«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) – O οικονομικός βραχίονας της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης! (Kla.TV)




To βίντεο σε κείμενο:

 

Είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, μια ανεξάρτητη αρχή και προσηλωμένη μόνο στη σταθερότητα των τιμών του ευρώ και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης; Ή μήπως είναι μέρος μιας παγκόσμιας μη εκλεγμένης κυβέρνησης που κατευθύνει και κυβερνά τα πάντα από τις σκιές; Και ποιες συνέπειες θα έχει η εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ για τον πληθυσμό; Γιατί η χρήση του ψηφιακού ευρώ καθιστά τους πολίτες διαφανείς και ανοικτούς στη χειραγώγηση; Μείνετε συντονισμένοι και λάβετε ικανές απαντήσεις στα εκρηκτικά ερωτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ή εν συντομία ΕΚΤ, ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 1998. Σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα Ernst Wolff, κατέχει μια ξεχωριστή θέση μεταξύ όλων των κεντρικών τραπεζών στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Wolff, ο λόγος είναι ότι καθορίζει τη νομισματική πολιτική ενός νομίσματος που δεν είναι το επίσημο μέσο πληρωμής μόνο σε μια χώρα, αλλά σε συνολικά 20 χώρες της λεγόμενης ευρωζώνης! Αποτελεί επομένως βασικά μέρος μιας εξέλιξης προς έναν ολοένα και πιο συγκεντρωτικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η σημασία της ΕΚΤ για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να αναγνωριστεί από το γεγονός ότι το ευρώ είναι δεύτερο μετά το δολάριο ΗΠΑ στην κατάταξη των νομισμάτων που διακινούνται παγκοσμίως. 

 Το κοινό γνωρίζει την ΕΚΤ κυρίως από τις εμφανίσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, προέδρου της ΕΚΤ από το 2019, όταν εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα για να ανακοινώσει το τρέχον βασικό επιτόκιο για την ευρωζώνη. Ένα σχέδιο που σχεδιάζει η ΕΚΤ εδώ και αρκετό καιρό είναι η εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ. Το ψηφιακό ευρώ περιγράφεται επίσης ως CBDC, στα αγγλικά Digital Bank Bank Digital Currency, στα γερμανικά ως ψηφιακό χρήμα κεντρικής τράπεζας. Αργότερα στην εκπομπή, θα εξετάσουμε τις συνέπειες της εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ για τον πληθυσμό. 

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να καταλάβουμε: Ποιοι είναι οι στόχοι και η προέλευση της ΕΚΤ και ποιον εξυπηρετεί; 

Η προέλευση της ΕΚΤ 

Οι απαρχές της ΕΚΤ χρονολογούνται από το 1988. Φέτος, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έθεσε ως στόχο την υλοποίηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ή εν συντομία ΟΝΕ. Έδωσε εντολή σε μια επιτροπή υπό την προεδρία του Ζακ Ντελόρ, τότε Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επεξεργαστεί τα συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την ένωση. Το 1989, ο Ντελόρ παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για μια νομισματική ένωση, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Συνέστησε την υλοποίηση της ΟΝΕ σε τρία διαδοχικά στάδια. Τέλος, την 1η Ιανουαρίου 1999, το ευρώ εισήχθη ως ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής σε 11 από τα 15 κράτη μέλη, καθιστώντας το νόμισμα περισσότερων από 300 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Κατά τα τρία πρώτα χρόνια, το ευρώ ήταν αρχικά αόρατο, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χρησιμοποιούνταν μόνο για λογιστικούς σκοπούς, π.χ. για ηλεκτρονικές πληρωμές. Τα μετρητά ευρώ εισήχθησαν την 1η Ιανουαρίου 2002 και αντικατέστησαν τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα των εθνικών νομισμάτων με σταθερή ισοτιμία μετατροπής. Σήμερα, τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ αποτελούν νόμιμο χρήμα σε 20 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι ιδρυτές της ΕΚΤ και το ιστορικό τους 

Ζακ Ντελόρ [1925-2023] 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο Ζακ Ντελόρ ανέπτυξε το σχέδιο που οδήγησε τελικά στη νομισματική ένωση και στην ίδρυση της ΕΚΤ. Είχε μεγάλη επιρροή ως ευρωπαίος πολιτικός και διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1985 έως το 1995. Ο Ζακ Ντελόρ ήταν μασόνος και ως τέτοιος μέλος των μασονικών στοών Johannis και Montesquieu. Ένας από τους στενότερους φίλους του μέχρι το θάνατό του το 2023 ήταν ο μασόνος Étienne Davignon. Ήταν πρόεδρος της αποκλειστικής ομάδας Μπίλντερμπεργκ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Delors και ο Davignon ήταν συνιδρυτές της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για τη Βιομηχανία το 1983. Αυτή η δεξαμενή σκέψης ιδρύθηκε με στόχο να επηρεάσει στρατηγικά την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Ο Étienne Davignon παραδέχθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα EUobserver ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συμμετείχε στη δημιουργία του ευρώ τη δεκαετία του 1990. 

Βαρόνος Αλεξάντρ Λαμφαλούσι [1929-2015] 

Ήταν ουγγροβελγός οικονομολόγος. Από το 1994 έως το 1997, ο Lamfalussy ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ινστιτούτου στη Φρανκφούρτη, του προκατόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ως εκ τούτου, έθεσε κρίσιμες βάσεις για την εισαγωγή του ευρώ. Ο Alexandre Lamfalussy ήταν επίσης μασόνος και συμμετείχε στη Διάσκεψη Bilderberg το 1983, 1986, 1988 και 1992. 

Niels Thygesen 

Είναι γνωστός ως ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς Δανός οικονομολόγος και ο "πατέρας του ευρώ". Από το 1988 έως το 1989, ο Niels Thygesen ήταν το μοναδικό ακαδημαϊκό μέλος της Επιτροπής Ντελόρ. Ο Thygesen ήταν μέλος της Τριμερούς μέλος της Τριμερούς Επιτροπής και ήταν μέλος από το 1981 έως το 2004 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής αυτής. Είναι μέλος της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ από το 1988. και ήταν μέλος από το 1981 έως το 2004 

Miguel Boyer [1939-2014] 

Ο Ισπανός οικονομολόγος και πολιτικός ήταν επίσης ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτροπής υπό την προεδρία του Ζακ Ντελόρ για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Ήταν μέλος της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ από το 1989. 

Συνοψίζοντας, είναι σαφές ότι όλοι οι βασικοί συντελεστές πίσω από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν μέλη της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ ή μέλη της Τριμερούς Επιτροπής ή βρίσκονταν σε πολύ στενή επαφή μαζί τους. 

Ποιοι είναι οι Μπίλντερμπεργκερ και η Τριμερής Επιτροπή; 

Η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε [το 1954] με πρωτοβουλία του Ντέιβιντ Ροκφέλερ. Εκτός από την Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, ίδρυσε επίσης την Τριμερή Επιτροπή μαζί με τον Χένρι Κίσινγκερ και τον παγκόσμιο στρατηγιστή Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι. Η Τριμερής Επιτροπή χρονολογείται από τη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ το 1972, στην οποία ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ πρότεινε την ίδρυσή της. Σήμερα, η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από περίπου 35 άτομα. Η διευθύνουσα επιτροπή ενεργεί ως ένα είδος σκιώδους κυβέρνησης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Ο David Rockefeller, ο Henry Kissinger και ο Zbigniew Brzeziński ήταν επίσης μασόνοι. Η Διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ αποτελεί αποκλειστική συνάντηση παγκόσμιων ηγετών από το 1954. Πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο πίσω από κλειστές πόρτες - χωρίς καμία δημοσιότητα και εντελώς μυστικά. Προηγουμένως ελάχιστα γνωστοί συμμετέχοντες βρίσκονται συχνά σε υψηλές θέσεις λίγο μετά την επίσκεψή τους στους Μπίλντερμπεργκερ. Θα ρίξουμε τώρα μια ματιά στους προηγούμενους και τους σημερινούς προέδρους της ΕΚΤ. 

Προηγούμενοι και νυν πρόεδροι της ΕΚΤ 

Willem Duisenberg [1935-2005] 

Πρόεδρος της ΕΚΤ από το 1998-2003 Ήταν Ολλανδός πολιτικός και οικονομολόγος και ο πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη του Μάιν από το 1998 έως το 2003. Η εισαγωγή του ευρώ υπό την προεδρία του το 2002 του χάρισε το παρατσούκλι "Mr Euro". Η υπογραφή του εμφανίζεται σε όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ που τυπώθηκαν μέχρι το 2003. Συμμετείχε τακτικά στη διάσκεψη Bilderberg από το 1978 και μετά και ήταν επί μακρόν μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της ομάδας Bilderberg του David Rockefeller. 

 Jean-Claude Trichet Πρόεδρος της ΕΚΤ από το 2003-2011 

Το 1978 έγινε σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου Valéry Giscard d'Estaing. Διορίστηκε επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας το 1993. Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ είναι μασόνος και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομάδας των Τριάντα, μιας ιδιωτικής λέσχης κορυφαίων οικονομικών παραγόντων που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ροκφέλερ. Είναι ο Ευρωπαίος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής που ιδρύθηκε από τον Κίσινγκερ και τον Ροκφέλερ. Ήταν επίσης επί μακρόν μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ. 

Μάριο Ντράγκι Πρόεδρος της ΕΚΤ από το 2011-2019 

Είναι Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας από τις 13 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 22 Οκτωβρίου 2022. Ο Ντράγκι ήταν διοικητής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας από το 2006 έως το 2011. Είναι μασόνος και συμμετείχε στη Διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ το 1994, 1995, 2002, 2004 και 2007. Είναι επίσης μέλος της Ομάδας των Τριάντα που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ροκφέλερ. 

Κριστίν Λαγκάρντ Πρόεδρος της ΕΚΤ από το 2019 

Είναι Γαλλίδα πολιτικός και δικηγόρος. Από το 2011 έως το 2019, η Λαγκάρντ ήταν Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Η Λαγκάρντ είναι μέλος της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ και συμμετείχε στη Διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ το 2009, το 2013, το 2014, το 2016 και το 2017. Η Λαγκάρντ είναι επίσης μέλος των μασονικών στοών The Ring και Edmund Burke. 

Τέλος, ερχόμαστε στους αντιπροέδρους της ΕΚΤ. 

 Vítor Constâncio - Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ από το 2010-2018 Συμμετείχε στη διάσκεψη Bilderberg το 1978, το 1979 και το 1988. 

Luis de Guindos - Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ από το 2018 Συμμετέχοντες στη διάσκεψη Bilderberg 2013 και 2017. 

Αγαπητέ κύριε ή κυρία, είναι πολύ σαφές ότι η Ομάδα Bilderberg, η Τριμερής Επιτροπή και οι εγκέφαλοι τους ασκούν ισχυρές διασυνδέσεις και επιρροή στην ΕΚΤ και στους φορείς λήψης αποφάσεων της. Οι στόχοι αυτών των δύο σημείων μεταγωγής είναι πλέον γνωστοί στο κοινό. Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ είπε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών το 1994: «Είμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού – το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή συνολική κρίση και τα έθνη θα συναινέσουν στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων». 

Συνοψίζοντας, θα πρέπει επομένως να πούμε ότι η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκαν ως μια παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση για να προετοιμάσουν αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων βήμα προς βήμα χωρίς την προσοχή του πληθυσμού. Έτσι, η ίδρυση της ΕΚΤ πρέπει να θεωρηθεί ως μια κίνηση για τη σταδιακή εφαρμογή της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η ίδρυση της ΕΚΤ ήταν το επόμενο βήμα για την επέκταση του ελέγχου και της διαχείρισης των προηγούμενων εθνικών κεντρικών τραπεζών σε διεθνές επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες ελέγχονται από ιδιώτες συρματοπλέκτες και όχι από τα κράτη. Η ΕΚΤ εξυπηρετεί έτσι τον στόχο της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής τάξης που βρίσκεται στα χέρια διεθνών εγκεφάλων και πέρα από τον έλεγχο των εθνικών κρατών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο ειδικός σε χρηματοοικονομικά θέματα Ernst Wolff επισημαίνει επίσης ότι οι πολίτες και οι φορολογούμενοι δεν έχουν καμία επιρροή στην ΕΚΤ. Ο Ernst Wolff σχολιάζει: "Η ΕΚΤ ιδρύθηκε το 1998, τρία χρόνια πριν από την εισαγωγή του ευρώ, και εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Από το 2015, περίπου 2.500 υπάλληλοι της ΕΚΤ εργάζονται σε ένα κτίριο συνολικού κόστους 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων.. Η διοίκηση της ΕΚΤ βρίσκεται στα χέρια μιας Εκτελεστικής Επιτροπής που δεν εκλέγεται, αλλά προτείνεται από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας των κρατών μελών της ΕΕ και διορίζεται από τους εκάστοτε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Επομένως, η ΕΚΤ βρίσκεται εκτός του ελέγχου των ψηφοφόρων". 

Εισαγωγή ενός ψηφιακού κεντρικού τραπεζικού νομίσματος 

Σταδιακή επιτήρηση των πολιτών 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η ΕΚΤ εστιάζει εδώ και αρκετό καιρό στην εισαγωγή ψηφιακού χρήματος κεντρικής τράπεζας. Τον Οκτώβριο του 2020, η ΕΚΤ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθεί κατά προσέγγιση το ψηφιακό ευρώ στην "Έκθεση για το ψηφιακό ευρώ". Σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα Norbert Häring, πρόκειται ουσιαστικά για πιστωτικούς λογαριασμούς που διαχειρίζεται η ΕΚΤ για όλους τους πολίτες, στους οποίους θα έχουν άμεση ή έμμεση πρόσβαση μέσω των εμπορικών τραπεζών, προκειμένου να πληρώνουν με τα πιστωτικά υπόλοιπα ή να λαμβάνουν χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό. 

Ποιες είναι οι συνέπειες της εισαγωγής ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών και συγκεκριμένα της εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ για τους πολίτες της ΕΕ; 

Σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα Norbert Häring, η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ θα χρησιμεύσει για την κρυφή κατάργηση του οικονομικού απορρήτου των πολιτών! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να εγγυηθεί την ανωνυμία των πολιτών όταν πραγματοποιούν πληρωμές με τη χρήση ψηφιακών ευρώ. Λόγω της έλλειψης προστασίας της ιδιωτικής ζωής κατά τη χρήση του ψηφιακού ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει ένα λεπτομερές ημερολόγιο της ζωής του καθενός μέσω των ψηφιακών συναλλαγών πληρωμών. Αυτό μπορεί να αποθηκεύεται για δεκαετίες και να ελέγχεται συνεχώς αυτόματα για ύποπτα μοτίβα που ορίζονται από την ΕΚΤ. Στον τομέα των οικονομικών και με τη βοήθεια της ΕΚΤ, δημιουργείται ένας διαφανής πολίτης που μπορεί να παρακολουθείται σε κάθε του βήμα. 

Αυτό καθιστά επίσης κάθε πολίτη διαφανή σε αυτούς τους εγκέφαλους και τη σκιώδη κυβέρνηση. Η εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών φέρνει βήμα προς βήμα πιο κοντά την απρόσκοπτη και παγκόσμια επιτήρηση των πολιτών! Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ή εν συντομία WEF, καυχιέται σε άρθρο του Απριλίου 2024 ότι το 98% των κεντρικών τραπεζών εφαρμόζει πλέον προγράμματα CBDC, δηλαδή προγράμματα για την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο πρόεδρος του WEF Klaus Schwab είναι επίσης μέλος της διοικητικής επιτροπής της ομάδας Bilderberg. 

Υπάρχουν πολλές προειδοποιητικές φωνές σχετικά με την εισαγωγή του ψηφιακού χρήματος της κεντρικής τράπεζας CBDC. 

 "Όποιος ενδιαφέρεται για την οικονομική ελευθερία θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, CBDCs, καθώς αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη ελευθερία μετά την απόπειρα εισαγωγής των διαβατηρίων εμβολίων". 

Κυρίες και κύριοι, η δυνατότητα ελέγχου του πληθυσμού μέσω των επερχόμενων CBDC και οι σχετικοί κίνδυνοι είναι υψίστης σημασίας. Ο γνωστός δημοσιογράφος Τζέιμς Κόρμπετ σχολίασε επίσης το ενδεχόμενο κατάχρησης των επερχόμενων ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών σε συνέντευξή του στο Kla.TV: «Ο χειρότερος εφιάλτης θα ήταν μια οντότητα που συνδέεται με την κυβέρνηση να καταλήξει να υπαγορεύει πού, πότε, γιατί και πώς μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας, σε τι και πόσα. Και εννοώ, ο ουρανός είναι το όριο. Δεν υπάρχει όριο στα μονοπάτια των δυνατοτήτων, που θα ανοίξουν στις κεντρικές τράπεζες να χειραγωγήσουν τη συμπεριφορά μας. Και ως παράδειγμα, μπορείτε να ανατρέξετε στο τι συνέβη τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα στην Αυστραλία, τη Γαλλία, σε άλλα μέρη που είχαν διαφορετικούς τύπους αποκλεισμών, όπου ουσιαστικά περιορίζεστε σε μια γεωγραφική ακτίνα ενός ή πέντε χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο διαμονής σας. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα, να επιβληθεί στην εποχή μας. Αλλά γίνεται όλο και πιο πιθανό, ειδικά με την παρακολούθηση GPS που είναι δυνατή. Και αν το συνδυάσετε αυτό με τους κωδικούς QR που πρέπει να σαρώνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένους χώρους με το κινητό σας τηλέφωνο και που θα συνδέονται με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή, ας πούμε, μια κοινωνική πίστωση και, φυσικά, ένα ψηφιακό νόμισμα. Το ψηφιακό σας νόμισμα θα μπορούσε να προγραμματιστεί έτσι ώστε αν το κινητό σας τηλέφωνο διαπιστώσει ότι βρίσκεστε περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι σας, να μην μπορείτε να αγοράσετε τίποτα. Κάτι τέτοιο. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα για το πώς θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση". 

Αυτή θα πρέπει να είναι μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της δεκαετίας στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές αποκρύπτονται συστηματικά και σχεδόν πλήρως! Επομένως, διαδώστε αυτήν την εκπομπή σε φίλους και γνωστούς. Αποκαλύψτε τις μηχανορραφίες της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης στον χρηματοπιστωτικό τομέα! Αυτό που χρειάζεται δεν είναι διαφανείς πολίτες και άρα χειραγωγήσιμοι πολίτες, αλλά διαφανείς εγκέφαλοι και παγκόσμια αποκάλυψη των κρυφών και απάνθρωπων στόχων τους.

 

kla.tv 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

1 σχόλιο:

  1. .
    Η Ελλάς πωλείται. Αλλά οχι σήμερα. Απο παλιά…

    16 Φεβ 2011

    Την ώρα που συζητείται στην χώρα μας το ξεπούλημα της γης και του ορυκτού μας πλούτου αυτό το απόσπασμα

    απο την ταινία ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ μοιάζει πιο επίκαιρο απο ποτέ.

    https://www.youtube.com/watch?v=0UAas5r5Pl4
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή