«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάκουσε στις εντολές της Άγκυρας και απέσυρε το ιταλικό πλοίο νότια της Κάσου! Η Αθήνα στην πράξη νομιμοποίησε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και ακυρώνει την συμφωνία ορισμού μερικής ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο!


H κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέκυψε στους τουρκικούς εκβιασμούς και έδωσε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «IEVOLI Relume» καθώς το σκάφος δεν προσέγγισε το  «επίμαχο σημείο» που «αμφισβητεί» η Τουρκία και διέκοψε αργά χθες το βράδυ τις εργασίες του!

Βέβαια, η προδιάθεση της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονταν από χθες από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να μη στείλει άλλο πολεμικό πλοίο στην περιοχή αλλά άφησε την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και την κανονιοφόρο «Αήττητος» να σταθούν απέναντι σε πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία (δύο φρεγάτες, μία κορβέτα και δύο πυραυλακάτους)!

Άλλωστε κι αυτά που διεμήνυε η ελληνική κυβέρνηση περί «χρήσης της διπλωματικής οδού» αυτό σήμαιναν: Υποχώρηση. 

Η αιτία της συγκέντρωσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων (δύο φρεγάτες κλάσης G, μία κορβέτα και δύο πυραυλάκατοι) οφείλονταν στην προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει την πόντιση καλωδίων από το ιταλικό πλοίο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση πόντισης των καλωδίων γίνεται εντός περιοχής τουρκικής κυριαρχίας (!) με αποτέλεσμα να κλιμακώσουν μέσ σε ελάχιστες ώρες. 

Η Τουρκία κατάφερε εκ του αποτελέσματος να εμποδίσει τις εργασίες του ιταλικού πλοίου στα πλαίσια εφαρμογής του Tουρκολιβυκού Mνημονίου με βάση το οποίο μαζί με την Λιβύη αρπάζουν μεγάλα κομμάτια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και διακόπτουν την σύνδεση της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ με αυτήν της Κύπρου.

Με την ενέργεια της αυτή ελληνική κυβέρνηση είναι σαν να αναγνωρίζει τον Τούρκολιβυκό Μνημόνιο!

Επί της ουσίας το νομιμοποίησε…

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιούσε τις έρευνες του εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εκτός ενός σημείου το οποίο βρίσκονταν περίπου μισό μίλι εκτός, δηλαδή σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή που ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, βάσει της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Σε αυτό το σημείο τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει στην πράξη ούτε την δική της συμφωνία για ανακήρυξη μερικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο!
 
 
 
 
 
 
 

5 σχόλια:

  1. Διός Κούρος25 Ιουλίου, 2024 13:41

    Αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη στον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού!
    «Ταλαιπωρώ λίγο τον ελληνικό λαό με την ισλαμοποίηση και τον εξισλαμισμό του, αλλά όλα καλά…»
    Όχι, δεν είναι photoshop, το είπε το κάτωθι. Ξεκινάτε να μαθαίνετε τουρκικά, θα σας χρειαστούν. Η προδοσία ξεκινά μέσα από το Μαξίμου.

    https://www.olympia.gr/1597364/apopsi/adianoiti-dilosi-mitsotaki-ston-archigo-toy-polemikoy-naytikoy/

    Να ρωτήσω εμείς τι προτιέμεθα να κάνουμε ή η ερώτησή μου θα είναι άστοχη ;
    Να ρωτήσω αν είμαστε ΑΞΙΑ τέκνα των προγόνων μας ή η ερώτησή μου θα είναι άστοχη ;

    Ο Αρχηγός είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Αρχηγός ή είναι πρώτα κομματόσκυλο ;
    Γιατί ΑΝ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, τότε εκείνος ξέρει τι ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει και το αφήνω εδώ. Όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε.

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Αν ΔΕΝ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Αρχηγός, τότε θα πρέπει να βρεθεί ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάτσε, γιατί μάς μπέρδεψε λίγο η ανάρτηση που μας παραπέμπεις..

      Είπε «Ταλαιπωρώ λίγο τον ελληνικό λαό με την ισλαμοποίηση και τον εξισλαμισμό του, αλλά όλα καλά…»
      ή είπε «Μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας αλλά όλα καλά» ;
      Έχει διαφορά η μία δήλωση από την άλλη. Το "σαν να είπε" είναι αρκετά αυθαίρετο.

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος25 Ιουλίου, 2024 16:40

      Απλά είπα τι λέει η ανάρτηση. Δεν "γέννησα" λόγια !!!

      Έχεις δίκιο σε αυτό που λές και είναι υπερβολή η πρόταση, αλλά απο την άλλη λέγοντας "μας ταλαιπώρησαν λίγο οι ΦΙΛΟΙ μας, αλλά όλα καλά", ειναι σαν να λέει το "Ταλαιπωρώ λίγο τον ελληνικό λαό με την ισλαμοποίηση και τον εξισλαμισμό του, αλλά όλα καλά…".

      Βλέπεις καμμία διαφορά ; Αύριο θα μας πει "έρχονται οι φίλοι μας να μας πάρουν την Κύπρο ή τη Χίο ή τη Σάμο, αλλά όλα καλά" !!!

      Το θεμα είναι πλέον ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε. Και αν όχι εγώ και εσύ, τι κάνουν ΑΥΤΟΙ οι Έλληνες που ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν κάτι, όπως π.χ. αυτός στον οποίο απηύθυνε τη φράση !!

      Γιατί αν δεν γίνει κάτι άμεσα, αύριο θα είναι αργά. Μην σου πω οτι ήδη είμαστε στο και πέντε.

      Τι θα πώ στα εγγόνια μου ;

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Μα, πραγματικά μπερδεύτηκα. Γιατί στο στόμα του το είχε να πει χύμα για "ισλαμοποίησή" μας. Τελικά καλύτερα να του μπουκώνει το στόμα κάποιος με κάτι 😄, παρά να μιλάει αυτός..

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα..η τουρκια εχει κατοχυρωσει το Αιγαιο σαν δικο της με το turkaegean στον οηε,τωρα στην κασο τους νομιμοποιησε ο Μεγας Αυναν,αρα σκασε και κολυμπα μαλακα ραγια,και δες πως μπορεις να κανεις λιγο πιο ευκολη την σκλαβια σου...δε συνεχιζω γιατι θ αρχισω τα καντηλια...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή