«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η κρυφή ιστορία της διαστελλόμενης Γης και η Συναρχία

 Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 180 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ


 

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ:

 


Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας δημιουργήθηκε αρχικά ακριβώς στις διαστάσεις που έχει τώρα, όπως και ότι το είδος μας είναι πάρα πολύ πρόσφατο σε σχέση με την παλαιότητα της Γης. Παρόλο που πολλές από τις παλαιές πεποιθήσεις που θεωρούνταν θέσφατα αναθεωρήθηκαν σιγά-σιγά με βάση πιο λογικά επιστημονικά επιχειρήματα, η πίστη ότι η αρχέγονη Γη δημιουργήθηκε στο σημερινό της μέγεθος διαιωνίστηκε, έως ότου έγινε ένα σημαντικό παγκόσμιο μοντέλο της επιστήμης.

Σήμερα λοιπόν, οι νέοι διδάσκονται ότι η Γη δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια στο σημερινό της μέγεθος, και ότι στη γεωφυσική ισχύει η θεωρία των τεκτονικών πλακών.

Ωστόσο, τα σύγχρονα γεωλογικά στοιχεία φαίνεται να αποδεικνύουν ότι η έννοια της σταθερής διαμέτρου της Γης μπορεί να είναι εντελώς λανθασμένη και ότι οι τεκτονικές πλάκες δεν ταιριάζουν παρά μόνον σε μία σφαίρα πολύ μικρότερη.

Γιατί όμως αυτά αποκρύπτονται και ο κόσμος συνηθίζει σε μία εντελώς ψευδή κοσμοθεώρηση; Μα για τους ίδιους λόγους που όλες οι σημαντικές γνώσεις αποκρύπτονται σε όλους τους τομείς εδώ και χιλιετίες: οι επιπτώσεις της απόκτησης τέτοιων γνώσεων οδηγούν σε επικίνδυνες για τις κυρίαρχες ελίτ σκέψεις που δεν πρέπει να τίθενται ποτέ από τους λαούς, προκειμένου να είναι χειραγωγήσιμοι.

 

Η θεωρία της μετατόπισης των ηπείρων

Στις αρχές του 1900, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση όταν ο Γερμανός γεωφυσικός και μετεωρολόγος Άλφρεντ Βέγκενερ (Alfred Wegener, 1880-1930) πρότεινε τη θεωρία της μετατόπισης των ηπείρων. Παρατήρησε ότι οι μεγάλες χερσαίες μάζες της Γης μπορούσαν να συναρμολογηθούν μεταξύ τους σαν ένα παζλ και δήλωσε ότι οι ήπειροι κάποτε είχαν ενωθεί σε μια ενιαία στεριά, την Πανγαία, και αργότερα είχαν απομακρυνθεί.

Μη μπορώντας όμως να παράσχει έναν επιστημονικό μηχανισμό του γιατί συμβαίνει η μετατόπιση, το έργο του χλευάστηκε και αγνοήθηκε για δεκαετίες μέχρι που βρέθηκε η απόδειξη της διαστολής του ωκεάνιου πυθμένα, που στις αρχές της δεκαετίας του 60 οδήγησε στη θεωρία των δώδεκα κύριων τεκτονικών ή λιθοσφαιρικών πλακών και μερικών μικρότερων, που σήμερα αποτελεί τον πυλώνα των γεωεπιστημών.

 

Οι τεκτονικές πλάκες της Γης. Πηγή: Βικιπαίδεια.

 

Παρόλο που ο Βέγκενερ είχε περιορισμένο αριθμό δεδομένων και τεχνολογία σε σύγκριση με την σημερινή εποχή, η θεωρία του δεν άλλαξε δραματικά. Έχουν προταθεί διάφοροι συνδυασμοί γεωδυναμικής υπόθεσης, όπως ο συστολισμός, ο επεκτατισμός ή η κινητικότητα, πάντα σε έναν πλανήτη σταθερής διάστασης, αλλά αρκετοί φυσικοί και οι γεωλόγοι σήμερα πια δέχονται ότι η ακτίνα της Γης ναι μεν επί δισεκατομμύρια χρόνια παρέμενε σταθερή, ωστόσο, κάποια στιγμή μεγάλωσε.

Και τούτο διότι, όπως θα δούμε παρακάτω, σύγχρονες μελέτες του πυθμένα των ωκεανών καταδεικνύουν ότι η Γη άρχισε να διογκώνεται πριν από 180 εκατομμύρια χρόνια.

Η υπόθεση της διαστολής της Γης υποστηρίζεται κυρίως από δεδομένα παλαιοντολογίας, παλαιομαγνητισμού, παλαιοκλιματολογίας και γεωλογίας. Οι ισοχρονικές γραμμές του πυθμένα του ωκεανού δεν ταιριάζουν σε μια Γη ίδιου μεγέθους με το σημερινό, αλλά μόνο σε μια Γη με μικρότερη ακτίνα. Η δε ορογένεση φαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα της διαστολής της Γης.

Η θεωρία των τεκτονικών πλακών έχει επιβιώσει για δεκαετίες, επειδή οι υποστηρικτές της την έχουν απομακρύνει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα, απορρίπτοντας ή παραβλέποντας συστηματικά κάθε αντίθετο στοιχείο και επιλέγοντας μόνο τα δεδομένα που υποστηρίζουν τις απόψεις τους.

Η πεποίθηση ότι η Γη δεν έχει αλλάξει σε μάζα ή όγκο διατηρήθηκε για σχεδόν έναν αιώνα, έτσι νέες θεωρίες, όπως η υποβύθιση, έχουν εφευρεθεί για να εξηγήσουν το μυστήριο της εξαφάνισης της ωκεάνιας λιθόσφαιρας. Περί τίνος πρόκειται;


Η συναρπαστική συνέχεια.. ΕΔΩ


3 σχόλια:

  1. Εφόσον το έψαχνα από παντού, πριν από 16 χρόνια περίπου είχα καταλήξει κι εγώ σε αυτή την θεωρία, δηλαδή ότι έτσι ακριβώς έγινε, και η Πανγαία δεν βρισκόταν σε κανέναν ωκεανό. Μάλιστα τότε, κι ας υπήρχε ελάχιστο νερό, πρέπει να έγινε η πρώτη αποστολή Ελλήνων στον πλανήτη μας. Αυτοί ήταν οι πρώτοι εξωγήινοι, και φυσικά κάτω από μία τέτοια πολύ διαφορετική μορφή του πλανήτη, πρέπει και οι Έλληνες αυτοί να ήταν πολύ διαφορετικοί από τους Έλληνες των Προϊστορικών και Ιστορικών χρόνων. Αυτών των Ελλήνων η παρουσία είναι που έχει εντοπιστεί σε κάθε άκρο της σφαίρας, με πρώτα και σημαντικότερα ευρήματα τα ελληνικά γράμματα σε επιγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έπιασες λάθος. Την θεωρία της διαστελλόμενης Γης την κρατάνε στην αφάνεια ακριβώς γι αυτό. Γιατί κι αυτή πετάει στα σκουπίδια την "καταγωγή από πίθηκο". Σκέψου.. Μία στεριά όλη κι όλη..Ένας πολιτισμός..Ο Ελληνικός.

      Διαγραφή