«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Κυβερνητικής φαρσοκωμωδίας συνέχεια στα ελληνοτουρκικά!!

Σχόλιο Κ-Τ : Το έχω ξαναπεί.. Δυστυχώς είμαστε τουρκικό διαμέρισμα, απλά δεν μάς το έχουν ανακοινώσει ακόμα. Aν δώσεις τα υπάρχοντα δεδομένα στην τεχνητή νοημοσύνη, αυτό το συμπέρασμα θα βγάλει.


Ενώ ο Αδωνις Γεργιάδης, με τα (κατά φαντασίαν) F-35 του, ισοπέδωνε κυριολεκτικά την Τουρκία, με τους «μεμέτηδες» να κρύβονται στα λαγούμια τους από τους ελληνικούς πυραύλους ακριβείας (που δεν θα δώσουν οι ΗΠΑ), στο «μέτωπο της Κάσου», αι ημέτεραι δυνάμεις έκαναν μια μικρή «τακτική» υποχώρηση. Οι έρευνες για πόντιση καλωδίου από σκάφος των «μακαρονάδων» τελείωσε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, κι’ έτσι Ελληνες, Τούρκοι και Ιταλοί αποσύρθηκαν ησύχως για να συνεχίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μπορεί να φαίνεται σενάριο της … πλάκας, αλλά αυτή είναι η εικόνα που αναδύει η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες. Φαρσκοκωμωδία, με λεκτικούς παλικαρισμούς και εικονικούς βομβαρδισμούς, αλλά και με διπλωματικές πιρουέτες κατευνασμού για να σωθούν τα προσχήματα του ελληνοτουρκικού «διαλόγου». Εξωτερική πολιτική, για εσωτερική κατανάλωση, ασυντόνιστη, δίχως τακτικούς και στρατηγικούς στόχους, για γέλια και για κλάματα.

Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο κάθε λογής Αδωνις «βομβαρδίζει» -φανταστικά- την Τουρκία, η Αθήνα σφυρίζει οπισθοχώρηση στα … αποδυτήρια, έναντι τουρκικών προκλήσεων μάλιστα εντός περιοχών ελληνικής κυριαρχίας.

Πάλι η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, AKP, συνέχισε την επιθετική ρητορική που άρχισε με ιδιαίτερη ένταση στην επέτειο του Αττίλα, στα κατεχόμενα, μιλώντας για «ομογενείς» στη Θράκη.

Επισήμανε, μάλιστα, πως «με τον αναπτυσσόμενο διάλογο με την Ελλάδα, επωφελούμαστε και όσον αφορά στην προστασία του δίκαιου και των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές, τα προβλήματα των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε όλα τα βήματα που γίνονται από την Ελλάδα και σε περίπτωση που χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη».

Για πολλοστή φορά, εμμέσως πλην σαφώς, ο Τούρκος πρόεδρος δημοσιοποιεί θέματα των κλειστών επαφών του με την ελληνική πλευρά, δηλαδή με τον Ελληνα πρωθυπουργό, λέγοντας αυτή τη φορά ότι έχει θέσει και «ζήτημα Θράκης». Από τη μεριά της, η Αθήνα, είτε σιωπά, είτε απαντά «χλιαρά», μέσω «διπλωματικων πηγών», επαναλαμβάνοντας τις τυπικές, πάγιες, ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα.

Με την «άδεια» της Τουρκίας

Το «επεισόδιο» με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να προσεγγίζουν το ιταλικό σκάφος, «Levoli Relume», το οποίο έρευνες μεταξύ Κάσου – Καρπάθου, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί ελληνική NAVTEX (ναυτική οδηγία) για τις έρευνές του, και τουρκική αντιNAVTEX, με την οποία η Αγκυρα αμφισβητούσε, για πολλοστή φορά, την ελληνική κυριαρχία επί της περιοχής.

Ακόμα χειρότερα. Το ιταλικό σκάφος, ναι μεν θα έπλεε βάσει της ελληνικής NAVTEX, αλλά ο καπετάνιος του, το πιθανότερο κατόπιν συνεννόησης με τη Ρώμη, όπως γίνεται συνήθως, για να έχει «ήσυχο» το κεφάλι του, είχε ζητήσει και την άδεια της Τουρκίας (!).

Το σημείο του επεισοδίου, με την παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων, στην Α. Μεσόγειο, μεταξύ Κάσου – Καρπάθου

Ουσιαστικά, η Ιταλία, ζητώντας την άδεια -και- της Τουρκίας, εάν δεν αποδέχεται τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμμέσως πλην σαφώς προσποιείται την ανήξερη και τις υποθάλπει. Κάτι που, επίσης, αποβαίνει υπέρ της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι ιταλικά σκάφη, όπως και άλλων χωρών, επανειλημμένως στο παρελθόν, όταν ναυλώθηκαν για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς ή άλλων φορέων, όπως ευρωπαϊκών, ακολουθούσαν την ίδια ή αντίστοιχη πρακτική, με λίγες εξαιρέσεις. Ζητούσαν, δηλαδή, και την έγκριση της Τουρκίας, παρ΄ ότι η πορεία τους ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (ΕΧΥ) και της ελληνικής δικαιοδοσίας.

Στο παρελθόν, η Αθήνα είχε προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων, στη Ρώμη για αυτές τις πρακτικές. Κάτι που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έκανε αυτή τη φορά. Είναι εντυπωσιακό, αλλά όταν πρόσφατα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε off the record ενημέρωση δημοσιογράφων, ερωτήθη γιατί η Αθήνα δεν προέβη σε διάβημα προς τη Ρώμη (η οποία, παρεμπιπτόντως, διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Αγκυρα), απόρησε έκπληκτος, δηλώνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται (!).

«Ηρωϊκή» οπισθοχώρηση

Βάσει και της NAVTEX (718/24) του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, οι έρευνες του «Levoli Relume» θα ολοκληρώνονταν την Τετάρτη, 24 – 7 – 2024, στις 9 το βράδυ. Από την προηγουμένη (23 – 7), όμως, φέρεται να είχε διακόψει τις εργασίες του και να επέστρεφε στην Κρήτη.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ; Οτι το σκάφος ολοκλήρωσε τις εργασίες του τα ξημερώματα (4.00) της Τετάρτης. Δεν ήταν, λοιπόν, κατά τους αίολους ισχυρισμούς τους, η «παρενόχληση» των τουρκικών πολεμικών πλοίων, λέγουν στον Ελληνα πολίτη που ξηλώνεται για να πληρώσει τα φαραωνικά εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά ότι ολοκλήρωσε τη δουλειά του. Πολύ θα θέλαμε να το πιστέψουμε, αλλά δυσκολευόμαστε.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΑΔΜΗΕ, σε ρόλο υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, «φορέας υλοποίησης του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώνει ότι το πλοίο «Ievoli Relume» της ιταλικής εταιρείας NextGeo, που διενεργεί για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Nexans, έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, ολοκλήρωσε τις εργασίες στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό».

Κοντολογίς, η τουρκική πλευρά, εκτός από τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα που αμφισβητεί, προβαίνει σε «κόντρα» και με την ΕΕ, η οποία συμμετέχει στο έργο. Αραγε, στις Βρυξέλλες το έλαβαν το μήνυμα, ή ακόμα μοιράζουν τις καρέκλες της Κομισιόν;

Από το απόγευμα της Δευτέρας (22/07) στην περιοχή, η οποία βρίσκεται πολύ λίγο εκτός ΕΧΥ, μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, άρχιζαν να φτάνουν πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά, ανήλθαν στα πέντε. Αρχικά, από ελληνικής πλευράς, εκεί υπήρχε μόνο ένα περιπολικό του Λιμενικού, στη συνέχεια επί τόπου έπλευσε η κανονιοφόρος, «Αήττητος», ενώ μετά τη συγκέντρωση τουρκικών μέσων (υπήρξαν και πτήσεις drones), εστάλη και η φρεγάτα, «Νικηφόρος Φωκάς».

Από την θαλάσσια περιοχή, απών, δυστυχώς, ήταν ο Αδωνις με τα F-35 του (!). Χωρίς την … υποστήριξή του, αι ημέτεραι δυνάμεις αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση. Τελικώς, μετά την ενεργοποίηση του «κόκκινου τηλεφώνου», όπως διέρρεαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, οι διπλωματικές πιρουέτες οδήγησαν την κατάσταση σε «αποκλιμάκωση», και το ιταλικό πλοίο αποχώρησε νωρίτερα του προβλεπομένου για το Ηράκλειο Κρήτης.

Αμφισβητούν τα 12 ναυτικά μίλια

Η κίνηση της Τουρκίας να στείλει στη συγκεκριμένη περιοχή πολεμικά πλοία της δεν είναι τυχαία. Ακομα κι’ αν δεν υπήρξε κάποια σοβαρή εμπλοκή με τις ελληνικές δυνάμεις, όπως προηγούμενα χρόνια, τόσο η απειλητική παρουσία τους στην περιοχή, όσο και η έκδοση αντι-NAVTEX, έγινε για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και να «μαρκάρει» την περιοχή ως -δήθεν- δική της.

Να σημειωθεί πως το ιταλικό ερευνητικό σκάφος έκανε έρευνες εντός των ΕΧΥ, εκτός ενός σημείου το οποίο βρίσκεται περίπου μισό μίλι έξω από τα ΕΧΥ, σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή μάλιστα που ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, βάσει της οριοθέτησης που συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπος.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η περιοχή των ερευνών ήταν εντός των 12 ναυτικών μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων. Εκταση που έχει το δικαίωμα η Ελλάδα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, να επεκτείνει ανά πάσα στιγμή τα χωρικά ύδατά της, αλλά δεν το κάνει.

Η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου (με κόκκινο)

Ακρως σοβαρό είναι ότι το περιστατικό δεν έγινε εντός του Αιγαίου, αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί, δηλαδή, όπου η Ελλάδα ουδόλως δεσμεύεται από παρελθούσες συμφωνίες Σημίτη, τύπου Μαδρίτης, για μη μονομερείς ενέργειες, όπως εντός του Αιγαίου.

Κοντολογίς, παρ’ ότι η τουρκική πλευρά, προβαίνει συνεχώς σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας, ακόμα και το Αιγαίο, τώρα, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν, αμφισβητεί το δικαίωμα της χώρας μας για 12 ν.μ. και στην Α. Μεσόγειο, και εγείρει απαιτήσεις ωσάν να επρόκειτο για τουρκική ή «αμφισβητούμενη» περιοχή.

Το παραμύθι της «Γαλάζιας πατρίδας»

Η Αγκυρα, επίσης, επικαλούμενη το ψευδεπίγραφο μνημόνιο οριοθέτησης της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης, μια ζώνη εκτός κάθε γεωγραφικής λογικής που «διασχίζει» ελληνικές θαλάσσιες περιοχές, εγείρει αξιώσεις περί δήθεν τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Το «μνημόνιο» οριοθέτησης ΑΟΖ Τουρκίας με την «κυβέρνηση» της Τρίπολης, στη Λιβύη (με κόκκινο)

Παραπέμπει, δε, σε επιστολή της στην επιστολή της στον ΟΗΕ, το 2020, με την οποία μονομερώς και αυθαίρετα χάρασσε την ΑΟΖ της, στο πλαίσιο του σχεδίου της «Γαλάζιας πατρίδας» και του Τουρκολυβικού Μνημονίου.

neostrategy.gr

 

enaasteri.blogspot.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 


14 σχόλια:

  1. OYTE MIΣΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΙΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η τουρκιά ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ -ΤΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ- ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΑΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΠΑΝΩ...
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ τουρκιά ΚΑΙ ΤΟΥΣ τούρκους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΝΩ-ΦΕΥΓΩ...
    ΑΛΛΑ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΚ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΜΕΣΩ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΙ!!!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΝΣΣΟΤΕΡΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ)..

    ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ Ο ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ..

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..

    ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.;;;

    ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ!!
    ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ....


    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε στην φίλη 🇬🇷ΔΠ και στον φίλο 🇬🇷Αναξίμανδρο!!!
    Και ένα 25% να είμαστε οι πραγματικοί Έλληνες που δεν τσιμπήσαμε με την πρόσφατη απόπειρα γενοκτονίας, η Ελλάδα ανήκει και θα ανήκει σε 'μάς ό,τι κι αν προσπαθούν κάποιοι. Σύντομα και με πολεμική αναμέτρηση, να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη φοβαστε βρε..θα πολεμησει ο αδωνις [κριμα τ ονομα ο κακοφτειαγμενος,πανασχημος αναθεμα τον],που ηδη εχει συντριψει την μιση και πλεον τουρκια' [στη φαντασια του ο παπαροπανιβλακας] ο κουλης,ο βοριδης,μιλαμε για στραταρχες οχι αστεια...εδω τρομαξε τοσο πολυ ο μεμετχαλβας,που ευχαριστησε τον κουλη,για τη συνεργασια τους στην Κασο...[υπαρχει μαρτυρια ελληνα ψαρα ,που ακουσε τις συνομιλιες απ τον ασυρματο.ελεγαν στο ιταλικο σ εμας θ αναφερεσαι εχουν συννενοηθει τα υπουργεια εξωτερικων ελλαδας -τουρκιας....ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ,ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιοι αγνοούν την Ιστορία, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.
    Πολύ ωραία τα εμψυχωτικά λόγια, δυναμώνουν το φρόνημα, Όμως, με τι θα τους πολεμήσουμε...Οι αποθήκες είναι άδειες, τα νησιά γυμνά, τα σύνορα στον Έβρο διάτρητα και απροστάτευτα λόγω των περσυνών εμπρησμών. Οι κωλότουρκοι είναι
    εφοδιασμένοι για σύγχρονο πόλεμο σαν αστακοί ,με ντρονς και οι νέοι Έλληνες στρατεύσιμοι, χέσε μέσα...Μόνο μια διεθνής συγκυρία μπορεί να μας σώσει..και ο Θεός....

    30 Μαΐου 1824 (η 1η Καταστροφή τής Κάσου) - 23 Ιουλίου 2024 (η... 2η)
    https://esxatianasxesi.blogspot.com/2024/07/30-1824-1-23-2024-2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://katohika.gr/ellada/asyllipto-oi-tourkoi-efcharistoun-ton-mitsotaki-pou-paredose-tin-kyriarchia-tis-kasou/?unapproved=692972&moderation-hash=238413aee5edc2caf3d160a3a6faf49c#comment-692972

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .....Αλβαναριό και κάθε καρυδιάς καρύδι στα ελληνικά στρατά και δίπλα στα σπίτια μας ο εχθρός πανέτοιμος για το σύνθημα από την τουρκιά....Έχει γεμίσει τζιχάντια όλη η χώρα και οι ελληνόφωνοι, πέρα βρέχει...Πριν κάποια χρόνια υπήρχε μια πολιτοφυλακή, όπου μπήκαν μέσα ρουφιάνοι και έγινε του κουτρούλη ο γάμος...Μόνο για Κούγκι μας βλέπω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως.. θα βρεθεί τρόπος που θα την σκαπουλάρουμε την γενοκτονία, ΚΑΙ την χώρα μας θα σώσουμε. Θα κανονιστεί από ΠΑΝΩ...

      Διαγραφή
    2. Σε αυτό συμφωνώ. Πάντως, τα λεγόμενα του Παίσιου και άλλων φωτισμένων Γερόντων επαληθεύονται μέρα με τη μέρα.

      Διαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΓΗ.
    ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΤ'ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΟΥΤΕ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΔΑΦΟΥΣ.
    ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ/ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΔΩΔΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

    ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΙΩΝΙΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΥΤΑ) ΠΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.


    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.
    2,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΙΝ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

    ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΑΔΩΝΗΣ'' ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΡΑΝΕ ΦΙΜΩΤΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.

    ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΟΛΟΣΚΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ: ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτοφανής εξέλιξη - Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για Ανατολική Μεσόγειο - Μεγάλη η υπαναχώρηση της Αθήνας

    https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/750679/tourkika-mme-i-ellada-zitise-adeia-apo-tin-tourkia-gia-anatoliki-mesogeio-i-athina-anagnorise-tin-yfalokripida-mas

    Ξεφτιλίστηκε η Κουλοκυβέρνηση μια κι έξω. Αυτό ισοδυναμεί με ήττα της χώρας και τεράστιο άνοιγμα της τουρκικής όρεξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή