«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Σήμερα γιορτάζει ο Όσιος ΠΑΪΣΙΟΣ, ο Άγιος της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ!

Αρχική φωτο, από εδώ

...βρήκαμε όμως κι άλλα χαριτωμένα στο Twitter.. 🤣




 

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΟΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ "ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" (Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σχετική ανάρτηση Διόδοτου, ΕΔΩ),

ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ".

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΕΔΩ.






diodotos-k-t.blogspot.com


2 σχόλια:

  1. Η παρουσία καί τά λόγια πού'λεγε -όσο ήτο ένζωή- "έστρεψαν" πάρα πολλές ψυχές στόν Χριστό.. προσωπικώς, δέν είχα Τήν Ευλογία νά τού ζητήσω Ευχή και νά πούμε καμιά κουβέντα. Ξέρω βέβαια γιά κάποια Υπερφυσικά πράγματα που έλαβαν χώρα στήν Παναγούδα.
    Γυρνούσαν Στό Χριστό, από λιωμένοι πρεζάκηδες, αδιάφοροι αλλά καί περίεργοι, ώς καί μορφωμένοι κι αρνητικώς προκατειλημμένοι θεωρητικοί διαφόρων ιδεολογικών φιλοσοφικών ρευμάτων....κι αφτή η Ευλογημένη Στροφή γινότανε έν ριπή οφθαλμού εντός τού κάθ'ενός, "σβήνοντας" ή καλύτερα "εξηγώντας" μέ τή μία, όλη τήν προηγούμενη, άς πούμε, κοσμοθεωρία του.

    Είς πολλά έτη σετούς εορτάζοντας καί σ'όσους τιμούνε τήν Σεπτήν Μνήμην τού ΓεροΠαϊσίου. Στό μνήμα του -ιδίως σάν σήμερα- γίνεται χαμός από κόσμο:
    https://agiospaisios.gr/timetable

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ13 Ιουλίου, 2024 13:15

    Ο Άγιος Παΐσιος, δεν ήταν ένας άνθρωπος τυχαίος, που απλά έζησε έναν βίο αγνού ανθρώπου και αγίασε. Ήταν προορισμένος εκ Θεού για να προετοιμάσει το Γένος για την πορεία του προς την Ανάσταση του. Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης που τον βάφτισε, αμέσως κατάλαβε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ από βρέφος ακόμη, λέγοντας προς όλους τους συναθροισμένους που είχαν καλεστεί από τους γονείς του παιδιού για την τελετή της βαπτίσεως του, ότι: "Ιδού αυτός που θα με αντικαταστήσει! Αυτό είναι το θέλημα του Θεού"!
    Ο - κατά κόσμον - Αρσένιος (στην Καππαδοκία χρησιμοποιούσαν οι Ρωμιοί βυζαντινά ονόματα κατά κόρον), από παιδάκι ακόμη, έδειξε να κλίνει ...περίεργα προς τον Χριστό, ενώ τα συνομήλικα του παιδάκια έπαιζαν αμέριμνα τα καθημερινά τους παιχνίδια. Οι γονείς του είχαν αντιληφθεί πως το παιδί τους ήταν θεόσταλτο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να του δώσουν την καλύτερη ανατροφή. Ο Αρσένιος όμως είχε έμφυτη την επαφή του με τον Θεό και έτσι λειτουργούσε.
    Κάθε μέρα της επίγειας ζωής του, ήταν αφιερωμένη στον Κύριο. Μέχρις ότου Εκείνος, έστειλε το Άγιο Πνεύμα για να του δώσει ό,τι είχε δώσει τότε και στους Απόστολους: Τη Θεία Χάρη. Δεν είναι μόνο τα θαύματα που έκανε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Δεν είναι μόνο οι διδαχές του, οι οποίες ήταν ισάξιες με αυτών των ίδιων των Αποστολών και Ισαποστόλων. Ήταν το Εθνικό του Φρόνημα και που καθημερινά προσεύχονταν για το μεγαλείο της Πατρίδας μας και τους συνέλληνες του. Ο Άγιος αυτός, ήρθε στον κόσμο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να αναστήσει το Γένος μέσα από τον κατήφορο που είχε πάρει κατά την μεταπολεμική εποχή. Να το κάνει να πιστέψει και πάλι πως ο Θεός δεν το είχε εγκαταλείψει.
    Οι θαυμαστές προρρήσεις του για τα μελλούμενα που θα ερχόταν γρήγορα - αρχικά πολύ λίγοι τα πίστεψαν. Μερικές χιλιάδες μόνο, από τους ...χιλιάδες πιστούς που συνέρρεαν στην Παναγούδα, στο καλύβι του. Άρχισαν να τα πιστεύουν όμως κατά χιλιάδες αυτοί που είδαν τα λεγόμενα αυτά να γίνονται...πράξη, αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Και μέχρι σήμερα, τουλάχιστον τα 2/3 έχουν επαληθευτεί. Το μόνο που απομένει, είναι ο ελληνοτουρκικός πόλεμος που έρχεται οσονούπω και η τελική αναμέτρηση στα Στενά του Βόσπορου, έχοντας προηγουμένως οι Ρώσοι καταλάβει την Κων/πόλη.
    Αν ακόμη είμαστε κάτω από τη σκέπη του Θεού, είναι γιατί ΕΚΕΙΝΟΣ μεσολάβησε γι' αυτό. Και μας επέλεξε εκ νέου στο να διαδώσουμε, ελεύθεροι πια και με την Πόλη μας ανακτημένη, το Ευαγγέλιο του Κυρίου σε όλη την οικουμένη, συνεχίζοντας το έργο που είχε διακοπεί το 1204, όταν οι Φράγκοι πήραν τη Πόλη εξ αιτίας της απιστίας μας. Ο Άγιος Παΐσιος θα είναι εκεί, όταν η Αγία Σοφία ανοίξει τις πύλες της ξανά και οι εχθροί του Γένους έχουν γίνει...αστρόσκονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή