να μην επιστρέψεις ποτέ. Ο φόβος από μόνος του θα συντρίψει όλους εκτός από τους πιο δυνατούς.

Φεύγουν επειδή πρέπει.

Αλλά γιατί τώρα; Ήταν άσχημα από πάντα. Στη Νότια και Κεντρική Αμερική, μεταξύ των απογόνων των Κονκισταδόρων και των Κομμουνιστών, ο καθένας έχει αλεσθεί κάτω από τη φτέρνα του καταπιεστή εδώ και 20 γενιές. Επειδή οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ακτιβιστών πληρώνουν για αυτά τα μακρινά τρένα μεταναστών; Επειδή η αριστερά στην Ευρώπη και οι Δημοκρατικοί έχουν κηρύξει τα σύνορα ανοιχτά;

Όχι. Λοιπόν ναι, και όχι, αυτοί οι τελευταίοι είναι απλώς οι μηχανισμοί. Και έχουν κατασκευαστεί σκόπιμα.

Κυρίως έρχονται επειδή η BlackRock,* ο ΟΗΕ, το WEF αρπάζουν τα εδάφη τους, όσο πιο εύφορα τόσο το καλύτερο, τους διώχνουν από αυτά τα εδάφη και τους βάζουν σε πόλεις πολυκατοικιών όπου πρέπει να ξύνονται σαν κότες για να ζήσουν.  Η Ατζέντα 2030 οργιάζει κάτω από το ραντάρ στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου η "κοινωνία των πολιτών" που πληρώνεται από την κυβέρνηση και οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τους ολιγάρχες, παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερη γη και όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους από την παραγωγική οικονομία και τους σπρώχνουν στις τράπεζες γης της BlackRock.

Στο νότο, δεν είναι κρυφό. Είναι πολιτική του κράτους να καταστρέφει τις ζωές τους, να παίρνει τα πατρογονικά τους εδάφη, είτε πρόκειται για 40 στρέμματα είτε για μισό στρέμμα και να τους αφήνει να ζητιανεύουν στην άκρη του δρόμου. 


Αυτό το άρθρο αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του ΟΗΕ μέσα σε μια μέρα:


Η κλιματική αλλαγή είναι ένας πολύπλοκος οικονομικός μηχανισμός, ο οποίος με το πρόσχημα της "σωτηρίας του πλανήτη", αποσκοπεί στη διάσωση της τάξης των αρπακτικών.

Η οποία δεν είναι μόνο ηθικά χρεοκοπημένη, αλλά αντιμετωπίζει ένα επίπεδο κρατικού και εταιρικού χρέους που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει. Στην πιο υγιή οικονομία του κόσμου, τις ΗΠΑ, όλα τα κέρδη τώρα προέρχονται είτε από κάποιο μηχανισμό κρατικής επιδότησης - τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια της καταστροφής του Covid - είτε από τις εξασφαλισμένες υποχρεώσεις αθέτησης. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή η Penguin βρίσκεται στο δικαστήριο προσπαθώντας να αγοράσει την Random House. Γιατί; Επειδή μπορούν να δανειστούν χρήματα για να το κάνουν αυτό, να αγοράσουν πίσω μέρος των μετοχών τους και να πληρώσουν τους μετόχους τους. Αυτό σημαίνει ότι τα μεσαία στελέχη θα χάσουν τις δουλειές τους και ότι δεν θα εκδοθούν οριακά βιβλία, αλλά η αδηφάγος αγκάλη των Jamie Diamond και Larry Fink θα χορτάσει. Προς το παρόν. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Η ανάπτυξη, η πραγματική ανάπτυξη έχει σταματήσει σε κάθε επιχείρηση.

Έτσι λειτουργεί στην κορυφή της ταξικής πυραμίδας:

 Την περασμένη εβδομάδα στο νησί μου παρακολουθήσαμε το θέαμα των εύπορων, πολύ μορφωμένων και ομιλούντων ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών που υποστήριζαν ότι οι φτωχοποιημένοι ηλικιωμένοι, οι νέοι και οι οικογένειες που ξεκινούν τη ζωή τους δεν πρέπει να έχουν κατοικία λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το νησί μας είναι 74 τετραγωνικά μίλια με 10.000 κατοίκους. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έναν κάτοικο ανά πέντε στρέμματα.

Η κυβέρνησή μας, το Τραστ, είχε προτείνει τη χρήση βοηθητικών κτιρίων, τα οποία θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τον κώδικα, για μακροχρόνιες ενοικιάσεις.

Η ακραία μορφή διατήρησης της γης που εφαρμόζουμε σήμαινε ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, οπότε μόνο οι πλούσιοι και οι καλά συνταξιούχοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εδώ. Περίπου χίλιοι άνθρωποι σε ηλικία εργασίας καταφέρνουν να ζουν, συνήθως μέσω απομακρυσμένης εργασίας. Δεν έχουμε προσωπικό για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις επιχειρήσεις, τα εστιατόρια. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εδώ. 

Περίπου 200 άτομα στα νησιά μας, κυρίως 70 και 80 ετών, στενά συνδεδεμένα με την υστερική πτέρυγα του περιβαλλοντικού κινήματος, εργάζονται στη διαδικασία για να σταματήσουν κάθε ανάπτυξη. Κάθε νέος κάτοικος που βγάζει άδεια επισκέπτεται και απειλείται από έναν υπεύθυνο του νόμου. Η γυναίκα που υποκίνησε αυτό το συγκεκριμένο όπλο, μια πρώην γραφειοκράτισσα του περιβάλλοντος από το Λος Άντζελες, απαιτούσε επί χρόνια πλήρους απασχόλησης υπαλλήλους του νόμου, μέχρι που κέρδισε, και μετά αγωνίστηκε για επιθετική επιβολή.

Με αυτή τη μία πράξη, έβαλε τους νησιώτες μεταξύ τους, δημιουργώντας σύγκρουση εκεί που δεν υπήρχε. Και αυτό είναι σκόπιμο.
Μια κοινότητα διχασμένη ελέγχεται εύκολα.

Σας θυμίζει τίποτα;

Την ίδια στιγμή, στις τεράστιες εκτάσεις των ορεινών δασών μας, ο οργανισμός Transitions του ΟΗΕ συσσωρεύει σιγά σιγά αυτή τη γη. Για ποιον; Δεν ξέρουμε πραγματικά. Η Transitions είναι παντού, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, σε κάθε χώρα της Ευρώπης.  Είναι εκεί που ζείτε. Είναι ένας από τους πολλούς άξονες της Ατζέντας 2030. Παντού, εισβάλλει στις τοπικές κυβερνήσεις και ενεργεί για την καταστολή της οικονομικής δραστηριότητας.

Η Transitions εμπορεύεται επίσης πιστωτικά μόρια άνθρακα. Για ποιον; Για ποιον νομίζετε;

Ως εκ τούτου, η Transitions, η οποία έχει ένα χαμογελαστό πρόσωπο δημοσίων σχέσεων στο χρώμα του ουράνιου τόξου, ασχολείται με αυτή την επιχείρηση.
Αγοράζει γη για να τη μεταβιβάσει σε διεθνείς οργανισμούς και μεγαλοπλούσιες οικογένειες, ώστε να μπορούν να βγάλουν χρήματα από τα δάση μας. Αλλά όχι εμείς. Εμείς δεν μπορούμε.  Δεν μπορούμε καν να τα αραιώσουμε για να αποτρέψουμε καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Αυτά τα συμβόλαια πρέπει να είναι ενδιαφέροντα, όχι ότι μπορεί να τα δει κανείς. Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να λειτουργήσουν ως φοροαπαλλαγές για πρώτη φορά. Το δεύτερο πράγμα που κάνουν είναι να λειτουργούν ως ετήσια έκπτωση φόρου επειδή αυτά τα δέντρα τρώνε CO2. Πολύ έξυπνο. Τα διεθνή συμφέροντα αγοράζουν τη γη μας (και τη δική σας) και τη χρησιμοποιούν για να μην πληρώνουν φόρους. Ενώ τραπεζώνουν μερικά από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη.

Πολλαπλασιάστε το αυτό 100.000 φορές και θα δείτε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του τεράστιου μωσαϊκού, του παζλ, του σχεδίου της Κλιματικής Αλλαγής/Ατζέντα 2030 που θα κλείσει την οικονομική δραστηριότητα παντού.

Φανταστείτε αυτούς τους ανθρώπους ενσωματωμένους σε κάθε βιομηχανία. Επειδή είναι. Ο Καναδάς έχει αρκετό πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να προμηθεύσει τον κόσμο για τα επόμενα πεντακόσια χρόνια. Έχουμε όλα τα ορυκτά σπάνιων γαιών που απαιτούνται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κάθε πράσινη εφεύρεση. Εμείς, το πιο μορφωμένο εργατικό δυναμικό στον κόσμο, έχουμε αναπτύξει εκατοντάδες μέτρα μετριασμού που αποτρέπουν τις επιπτώσεις των εξορύξεων που κάνουμε.  Η εξόρυξη είναι η πιο παραγωγική μηχανή της οικονομίας. Ο πολλαπλασιαστής των θέσεων εργασίας της είναι 7, και οι επτά θέσεις εργασίας είναι υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η εξόρυξη σημαίνει ότι οι αγροτικές επαρχίες και οι δήμοι μπορούν να ευημερούν, να πληρώνουν για τα σχολεία τους, την υγειονομική τους περίθαλψη.

Κάθε αγρόκτημα, κάθε ράντσο, κάθε αγροτική επιχείρηση, κάθε επιχείρηση υλοτομίας, κάθε εργολάβος, κάθε εργολάβος και οικοδόμος, κάθε αλυσίδα παντοπωλείων, κάθε εκπληκτικά επιτυχημένη επιχείρηση έχει ένα ακτιβιστικό στέλεχος που της έχει ανατεθεί. Το μόνο που κάνει αυτός ο ακτιβιστής είναι να καταστρώνει στρατηγικές για το πώς να καταστρέψει αυτή την επιχείρηση. Και πληρώνονται, μέσω περιβαλλοντικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από την BlackRock.


Ο Τάκερ Κάρλσον έγραψε ένα άρθρο πριν από δύο χρόνια για έναν κτηνοτρόφο των Άμις, τον πιο επιτυχημένο στην περιοχή του, σούπερ-πράσινο, που δεν χρησιμοποιεί λίπασμα, ούτε καν βενζίνη, τον οποίο επισκέφθηκε και τον έκλεισε μια ένοπλη συμμορία κυβερνητικών τραμπούκων. 

Έτσι λειτουργούν. Βρείτε τους πιο επιτυχημένους σε οποιονδήποτε τομέα ή υποτομέα, επιτεθείτε και καταστρέψτε τους. Κανείς δεν πρέπει να συγκεντρώσει αρκετή οικονομική ή κοινοτική δύναμη για να αντεπιτεθεί.

Θα φτύσουν στον ανεμιστήρα. 

 

Χρησιμοποιώ την BlackRock εδώ ως συνώνυμο του Larry Fink, της Morgan Stanley, της Goldman Saks, της McKinsey, της Vanguard, όλων των συνταξιοδοτικών ταμείων και κάθε άθλιου Hedgie. Αν δεν βιάζετε τον αναπτυσσόμενο κόσμο για πιστώσεις διοξειδίου του άνθρακα και δεν εξαθλιώνετε εκατομμύρια ανθρώπους, είστε έξω από το παιχνίδι. 


Η Elizabeth Nickson εκπαιδεύτηκε ως δημοσιογράφος στο γραφείο του Time Magazine στο Λονδίνο. Έγινε επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του περιοδικού LIFE στα τελευταία χρόνια της μηνιαίας έκδοσής του και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απέκτησε τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων του Νέλσον Μαντέλα πριν αυτός αποφυλακιστεί από το Robben Island. Συνέχισε να γράφει για τα περιοδικά Harper's Magazine, Guardian, Observer, Independent, Sunday Telegraph, Sunday Times Magazine, Telegraph, Globe and Mail και National Post. Το πρώτο της βιβλίο The Monkey Puzzle Tree ήταν μια έρευνα για το πρόγραμμα ελέγχου του νου της CIA MKULTRA και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Bloomsbury και Knopf Canada. Το επόμενο βιβλίο της, Eco-Fascists, How Radical Environmentalists Are Destroying Our Natural Heritage, ήταν μια ματιά στο πώς ο περιβαλλοντισμός, κακώς ασκούμενος, καταστρέφει την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό πολιτισμό στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Εκδόθηκε από τον Adam Bellow στην Harper Collins US. Είναι Senior Fellow στο Frontier Center for Public Policy, fcpp.org. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά έγγραφα πολιτικής για διάφορα στοιχεία της περιβαλλοντικής χούντας εδώ: https://independent.academia.edu/ElizabethNickson.

 

elizabethnickson.substack.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

1 σχόλιο:

  1. Η πρώτη εικόνα επάνω εμπεριέχει τό μεγαλυτερον θανάσιμον αμαρτημα τού "δυτικού" 'βριοπολιτισμού....
    Συγχαρητήρια σέτόν Ζωγράφον διά τήν Σύλληψιν καί ιδίως διά τήν Εκτέλεσιν τού θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή