«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Βόλος..


 

«Κολυμπούσαν» στα νερά, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν υπήρξαν διαρροές και τι διαρροές ήταν αυτές, με όποια χημικά ή ραδιενεργά, υπήρχαν στη βάση από τους Αμερικάνους. Όλο αυτό το νερό κατέβηκε στην Κάρλα παρασύροντας ποιος ξέρει τι, με αποτέλεσμα τις εικόνες αυτές των χιλιάδων νεκρών ψαριών.

Κι αν τα ψάρια είναι μόνο η αρχή; Αν σε λίγα χρόνια ανακαλύψουμε πως όλα αυτά τα χημικά επηρεάζουν, όχι μόνο την τροφική αλυσίδα, αλλά και τους ανθρώπους με ανεπανόρθωτες ζημιές για την υγεία τους; Πώς μπορούν να προστατευτούν οι κάτοικοι, εκτός της μετοίκησης; Θα αναγκαστούν να φύγουν ή θα υπομείνουν ό,τι μπορεί να επιφέρει αυτή η ραδιενεργή βόμβα; Το θέμα έχει πάρει πολιτικές προεκτάσεις, με βολές εκ των «έσω». Γαλάζια «πυρά» για τα νεκρά ψάρια στο Βόλο, από τον Γιώργο Ξηραδάκη, κατά των Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστου Στυλιανίδη, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ο λαλίστατος Μπέος να μας πει ποιος κρύβεται από πίσω και γιατί πεθαίνουν τα ψάρια.

karditsastakra.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ :

Τα νεκρά ψάρια στον Βόλο



Διόδοτος



9 σχόλια:

  1. Ένα νέο άγαλμα, πρόκειται να γίνει σύμβολο της πόλης του Βόλου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η εικόνα του θα κάνει γρήγορα τον γύρο του κόσμου.Πρόκειται για την απόφαση του Δήμου Βόλου, να κατασκευάσει και να τοποθετήσει στην είσοδο – έξοδο του Λιμανιού, στην παραλία το άγαλμα του Ιάσονα, το οποίο έχει ύψος 3 μέτρα.

    Φιλοτεχνείται από τον γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου, ενώ δύο κριτές μέλη του ΕΕΤΕ έδωσαν την έγκρισή τους προκειμένου η τοποθέτηση να προχωρήσει.

    Ήδη ο γλύπτης τελειοποιεί το πρόπλασμα πηλού , σύμφωνα και με λεπτομέρειες και όταν ολοκληρωθεί πλήρως και με την περικεφαλαία θα περάσει στο στάδιο χύτευσης!


    Το άγαλμα θα είναι έτοιμο αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ ο ΟΛΒ έχει λάβει ήδη εντολή να ολοκληρώσει βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης την κατασκευή χώρου εγκατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίο νέο !!! Μακάρι να γίνει.

      Είδατε όμως ; Το άγαλμα του Ιάσονα το φιλοτεχνεί ο Αχιλλέας !!!

      Για να δούμε, θα τους αφήσουν ; Γιατί μου φαίνεται οτι "κάτι" θα σταματήσει το εγχείρημα. Μακάρι να γίνει.

      Έρρωθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    2. Χαίρετε, χαίρετε!!! Τί μαθαίνει κανείς!... Άγαλμα του Ιάσονα;! Ένας Αχιλλέας το σκέφτηκε, κι ένας το υλοποιεί. Μάλιστα!

      Είδατε που σας είπα ότι κάτι θετικό ξεκινάει; Σε επίπεδο συμβόλων άρχισε να γίνεται της μουρλης, αλλά ο,τι ξεκινάει στον κόσμο των ιδεών,τελικά λαμβάνει χώρα και στον φυσικό κόσμο.

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη που θα σας λυπήσω αλλά φεύγει κόσμος πλέον πολύς. Φίλοι φεύγουν σε ευρωπαϊκες χώρες βλέποντας όλα αυτά και δεν αντέχουν άλλο και μιλάμε για ανθρώπους που έμειναν να το παλέψουν. Εδώ μιλάμε για στόχευση σε ότι μας κράτησε όρθιους όλες τις δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας και δεν φτάνει αυτό τώρα λέμε και για σεισμούς στοχευμενους, ίσως ή κρισιμοτερη καμπή στη ιστορία μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Και αναρωτιουνται γιατί δεν υπάρχει μία απάντηση, μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό το σχέδιο της πλήρης διάλυσης όλων όσων μας έλεγαν ότι θα είναι σωτήριο. Και δυστυχώς παίδες δεν έχω επιχειρήματα πλέον. Από το 2009 λες αντε και κάτι θα γίνει αντε και λίγο ακόμα και έχουμε φτάσει να σου λένε διάφοροι 2030 και βάλε,.

    Καλημέρα,

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ελευθερία.

      "Θα μείνω εδώ
      και θα υπάρχω όπως μπορώ
      και για το πείσμα σας, γουρούνια,
      θα αντέχω.
      Θα περιμένω άλλες μέρες..."
      (Κατσιμιχαίοι)

      μνκ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ελευθερία, γιατί τόση απαισιοδοξία ;

      Κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΑ την απογοήτευσή σου, αλλά ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ είναι το χρονικό σημείο που ξεχωρίζει η ήρα απο το σιτάρι. Είναι η περίοδος που έχουν μαζευτεί εδώ στη Γαία όλες αυτές οι ΨΥΧΕΣ, ακριβώς για να ΒΙΩΣΟΥΝ αυτή την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ / ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (και να μεταφέρουν το συναίσθημα στον Ανώτερο Εαυτό τους). Και αυτή η περίοδος ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΕ ΓΗΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Οπότε, αν θέλεις να αναθαρρήσεις και να συνεχίσεις τον ΑΓΩΝΑ σου, βγάλε απο την εξίσωση τα έτη και αμέσως θα οπλιστείς με τόσο κουράγιο όσο δεν το φαντάζεσαι. Θα διαπιστώσεις οτι στο τέλος ΔΕΝ έχει σημασία το χρονικό διάστημα.

      Έχω και εγώ στο παρελθόν δυστυχήσει για τους Φίλους που παρασύρθηκαν και τώρα έχουν προβλήματα ή φεύγουν ή θα φύγουν. Επίσης έχω λυπηθεί για πολλούς που ΔΕΝ αντέχουν με αυτά που συμβαίνουν (με την στόχευση που αναφέρεις) και στο τέλος ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ την ελεύθερή τους βούληση σε άλλους, πράγμα που είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο οποιοδήποτε μπόλι. Ο σκοπός μας ΕΔΩ ΚΑΤΩ είναι να αντέξουμε. Και όχι μόνο να αντέξουμε αλλά να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΝΟΗΤΙΚΑ, σε έναν νοητικό πόλεμο.

      Αναρωτήθηκα όμως αν το να "σώσω" (ή ξυπνήσω, όπως θέλεις πάρτο) τους φίλους μου είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. Κατέληξα στο οτι ΟΧΙ, δεν είναι !! Ο καθένας απο εμάς είχε και έχει την ευκαιρία να ΨΑΞΕΙ και να βάλει τη ΛΟΓΙΚΗ του να δουλέψει. Και ενώ αρχικά στεναχωριόμουν που δεν μπορούσα να πείσω κάποιον ή να του δείξω έναν άλλο πιο θετικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων (και πίστεψέ με το προσπάθησα ΠΟΛΥ, ειδικά με ΚΟΝΤΙΝΑ μου πρόσωπα, ακόμα και σε δυο απο τα παιδιά μου), τελικά κατέληξα οτι ΔΕΝ είναι δική μου δουλειά να ΣΩΣΩ κάποιον που ΔΕΝ το θέλει !! Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα με αποδεσμεύει στο να ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

      Λές "μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό το σχέδιο της πλήρης διάλυσης όλων όσων μας έλεγαν ότι θα είναι σωτήριο". Αγαπητή Ελευθερία, ποιός μας είπε οτι η σωτηρία ΔΕΝ σημαίνει πλήρη διάλυση ; ΚΑΝΕΙΣ !!! Ποιός μας είπε οτι δεν είναι αυτό το σχέδιο ; ΚΑΝΕΙΣ !!! Αυτά τα λένε κάτι νεοταξίτες που παρασύρουν ανθρώπους με την πέμπτη διάσταση και οτι θα "πάμε" εκεί με το τωρινό μας σώμα, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΙΑ (!!!!!!) και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

      Σε ρωτώ, πώς μπορεί να ΓΕΝΝΗΘΕΙ κάτι νέο αν πρώτα δεν ΠΕΘΑΝΕΙ το παλιό ; Εκ της τέφρας θα αναγεννηθεί η νέα Γαία. ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ εμάς. Αν ο σκοπός της παρούσας ενσάρκωσής μου είναι να βιώσω την καταστροφή και να "φύγω", τότε ΑΣ ΕΙΝΑΙ !!! Έτσι και αλλιώς το σαρκίο μου θα πεθάνει, ΟΧΙ ΕΓΩ.

      Είναι όπως ακριβώς σε έναν συμβατικό πόλεμο. Όταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ στρατιώτης φεύγει για το μέτωπο, ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι ή θα επιστρέψει ΝΙΚΗΤΗΣ ή θα πέσει ΗΡΩΪΚΑ στη μάχη για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Και να σου πώ την "μαύρη μου αλήθεια" (που λένε) ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΗΡΩΪΚΑ, διότι έτσι θα ΚΕΡΔΙΣΩ ΕΠΑΞΙΑ την είσοδό μου στα Ηλίσια Πεδία, όπου θα γίνω και καλό φιλαράκι με όλους τους ΕΝΔΟΞΟΥΣ προγόνους μου.

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      Διαγραφή

    3. "ποιός μας είπε οτι η σωτηρία ΔΕΝ σημαίνει πλήρη διάλυση;"

      https://www.facebook.com/maria.kolokithopoulos/posts/pfbid0N2rkvPC5j3Lk95zimPjPHo9LuPZrVxdCYo4DoLKrmk5d5XwdCghvgvjK8bXmjLFnl

      μνκ

      Διαγραφή
    4. Aγαπητή Μνκ,
      σε ευχαριστούμε!
      Προσωπικά, το επίγραμμα αυτό με συγκλόνισε!

      Διαγραφή