«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσσίας

 γράφει ο ΕργΔημΕργ



Αφορμή γιά ετούτο εδώ, στάθηκε ένα αρθράκι σχολιασμού επικαιρότητας στο «σημειωματάριο» του Μάρκο ντέΣάντ. (Όχι στο «επίσημο» ιστολόγιό του, τη «Μαύρη Φατρία«.)

Ας μη βιαστεί να χαρεί, όμως, ο καλός φίλος μαρκήσιος (αν καί παρακάτω στο κείμενό του, τό ‘πιασε το νόημα – θα δείτε γιά ποιό πράγμα μιλάω). Τα πράγματα δεν (θα) είναι τόσο εύκολα.

Αλλά, πάμε να δούμε πρώτα μερικά ιστορικά στοιχεία.

. . . . . . . . . . .

α. Παρελθοντικές εισβολές στη Ρωσσία

Αυτή τη στιγμή, θυμάμαι τέσσερεις (4). Όμως, θα διαπιστώσετε πως κάθε φορά οι Ρώσσοι γίνονται όλο καί καλύτεροι στην άμυνα της χώρας τους. Προφανώς παίρνουν τα μαθήματά τους… καί δεν τα ξεχνάνε.

Στα παρακάτω, ίσως σας φανεί παράξενη η έλλειψη αναφοράς στον Α’ ΠΠ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού δεν σημειώθηκε εισβολή στη Ρωσσία, παρά μόνο προσωρινή κατάληψη καί ανακατάληψη συνοριακών εδαφών της. Τελικά, οι μπολσεβίκοι συνήψαν ανακωχή με τους Γερμανούς, αποδίδοντάς τους μάλιστα αρκετά μεγάλες Ρωσσικές εκτάσεις, τις οποίες έτυχε να κατέχουν οι Γερμανοί εκείνη τη στιγμή.

Οι υπόλοιπες ιστορικές εισβολές στη Ρωσσία, είναι οι εξής:

. . . . . . . . . . .

i. Τεύτονες Ιππότες

Αυτοί οι λεβέντες, τώρα, λέγεται πως προήλθαν από τη συγχώνευση δύο μεσαιωνικών Γερμανικών ιπποτικών ταγμάτων, των Ιπποτών του Σταυρού καί των Ιπποτών του Ξίφους. Ωστόσο, η Γουΐκι λέει πως ιδρύθηκαν ως αυτόνομο τάγμα νοσοκόμων, καί στην πορεία εξελίχθηκαν σε σκληρή στρατιωτική μηχανή, απορροφώντας τους λοιπούς Γερμανούς «συναδέλφους» των άλλων ιπποτικών ταγμάτων.

Τέλος πάντων, αυτοί έδειξαν ελάχιστο ενδιαφέρον γιά τους Αγίους Τόπους, όπως γενικά οι Γερμανοί ηγεμόνες έδειξαν ελάχιστο ενδιαφέρον να μετάσχουν στις Σταυροφορίες… αν καί ανακατέλαβαν την Ιερουσαλήμ από τους Άραβες (γιά μιά 15ετία) με την Στ’ Σταυροφορία, διά του αυτοκράτορος Φρειδερίκου Β’ Χοχενστάουφεν.

Αυτοί ενδιαφερόντουσαν κυρίως γιά την επέκταση προς Ανατολάς, το γνωστό γεωπολιτικό δόγμα Drang nach Osten, το οποίο επέζησε μέχρι καί τις μέρες του Χίτλερ (που το υιοθέτησε πλήρως). Θεωρητικώς, ήθελαν να εκχριστιανίσουν Λιθουανούς καί λοιπούς βαρβάρους της περιοχής, συν να τη σπάσουν στους «αιρετικούς» (δηλ. ορθοδόξους) Ρώσσους. (Διότι, εκείνα τα χρόνια, οι Γερμανοί ήσαν καθολικοί.) Έφτασαν κοντά στους στόχους τους, με τις λεγόμενες «Βόρειες (ή «Βαλτικές») Σταυροφορίες«. Μάλιστα, κατάφεραν όχι μόνον να εκχριστιανίσουν (με το στανιό) ένα σωρό κόσμο, αλλά ίδρυσαν κι ολόκληρο κρατίδιο, το Καίνιγκσμπεργκ ( = «Βασιλοβούνι». Αυτό, από το 1946 καί εντεύθεν, ονομάζεται «Καλίνινγκραντ» καί είναι μέλος της Ρωσσίας – της ΕΣΣΔ πρίν το 1991.)

Είναι ακριβώς το «μήλον της Έριδος», γιά το οποίο ο Χίτλερ ζήτησε από τους Πολωνούς να του παραχωρήσουν τον περίφημο «διάδρομο του Γκντάνσκ«, ώστε να το ενώσει διά ξηράς με την υπόλοιπη Γερμανία, οι Πολωνοί του αρνήθηκαν, καί τους επιτέθηκε. (Έναρξη Β’ ΠΠ στην Ευρώπη.)

. . . . . . . . . . .

Ωστόσο, όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος.

Επειδή οι Γερμανοί γενικώς είναι αγύργιαγα κεφάλια (ντίπ ντουβάρια…), θεώρησαν παιχνίδι το να συνεχίσουν τις πολεμικές τους εκστρατείες προς Ανατολάς, μάλιστα βάζοντας χέρι στους ίδιους τους Ρώσσους. Όμως, έφαγαν μιά μαλαπέρδα στη λίμνη Πέϊπους από τον Αλέξανδρο Νιέφσκυ το 1242, συν μιά δεύτερη γερή σφαλιάρα το 1410 στη μάχη του Τάννενμπεργκ από τον συνασπισμό Πολωνών καί Λιθουανών, καί ησύχασαν. (Προσωρινά. Ποτέ δεν πρόκειται να ησυχάσουν μία καί καλή οι Γερμαναράδες.) Δεν κατεστράφησαν εντελώς, αλλά άρχισαν να παίρνουν τον κατήφορο (οικονομικώς καί στρατιωτικώς).

Σημειώστε ότι οι Λιθουανοί έγιναν χριστιανοί το 1386, ώστε πλέον δεν παρείχαν αφορμή στους Τεύτονες Ιππότες να τους επιτίθενται, με προσχηματική αιτία (των Τευτόνων) ότι οι Λιθουανοί παρέμεναν ειδωλολάτρες. Παρά ταύτα, οι Τεύτονες συνέχισαν να τους παρενοχλούν, κι έτσι οι Λιθουανοί τα πήραν στο κρανίο καί τους πολέμησαν καί τους νίκησαν το 1410.

. . . . . . . . . . .

β. Πολωνοί καί Λιθουανοί

Η Πολωνία έγινε χριστιανικό κράτος το 966, επί ηγεμόνα Μιέζσκο του Α’. Επειδή, όμως, εξ αρχής συνδέθηκε θρησκευτικώς με τη Ρώμη (καί όχι με την Κωνσταντινούπολη), προφανώς ακολούθησε καί την πορεία του Βατικανού. (Εννοώντας ότι, όταν ο Καθολικισμός διαχωρίστηκε από την Ορθοδοξία, κυρίως μετά το δεύτερο σχίσμα του 1054, τον ακολούθησαν καί οι Πολωνοί.) Ειδικά, μάλιστα, μετά την θρησκευτική προσχώρηση των Γερμανικών κρατιδίων προς τον Προτεσταντισμό, η εθνική ταυτότητα της Πολωνίας σε μεγάλον βαθμό άρχισε να καθορίζεται από τον Καθολικισμό της, σε αντίθεση με τον Προτεσταντισμό των Γερμανών στα δυτικά της καί την Ορθοδοξία των Ρώσσων στ’ ανατολικά της.

Βέβαια, τέτοιες διακρίσεις πυροδοτούν καί πολέμους – αν χρειαστεί. Κι έτσι…

…Θυμάστε την «κοινοπραξία» Πολωνών-Λιθουανών από την προηγούμενη ενότητα; Έ, λοιπόν, αυτοί οι λεβέντες επιτέθηκαν στους Ρώσσους (το 1605), καί κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι τη Μόσχα – καί την κατέλαβαν! (Βέβαια, στη Ρωσσία τότε υπήρχε μιά ψιλοχαώδης κατάσταση, εξ αιτίας διαμαχών γιά την εξουσία – κι όχι μόνο την τσαρική. Πχ εξεγέρσεις κοζάκων.) Όμως, τότε συνέβη το εξής:

Δύο Ρώσσοι κατάφεραν κι ένωσαν τον λαό τους σε εξέγερση. Ο ένας ήταν ο πρίγκηπας Ντμίτρυ Ποζάρσκυ· ο άλλος, όμως, ήταν ένας …χασάπης (ναί!), καί περιστασιακώς έμπορος, ο Κούζμα Μίνιν.

Αυτοί οι δυό (με τον στρατό τους, εννοείται), μαζί με τη βοήθεια (αργότερα) ετέρου πρίγκηπα, του Ντμίτρυ Τρουμπετσκόϋ, κατάφεραν καί κατενίκησαν τον συνασπισμό Πολωνών-Λιθουανών, καί μέχρι το 1613 τους είχαν διώξει από τη Ρωσσία! Προς τιμήν τους, στήθηκε μνημείο στην «Ερυθρά Πλατεία», το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα.

Λεπτομέρεια: ένας από τους πρώτους Σοβιετικούς (Ρώσσους) στρατιώτες, που μπούκαραν στο Ράϊχσταγκ στις 30 Απριλίου 1945, ονομαζόταν επίσης Μίνιν (Μιχαήλ)! Λέγεται, επίσης, ότι πρώτος αυτός ανέβηκε στη σκεπή του κτιρίου καί κουνούσε τη σημαία εκεί επάνω, αλλά στη διμοιρία του δεν υπήρχε φωτογράφος. Δηλαδή, δεν ήταν αυτός, που φωτογραφήθηκε -σ’ εκείνη την πασίγνωστη εμβληματική φωτογραφία-…

…δύο μέρες αργότερα στη σκεπή του κτιρίου με τη Σοβιετική σημαία, που ήταν ο (Γεωργιανός) Μελίτων Καντάρια,…

…Αλλά κάτι πλάκες που κάνει η Ιστορία, όμως!…

. . . . . . . . . . .

«- Καί ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα, κυρία;»

«- Ότι οι Ρώσσοι, ακόμη κι αν νικηθούν στρατιωτικώς, θα στήσουν αντάρτικο καί θα ρημάξουν τους εχθρούς τους, παιδί μου! Δεν ξεμπλέκεις εύκολα από δαύτους!»

. . . . . . . . . . .

iii. Ναπολέων (ο Μέγας)

Ετούτος εδώ, καί πασίγνωστος είναι, καί πολλούς θαυμαστές εξακολουθεί να έχει παγκοσμίως… που ζούν μ’ έναν αναστεναγμό: «- Άχ, καί να νικούσε στο Βατερλώ!» 🙂

Ωστόσο, μή βιαστήτε να χαρείτε! Δεν είναι άψογος ο βίος του. Μιά λεπτομέρεια, που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι πως δεν ήταν απλά «κομματόσκυλο» των επαναστατών ( ; ) του 1789, αλλά προήχθη σκανδαλωδώς από υπολοχαγός σε υποστράτηγο. Κι έτσι άρχισε να κατέχει εξουσία. Τόσο, που ήδη το 1792 ήταν μέγας καί τρανός.

Γιατί, όμως; επειδή είχε ωραία μάτια;

Σαφώς όχι. Υποψιάζομαι ότι, γιά να εκτοξευθεί (κυριολεκτικώς!) στις κορυφές της εξουσίας, ξεπούλησε τους συμπατριώτες του, τους Κορσικανούς, υποσχόμενος (σε ποιός ξέρει ποιούς μασώνους καί λοιπούς) ότι θα φροντίσει να μην εξεγερθούν καί να μην αποσχισθούν από τη Γαλλία ποτέ.

Ειρήσθω ότι τα αυτονομιστικά κινήματα της Κορσικής έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας (δές πχ δημοσίευμα Μαρτίου 2022), καί προφανώς θα συνεχιστούν μέχρι επιτεύξεως του στόχου τους, οπότε καταλαβαίνετε τί παίχτηκε. Τώρα, βέβαια, ποιά γεωστρατηγική σημασία μπορεί να έχει η Κορσική (λες καί η Ιταλία είναι τόσο τρομερός εχθρός της Γαλλίας), ή γιατί οι Κορσικανοί δεν γουστάρουν υπαγωγή στο Γαλλικό κράτος, ή αν ενεργούν προς χάριν τρίτων (καί ποιών), είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλια – καί δεν θα εμβαθύνουμε εδώ. (Πάντως, κάποιοι σοβαροί λόγοι θα υπάρχουν, που συμβαίνουν αυτά.)

. . . . . . . . . . .

Οπότε, ο λεβέντης (μπόρεσε καί) πήρε παραμάζωμα Ιταλούς, τη «Γαληνοτάτη Δημοκρατία» των Βενετσιάνων, τους Αυστριακούς, τους Πρώσσους, τους έτσι, τους αλλοιώς,… τακίμιασε καί με τις αλεπούδες του Βατικανού,… αλλά στο τέλος (καί πρό Βατερλώ) βρήκε τον μάστορά του με τους Ρώσσους.

Λέγεται ότι, αφορμή γιά να μπουκάρει στη Ρωσσία, ήταν η άρνηση των Ρώσσων να συμπράξουν στον ναυτικό αποκλεισμό της αγγλίτσας, καί πήγε να …τους βάλει μυαλό. Όντως, τους έβαλε μυαλό από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο του 1812· αλλά οι Ρώσσοι υποχωρούσαν με την τακτική της «καμμένης γής», δηλαδή καταστρέφοντας τα πάντα πίσω τους, ώστε ο εχθρός να μή βρίσκει εφόδια. (Τακτική, που αργότερα εφάρμοσε καί ο Κολοκοτρώνης.) Κι έτσι, μέχρι τον Δεκέμβριο του 1812 οι Γάλλοι είχαν υποχωρήσει πάλι πίσω, νικημένοι από την πείνα καί τον τρομερά αφιλόξενο Ρωσσικό χειμώνα. Βάλε καί τις επιδρομές του Ρωσσικού στρατού εναντίον των αποδεκατισμένων Γάλλων (ένα ρεμπέτ ασκέρ, πλέον, που απλά κοίταζε να επιβιώσει, μπάς καί γυρίσει πίσω στην πατρίδα του), κι έχεις όλη την εικόνα. Η οποία συνοψίζεται σε μία φράση:

Πλήρης καταστροφή!

. . . . . . . . . . .

Το θέμα, όμως, είναι ποιό; το εξής:

Ένας μέχρι τότε απόλυτα επιτυχημένος στρατηγός (εναντίον Αυστριακών καί λοιπών), δεν είχε διαβάσει Ιστορία, να δεί τί έπαθαν Πολωνοί καί Λιθουανοί από τον χασάπη;

Κι άντε, πές ότι περιφρονούσε τα βιβλία. Κι άντε, πές ότι δεν υπολόγισε τον Ρωσσικό χειμώνα. (Καί δικαίως! Το Παρίσι τον χειμώνα δεν είναι, δά, η τροπική Χαβάη! Θες πεντέξη κιλά καφέ, να σηκωθείς καί να ξυπνήσεις! 🙂 ) Δεν καταλάβαινε ότι η Ρωσσία δεν κατακτάται τόσο εύκολα, με τόσο μεγάλη ενδοχώρα (οι χαρτογράφοι είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τότε, καί οι χάρτες ήσαν αρκετά ακριβείς), καί τόσες πιθανές εφεδρείες; Κι αν όχι αυτό, στρατιωτικός ήταν! Δεν καταλάβαινε ότι, όσο πιό μακριά από τη βάση σου βρίσκεσαι, τόσο δυσκολώτερος γίνεται ο ανεφοδιασμός του στρατού σου; (Ειδικά με τις ταχύτητες της εποχής – άλογα καί κάρρα.)

Κι ωραία, τ’ αγνόησε όλ’ αυτά· αφού, όμως, είδε στην πράξη ότι τα βρήκε μπαστούνια, γιατί δεν διέταξε συντεταγμένη υποχώρηση, πρίν γίνει αυτός ρεζίλι κι ο στρατός του πτώματα;

Σε τί υπολόγιζε, λοιπόν; Στη βοήθεια Γερμανικών κρατιδίων καί Πολωνών; Δεν ήταν καθόλου σίγουρη.

Υποψιάζομαι, όμως, ότι:

  • Είτε δεν υπολόγιζε πουθενά, στη βοήθεια κανενός, κι επιτέθηκε εναντίον της Ρωσσίας απλά ελπίζοντας «να του βγεί» το εγχείρημα. (…Ελάχιστα πιθανό, όμως, μιά που ήταν καλός στα στρατιωτικά, κι όχι βλάκας.)
  • Είτε η όλη επίθεση εναντίον της Ρωσσίας ήταν απλά γραμμάτιο, που έπρεπε να εξοφληθεί. Γι’ αυτό δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα τί θα πάθαινε ο στρατός του καί τί φτύσιμο θα έτρωγε η φήμη του ίδιου. (Αρκετά πιθανή εκδοχή.)

Τώρα… αν ισχύει η δεύτερη εκδοχή, σε ποιούς χρώσταγε το «γραμμάτιο»;

Έ, δεν θέλει καί πολλή σκέψη!… Αφού οι πολεμικές εκστρατείες απαιτούν λεφταδάκια, κι αφού ο Ναπολέων από μόνος του ( ; ) πρότεινε στους (γιά κάποιους λόγους, μάλλον απρόθυμους…) ιουδαίους να τους επανασυστήσει το από αιώνων καταργημένο / νεκρό Σανχεντρίν, τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;!

. . . . . . . . . . .

Εδώ, βέβαια, θα ρωτήσει κανείς: εντάξει όλ’ αυτά, αλλά γιατί του είπαν (αν του είπαν) οι ιουδαίοι -ή, έστω, ορισμένοι ιουδαϊκοί κύκλοι, πχ Ρότσιλντ- να πάει να πολεμήσει τους Ρώσσους; τί ζόρια τραβούσαν;

Υποψιάζομαι (πάλι!) ότι την απάντηση την κατέχει η κρυφή Ιστορία, κι όχι η φανερή. Βλέπετε, τους καιρούς εκείνους οι Ρώσσοι είχαν ασχοληθεί μ’ ένα πολύ επικίνδυνο «παιχνιδάκι»: το να αφαιρέσουν από τους Άγγλους τον τεκτονισμό, καί να γίνουν αυτοί οι ηγέτες του! (Φυσικά, καί να συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν με τον ίδιο πρακτορίστικο τρόπο, όπως οι Άγγλοι, αλλά προς όφελος της μαμάς Ρωσσίας εφεξής. Όχι της αγγλίτσας.)

Αυτό, βέβαια, στοίχισε μέχρι καί τη δολοφονία του τσάρου, που τόλμησε να το διανοηθεί! Βάλε, τώρα, στην εικόνα καί το ότι Γαλλία καί Αγγλία από τον 15ο αιώνα καί μετά είχαν κι έχουν αρκετά εχθρικές σχέσεις (ως υποψήφιες κοσμοκράτειρες, μιά εποχή… αν όχι καί σήμερα), συνεπώς καί οι τεκτονισμοί τους κινούνται επάνω στα αντίστοιχα εθνικά υπόβαθρα (καί τσακώνονται άλλο τόσο), βάλε καί το ότι οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι επρόκειτο να διαμορφώσουν την εικόνα των εθνικών κρατών της Ευρώπης μέχρι τις μέρες μας (200 καί πλέον χρόνια μετά)…

…καί καταλαβαίνεις ότι στα παρασκήνια παίχτηκε γερός τζόγος! Δεν είναι δηλαδή, ότι μιά μέρα ξύπνησε ο Ναπολέων, κι είπε ξαφνικά: «- Ας πάω να πολεμήσω τους Ρώσσους!»

Βέβαια, η απολύτως σοβαρή ανάλυση τέτοιων καταστάσεων απαιτεί εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ιστορία – την οποία, φυσικά, δεν πρόκειται να …διαπράξω! 🙂 Απλά, σας δίνω τροφή γιά σκέψη.

. . . . . . . . . . .

iv. Χίτλερ

Χμ…

  • Δεν είναι ότι κι ετούτος εδώ δεν γνώριζε τί έπαθε ο Ναπολέων. (Καί -από εγωϊσμό- δεν διδάχθηκε από το πάθημα του Κορσικανού, καταπώς λένε «αλαφρές» αναλύσεις.)
  • Δεν είναι, επίσης, ότι τον 20ο αιώνα έχουμε πλέον καί τεθωρακισμένα, καί πολεμικά αεροπλάνα, όχι μόνο πεζικό. (Άρα, είχαν αλλάξει ράγδην οι κανόνες του πολέμου – με «πρόγευση» στον Α’ ΠΠ του τί θα επακολουθούσε.)

Είναι (καί είμαι απόλυτα σίγουρος) ότι, αφού ο πονηρός Στάλιν αφήρεσε από τα χέρια των Χαζαρο-ιουδαίων μπολσεβίκων της ΕΣΣΔ την εξουσία, συνεπώς «έπρεπε» να τιμωρηθεί!!! (Δεν τιμωρήθηκε το 1941-45 με τα όπλα, αλλά τον φάγανε «με το γάντι» μιά δεκαετία αργότερα. Τέλος πάντων…)

Μπορεί το Γ’ Ράϊχ να κυνηγούσε ιουδαίους καί μασώνους, πλήν όμως κάποιοι κύκλοι τους αλώνιζαν εκεί μέσα.

[Ο ίδιος ο Χίτλερ απεδείχθη (μέσα στον 21ο αιώνα) -με τέστ DNA σε συγγενείς του- πως κατάγεται από ιουδαίους της Β. Αφρικής… δηλαδή από Φοίνικες. Η ιστορία ότι ήταν νόθο καποιανού Ρότσιλντ, δεν ισχύει. Απλώς, φαίνεται πως βγήκε γιά αποπροσανατολισμό των «συνωμοσιολόγων», ώστε αυτοί να γελοιοποιηθούν μετά, αν την υιοθετούσαν. Επίσης, μασώνος ήταν -γιά παράδειγμα- ο υπουργός Οικονομικών, ο δόκτωρ Σάχ – καί το ξέρανε. Εν γνώσει τους τον έκαναν υπουργό.]

Συνεπώς, καθόλου δεν αποκλείεται (καί) αυτοί να έβαλαν τον Χίτλερ να επιτεθεί εναντίον της Ρωσσίας, γιά κάποιους λόγους δικούς τους… αν καί αυτόν τον ρόλο τον έπαιξαν κυρίως οι Χάζαροι των ηπαπάρα, που τον χρηματοδοτούσαν κιόλας!

. . . . . . . . . . .

Όσον αφορά την εκστρατεία των ναζί εναντίον της Ρωσσίας, υπάρχουν δύο πλευρές της: η πραγματική καί η μεταφυσική – όσο κι αν αυτή τη δεύτερη (ενδεχομένως) δεν θέλουν να τη δεχθούν οι «επίσημοι» ιστορικοί. Καί μόνον το γεγονός ότι η επίθεση σχεδιάστηκε να ξεκινήσει τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου (του 1941), κάνει «μπάμ»!

Ειρήσθω ότι, με βάση αυτό το σκεπτικό, η θρυλική άμυνα της Ελλάδας εναντίον του Άξονα (μέχρι Μάϊο του 1941) δεν καθυστέρησε τα σχέδια των χιτλερικών γιά την «επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα«. (Αν φτάναμε μέχρι τέλος Ιουνίου 1941, σαφώς θα την καθυστερούσαμε.) Η «καθυστέρηση» είναι μιά εσφαλμένη έκφραση, που χρησιμοποιείται (γιά έμφαση) στους πατριωτικούς λόγους στις εθνικές μας επετείους. Απλώς, η άμυνα της Ελλάδας συνετέλεσε στην κατασπατάληση προσωπικού των Γερμανών, πολεμοφοδίων, λοιπών πόρων, προκειμένουν να κατακτηθεί η χώρα μας. (Που θα ήταν λίαν χρήσιμα εναντίον της ΕΣΣΔ – ενδεχομένως θα έκαναν καί τη διαφορά.)

[Η πλάκα είναι πως κι ο Χαϋρεντίν πασάς Μπαρμπαρόσσα ήταν …Έλληνας!!! Ναί! ναί! Εξωμότης (δηλαδή εξισλαμισμένος) Μυτιληνιός.]

. . . . . . . . . . .

Πρέπει να σας πω ακόμη δύο πράγματα σχετικά, μάλλον ευρισκόμενα στη σφαίρα του θρύλου, αλλά οφείλω να τ’ αναφέρω:

Το πρώτο, ότι κάποτε είχα κάνει μιά αστρολογική ανάλυση της 21ης καί της 22ας Ιουνίου 1941 (βαρυέμαι να την ξανακάνω! – όποιος θέλει, ελεύθερα), καί είχα δεί πως αυτή η καθυστέρηση της μιάς μέρας συνετέλεσε στην αποτυχία της εκστρατείας. Δηλαδή, αν όντως ξεκινούσε στις 21 του μηνός, είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας!… ενώι στις 22 είχε χαθεί αυτό το μεταφυσικό πλεονέκτημα. Οπότε, αναρωτιέται κανείς, ποιοί (αποκρυφιστικοί) κύκλοι μέσα στο Γ’ Ράϊχ έβαλαν το χεράκι τους γι’ αυτήν την 24ωρη καθυστέρηση, που μάλλον έσωσε την Ευρώπη – καί γιατί. Τέλος πάντων, μέγα θέμα κι αυτό, δεν ξέρω αν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση!…

Το δεύτερο, ένας αστικός θρύλος· που λέει ότι, μετά την κατάκτηση της Γαλλίας (25 Ιουνίου 1940), ζήτησε να δεί τον Χίτλερ ένας μυστηριώδης μαυροντυμένος τύπος. Οι φρουροί, βέβαια, δεν επέτρεψαν, απλά ενημέρωσαν ότι τους πρήζει κάποιος επίμονος· αλλά, προς έκπληξή τους, ο Χίτλερ τους είπε να τον αφήσουν να περάσει. Λέγεται ότι είχαν μιά μακρά συνομιλία, αλλά το ζουμί είναι ότι ο τύπος του είπε απάνω-κάτω ότι τέρμα τα δίφραγκα, ό,τι έκανες, έκανες, ό,τι πέτυχες, πέτυχες, οκέϋ, δικά σου. Αλλά, αρκέσου σ’ αυτά καί μην το προχωράς, διότι θα φας το κεφάλι σου!

Αλλά ο Χίτλερ …το προχώρησε. Αγγλία (πλήρης αποτυχία να την κατακτήσει), Ελλάδα (τον ροκανίσαμε δεόντως), Ρωσσία… καί στο τέλος όντως τό ‘φαγε το κεφάλι του. Μάλλον όχι αυτός, αλλά η Γερμανία – την οποία μεταπολεμικώς ξανάστησαν στα πόδια της γιά δεύτερη φορά οι βρωμερές ηπαπάρα.

Τώρα, ποιός ήταν ο λεγάμενος μαυροντυμένος μυστηριώδης συνομιλητής; Πάλι φημολογείται πως ήταν ο περίφημος (καί στην κυριολεξία αθάνατος) κόμης του Σαίν Ζερμαίν.

. . . . . . . . . . .

Πάμε, τώρα, στο φυσικό πεδίο.

Εδώ, η αεροπορία έδινε ένα σχετικό πλεονέκτημα στους ναζί – κι όσο οι Σοβιετικοί έμεναν πίσω στον τομέα αυτόν (με τα πιό πρωτόγονα αεροπλάνα τους). Σχετικό, διότι τα πολεμικά αεροπλάνα τότε είχαν το μειονέκτημα της περιορισμένης ακτίνας δράσεως. (Φυσικά, δεν υπήρχε κάν η σκέψη ανεφοδιασμού τους στον αέρα με καύσιμα.) Στη Μάχη της Αγγλίας, πχ, λέγεται πως χοντρικά είχαν 10 λεπτά να διασχίσουν τη Μάγχη (απογειωνόμενα από Γαλλία), άλλα 10′ να εμπλακούν σε αερομαχίες, καί ακόμη 10′ να επιστρέψουν, πριν τους τελειώσουν τα καύσιμα καί πάνε γιά αναγκαστικό μπάνιο στις ακτές της Γαλλίας. Βέβαια, τα βομβαρδιστικά είχαν πολύ καλύτερο λόγο καυσίμων προς βάρος, απ’ όσο τα καταδιωκτικά, άρα αρκετά μεγαλύτερη ακτίνα δράσεως· αλλά, πάλι, η Ρωσσία δεν είναι Μάγχη, πλάτους 30 χιλιομέτρων! Πρόκειται γιά τεράστιες εκτάσεις.

Όσον αφορά τα τεθωρακισμένα, τώρα, αυτά όντως είχαν επιτυχία. Εφήρμοσαν άριστα τον ελιγμό, που είναι γνωστός ως «τανάλια», έφτασαν μέχρι τα πρόθυρα της Μόσχας,… αλλά ξέχασαν να περιμένουν το Πεζικό!!! Κι έτσι, ώσπου να φτάσει έξω απ’ τη Μόσχα το (πιό αργοκίνητο) Πεζικό, έφτασε Σεπτέμβριος. Άρχισαν οι βροχές, άρχισε το έδαφος να λασπώνει αγρίως (νομίζω το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «μουσλίτσα» στα Ρωσσικά), κόλλησαν τα ένδοξα τάνκς των Γερμανών στις λάσπες!

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: πεισματικές επιθέσεις από αλλεπάλληλα κύματα Γερμανικών στρατιών (αφού έχασαν το αρχικό πλεονέκτημα), σχεδόν απεγνωσμένη άμυνα των Σοβιετικών, έως ότου κέρδισαν την καθοριστική Μάχη του Στάλινγκραντ, άρχισαν αυτοί πλέον την επίθεση, καί Γ’ Ράϊχ τέλος.

. . . . . . . . . . .

β. Νάτο το ΝΑΤΟ!…

Φτάνουμε στο σήμερα.

Ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει σήμερα επίθεση εναντίον της Ρωσσίας, θα έχει όντως να κάνει με συνθήκες κατά 20%-30% όμοιες με του 20ου αιώνα (διάβαζε: πολεμικά αεροπλάνα), αλλά το υπόλοιπο δεν έχει καμμία σχέση με το χθές.

Πυρηνικό οπλοστάσιο, κομπιούτερς, ραντάρ, στρατιωτικά ρομπότ, πολεμικά αεροπλάνα που δεν χαμπαρίζουν από αποστάσεις, ντρόουνς, δίκτυα επικοινωνιών, τεχνητοί δορυφόροι, Τεχνητή Νοημοσύνη… της κακομοίρας από εξελίξεις! Το δέ (όποιας μορφής) Πεζικό είναι πλέον ταχύτατα μεταφερόμενο (με μεταγωγικά αεροσκάφη, που -λέγεται πως- δεν δίνουν κάν στόχο της παρουσίας τους στα ραντάρ), συν το ότι αποτελείται κυρίως από σκληροτράχηλα «σκυλιά του πολέμου», εξειδικευμένα μέχρι καί σε ανορθόδοξες πολεμικές επιχειρήσεις. Μέχρι κι από εξειδικευμένες «εταιρείες παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών», στελεχωμένες από διάφορα …μπουμπούκια (πχ φυλακόβιους, κτλ).

Γιατί αυτές οι τελευταίες;

Διότι οι αρκετές δεκαετίες ευμάρειας καί ειρήνης (έστω καί υπό όρους) μετά το 1945, έκαναν τους Ευρωπαίους να μην έχουν πλέον το νοητικό / ψυχολογικό πλαίσιο των στρατιωτών του Β’ ΠΠ, δηλαδή «ορμάμε όπου διαταχθούμε, κι ας σκοτωθούμε». Τώρα, άμα πας να πιάσεις πχ Γάλλο, να του πείς να πάει να πολεμήσει υπέρ Ουκρανίας, το πιθανώτερο είναι να σου απαντήσει (κύριε Μακρόν) : «- Βά τέ φαίρ ανκυλέ!» (Αμετάφραστο αυτό! Κι όχι πως δεν θα χαρεί ο Μακρόν με την προτροπή! Καρα-lol!!! 🙂 )

Αυτά, λοιπόν, σαφώς καί τα ξέρει το ΝΑΤΟ (δεν περιμένουν να τα μάθουν από μένα! 🙂 ), δηλαδή οι Χάζαροι των ηπαπάρα, συν όλο το μασωναριό των ΝΑΤΟϊκών καραβανάδων (ανδρών… καί μή 🙂 – αλήθεια, δέχονται τραβεστί οι παραδοσιακοί μασώνοι στις τάξεις τους; πλάκα θά ‘χει!…). Οπότε, δεν τους πολυνοιάζουν το τί έπαθαν οι προηγούμενοι εισβολείς στη Ρωσσία, διότι διαθέτουν ακόμη κάτι, που δεν υπήρχε το 1941. (Όχι πως οι Ρώσσοι δεν διαθέτουν παρόμοια παιχνιδάκια, αλλά…)

. . . . . . . . . . .

Αυτό το (καί) οπλικό σύστημα, που υπάρχει σήμερα, καί δεν υπήρχε τότε, ονομάζεται Χάαρπ. Το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί γιά τροποποίηση καιρού σε πολεμικές επιχειρήσεις των ηπαπάρα, ώστε ο στρατός τους να πάει -στην κυριολεξία!- …διακοπές! Ούτε χιόνια, ούτε πάγοι. (Αντίθετα από τους ευάριθμους δυστυχείς δικούς μας στα βουνά της Β. Ηπείρου το 1940-41… οι οποίοι, ακόμη κι αν κατάφεραν να επιζήσουν, δεν κατάφεραν να φέρουν πίσω στην Πατρίδα τα πόδια τους.)

Έκανε, δηλαδή, αυτό που ονειρευόταν ο Μουσσολίνι γιά τους δικούς του, έναν «υγειϊνό περίπατο».

Πότε καί πού;

Στο Αφγανιστάν, το 2001-2003 (τουλάχιστον).

Πώς το ξέρουμε;

Από τις άριστης ποιότητας φωτογραφίες του μακαρίτη του Μπεχράκη, μεταξύ άλλου φωτογραφικού υλικού από τότε.

Βλέπετε, το Αφγανιστάν έχει βαρύ ηπειρωτικό κλίμα. Όθεν, όταν κάνει χειμώνα στο Αφγανιστάν, δεν είναι παίξε-γέλασε. Αντιθέτως, οι στρατιώτες των ηπαπάρα, μόνο που δεν πήραν μαζί τους μαγιώ καί αντιηλιακό!… Χειμωνιάτικα. Ηλιοφάνεια, ζέστη, καί τραλαλά-τραλαλό. Έτσι προχείρως, πάρτε σύνδεσμο, καί κοιτάξτε πχ τη 15η φωτογραφία από πάνω, με τους ηπαπαραίους ν’ αλληλοκοιτάζονται μ’ έναν Αφγανό έξω από ένα λασπόσπιτο, με χρονική επισήμανση Νοεμβρίου 2022.

Σας φαίνεται κανείς να φοράει χειμερινή στολή, ή χειμερινά ρούχα;

Δυστυχώς, κανείς δεν είχε τη νοημοσύνη να παρατηρήσει τέτοια πράγματα στις φωτογραφίες, ουδέ κάν οι «συνωμοσιολόγοι».

. . . . . . . . . . .

Το ζήτημα εδώ είναι το εάν οι Ρώσσοι έχουν αντισυστήματα, ώστε να μπλοκάρουν την τροποποίηση του καιρού. Πιθανώτατα έχουν, πιθανώτατα η στρατηγική τους είναι να μην τα βγάλουν ακόμη στη φόρα. Ωστόσο, ο Μάρκο ντέΣάντ τό ‘πιασε σωστά το θέμα: με τις πρώτες επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των Ρώσσων, πρέπει οι Ρώσσοι να καταστρέψουν αμέσως τις εγκαταστάσεις του Χάαρπ. Μόνο που δεν είναι αυτό της Αλάσκας, που θα τους κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, αλλά το πιό κοντινό τους, της Νορβηγίας. (Αν καί υπάρχουν κι άλλα, παγκοσμίως. Ολόκληρο δίκτυο είναι.)

. . . . . . . . . . .

γ. Ο μεταφυσικός παράγων

Ακόμη κάτι, που έμεινε αναλλοίωτο από την απώτατη αρχαιότητα, είναι η προσπάθεια «χειρισμού» μεταφυσικών καταστάσεων, προκειμένου να ευοδωθεί μιά εκστρατεία.

Αυτή (η προσπάθεια) θα ξαναγίνει καί τώρα (πρίν την επικείμενη επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσσίας) – κι ας υπάρχουν πλέον κομπιούτερς καί πολεμικά ρομπότ, κι ας κερδίζει θεωρητικώς όποιος είναι πιό προηγμένος στους τομείς αυτούς της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Ειρήσθω, ότι στις μεταφυσικές επικλήσεις περισσότερο μετράνε τα χρονικά νοητικά σχήματα, παρά τα τοπικά – αν καί δεν γνωρίζω τον λόγο. (Μάλλον «αυτοί» δεν είναι απόλυτα σίγουροι γιά τα γεωδαιτικά πλέγματα, ώστε να τα εκμεταλλευτούν – παρά τις απ’ αιώνων έρευνές τους.) Ειρήσθω, επίσης, ότι αν κάποιοι «συνωμοσιολόγοι» καταφύγουν σε σχέδια επί χάρτου, όπως πχ εκείνη η πορεία του «σιωνιστικού πύθωνος» (στην οποία έχουμε κι εμείς αναφερθεί), τους πληροφορώ ότι πιθανώτατα κάνουν λάθος. Γιά παράδειγμα, σήμερα παίζει καί η πτήση των εκατέρωθεν πυραύλων επάνω από τον Β. Πόλο, διότι οι αποστάσεις είναι πιό μικρές. Μην περιμένετε, δηλαδή, ντέ καί καλά επιθέσεις εναντίον της Ρωσσίας πχ από το έδαφος της Πολωνίας, επειδή είδατε κάποιον αρχαίον χάρτη με την «πορεία του πύθωνος», ή του σκαντζόχοιρου, ή ξέρω ‘γώ.

Ας εξετάσουμε επομένως, την χρονική συνιστώσα – που την ξέρουμε αρκετά καλά.

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, αν ξαναδούμε την ανάρτηση του μαρκησίου, θα διαπιστώσουμε πως η πηγή της είδησης μιλάει γιά μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο (2024). Δεν ξέρω αν η είδηση αυτή είναι αληθινή, ή μέχρι ποιόν βαθμό, δεν ξέρω αν το ΝΑΤΟ καταφέρει να μαζέψει καί να κινητοποιήσει τόσο γρήγορα τόσους στρατιώτες (μάλλον τους έχει ήδη έτοιμους από την πρόσφατη -Φεβρουάριο έως Μάϊο 2024- μεγάλη άσκηση που διεξήγαγε), αλλά η έκφραση «μέχρι Σεπτέμβριο» μεταφυσικώς σημαίνει κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Δηλαδή;

Δηλαδή, ότι διερχόμαστε από «πύλες» – οι οποίες συνιστούν καί τις πιθανώτερες ημερομηνίες γιά την έναρξη της επίθεσης των ΝΑΤΟϊκών. Αφού το ηλιοστάσιο το φάγαμε καί δεν έγινε τίποτε (άσε την ψευδοπροφητεία γιά τις 18 Ιουνίου!), η σπουδαιότερη πύλη μπροστά μας είναι πλέον η 20η Ιουλίου, καί ακολουθεί η (με κάπως μικρότερη ισχύ) διπλή της 12ης/13ης Αυγούστου – με κυριώτερη την 13η. (Μάχη του Μαραθώνα -άσχετο αν η Γουΐκι δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία-, μάχη των Θερμοπυλών -παρομοίως-, πείραμα της Φιλαδέλφειας σε 2 φάσεις, στις 12 καί τις 13…)

Όμως, υπάρχει ακόμη ένα επικίνδυνο διάστημα, αν καί ελάχιστα γνωστό: είναι οι μέρες από (χοντρικά) 24 Αυγούστου (26 «κανονικά»), έως 31 Αυγούστου.

. . . . . . . . . . .

Επειδή οι αρχαίοι ημών δεν ήταν χάπατα (στις τότε επιστήμες), επειδή γνώριζαν άριστα τη διάρκεια του έτους (άσχετο τί λένε τα επίσημα κιτάπια, αν θες να βρείς πόσο ακριβώς κρατάει το έτος, μπορείς καί με πρωτόγονα μέσα), ήξεραν ότι η πορεία της Γής μας γύρω από τον Ήλιο δεν είναι ακριβώς κυκλική. Είναι ελαφρώς ελλειπτική. Οπότε, την «αρμονία» των 360 μοιρών του κύκλου καί -κατ’ αναλογίαν- των 360 ημερών του «σωστού» έτους, τη χαλούσαν οι πεντέμιση ημέρες που «περίσσευαν». Τις οποίες, στην Ελληνιστική Εποχή τις θεωρούσαν γρουσούζικες (δυσαρμονικές), καί σταματούσαν να κάνουν οποιαδήποτε εργασία.

Τί έκαναν, τότε;

Το ρίχναν έξω. Αγρίως. Τεμπελιά, φάρσες, πλάκες, μεθύσια, όργια. Δεν είναι τυχαίο, που στις 29 Αυγούστου αποκεφάλισαν τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, αφού η Σαλώμη έδωσε ρέστα στο στρίπ-τήζ! Επίσης, ίσως να μην είναι τυχαίο που σκότωσαν τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό στις 24 Αυγούστου. (Ο Αλή Πασάς ήταν «μπεκτασής«, δηλαδή κάτι σαν ισλαμομασώνος. Καί φυσικά, δεν ήταν ο μόνος του είδους. Άρα… ξέρω ‘γώ;… – γιά την ημερομηνία, λέω. Νομίζω πως δεν έδωσε αυτός την εντολή γιά το κρέμασμα του αγίου, αλλά δεν αντέδρασε κιόλας.)

Σε ακόμη μία περίπτωση (έστω, φανταστική), που αναφέρει ο μακαρίτης Γιώργος Μπαλάνος στο μυθιστόρημά του «Νύχτες της Εκάτης», αναγράφεται η ημερομηνία 25 Αυγούστου· όπου μιά τύπισσα, υποτίθεται δημοσιογράφος (κι ελαφρώς αφελής, γιά να μην πω τίποτε βαρύτερο γιά τη νοημοσύνη της), πήγε κι έμπλεξε με τους σατανιστές, γιά να κάνει «καυτό» ρεπορτάζ· καί στο τέλος, τα συγκεκριμένα σαΐνια προσφέρανε «θυσία» την ίδια στο σκιάχτρο τους! 🙂

Δεν τη σφάξανε τη γυναίκα – ευτυχώς, δηλαδή! Αλλά, αφού πρώτα τη φασκιώσανε κατακαλόκαιρο με χειμερινά ρούχα (μέχρι καί γάντια της φορέσανε· πώς δεν έσκασε απ’ τη ζέστη!…), μετά όλη η σύναξη από γύρω άρχισαν να τη γδύνουν ψέλνοντας τα δικά τους. Πάλι με στριπ-τήζ η δουλειά, δηλαδή!… καί το πιό μετά, δεν σας το λέω! 🙂

Αλλά, πέρα απ’ την πλάκα, βλέπετε πόσο αναλλοίωτες παραμένουν μερικές καταστάσεις ανά τους αιώνες.

Τώρα, βέβαια, το πότε ακριβώς ο Ιούλιος καί ο Αύγουστος απέκτησαν 31 μέρες (που αφαιρέθηκαν από τον Φεβρουάριο), επειδή πρώτος ο Ιούλιος Καίσαρ καί μετά ο Οκταβιανός Αύγουστος (που ζήλεψε) επέβαλαν αυτόν τον κανόνα (καί τα ονόματά τους στους αντίστοιχους μήνες), καί το αν αυτό έγινε μέσα σε μιά μέρα, ή υπήρξε καί μεταβατική περίοδος, είναι λεπτομέρειες γιά τους εξειδικευμένους ιστορικούς. Το «ζουμί» είναι πως χοντρικά, η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου συναποτελούσε τις «αμαρτωλές» καί επικίνδυνες ημέρες. (Η συζήτηση γίνεται γιά τον καθορισμό της ακριβούς ημερομηνίας ενάρξεως των «επικινδύνων» ημερών του Αυγούστου, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία.)

Ίσως ακόμη αποτελεί, γιά μερικούς· μιά που η αρχή του νέου έτους, που επί Αλεξανδρινών ήταν η 1η Σεπτεμβρίου («πρώτη της Ινδίκτου«), εξακολουθεί καί σήμερα να είναι η αρχή του νέου έτους γιά τα σχολεία καί την Εκκλησία. (Τουλάχιστον την Ορθόδοξη, τουλάχιστον εδώ την Ελλαδική – αν όχι καί γιά τα πατριαρχεία.) Θέλω να πω, πως -με κάποιον τρόπο, «μεταφυσικώς»-, πρίν «αναλάβει» η Εκκλησία με τη δική της Πρωτοχρονιά (να ευλογήσει το νέο έτος της), «αναλαμβάνουν» οι «μαύροι» να κάνουν τα δικά τους.

Κάπως σαν τους καλλικαντζαραίους, που τα Χριστούγεννα κάνουν πάρτυ – μέχρι τα Φώτα.

. . . . . . . . . . .

Άρα, πότε θα κάνει το «ντού» το ΝΑΤΟ, τελικώς;

Η λογική λέει: είτε 13 Αυγούστου, είτε τέλος Αυγούστου. Διότι, όσο πιό μεταγενέστερη ημερομηνία, τόσο πληρέστερη η προετοιμασία. Επίσης, 31 Αυγούστου 1939 (με το επεισόδιο του Γκλάϊβιτς – σήμερα Γκλιβίτσε) άρχισε ο Β’ ΠΠ. Είδατε που σας τα έλεγα; Δεν το ανέφερα παραπάνω, αλλά δεν πρέπει να ήταν τυχαίο.

Όμως, κάτσε να δούμε τί λένε καί τ’ άστρα!

Αχά!… Εδώ μιλάει γιά Πανσέληνο στις 21 Ιουλίου, δηλαδή δίπλα στην «πύλη» της 20ης. Φυσικά, δεν παίζει ρόλο μόνον η Σελήνη στα πράγματα, χρειάζεται λεπτομερής αστρολογική ανάλυση. (Ναί, καί με διελεύσεις αστεροειδών, κτλ κτλ.) Μόνο που δεν είμαι διατεθειμένος να την κάνω.

Επίσης, όμως, έχουμε μία προφητεία γέροντος, που λέει ότι σε δύο μήνες θα πέσει το γκουβέρνο. (Δεν γίνεται νωρίτερα, γέροντα; 🙂 ) Εάν τη δεχθούμε ως αληθή, τότε από τις 18 Ιουνίου 2024, που ανέβηκε η περί προφητείας ανάρτηση, πάμε στις (μέχρι τις…) 18 Αυγούστου 2024. Τώρα, θα μου πείς ότι (α) το να κάνει «ντού» το ΝΑΤΟ στη Ρωσσία είναι τελείως ανεξάρτητο με το αν θα εξακολουθήσει να κυβερνάει εδώ ο κουκλοχαιρετάκιας, καί (β) ότι η 18η Αυγούστου είναι μία εβδομάδα μακριά από το «επικίνδυνο» διάστημα 24-31 Αυγούστου. Ναί, αλλά μπορεί να υπάρχει λογική σύνδεση μεταξύ τους: το γκουβέρνο να έχει μάθει εγκαίρως τα σχετικά από τη ΝΑΤΟϊκή συμμορία, καί να την κοπανήσει την τελευταία στιγμή, λίγες μέρες πρίν το «ντού» (γιά να μην υποψιαστεί τίποτε το πόπολο), ώστε η «καυτή πατάτα» της τύχης της Ελλάδας να μείνει στα χέρια των όποιων «υπηρεσιακών» κυβερνητών.

[Καί σιγά να μην καθήσει η Ρωσσία να συνάψει συνθήκη ειρήνης μ’ εμάς, τις μέρες που θα καίγεται ο κώλος της!… Θα τα φάμε τα πυρηνικά της κατακέφαλα, δεν τα γλυτώνουμε. Παρεκτός αν μας αγαπάει κανένας άγιος, που προστατεύει τους τρελλούς γιά δέσιμο καί τους χαζούς.]

. . . . . . . . . . .

Επίλογος

Οι Δυτικοί, είμαι σίγουρος πως θα (ξανα)φάνε τα μούτρα τους· αλλά, εάν καί μόνον εάν οι Ρώσσοι ισοπεδώσουν αμέσως το δίκτυο των Χάαρπ (καταπώς γράφει κι ο μαρκήσιος). Τότε, ναί, έχουν σοβαρώτατη πιθανότητα να κερδίσουν τον επικείμενο Γ’ ΠΠ, με μικρές δικές τους απώλειες.

Τώρα, όσον αφορά το ημέτερον άρθρο: γράφτηκε απλά γιά να περιγράψει την κατάσταση, ως έχει· έτσι κι αλλοιώς, η Ελλάδα είναι άοπλη – καί αδύναμη στο να τα βάλει με τους πυρηνικούς κολοσσούς ένθεν καί ένθεν. Γι’ αυτό, καλό είναι (αν έχουμε λίγο σεβασμό στην πανάρχαιη συνέχεια του έθνους μας) να μείνουμε ήσυχοι στη γωνίτσα μας, μέχρι να τελειώσουν όλα. Η ημερομηνία ενάρξεως της εν όπλοις φάσης του Γ’ ΠΠ, είτε «μεταφυσική», είτε όχι, ελάχιστη σημασία έχει γιά εμάς.

Τελειώνοντας, να πω ότι φράσεις, όπως: «- Έλληνα, ετοιμάσου!», κτλ, είναι γιά τα σκουπίδια πλέον.

Έπρεπε ήδη να έχουμε ετοιμαστεί από καιρό.


ergdhmerg.wordpress.com

 

diodotos-k-t.blogspot.com 





18 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

    Αυτός ο Πύρινος Λόγιος, όλο επαίνους μου είναι! Έμ, εδώ που σχεδόν *οφείλει* να σχολιάσει, μιά που όχι απλά μπήκα, αλλά *καταπάτησα* τα χωράφια του, άφαντος! :-)

    (Παρεκτός αν ετοιμάζει σχετικό κείμενο γιά το ιστολόγιό του, οπότε πάσο. Όντως, το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που οποιαδήποτε προσθήκη από ιστορικό της καριέρας θα πήγαινε χαμένη ως σχόλιο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα τώρα που τον προκάλεσες.. σίγουρα θα έρθει.

      Καλησπέρα, και σε ευχαριστούμε για το πλούσιο ιστορικά άρθρο, φίλε Εργοδότα!

      Διαγραφή
    2. Άσε που είναι 5 το πρωί τώρα εκεί που βρίσκεται.

      Διαγραφή
    3. Καταπληκτικό το άρθρο όπως πάντα!! Αστρολογικά η πανσέληνος που επαναλαμβάνεται στο ζώδιο του Αιγόκερω στην 1 μοίρα στις 22 Ιουνίου και στην 29 μοίρα στις 21 Ιουλίου θα κλείσει έναν μεγάλο κύκλο 2008-2024 γιατί είναι η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας θα βρίσκεται εκεί, οπότε θα ζήσουμε μέχρι το τέλος του έτους το κλείσιμο όλων αυτών των ετών,με ότι αυτό συνεπάγεται.Σε δεύτερη φάση υπάρχει μία σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό μεταξύ 10 και 16 Ιουλίου στο ζώδιο του Ταύρου που έχει ξαναγίνει στην 25 προς 26 μοίρα τον Μάρτιο του 1942 και συγκεκριμένα 1 και 2 Μαρτίου, όπου διεξήχθη η δεύτερη μάχη της θάλασσας της Ιάβας,η μάχη του Σούντα Στρέιτ που έλειξε με νίκη της Ιαπωνίας, ένα γερμανικό υποβρύχιο το U-656 βυθίστηκε από ένα αμερικανικό,οι Ιάπωνες άρχισαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Νέα Γουινέα και η Αυστραλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ταϊλάνδη,το αμερικανικό αντιτορπιλικό Pillsbury βομβαρδίστηκε και βυθίστηκε από τα Ιαπωνικά καταδρομικά.Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να φέρει σε σχέση με αυτά τα γεγονότα ή άλλα που ίσως να έχουν σχέση με διακοπές στο ρεύμα ή στην επικοινωνία αλλά επειδή είναι ένα εκρηκτικό διάστημα το περίεργο που είδα είναι ότι από 15 έως και 18 Ιουλίου είναι το Εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και η όψη παρουσιάζει κατάρρευση μιας κυβερνητικής δομής ή ενός καθεστώτος που ανατρέπεται, ξαφνική αλλαγή στην ηγεσία κάποιου κόμματος και απροσδόκητο αποτέλεσμα και επηρεάζει την Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    4. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ23 Ιουνίου, 2024 07:44

      Aγαπημένε συνέλληνα και συναγωνιστή!

      1) Δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω το κείμενο σου την ώρα που ανέβηκε στον Διόδοτο. Θα μπορούσα όμως να το κάνω απ' ευθείας από το ιστολόγιο σου διότι από τότε που...γνωριστήκαμε, το επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά. Εδώ όμως και δυό μέρες για την ακρίβεια, οι σέρβερ της Αυστραλίας το ...κατατάσσουν στα...σπάμ και μου βγάζουν τη πίστη μέχρι να αποκτήσω πρόσβαση κι αυτό μόνο μέσω VPN! Οι συνήθεις "αγένειες" της Google... Δεν πειράζει, θα τους περάσει.
      Την ειδοποίηση για την ανάρτηση του κειμένου σου, μου την έδωσε ο ίδιος ο Ταύρος μέσω viber και μάλιστα...χαμογελώντας με πληροφόρησε ότι...με προκάλεσες στο να...σχολιάσω! Κι εγώ βεβαίως, σήκωσα το...γάντι και βουαλά! Να 'μαι κι εγώ μαζί με τη γέρικη φάτσα μου!
      2) Αντί για προσφωνήσεις του τύπου "Μπράβο" και "ζήτω" όσον αφορά το κείμενο, απλά θα σου δηλώσω πως...με περίσσια χαρά και υπερηφάνεια, θα σου έκανα πρόταση στο να λάβεις τη θέση ΒΟΗΘΟΥ καθηγητή στο πλευρό μου, απόρροια του γνωσιακού σου επιπέδου, όσον αφορά την Μεσαιωνική Ιστορία της Ευρώπης! Εάν υπήρχε στην ημερήσια θεματολογία ως μάθημα "Οι διαχρονικές σχέσεις της Ρωσίας με την Δυτική Ευρώπη", θα σου έδινα εγκαρδίως την κιμωλία και το έδρανο αντικαθιστώντας με επαξίως στην παράδοση. Και είμαι βέβαιος ότι το τελικό χειροκρότημα από τους φοιτητές θα ήταν...παρατεταμένο!
      3) Όσον αφορά τις λέξεις που χρησιμοποίησες στην (χιουμοριστική έστω) πρόσκληση-πρόκληση της αφεντιάς μου και ιδιαίτερα αυτή του ρήματος "καταπάτησα", είναι τουλάχιστον...βλάσφημες! Όχι μόνο δεν καταπάτησες κανένα έδαφος, αλλά ακόμη καλύτερα, έδωσες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, συμπληρώνοντας επάξια ένα κείμενο που είχα γράψει σχετικά με την Ρωσία και τον πόλεμο της, τον Οκτώβρη του '22 και που έχει αναρτήσει ως ...γκάτζετ ο Διόδοτος στο ιστολόγιο (βρίσκεται στην ενδέκατη θέση μετά τις δημοφιλείς αναρτήσεις)
      3) Δυό-τρεις μόνο παρατηρήσεις σχετικά με το...δικό σου επικό κείμενο.
      Η πρώτη, έχει να κάνει με τους Τεύτονες Ιππότες. Δεν προήλθαν ούτε από τους Ιππότες του Σταυρού ούτε και από τους Ιππότες του Ξίφους. Αντιθέτως μάλιστα, αυτές οι δύο Αδελφότητες προήλθαν από τους ίδιους τους Τεύτονες (κάτι σαν ...απόσχιση μελών όπως είχε συμβεί και στην Αδελφότητα των Ιλλουμινάτων του 18ου αιώνος. Το Τάγμα της Αδελφότητας των Τευτόνων Ιπποτών υπήρχε ανέκαθεν ως τέτοιο διότι οι Τεύτονες, είναι ο γενάρχης λαός των γερμανικών φυλών και ως εκ τούτου, θεωρούνται ως ...κεφαλή της σημερινής Γερμανίας. Μη λησμονούμε πως η σημερινή ονομασία τους (μετά και την οριστική διάλυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Φραγκίσκο τον Β' και τη δημιουργία της Αυστριακής αυτοκρατορίας) είναι, όχι "Γερμανία", αλλά "Τευτονία"! Δηλαδή Deutschland! Οι Τεύτονες λοιπόν, μετά την ήττα τους από τον Ρωμαίο στρατηγό Μάριο Σουητόνιο τον 2ο αιώνα π.Χ. (δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία) διαλύθηκαν και πολλοί από αυτούς δημιούργησαν μια "αδελφότητα", η οποία είχε ως αποστολή την διαφύλαξη του γεναρχικού φύλου των Γερμανών. Η ιστορική αυτή αλήθεια, προήλθε μέσα από ανασκαφές που είχαν γίνει πρόσφατα μάλιστα, από τον Γερμανοελβετό Mathias Pfeil, του οποίου η ομάδα έφερε στο φως και το περίφημο χάλκινο σπαθί στο Νόρντλίνγκεν της Βαυαρίας. Οι Τεύτονες λοιπόν προϋπήρχαν των άλλων αδελφοτήτων, χωρίστηκαν κάποια στιγμή και επανενώθηκαν ως πολεμικό Αδελφάτο που θα συνέβαλε στον σχεδιασμό της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης το 1204

      Διαγραφή
    5. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ23 Ιουνίου, 2024 07:45

      Επανέρχομαι τάχιστα, προέκυψε κάτι επείγον!

      Διαγραφή
    6. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ23 Ιουνίου, 2024 13:39

      (συνέχεια)
      Πάμε παρακάτω.
      Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την...ρήση της γιαγιάς σου(;) που είπε " οι Ρώσσοι, ακόμη κι αν νικηθούν στρατιωτικώς, θα στήσουν αντάρτικο καί θα ρημάξουν τους εχθρούς τους, παιδί μου! Δεν ξεμπλέκεις εύκολα από δαύτους!" Να αγιάσει το...στόμα της! Πράγματι, έτσι είναι, ΕΠ' ΑΚΡΙΒΩΣ!
      Η τρίτη έχει να κάνει με την...καθολικοποίηση της Πολωνίας και των άλλων βόρειων κρατών. Λησμόνησες ίσως το γεγονός ότι εκεί παίχτηκε πολύ βρώμικο παιχνίδι κυρίως από τους Φράγκους, οι οποίοι είχαν γίνει κάτι σαν το...όπλο του φραγκοποιημένου πλέον από τον 8ο αιώνα και μετά Βατικανού εναντίον των... "αιρετικών Γραικών" της Ανατολής . Η αρχή έγινε με την προσπάθεια εκχριστιανισμού των Μοραβιτών (μεγάλη Μοραβία) - σλαβικό φύλο - από τον Λουδοβίκο τον Γερμανικό (βασιλιά των Φράγκων) ο οποίος είχε πλησιάσει τον βασιλιά της Μοραβίας Ρατσισλάβ τον Α', ο οποίος είχε στο μεταξύ αποφασίσει να δεχθεί τον Χριστιανισμό. Οι Φράγκοι όμως είχαν άλλα στο μυαλό τους. Ο Λουδοβίκος είχε σκοπό να τους υποδουλώσει κι αυτό συμπεραίνεται μέσα από την επιστολή που είχε στείλει ο Ρατσισλάβ στον αυτοκράτορα Μιχάηλ τον Γ', τον επονομαζόμενο και Μέθυσο, όπου μέσες άκρες ο Ρατσισλάβ του ζητάει να στείλει ιεροκήρυκες να τους εκχριστιανίσουν. Πράγματι ο Μιχαήλ, συμβουλεύεται αυτήν ...μεγάλη "γάτα" της ορθόδοξης διπλωματίας, τον Άγιο Μέγα Φώτιο ο οποίος αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και στέλνει τους δύο καλύτερους μαθητές του απ το πανεπιστήμιο, τον Μεθόδιο και τον Κύριλλο και πρόλαβαν τους Φράγκους. Μπορεί βέβαια στο τέλος να επικράτησε ο Καθολικισμός, αλλά μέχρι τότε είχαν συμβεί πολλά με κύριο πρωταγωνιστή το Βατικανό. Μπορεί να έχασαν την Μοράβια οι Έλληνες, αλλά...κέρδισαν τη Ρωσία κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της ελληνικής Ορθοδοξίας. Αν οι Ρώσοι δεν είχαν ασπαστεί την Ορθοδοξία αλλά τον Καθολικισμό, σήμερα η Ορθοδοξία δεν θα υπήρχε. Τεράστια επιτυχία, αλλά σήμερα βλέπεις, το Ψευτορωμαίϊκο έχει συνθηκολογήσει. Η Ορθοδοξία όμως δεν είπε την τελευταία της λέξη.
      Για τον Ναπολέοντας και την εκστρατεία του, πάνω - κάτω είσαι μέσα στο σωστό πλαίσιο, αν εξαιρέσει κανείς εκείνες τις αναφορές περί χρηματοδοτήσεως της εκστρατείας του από τους Ροθτσάιλντ. Η αλήθεια είναι ότι τους προσέγγισε, αλλά αυτοί ζητούσαν σχεδόν τα πάντα ως εγγύηση. Τα παζάρια έκανε ο γιός του Αμσελ Ροθτσάιλντ, ο Νάθαν, ο οποίος αργότερα, πριν τη μάχη του Βατερλώ, συνάντησε τον Ναπολέοντα - ο οποίος στο μεταξύ είχε δραπετεύσει από το νησί της Αγίας Ελένης όπου βρισκόταν εξόριστος - στην Νίκαια και του πρότεινε να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του εναντίον των Άγγλων. Το σχέδιο των Ροθτσάιλντ ήταν η πάση θυσία εξαγορά της Τράπεζας της Αγγλίας όπως θα ξέρεις. Ο Ναπολέων έπεσε στη παγίδα και τα...υπόλοιπα είναι γνωστά.
      Επίσης, η εκστρατεία στη Ρωσία δεν ήταν αποτέλεσμα δικής του καθαρά επιλογής με ...τη βοήθεια φυσικά ή και παρότρυνση του συμβούλου του, του περίφημου Ταλλευράνδου (Σαρλ Μορίς Ταλλεϋράν). Αυτό το ξέρουμε μέσω των επιστολών του προς τη γυναίκα του Ζοζεφίν, με την οποία ήταν θανάσιμα ερωτευμένος και της εκμυστηρευόταν τα πάντα. Αυτή όμως προσπαθούσε να τον συνεφέρει και να ξεκαβαλίσει το καλάμι, αλλά μάταια. Οι ήττες που είχαν υποστεί οι Ρώσοι ως συμμέτοχοι στις μάχες που έδωσαν οι Γάλλοι εναντίον των δυνάμεων του Τρίτου και Τέταρτου Συνασπισμού των δυτικών ευρωπαϊκών Δυνάμεων του άνοιξαν την όρεξη στο να τους ισοπεδώσει μια και καλή. Δεν είχε να κάνει λοιπόν, ούτε με ...γραμμάτια, ούτε με τίποτε άλλο υπόγειο. Η ματαιοδοξία του και ο υπερφυαλισμός του τον κατέστρεψαν. Αφού οι Ρώσοι τον έπαιξαν για λίγο σαν τη γάτα με το ποντίκι (σκέψου μάλιστα αυτή την άκρως ευφυέστατη κίνηση τους στο να...κάψουν τη Μόσχα και να βρεθεί ένας Ναπολέων να κάθεται σε έναν..έρημο θρόνο(!), αυτό τα λέει όλα ως προς το ποιον των Ρώσων) και στη συνέχεια τον αποδεκάτισαν με συνεπίκουρο τον...καιρό ασφαλώς.

      Διαγραφή
    7. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ23 Ιουνίου, 2024 13:39

      Αυτά περίπου είχα να συμπληρώσω χωρίς να θέλω σε καμμιά περίπτωση να παραστήσω τον...εξυπνάκια. Κατά τα άλλα...μέσες άκρες είσαι ΜΕΣΑ στα ιστορικά πλαίσια και εγώ προσωπικά, το θεωρώ κατόρθωμα για έναν Έλληνα, ο οποίος ασχολήθηκε με την Ιστορία ερασιτεχνικά και έφτασε σε επίπεδο πραγματικά ζηλευτό.
      Εύγε σου και πάλι ΕΥΓΕ!`

      Διαγραφή
  2. Ο ΕργΔημΕργ, με αφορμή τον σύντομο εντοπισμό τού Μάρκου, επικεντρώνει τον άξονα τού ζητήματος μιας πιθανολογούμενης ολοκληρωτικής επίθεσης τού ΝΑΤΟ εναντίον τής Ρωσίας με εύστοχο τρόπο στην περιοχή που τής αρμόζει. Το ιστορικό πλαίσιο των επιθέσεων των δυτικών εναντίον τής Ρωσίας, στο οποίον εισέρχεται ο ΕργΔημΕΡγ με αναλυτικό τρόπο, συμβάλλει στην κατανόηση βασικών παραμέτρων, που συνθέτουν στην πορεία τού χρόνου αυτήν την διαδικασία. Πράγματι καθίσταται βέβαιον, ότι η τελική φάση αυτής τής σύγκρουσης, εφόσον φθάσουν οι εξελίξεις μέχρι το έσχατο σημείο εκδήλωσής της, θα διεξαχθεί στην σφαίρα τής πλέον υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης πολεμικών συστημάτων, που έχουν επινοηθεί και μπορούν να εφαρμοστούν. Ο ρόλος κλειδί στην όλη αυτή αιωρούμενη απειλή διέπεται από τον όρο “έσχατο σημείο”. Αυτός σημαίνει, ότι δεν μπορεί να υπάρξει πάρα πέρα πορεία σε αυτήν την διαδικασία, μετά την εκδήλωση, ανάπτυξη και ολοκλήρωση αυτής τής τελικής φάσεως. Από λογική σκοπιά υπάρχουν τρεις περιπτώσεις για τον τρόπο που μπορεί να θέσει την σφραγίδα της αυτή η εσχατιά των εξελίξεων. Η πρώτη περίπτωση αφορά την ολοκληρωτική εξουδετέρωση ενός εκ των δυο συγκρουόμενων μερών, η δεύτερη την πλήρη καταστροφή αμφοτέρων και η τρίτη αφορά την πλήρη καταστροφή τής οικουμένης μέσω πλήρους καταστροφής του περιβάλλοντος, ως οικοσυστήματος για την επιβίωση τού συντριπτικού ποσοστού τής ανθρωπότητος, με επικράτηση συνθηκών που για πολύ μεγάλο διάστημα καθιστούν την επιφάνεια τού πλανήτη μη βιώσιμη για το ανθρώπινο είδος. Το ελάχιστο αναλογικά ποσοστό των ανθρώπων, που θα ήταν δυνατόν να διασωθεί μέσω ειδικών καταφυγίων που έχουν προβλεφθεί σε μια τέτοια περίπτωση και οι συνθήκες επιβίωσής τους στο μέλλον, θα είχαν ως επακόλουθο την καταστροφή τού υπάρχοντος πολιτισμού και την δυνατότητα μιας νέας ανάδυσης τού ανθρώπινου βίου μέσα από μια βασανιστική εξελικτική πορεία σε συνθήκες πρωτογονισμού.
    Οι δυνάμεις τού σκότους έχουν προαναγγείλει ήδη χωρίς περιστροφές τον σχεδιασμό τους με το βίντεο “I PET GOAT 5“, ίσως με πρόθεση να αποβεί αυτό ως έσχατο βίντεο τής ομωνύμου σειράς, στο οποίον έχω υπεισέλθει αναλυτικώς με παλαιότερο κείμενο. (Ας μού επιτραπεί για μια ακόμη φορά η μνεία, ότι όσα κατατίθενται απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις, που μπορεί να περιέχουν μεγάλο ποσοστό λάθους, ή να να μην ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα, οπότε συνιστώ την πρόσληψή τους με αυστηρά κριτική διάθεση). Στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζεται, ότι αυτός που πατάει το κουμπί, που πυροδοτεί τον πυρηνικό χειμώνα, είναι ο Πρόεδρος Πούτιν και όχι κάποιος ηγέτης χώρας τού δυτικού μπλοκ. Θεωρώ, ότι αυτός ο εικονισμός έχει κεντρική σημασία, στην διαδικασία ερμηνείας και κατανόησης τής όλης στρατηγικής των δυτικών.
    Όπως έχει τονισθεί, η υπερκειμένη ισχύουσα παγκόσμια αρμονία θεσμοθετεί δυο βασικές προϋποθέσεις, για να επιτραπεί η επιβολή μιας μεγάλης καταστροφής από τις δυνάμεις τού σκότους:
    1. Πριν επιβληθεί αυτή, είναι προϋπόθεση να υπάρξει ρητή και μονοσήμαντη ανακοίνωσή της στα υποψήφια θύματα, ώστε αυτά να γλιστρήσουν στην λακκούβα, μετά από ανεπάρκεια καταβολής τής αναγκαίας προσοχής.
    2. Την τελική κίνηση για την πυροδότηση τής καταστροφής πρέπει να υποχρεωθεί να διαπράξει το ίδιο το υποψήφιο θύμα, ως έρμαιον των αδυναμιών του, εφόσον εξαντλήσει όλες τις υπόλοιπες κινήσεις προς αποφυγήν, αυτού που εμφανίζεται ως μοιραίο και αναπόφευκτο, ενώ όμως προϋπήρχαν οι δυνατότητες ματαίωσης, εφόσον, είχαν ληφθεί εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα. Ο Μύθος προσφέρει ως παράδειγμα προς μίμηση τον Οδυσσέα, στο πρόσωπο τού οποίου συμβολίζεται η δέσμη των απαραίτητων αρετών. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που παρεμβαίνω,
      αλλά τα I PET GOAT είναι σειρά που προέρχεται σαφέστατα από τους καμπαλιστές. Οπότε τον Πούτιν θα έδειχναν να πατάει το κουμπί, έστω και αν είναι αυτοί που θα το πατήσουν. Όχι βέβαια μανιτάρι, πάντως μια προβοκάτσια χιλιάδων θυμάτων στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, την περιμένουμε από αυτούς. Θα την αποδώσουν στον Πούτιν, και θα την κάνουν για να ακυρωθούν οι αμερικανικές εκλογές και να μπαστακώσουν την υπάρχουσα παράνομη κυβέρνηση επ' αόριστον, ως είθισται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Απλά, μάλλον, και λόγω της γενικότερης αναμπουμπούλας που θα δημιουργηθεί στην Αμερική, θα πουν ότι ο κοιμισμένος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του για την συνέχεια, και θα δούμε στη θέση του κανα Μιχαλάκη (μισέλ ομπάμα) ή όποια άλλη ρεζέρβα τούς εξυπηρετεί. Έτσι κι αλλιώς ο Ομπάμιας κυβερνάει ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Τί ήθελα και μίλησα... Νά τα:

      Βρετανός βουλευτής προειδοποιεί ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την ψευδή σημαία της «βρώμικης βόμβας» στην Ευρώπη και να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία, για να προκαλέσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

      https://nikolaosanaximandros.gr/vretanos-vouleftis-proeidopoiei-oti-to-nato-schediazei-psevdi-simaia/

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχήν, κάθε παρέμβαση είναι ευπρόσδεκτη και αυτό που με χαροποιεί πάντοτε ιδιαίτερα, είναι όταν αμφισβητούνται απόψεις που διατυπώνω. Εξ άλλου, ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουν οι συλλογισμοί, είναι η συν-ζήτηση.
      Επί τής ουσίας, όσο αφορά τον συγκεκριμένο εικονισμό, εκτιμώ ότι αυτός δεν έγινε ως προπαγανδιστικό επιχείρημα από την καμπάλ, αλλά αφορά ακριβώς τον τρόπο, που αυτή επιδιώκει να επιβάλλει τις εξελίξεις. Όπως προανέφερα, είναι οι σιδερένιοι νόμοι τής συμπαντικής αρμονίας, που καθορίζουν αυτήν την επιλογή. Εξ άλλου, η Διοίκηση Πούτιν έχει αναγγείλει επανειλημμένα, ότι είναι διατεθειμένη να κάνει αυτή πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν αυτό καταστεί μη αποτρέψιμο. Προσωπικά δεν θεωρώ, ότι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες.
      Όμως, για να καταστεί αντιληπτός ο τρόπος που αξιολογώ την κατάσταση, πρέπει να ολοκληρώσω την συλλογιστική, που ξεκίνησα να παραθέτω.

      Διαγραφή
  3. Συνέχεια προηγούμενου...

    Βασικά, υπάρχουν δυο τρόποι διεξαγωγής ενός πολέμου σε στρατηγική κλίμακα. Ο πρώτος τρόπος είναι η σύγκρουση μεταξύ κοπαδιών χιμπατζήδων, ο δεύτερος τρόπος αφορά την εφαρμογή οπλικών συστημάτων υψηλοτάτης (όχι απλά υψηλής) τεχνολογίας και είναι τρόπος, στον οποίον ο ανθρώπινος παράγων από επαρκούς αριθμητικής πλευράς συμμετέχει κυρίως κατά την επινόηση, την εξέλιξη και την κατασκευή αυτών των συστημάτων. Ενώ κατά την εφαρμογή αυτών των οπλικών συστημάτων συμμετέχει ένας ελαχιστότατος αριθμός χειριστών και επιτελικών παραγόντων. Η εξέλιξη αυτών των συστημάτων λαμβάνει χώρα σε κεχωρισμένα τμήματα, που συναρμολογούνται στην συνέχεια εν συνόλω, ενώ κάθε ομάδα ερευνητών και ειδικών μηχανικών που τα εξελίσσει και αναπτύσσει, γνωρίζει αποκλειστικά και μέσα σε συνθήκες αυστηρού διαχωρισμού, μόνον εκείνο το τμήμα λειτουργίας που την αφορά. Η μυθολογία μάς παραδίδει, ότι ο Ήφαιστος ήταν κουτσός. Αυτός ο εικονισμός αποδίδει την πραγματικότητα, ότι κατά την αρχαία εποχή αυτοί που γνώριζαν την επεξεργασία των μετάλλων, ήσαν αυστηρά περιορισμένοι εντός των ανακτόρων και δεν επιτρεπόταν να εξέλθουν, για λόγους διαφύλαξης των αντίστοιχων τεχνικών μεθόδων Κατ' αναλογίαν, αυτοί που έχουν πλήρη γνώση, υπό την μία ή άλλη έννοια, των οπλικών συστημάτων υψηλοτάτης τεχνολογίας διαφυλάσσονται, αλλά και φυλάσσονται, ως κόρη οφθαλμού στους αντίστοιχους στρατηγικούς χώρους. Ο Αδάμας, ο οποίος είναι στρατηγικό τεχνολογικό κέντρο πλησίον τής Μόσχας, αριθμεί χιλιάδες συνεργάτες. Όμως, ευκολότερα εισέρχεται και εξέρχεται κάποιος στον παράδεισο, παρά στον κεντρικό πυρήνα τού Αδάμαντος. Το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα στρατηγικά κέντρα, τα οποία εδρεύουν για συγκεκριμένους λόγους στην Σιβηρία. Αξίζει να αναφερθεί, ότι εκτός από τα όπλα υψηλοτάτης τεχνολογίας, στα οποία εστιάζεται η παρούσα ανάρτηση, τουλάχιστον αντίστοιχη, εάν όχι ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, έχει αποδοθεί στα ψυχοτρονικά όπλα, τα οποία ειδικά στην περίπτωση τής Ρωσίας έχουν λάβει πάρα πολύ σημαντική ανάπτυξη, ενώ και οι δυτικές χώρες έχουν προωθήσει σημαντικές προσπάθειες στην εξέλιξή τους, υπολειπόμενες όμως ποιοτικά κατά πολύ των Ρωσικών επιτευγμάτων. Στην βιβλιογραφία αναφέρεται η λειτουργία τουλάχιστον δύο κέντρων ανάπτυξης ψυχοτρονικών όπλων στην Ρωσία, στα οποία συμμετέχουν εκατοντάδες συνεργάτες.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ο πόλεμος με κοπάδια χιμπατζήδων αφορά συμβατικού τύπου συγκρούσεις, όπου στρατοί με τεράστιο μέγεθος ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικών εξοπλισμών συγκρούονται σε αιματηρότατη βάση μεταξύ τους, σε μακελλειά άνευ προηγουμένου και με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και εξοπλισμούς, όπου η κρεατομηχανή δεν μπορεί να εξασφαλίσει παρά σχετικά μικρά οφέλη, όσο αφορά την εδαφική προώθηση. Σε αυτές τις συγκρούσεις γίνεται αφειδώς και χρήση οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, όχι όμως στρατηγικών όπλων υψηλότατης τεχνολογίας. Αυτά διατηρούν οι κάτοχοί τους στο απυρόβλητο και τα διαφυλάσσουν εκτός των δυνατοτήτων επισκόπησης τού αντιπάλου, για να τα εφαρμόσουν σε ένα επόμενο, απώτερο στάδιο τής σύγκρουσης, εφόσον έχουν προωθήσει επαρκώς συμφώνως προς τα στρατηγικά τους σχέδια, τούς επί μέρους στόχους τους, μέσω τής σύγκρουσης, που διεξάγεται με κοπάδια χιμπατζήδων. Με το όρο “κοπάδια χιμπατζήδων” δεν αποσκοπώ να μειώσω ούτε τον υψηλότατο ηρωισμό και την αυτοθυσία, που χαρακτηρίζουν τούς εκατέρωθεν μαχητές, ούτε το άριστο επίπεδο τής τεχνογνωσίας και τις στρατηγικές ικανότητες των επιτελείων, που κατευθύνουν αυτές τις συγκρούσεις, ούτε το επίπεδο των όπλων προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκονται σε εφαρμογή. Επέλεξα αυτόν τον, ίσως υπερβολικό προσδιορισμό, έστω σαν ένας δειλός σχολιαστής, που στρογγυλοκάθεται σε μια αναπαυτική πολυθρόνα μπροστά στον υπολογιστή, για να καταδείξω, ότι αυτός ο τρόπος σύγκρουσης αποσκοπεί στην εντονότατη ανάλωση των δυνάμεων, τής ισχύος και των γενικότερων αντοχών τού αντιπάλου (σε επίπεδο στρατιωτικών αποθεμάτων, οικονομικής ισχύος, γοήτρου και νομιμοποίησης έναντι των κοινωνικών στα μετόπισθεν κλπ.) ενώ όμως ταυτοχρόνως το ίδιον κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Πρόκειται για ένα ανελέητο τεστ κοπώσεως, από το οποίον ελπίζει να βγει κάποιος νικητής, επειδή διαθέτει μεγαλύτερες αντοχές, περισσότερα αποθέματα και ατού από ότι ο αντίπαλος, για να τα αξιοποιήσει στην επόμενη φάση τής σύγκρουσης, που θεωρεί ότι θα είναι καθοριστική.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ότι τον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδίασαν και επέβαλλαν οι δυτικοί, κατανοεί πας εχέφρων. Εξ άλλου η ίδια η Μέρκελ διακήρυξε, ότι τις συμφωνίες τού Μινσκ έκαναν με στόχο να εξαπατήσουν τούς Ρώσους, ώστε να κερδίσουν χρόνο για να εξοπλίσουν κατάλληλα τούς Ουκρανούς, για την επιβολή αυτής τής σύγκρουσης. Εάν νομίζει μια τέτοιου είδους κυράτσα, ότι είναι σε θέση να ξεγελάσει τα Ρωσικά τσακάλια, μάλλον πρέπει να επισκεφθεί ξανά τον παιδικό σταθμό, για να αποκτήσει απολυτήριο νηπιαγωγείου στην πολιτική. Δεν είναι μόνον, ότι ανέμεναν πλήρως επαγρυπνούντες οι Ρώσοι τα καθέκαστα, αλλά εκτιμώ, ότι η όλη διαδικασία εξυπηρετούσε κατά γράμμα τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό τους. Δεδομένου, ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος δεν αφορά μια περιφερειακή σύγκρουση, αλλά πρόκειται για μια παγκόσμια βίαιη ρήξη, η οποία θα κρίνει, τουλάχιστον σαν πυροδότης και άλλων εξελίξεων, την μορφή τής νομής τής εξουσίας σε παγκόσμια κλίμακα. Εξ άλλου, οι δυτικοί είχαν φροντίσει να λάβουν οι Ρώσοι όλα τα αναγκαία ηθικά πλεονεκτήματα, για την στρατιωτική επιχείρηση που έθεσαν σε κίνηση. Και δεν λειτούργησε αποκλειστικά η μεταφορά τής πυρηνικής απειλής στα σύνορα τής Ρωσίας με την νατοποίηση τής Ουκρανίας, προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέτοιους κινδύνους μπορεί να αντιληφθούν, αυτοί που διαθέτουν στρατηγικό κριτήριο και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στις επαρχίες τής Ρωσίας, που ενδημούν τα αγροτόπαιδα, που αποτέλεσαν τον κορμό των εθελοντών τής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι δυτικοί φρόντισαν επίσης να μακελεύονται εν ψυχρώ με νεοναζιστικά, φασιστικά τάγματα πωρωμένων αλητών που είχαν στήσει οι Ρωσόφωνοι στις ανατολικές περιοχές τής Ουκρανίας. Και ο Ρωσικός λαός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στην φασιστική θηριωδία. Ειδικά, όταν βλέπει ο μέσος Ρώσος, που κάθε άλλο παρά τού υπολείπεται ο πατριωτισμός, τον αδελφό του να εξοντώνεται, πηδάει μέσα στο άρμα ακόμη και ξυπόλυτος. Οι γερμανοί έβγαζαν κάποιες φορές μέσα από τα άρματα που καταστρέφονταν στις μάχες τού Β.ΠΠ Ρώσους, που φορούσαν μόνον εσώρουχα. Το κράτος δεν είχε ούτε στολές να τούς δώσει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, οι δυτικοί είχαν προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επέμβαση τού Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Στόχος τους ήταν, μέσω τής επιβολής ενός πολέμου φθοράς, η καταπόνηση σε ύψιστο βαθμό τής Ρωσίας, για να μπορέσουν να την καταβροχθίσουν στην συνέχεια χωρίς μεγάλο κόπο. Οι Ουκρανοί ήσαν για τούς δυτικούς μια, όπως αποδείχθηκε στην πορεία αγόμενη και φερόμενη ανθρωπομάζα ευκόλως φανατιζόμενων ανεγκέφαλων, καταλληλότατοι για τις προδιαγραφές τής κρεατομηχανής δυτικής πατέντας. Τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Ουκρανοί, ήσαν για τούς δυτικούς κοπάδια ουρακοτάγκων, που αφού ωθούσαν σε ένα ανελέητο πόλεμο αμοιβαίας φθοράς, θα ορμούσαν στην συνέχεια οι ίδιοι στην μπανανοφυτεία για την απόσπαση τού καρπού.
    Πλην όμως οι λεγάμενοι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Ρώσοι, διαθέτοντας μια εξόχως προικισμένη ηγεσία, είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα όχι μόνον να αντέξουν στον πόλεμο φθοράς που τούς επιβλήθηκε, αλλά να φθείρουν ανεπανόρθωτα τούς συνασπισμένους αντιπάλους τους. Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, η εξάρτηση τής Ευρώπης και οι εισαγωγές της σε Ρωσικό υγραέριο αυξήθηκαν, με πρώτους τού γάλλους, που έστελναν σωρηδόν τούς αλητάμπουρες τής λεγαιώνας να αφήσουν τα κορμιά τους άδοξα, πριν καν προλάβουν να οπλίσουν.
    https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/i-rosia-anakta-edafos-stis-energeiakes-eksagoges-kseperase-tis-ipa-stis-eisagoges-fysikou-aeriou-stin-eyropi/
    Ποιος ήταν όμως εκείνος ο ζωτικής σημασίας παράγων, που δεν μπόρεσαν οι δυτικοί ουδόλως να αξιολογήσουν, αυτομολώντας σε μια προδιαγεγραμμένη ολοκληρωτική πικρή ήττα;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια προηγούμενου...

    Αναμφίβολα, η επισκόπηση των επιθέσεων από την δύση που αντιμετώπισε η Ρωσία, την οποίαν ανέπτυξε ο ΕργΔημΕργ είναι εξαιρετική και συμφωνώ πλήρως, όσο αφορά την θερμή επικρότησή της από τον Πύρινο Λόγιο. Πλην όμως, οι μεγάλες επιθέσεις που δέχθηκε η Ρωσία δεν περιορίζονται σε αυτές των δυτικών. Δυο πολύ επικίνδυνοι εχθροί απείλησαν επίσης την Ρωσία στο παρελθόν επανειλημμένα. Ο πρώτος είναι οι Τάταροι από τον νότο. Έκφραση αυτής τής επιθετικότητας με τουρκοϊσλαμικό φανατικό πρόσημο ήταν και ο πόλεμος στην Τσετσενία. Αυτήν την ατμόσφαιρα περιγράφει με ιδιαίτερο ρεαλισμό ο Λέων Τολστόι στο μυθιστόρημα “Χατζί Μούρατ”.
    Ο τρίτος μεγάλος αμφισβητίας τής Ρωσικής εξουσίας ήταν ένα κίνημα αντικαθεστωτικών, που κράτησε επί περισσότερους αιώνες. Αυτοί εξορμούσαν συχνότατα ως εμιγκρέδες από το εξωτερικό, με βάση κυρίως το Παρίσι. Με αφορμή αυτούς έγραψε ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι το μυθιστόρημα “οι Δαιμονισμένοι”. Αυτοί, παρότι αριθμητικά οι δυνάμεις τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με αυτές των δυτικών, ή των Τατάρων, αξιολόγησε το Ρωσικό καθεστώς ως την πλέον επικίνδυνη απειλή. Και οι μετέπειτα εξελίξεις, με την επικράτηση τού πραξικοπήματος τού Οκτωβρίου 1917 ενάντια στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση τού Αλεξάνδρου Κερένσκυ, πιστοποιεί την υψηλή επικινδυνότητα αυτής τής απειλής. Εάν δεν υπήρχε η Σταλινική ομάδα, για να ανακόψει τον χρηματοδοτούμενο και υποστηριζόμενο από τούς γερμανούς και τον σιωνισμό Λένιν και τον πράκτορα τής Γουώλλ Στρητ και των σιωνιστών Λέων Τρότσκυ, το πιθανότερο είναι σήμερα να μην υπήρχε ως χώρα η Ρωσία.
    Το τσαρικό καθεστώς για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές ανέπτυξε από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα σφριγηλές και άριστα οργανωμένες μυστικές υπηρεσίες, που σε κάποια φάση έλαβαν το όνομα τής μυστικής αστυνομίας “Οχράνα”. Αυτές οι υπηρεσίες ανέπτυξαν μακροχρόνια δράση στο εξωτερικό, ειδικά στα κέντρα, όπου κινούνταν οι οργανώσεις των αντικαθεστωτικών. Μόνιμη πρακτική τους ήταν να εισέρχονται ως μέλη στις οργανώσεις αυτές, για να τις κατασκοπεύσουν και να τις επηρεάσουν εκ των έσω. Με αυτόν τον τρόπο αύξησαν ιδιαίτερα τις ικανότητές τους, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες με παραμονή σε ευρωπαϊκές χώρες, μαθαίνοντας τις γλώσσες αυτών των χωρών, αξιολογώντας την ειδησεογραφία και την βιβλιογραφία από το πρωτότυπο στην έδρα τού αντιπάλου και μελετώντας επιτόπου τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα.
    Ιδιαίτερης προσοχής αξίζει ο τίτλος, που έδωσε ο Ντοστογιέφσκυ στο εν λόγω μυθιστόρημα. “Οι Δαιμονισμένοι” είναι θρησκευτικός όρος και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο, παραπέμποντας σε σχετικές αντιλήψεις κάποιων πολύ σημαντικών κύκλων, που επαγρυπνούσαν. Αυτοί ήσαν εκκλησιαστκοί κύκλοι, που είχαν κατανοήσει, ότι αυτοί που κινούσαν τα νήματα τόσο των δυτικών επιθέσεων εναντίον τής Ρωσίας, όσων και τής αντικαθεστωτικής ανατροπής ήσαν εωσφοριστές. Ήταν έτσι επόμενο, να προκύψει στην πορεία τού χρόνου μια άτυπη, αλλά ισχυρή συμμαχία μεταξύ τής Ρωσικής μυστικής αστυνομίας και εκκλησιαστικών κύκλων, που διέπονταν από πατριωτισμό. Επειδή η εσωτερική απειλή των ανατροπέων αξιολογήθηκε ως η μεγαλύτερη απειλή, ήταν επίσης επόμενο να αναχθούν οι μυστικές υπηρεσίες σε σημαντικότερη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ δύναμη κρούσης τής Ρωσίας. Αυτό δεν καταγράφεται μόνον στις πρόσφατες ζυμώσεις στην Ρωσία, όπου ο έλεγχος τού στρατού πέρασε ολοκληρωτικά στον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, αλλά αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο από την Σταλινική περίοδο μέχρι σήμερα.

    Συνεχίζεται...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια προηγούμενου...

    Μπορεί οι Ρώσοι να αξιολογούν στην πράξη τις μυστικές υπηρεσίες τής χώρας τους, ως την σημαντικότερη στρατιωτική αιχμή τού δόρατος που διαθέτουν, Πλην όμως, σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση, το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει η Ρωσία είναι η Ρωσική Εκκλησία. Όχι μόνον διότι αυτή είναι ισχυρός πνευματικός ποιμένας τού Ρωσικού Λαού, επικαλούμενη την Χάρη τού Υψίστου. Τα γερόντια και οι αγνές ψυχές που έδρασαν και δρουν στους κόλπους της, μπορεί να μην αντίκρισαν σε όλη τους την ζωή ούτε ένα περίστροφο έστω από απόσταση ενός χιλιομέτρου. Και τα μόνα που βάστηξαν ανά χείρας να είναι το κομποσκοίνι και το Ευαγγέλιο. Αλλά η Θεία Χάρις φρόντισε το Ευαγγέλιο να γραφεί στα Ελληνικά. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι έμαθαν Ελληνικά, για να μελετήσουν τις Γραφές των Πατέρων από το πρωτότυπο. Και αυτή η γνώση τούς οδήγησε να μελετήσουν και τούς Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν, ότι οι Αθηναίοι και οι Σύμμαχοί τους, μπορεί να νίκησαν τούς Άτλαντες, αλλά καταστράφηκαν, διότι έκαναν χρήση ίδιων όπλων με αυτούς. Και αυτή είναι η γνώση, που αυτά τα γερόντια μετέφεραν σε αυτούς που έπρεπε. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Και θα έλθει η στιγμή σύντομα, που θα καταγραφεί στην πράξη, ότι ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, όπως αυτοί το διδάχθηκαν από τούς προγόνους μας και αφού μελέτησαν την επιστολή τού Άλμπερτ Πάικ από το 1871, που καθόρισε την διεξαγωγή των τριών παγκοσμίων πολέμων και συνέγραψαν τα “Πρωτόκολλα των Σοφών τής Σιών”, που ασχέτως εάν είναι γνήσια ή όχι, αποκάλυψαν με λεπτομέρειες την συνωμοσία σε βάρος τής Ρωσίας και τής σύνολης ανθρωπότητος, που είχε οργανωθεί, αφυπνίζοντας όχι μόνον εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά και αυτούς που όπλισαν την Ρωσία με ακατανίκητα συστήματα ανωτάτης τεχνολογίας και ψυχοτρονικής.
    Θα ρωτήσει κάποιος βεβαίως, και που βρίσκονται αυτά, αγαπητέ εξάδερφε;
    Επειδή έχω εξαντλήσει την έκταση των ορίων τής φιλοξενίας των σχολίων, θα επεκταθώ και θα εμβαθύνω στο ζήτημα αυτό με άλλη ευκαιρία. Προς το παρόν θα παραθέσω μόνον μερικούς συνδέσμους, ως αφετηρία σχετικού προβληματισμού:
    Μαζικά μπλακ-άουτ σε Βαλκάνια και Ισημερινό – Χωρίς υποβρύχια καλώδια το Βιετνάμ – Κανείς δεν ξέρει τις αιτίες
    https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/mazika-mplak-aout-se-valkania-kai-isimerino-xoris-ypovryxia-kalodia-to-vietnam-kaneis-den-kserei-tis-aities/
    Unbekanntes Ereignis im Mittelmeer - Mega Knall über Insel Elba löst Druckwelle aus
    https://www.youtube.com/watch?v=utUGt2yavzQ
    (Το εν λόγω βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι δεν γνωρίζουν γερμανικά, με ενεργοποίηση υποτίτλων σε άλλη γλώσσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή