«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

AYTO EINAI ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ!


Όροι χρήσης για «Παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παντρεμένους Έλληνες πολίτες (γονείς), γεννημένους στην Ελλάδα που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δωδεκανήσου ή Έβρου ή Μυτιλήνης ή Σάμου ή Χίου και πρόκειται να αποκτήσουν τρίτο και πλέον παιδί εντός του έτους

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

  1. Κάθε χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους παρόντες όρους πριν από τη χρήση του συστήματος στο πλαίσιο της δράσης«Παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παντρεμένους Έλληνες πολίτες (γονείς), γεννημένους στην Ελλάδα που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δωδεκανήσου ή Έβρου ή Λέσβου ή Σάμου ή Χίου και πρόκειται να αποκτήσουν τρίτο και πλέον παιδί μεταξύ του διαστήματος 26 Ιουνίου 2024 έως 26 Ιουνίου 2025», η οποία υλοποιείται από το Ίδρυμα με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και σε περίπτωση διαφωνίας να απόσχει. Η καταχώριση των στοιχείων χρήστη συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης.
  2. i) O χρήστης αποδέχεται ότι τα στοιχεία που δηλώνει, τόσο αυτά που συμπληρώνει στην ειδική πλατφόρμα (Όνομα, Επίθετο, Πατρώνυμο, Τηλέφωνο, E-mail, ΑΔΤ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, Οδός – Πόλη – Τ.Κ.), όσο και αυτά που προκύπτουν μέσω της ανάρτησης από μέρους του των ζητούμενων από το Ίδρυμα νομιμοποιητικών εγγράφων (και για τους δύο (2) γονείς ΑΔΤ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης Παιδιού, Εκκαθαριστικό έτους 2022, ΔΕΚΟ από την οποία προκύπτει η μόνιμη κατοικία τους), είναι αληθή, ακριβή και επίκαιρα και ότι κάθε δήλωσή του επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του Ν.1599/1986, όπως ισχύει.
  3. ii) Προϋποθέσεις συμμετοχής στην ως άνω δράση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, οι οποίες θα ελέγχονται, πιστοποιούνται και επιβεβαιώνονται από το Ίδρυμα, από τα ως άνω νομιμοποιητικά έγγραφα, είναι:
  • Οι δύο (2) γονείς να είναι παντρεμένοι με γάμο,
  • Να είναι και οι δύο (2) Έλληνες Πολίτες ελληνικής ιθαγένειας, γεννημένοι στην Ελλάδα,
  • Να υποβάλλουν φορολογική δήλωση,
  • Να μην έχουν απωλέσει τη γονική μέριμνα ή/και επιμέλεια τέκνου τους,
  • Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Δωδεκανήσου ή Έβρου ή Μυτιλήνης ή Σάμου ή Χίου τουλάχιστον από 01/01/2022 και
  • Να απέκτησαν/πρόκειται να αποκτήσουν το τρίτο ή / και πλέον παιδί τους μεταξύ του διαστήματος 26 Ιουνίου 2024 έως 26 Ιουνίου 2025.

Δικαίωμα αίτησης έχει ένας εκ των δύο γονέων, ήτοι λαμβάνεται υπόψιν μια αίτηση ανά οικογένεια. Σε περίπτωση απουσίας κάποιας εκ των ως άνω προϋποθέσεων η αίτηση θα απορρίπτεται αυτόματα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος χωρίς υποχρέωση ενημέρωσης. Σε περίπτωση θετικής απάντησης επί του αιτήματος, αυτή θα δίνεται στους ενδιαφερομένους με πρωτοβουλία του Ιδρύματος στα στοιχεία που δήλωσαν κατά την υποβολή του αιτήματος. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης από μέρους του Ιδρύματος σε όλους όσοι τη δικαιούνται, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβεί το ένα έτος από την υποβολή του αιτήματος. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή για τους ενδιαφερομένους έως την 31/12/2025.

  1. Ο χρήστης της δράσης«Παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παντρεμένους Έλληνες πολίτες (γονείς), γεννημένους στην Ελλάδα που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δωδεκανήσου ή Έβρου ή Λέσβου ή Σάμου ή Χίου και πρόκειται να αποκτήσουν τρίτο και πλέον παιδί μεταξύ του διαστήματος 26 Ιουνίου 2024 έως 26 Ιουνίου 2025»  δηλώνει και αποδέχεται ρητά και χωρίς επιφύλαξη ότι κάθε δραστηριότητά του στο παρόν σύστημα και η χρήση αυτού, θα υπακούει στους παρόντες όρους χρήσης και στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
  2. Ο εκάστοτε χρήστης υποχρεούται να συνδράμει έναντι οποιασδήποτε αξίωσης προβληθεί κατά του Ιδρύματος και να το απαλλάξει από κάθε ευθύνη για αποζημίωση, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων και των εύλογων δικαστικών εξόδων), δικαστικές αποφάσεις και άλλες δαπάνες ή απαιτήσεις τρίτων που τυχόν προέλθουν από παραβιάσεις: δικαιωμάτων τρίτων, όπως ενδεικτικά των δικαιωμάτων πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων κ.α. σύμφωνα με το Ν.2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  3. Το Ίδρυμα αναφορικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της Δράσης «Παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παντρεμένους Έλληνες πολίτες (γονείς), γεννημένους στην Ελλάδα που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δωδεκανήσου ή Έβρου ή Λέσβου ή Σάμου ή Χίου και πρόκειται να αποκτήσουν τρίτο και πλέον παιδί μεταξύ του διαστήματος 26 Ιουνίου 2024 έως 26 Ιουνίου 2025», δεσμεύεται από τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων - ΓΚΠΔ), όπως κάθε φορά ισχύει, και το ν. 4624/2019 (ΦΕΚ 137/Α/2019) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις», όπως κάθε φορά ισχύει.
    Ειδικότερα το Ίδρυμα θα συλλέξει και θα διατηρήσει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών που είναι αναγκαία για την εκτέλεση της παρούσας Δράσης. Πρόσβαση στα στοιχεία αυτά θα έχουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα που έχουν σχέση με τη Δράση ή εκτελούν την επεξεργασία για την οποία παρέχεται η συναίνεση και τρίτοι που τυχόν χρησιμοποιούνται ως εκτελούντες επεξεργασία για την εκτέλεση της Δράσης ή που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα. Τα στοιχεία θα διατηρηθούν έως την ολοκλήρωση της Δράσης και μετά από αυτήν για την εξασφάλιση εννόμων συμφερόντων του Ιδρύματος ή και νόμιμων υποχρεώσεων του και για τρία έτη από τη λήψη τους. Οι ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και οι πολιτικές και διαδικασίες που τηρούνται από το Ίδρυμα για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών περιγράφονται αναλυτικά και στη Δήλωση Εχεμύθειας Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που τηρείται στο επίσημο site του.
  4. Σε κάθε περίπτωση το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των παρόντων όρων χρήσης χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, αναρτώντας σχετική ενημέρωση στον παρόντα ιστότοπο, οι δε χρήστες οφείλουν κάθε φορά που κάνουν χρήση του συστήματος να παρακολουθούν τις σχετικές ενημερώσεις και, εφόσον εξακολουθούν τη χρήση, τεκμαίρεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους.
  5. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους όρους συμμετοχής κριθεί από αρμόδιο Δικαστήριο ως άκυρος, παράνομος ή καταχρηστικός, αυτός ο όρος θα θεωρείται ότι έχει διαγραφεί, ενώ οι υπόλοιποι όροι δεν θα πάσχουν ακυρότητα από  συνεπεία αυτού του γεγονότος.
  6. Διαχειριστής του συστήματος είναι το Ίδρυμα. Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210 3503103, καθώς και στο email: info@pavlosgiannakopoulosfoundation.gr. Υπεύθυνος για την προστασία των δεδομένων στο Ίδρυμα έχει ορισθεί o κ. Ευάγγελος Δεσύπρης.

 

 pavlosgiannakopoulosfoundation.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

1 σχόλιο: