«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Υποδοχή Πλανητάρχου στο Βιετνάμ 🇷🇺

10 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ.
    ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ
    Ή ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕΛΕΙ ΡΩΤΗΜΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ;
      ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.!
      ΧΑΧΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΊ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

      Διαγραφή
  2. https://www.oparlapipas.gr/2024/06/i_20.html (plirofories texnikes )

    https://www.youtube.com/watch?v=gancmRcwb2I&t=566s (πασχος / natsios)

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΟΫ ΜΟΥ!!!
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

      Διαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑΡΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΔΩΡΑΚΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΚΙΜ!
    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/rosiki-limouzina-ekane-doro-o-v-poutin-ston-kim-giongk-oun-ekana-volta-stous-dromous-tis-piongiangk-foto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΚΙΜ..
      https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/to-zeygari-skylon-ratsas-poungksan-pou-ekane-doro-ston-v-poutin-o-kim-giongk-oun-foto/

      Διαγραφή
  4. Οι B. Κορεάτες

    Οι Κορεάτες σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Ιαπωνία είναι πολύ ζεστοί και έχουν τον χαρακτήρα ενός μεσογειακού Ευρωπαίου.

    Για να κάνετε καλές δουλειές μαζί τους πρέπει να πιείτε πολύ μαζί τους και μετά από αυτό θα έχετε γίνει ένας από αυτούς.

    Κώστα φίλε μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ μερικά χρόνια πριν, όταν συνεργαστήκαμε με τη ναυτιλιακή γραμμή της Βόρειας Κορέας για ένα φορτίο χάλυβα από το Βλαδιβοστόκ στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού.

    Είχαμε πάει στο Αμπιτζάν για να παραλάβουμε το πλοίο και προς έκπληξή μας σε ένα πλοίο που κανονικά χρειάζεται 25 άτομα ως πλήρωμα, είχαν 45 άτομα υπέροχο και φιλικό πλήρωμα…….πίνοντας Coca Cola……και το αλκοόλ από ρύζι που μοιάζει με το Ρακί.

    Η Βόρεια Κορέα έχει υπέροχους ανθρώπους και έχει πανέμορφη ύπαιθρο και υπέροχες παραλίες.

    Οι Νοτιοκορεάτες έχουν παρόμοιο χαρακτήρα με τους Βορειοκορεάτες με τη διαφορά ότι είναι πολύ αγχωμένοι και νευρικοί και είναι διπλάσιοι σε πληθυσμό (51,000,000) , σε μια χώρα πολύ μικρότερη σε μέγεθος από την Ελλάδα.

    (Το μέγεθος της Βόρειας Κορέας είναι 120,538 sq km και έχει πληθυσμό 26,087,772 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Κωνσταντίνε μου για τις πληροφορίες.
      Μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές Ν.Κορεάτικες που βλέπω μετά μανίας πολλά χρόνια τώρα.. Έχω έναν κρυφό πόθο να επισκεφτώ την Κορέα. Από όσο κατάλαβα, η φύση είναι πανέμορφη και θυμίζει σε πολλά σημεία την ελληνική.
      Παρόλη τη σύνδεση της Ν.Κορέας με την Δύση, στις ταινίες αυτές πρόσεξα πολύ συχνά έναν αντιαμερικανισμό των κατοίκων, παρόμοιο με των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Θεωρούν όπως και εμείς ότι η επιρροή της αμερικανικής κουλτούρας έχει κάνει κακό στην παράδοση τους

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή