«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Μας στέρησε τη ζωή, μας πήρε τα λεφτά, μας αφαίρεσε τη χαρά καθημερινών πραγμάτων, άρπαξε την ευτυχία των παιδιών μας


 

Αν ψάξετε φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διακοπές, δύσκολα θα βρείτε. Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά οι ταγοί της εξουσίας φροντίζουν να ταυτίζουν το πρόσωπό τους με εργασία, σοβαρότητα, δημόσιες επαφές με επώνυμους, ισχυρούς, χαρίζοντάς μας χαμόγελα κατά βούληση.

Είναι οι ίδιοι που μπορούν να πάρουν ένα σκάφος, ένα πολυτελές αυτοκίνητο ή ένα ιδιωτικό αεροσκάφος (κρατικό αν μπορούν) και να αποδράσουν όποτε θέλουν, όσο θέλουν και βέβαια με όση πολυτέλεια επιθυμούν.

Την ίδια ώρα και ενώ οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε να βγάλεις το μήνα, συχνά, οι πολίτες αποφεύγουν τις φωτογραφίες εργασίας και προσπαθούν να ξεφύγουν με μια ωραιοποίηση της ζωής μέσα σε εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Συχνά κάθε ομορφιά συνδέεται και με μια αγωνία…

Είναι (είμαστε) οι ίδιοι που θα στενάξουμε για να πληρώσουμε το ρεύμα, να πληρώσουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ, να καλύψουμε ασφάλειες και δάνεια.

Συχνά μια ωραιοποίηση κρύβει την αγωνία του μήνα, την αγωνία για το μέλλον, την αγωνία για το «αν θα βγούμε» και τι θα μας έρθει στο κεφάλι.

Τη στιγμή που κυριαρχούν μισθοί των 700ων ευρώ -που μπορεί να φτάνει για τους τυχερούς τα 1200-1300- τα ποσά αυτά φαίνονται αστεία για μια Ευρώπη και μια προηγμένη χώρα.

Την ώρα που μας γελούσαν κατάμουτρα και μας έλεγαν να πάμε στο χωριό ή μας έλεγαν να μην βγαίνουμε όταν φτάνουν τουρίστες στα νησιά, έκαναν αυτό που ξέρουν, χωρίς ενσυναίσθηση και «αγάπη στον πλησίον» όπως θα έλεγε ένας καλός χριστιανούς.

Κακοποίηση λέγεται και χειραγώγηση ευθέως ανάλογη με μια εικόνα ευρωπαϊκού μέλλοντος…

Θυμάστε τι μας έλεγαν όταν μπαίναμε στην Ευρώπη, όταν υποδεχόμαστε το ευρώ;

Ε, ήρθε η στιγμή της κακοποίησης, της πραγματικότητας, της υποβάθμισης της ζωής μας, του μέλλοντος, του μέλλοντος των παιδιών μας.

Όταν μας λένε πως οι ακτοπλοϊκές δεν βγαίνουν και πρέπει να πληρώνεις μια περιουσία στα εισιτήρια εννοούν πως οι αυξήσεις λόγω πετρελαίου έρχονται άμεσα, οι μειώσεις λόγω μείωσης της διεθνούς του τιμής δεν έρχονται ποτέ.

Γιατί κάποιοι κάνουν «μπάνκα», απλά μαζεύουν τεράστιες περιουσίες!

Το ίδιο ισχύει και στα σούπερ μάρκετ που ο απλός πολίτης τα επισκέπτεται με φόβο. Ε, είναι εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το σοβαρό στεναχωρημένο ύφος του. Θέμα σκηνοθεσίας είναι.

Ούτε λυπούνται που δεν έχεις να πληρώσεις, ούτε ενδιαφέρονται.

Εξάλλου «εμείς» τους επιλέξαμε, εμάς κορόιδεψαν και εμάς κοροϊδεύουν.

Αυτό για το οποίο θα λυπηθούν είναι το να μην μας χειραγωγούν, το να σταματήσουμε να τους ψηφίζουμε.

Η σημερινή ηγεσία της «οικονομικής τάξης» που κάνει ταμείο για τον εαυτό της έχει επιλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κλέβει» τη δική μας ζωή, το δικό μας πορτοφόλι, τη δική μας μόρφωση, τις δικές μας διακοπές.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην πλειονότητά τους ανήκουν στους ίδιους, και για τους ίδιους δουλεύουν. Για τους ίδιους βάζουν τους μεγεθυντικούς φακούς, όταν ασκούν κριτική στην «αντιπολίτευση» και αποσιωπούν σκάνδαλα υποκλοπώνσκάνδαλα Novartis και πάει λέγοντας. Α, να προσθέσετε και την ακρίβεια, που είναι σκάνδαλο, όπως και την υποτίμηση της εργασίας μας μέσω μισθών.

Αν δεν έχεις διακοπές, αν δεν έχεις λεφτά να βγάλεις το μήνα, αν δεν έχεις λεφτά να πας σε ένα καλό γιατρό μετά τη «διάλυση» του ΕΣΥ, μην ψάχνεις για τον Μητσοτάκη…

 

karditsastakra.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

10 σχόλια:

  1. Προσεξτε την εκφραση του στη φωτο....χεζει,τον τρωει,εχει φαγουρα στον κωλο του,τι στο διαολο κανει ο κουλοπουστας;;;;;;; ηρεμα ρωταω,που κακος ψοφος και ντουβρουτζας να του ρθει....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποκλειεται. ειναι της ιδιας μαλακιας σχολη. δυο εβδομαδες που δεν ειχες αναρτησει φωτο του παπαρα,εχασα δυο κιλα..κανονισε να τα ξαναπαρω,...καλημερα...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 41τακατο, πρωτια στις εβρ(αι)οεκλογες, 60% αποχη....
    Ξυπνα λακαμα ελληνοφωνε νεοελληνα

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Γιατί κάποιοι κάνουν «μπάνκα», απλά μαζεύουν τεράστιες περιουσίες!"
    Το ίδιο δεν γινόταν και επι γερμανικής κατοχής ; Ένα σπίτι για έναν τενεκέ λάδι.

    Αυτό που επιδιώκουν "αυτοί" είναι τελικά να πάμε σε μια κατάσταση "V for vendetta". Ήδη η "δημοκρατική" δύση έχει περισσότερες συλλήψεις για αναρτήσεις στο διαδίκτυο απο όσες έχει η "δικατατορία" της Ρωσίας !!!

    Και επειδή τα φόρα στο διαδίκτυο είναι τα σύγχρονα καφενεία, αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να στέλνουν το "όργανο" να ακούει τις συζητήσεις στο καφενείο και όποιος λέει κάτι που δεν αρέσει στο "όργανο" τον συλλαμβάνει.

    Όμως το μενού έχει γλαρόσουπα !!!

    Διός Κούρος

    ΥΓ Ρε Κώστα, τι μας τον μοστράρεις "αυτόν" ; χα χα χα. Σου έχω ξαναπεί να βάζεις στη φάτσα του blur. Το πας φιρί φιρί να μας "κάψεις" τους Η/Υ μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μητσοτακενα μισιεται αφορητα με την πολωνο εβραια ///και λιγουρευεται τον συμμαθητη μακρον .Ετσι ξεσπα σε πιο κοντινους (κατι πρετεντερηδες ..και λοιπες γαλοτσες )

    https://www.youtube.com/watch?v=Ec7DnAgruWg (καινουριο φρουτο )

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα φρούτα που λένε για προσευχές, πολύ μου την δίνουν. Και στην Αγιά Σοφιά προσεύχονταν πριν μπουκάρουν οι τούρκοι και τους σφάξουν όλους.

      Διαγραφή
  6. Θα μπορούσα και γω να τόν βρίσω,
    Νά πω ότι είναι μισός και λειψός,
    Να πω ότι όλοι είναι μισοί και λειψοί,
    Όπως και εμείς,,,
    Όπως και οι δαίμονες,,,
    Ένα έχω να πω,
    Αφού δεν είναι άξιοι αυτοί νά φέρουν το δικό τους χάος,
    άρα δεν είμαστε άξιοι και εμείς νά φέρουμε τό δικό μας χάος ,
    Ας έρθει αυτό το Χάος που θά φέρει την Τάξη.

    Ό Άγνωστος Χ=2294

    ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ*=2294
    (* Κάθε μεταβολή του μήκους είναι μεταβολή στον χώρο και στον χρόνο)
    ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ=2294
    ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ=2294
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ=2294
    Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΧΞs=2294

    ΑπάντησηΔιαγραφή