«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

The Style Council - Εξομολογήσεις ενός ποπ γκρουπ (1988)

 Φτηνές και κακόγουστες μαλακίες. Σου λένε πότε να κάτσεις, αλλά δεν ξέρεις που βρίσκεσαι. Πολύ απασχολημένος με την αναδημιουργία του παρελθόντος για να ζήσεις στο μέλλον. Φτωχές σχέσεις με τον θείο Σαμ. Δεν έχεις καμία σχέση με τον άνθρωπο της υπαίθρου. Πολύ απασχολημένος να είσαι κάποιος άλλος για να είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Σκατένια πλαστική προκατασκευασμένη πόλη. Πρόσεχε πού περπατάς όταν δύει ο ήλιος. Είσαι πολύ απασχολημένος να μισείς τους άλλους, για να αγαπήσεις τους δικούς σου. Bobbies on the beat again. Μαύρα κομμάτια για μπλουζ πάλι. Είναι ένας τρόπος να συμμετέχεις στην κοινότητα. Αγάπα με, αγάπα το τζιν μου. Πρέπει να αγοράσω μετοχές της Heinz. Πολύ απασχολημένος με το να αγοράζω, να ξεπουλάω. 3,2,1, με άλλους όρους. Κέρδισε ισόβια και μια περμανάντ της βασίλισσας μαμάς. Τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας κάνουν ποπ.. και πατήστε και ανακατέψτε, μαγειρεύουν βυζιά και ειδήσεις. Ο επόμενος στο φτωχοκομείο μπορεί να είσαι εσύ. Είσαι πολύ απασχολημένος να λες "ευχαριστώ", για να πεις "γιατί". Δείτε τις επερχόμενες ποπ παραστάσεις. Αποκτήστε εισιτήρια για τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες. Μπορεί επίσης να σας αρέσει. Εξομολογήσεις 1, 2 και 3 The Style Council. Είσαι το καλύτερο πράγμα. The Style Council. Please Please Please Please Sabrina Carpenter. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο - "δώσε μου μια δεκάρα" Η Μεγάλη Ύφεση είναι οργανωμένο έγκλημα. Οι ομολογίες τους είναι γραμμένες στο αίμα σου. Kiss your ass and' dreams goodbye. Γύρνα πίσω όταν μάθεις να κλαις. Είσαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να είσαι δυνατός, για να δεις πόσο αδύναμος είσαι. Κουνήστε τις σημαίες σας και παραιτηθείτε από τη μοίρα σας. Η ελευθερία που διεκδικείτε είναι αυτή που μισείτε. Η νίκη που αναζητάτε δεν θα έρθει ποτέ. Σκληρές απόψεις μέσα από σκληρά μάτια. Δεν βλέπεις μέλλον, δεν ακούς ψέματα. Μη μιλάτε για την αλήθεια σε μένα ή στους ανθρώπους που αγαπώ. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω όλα αυτά που δεν υπήρξατε ποτέ. Και η γνώμη σας δεν θα μετράει καθόλου. Επικεφαλίδα για την κατάρρευση.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΕ
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ
    ΟΖΖΥ....ΧΑΙΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ,
      αλλά την δεκαετία '80 παρακολουθούσα αυτή την μπάντα, τους The Style Council, και έπαιζαν παπάδες! Ποπ, Φανκ, Τζαζ,
      το δε κομμάτι αυτό, αν έκανες τον κόπο να ακούσεις 3-4 λεπτά, θα χάζευες με τις ικανότητες της μπασσίστριας, η οποία ουσιαστικά αυτή είναι που στηρίζει το κομμάτι και κάνει τις απίστευτες μαεστρίες και ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΣΙΜΠΗΤΆ ΣΤΟ ΜΠΑΣΣΟ!

      Καλημέρα μας μπόυ!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΣΙΑ....
      ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΟΖΖΥ 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή