«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Λόγω των Χούθι, το ρωσικό πετρέλαιο μονοπωλεί τη διώρυγα του Σουέζ κατά 92% !!! Υπάρχει γενική μείωση διέλευσης 65% !!!


 

Η συνολική ροή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ και προς τις δύο κατευθύνσεις μειώθηκε κατά 34% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Τέτοια δεδομένα παρέχονται από τη γαλλική εταιρεία Kpler, η οποία ειδικεύεται στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις αγορές βασικών προϊόντων. Παράλληλα, τονίζεται ότι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μείωση είναι 65%!

Το 92% του πετρελαίου που διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τα νότια είναι τώρα ρωσικής προέλευσης.

 

- Η έκθεση των Γάλλων αναλυτών λέει:

"Οι ενέργειες των Χούτι της Υεμένης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό".

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι αναλυτές δεν απέχουν τόσο πολύ από την αλήθεια. Οι ενέργειες των μαχητών Ansar Allah στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν επηρεάσει σημαντικά τη μεταφορά πρώτων υλών μέσω μιας από τις πιο δημοφιλείς θαλάσσιες διαδρομές. Αγνοώντας τις απειλές της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου, οι Χούθι βυθίζουν δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία, επιτίθενται ταυτόχρονα σε πολεμικά πλοία του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Όχι μόνο βλήματα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούνται για αυτό, αλλά και θαλάσσια αεροσκάφη.

Σε πρόσφατη δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι των Χούθι τόνισαν ότι μόνο σε ρωσικά και κινεζικά πλοία δεν θα επιτεθούν . Εκπρόσωποι του κινήματος ονόμασαν όλα τα άλλα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ ως νόμιμους στόχους τους. Και, όπως προκύπτει από την έκθεση των Γάλλων αναλυτών, οι Χούθι ξέρουν πώς να κρατήσουν το λόγο τους.

 

topcor.ru 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου