«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Η Ευρώπη τρέμει το δίδυμο Τραμπ και Ντι Βανς

Ντι Βανς: "Κίεβο και Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψουν τον στόχο της Ουκρανίας να επιστρέψει στα σύνορά της με τη Ρωσία το 1991"

Ουκρανία, ασφάλεια και εμπόριο τα ζητήματα στα οποία η ΕΕ αναμένει μεγάλους μπελάδες με τους Ρεπουμπλικανούς στον Λευκό Οίκο

Αν οι Βρυξέλλες ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ πιο κοντά από ποτέ στον Λευκό Οίκο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, η επιλογή του Τζέι Ντι Βανς για τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου του έχει σημάνει συναγερμό στην πρωτεύουσα της ΕΕ.

Σφοδρός επικριτής της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ότι η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι από εδώ και πέρα η προσοχή των ΗΠΑ θα είναι στραμμένη στην Ανατολική Ασία. «Η αμερικανική ‘’κουβέρτα’’ επέτρεψε την αδράνεια της ευρωπαϊκής ασφάλειας», είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας σχετικά στο BBC ο Νιλς Σμιντ, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Όλαφ Σολτς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια αμερικανική προεδρία στα χέρια των Ρεπουμπλικανών θα παρέμενε προσηλωμένη στους στόχους του ΝΑΤΟ, ακόμη κι αν ο Τραμπ αποδειχτεί περισσότερο απρόβλεπτος από την πρώτη θητεία του και ο Ντι Βανς επιλέγει τον απομονωτισμό των ΗΠΑ κάθε φορά την ώρα των αποφάσεων. Προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα ξεσπάσει νέος κύκλος «εμπορικών πολέμων» με τις ΗΠΑ με ότι αυτό μπορεί να σημάνει για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης.

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της αμερικανικής υποστήριξης στην Ουκρανία ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από την εβδομάδα ότι δεν φοβάται την πιθανότητα να γίνει ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι θα καταφέρει να συνεργαστεί μαζί του. Και μπορεί να στηρίζει το παραπάνω στον κοινό τους φίλο τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο οποίο παρευρέθηκε αυτές τις μέρες, δήλωσε βέβαιος ότι ο Τραμπ θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός και αποφασιστικός υποστηρικτής της Ουκρανίας και της υπεράσπισης της δημοκρατίας της, ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι ανάλογο για τον Ντι Βανς.

Κι αυτό όχι γιατί λίγες μέρες πριν την πλήρη ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη είχε δηλώσει σε ένα podcast ότι «δεν τον νοιάζει καθόλου τι συμβαίνει στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», αλλά κυρίως γιατί ήδη έπαιξε βασικό ρόλο στην καθυστέρηση ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσιγκτον. Μάλιστα, είχε αιτιολογήσει τότε την ψήφο του σε άρθρο του στους New York Times, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο και η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψουν τον στόχο της Ουκρανίας να επιστρέψει στα σύνορά της με τη Ρωσία το 1991. Ο μόνος τρόπος για να πειστεί να αλλάξει στάση, με δεδομένο ότι πολέμησε και ο ίδιος στο Ιράκ, είναι σύμφωνα με τον Γιεβγέν Μάχντα, διευθυντή της δεξαμενής σκέψης Institute of Word Policy με έδρα το Κίεβο, να προσκληθεί στην Ουκρανία για να δει με τα μάτια του που ακριβώς ξοδεύονται τα αμερικανικά χρήματα.

Τέλος όσον αφορά τους φόβους για νέο κύκλο εμπορικών πολέμων, που θεωρείται από κάποιους βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει η μετακόμιση του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με τον Ντι Βανς στο πλευρό του, βασίζονται και στα απομνημονεύματα του τελευταίου με τίτλο «Ηillbilly Elegy», στις σελίδες των οποίων εξηγεί πώς το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια από τις αμερικανικές πολιτείες της «Ζώνης της Σκουριάς» τον έχει κάνει να τάσσεται αναφανδόν υπέρ της προστασίας των Αμερικανών εργατών και του αμερικανικού παραγωγικού κλάδου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που αναλάβει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να υπερασπιστεί ένθερμα τον προστατευτισμό και να τηρήσει σκληρότερη στάση απέναντι στην Κίνα παρασύροντας σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και την Ευρώπη, την ώρα που οι Βρυξέλλες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις εμπορικές σχέσεις τους με την Ουάσιγκτον και τηρούν λιγότερο επιθετική στάση προς το Πεκίνου σε ότι αφορά το εμπόριο.

«Θα δείτε μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση για την προστασία των εγχώριων βιομηχανιών», αν επανεκλεγεί ο Τραμπ, είχε πει ο Βανς μόλις την άνοιξη. «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην εφαρμογή δασμών σε πολλές βιομηχανίες», είχε προσθέσει θορυβώντας την  ΕΕ που βλέπει τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκού χάλυβα και αλουμινίου που είχε επιβάλει ο Τραμπ στην πρώτη του θητεία και είχε παγώσει ο Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τέσσερα χρόνια να επανέρχονται δριμύτεροι.

 

primenews.press 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Ὁ κακός κλόουν Μπόρις Τζόνσον καί ὁ ἀκατάλληλος πού ἔγινε κατάλληλος ...

    http://sxolianews.blogspot.com/2024/07/blog-post_17.html

    ---------------------------------------------------

    Υπάρχουν πολλοί καραγκιόζηδες σαν αυτόν, που έχουν την εντύπωση ότι ο Τραμπ, αν γίνει πρόεδρος, θα τον γυρίσει τον αμανέ και θα συνεχίσει να βοηθά και αυτός τον Ζελένσκι.
    Έχουμε όμως αρκετές ενδείξεις ότι ο Τραμπ ίσως αποσύρει τις ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, που ουσιαστικά θα είναι σαν θάνατος του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πόλεμος στην Ουκρανία φθάνει μοιραία σιγά σιγά στο τέλος του. Και οι τελευταίοι Ουκρανοί που επιστράτευσαν με το ζόρι οι δυτικοί, λιγοστεύουν δραματικά. Το θηρίο όμως εξακολουθεί να διψάει για αίμα. Οπότε σιγοψήνονται το Ιράν και η Κίνα υπό την μπαγκέτα των "άμεμπτων". Το ανώτατο στέλεχος τής ψηφιακής τεχνοφεουδαρχίας, πριν καλά κάλά αναλάβει ρόλο υποψήφιου διαδόχου, διακήρυξε ότι "η Αγγλία είναι η μόνη ισλαμική χώρα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα". Αθεράπευτα ανόητος; Δεν νομίζω. Η ισλαμική χώρα που διαθέτει πυρηνικά είναι το Πακιστάν. Και αυτά τα απέκτησε με την βοήθεια των δυτικών. Τζιχάντια και δυτικοί βαδίζουν χέρι χέρι ανέκαθεν. Τα κλαψουρίσματα περί ισλάμ είναι για να προετοιμάζεται ψυχολογικά το έδαφος. (Διαβάστε και τα σχόλια στον σύνδεσμο τού Sputnik, που έδωσε η Πελασγική στο άρθρο που αναφέρθηκε, για "bomb carpets" στο Ιράν, που πρότεινε ο λεγάμενος").

    ΑπάντησηΔιαγραφή