«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Αποκαλύφθηκαν σχέδια για έναν γερμανικό "Patriot Act"

Παράνομη είσοδος σε σπίτια, χάκινγκ, κατασκοπευτικό λογισμικό: Η Γερμανία θέλει να επεκτείνει τις αστυνομικές εξουσίες



Άρθρο του Icaros d'Essentiel News :

Επί του παρόντος, οι έρευνες επιτρέπονται στη Γερμανία μόνο εάν η αστυνομία ενημερώσει ρητά τον ενδιαφερόμενο για τις συγκεκριμένες υποψίες που τον βαρύνουν και για τον σκοπό της έρευνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας Spiegel, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μυστικές έρευνες

Το άρθρο 13 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει το απαραβίαστο της κατοικίας, μπορεί επί του παρόντος να παραβιαστεί μόνο σε περιπτώσεις "άμεσου κινδύνου". Το νομοσχέδιο που μόλις παρουσιάστηκε θα καταστήσει ουσιαστικά το εν λόγω άρθρο άκυρο, επεκτείνοντας σημαντικά τις εξουσίες της αστυνομίας: θα της επιτρέπει να εισέρχεται κρυφά στα σπίτια των ανθρώπων, καθώς και να παραβιάζει υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και να παρακολουθεί τις επικοινωνίες.

Με αυτόν τον τρόπο, το νέο γερμανικό νομοσχέδιο μπορεί να συγκριθεί με το αμερικανικό "Patriot Act", που πήρε το όνομά του από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία που ακολούθησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και επέκτεινε σημαντικά την εξουσία της εκτελεστικής εξουσίας.

Μετά τις αποκαλύψεις του Le Spiegel, το γερμανικό κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών (FDP) άσκησε κριτική: σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος που επικαλείται η εφημερίδα, τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα δικαιώματα δεν πρέπει να γίνονται "ελαφρά τη καρδία", και αν ο νόμος επιτρέψει παρεμβάσεις που θα πάνε πολύ μακριά, "το κράτος δικαίου θα καταργηθεί". Ωστόσο, ο εν λόγω αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να "χρειάζονται κατάλληλα και ισχυρά ερευνητικά εργαλεία".

Όταν ρωτήθηκε από το Spiegel, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε αρχικά να απαντήσει, πριν δηλώσει ότι ο νόμος αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της λεγόμενης "ισλαμιστικής τρομοκρατίας".

Τρομοκρατία με ψεύτικη σημαία

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η "τρομοκρατία" στη Δύση διαπράχθηκε με ψεύτικες σημαίες από τις ίδιες τις δυτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της επιχείρησης Gladio. Ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ο ιστορικός Daniele Ganser κατέγραψε αυτά τα εγκλήματα στο βιβλίο του Les armées secrètes de l'Otan (2004).

Ειδικότερα, η βομβιστική επίθεση στην Μπολόνια, η οποία σκότωσε 85 άτομα στις 2 Αυγούστου 1980 και τραυμάτισε 200, φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τη μασονική στοά P2, με σκοπό να ενοχοποιηθούν ακροαριστερές παρατάξεις.

Οι πρακτικές αυτές είναι απίθανο να έχουν σταματήσει μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Μετά την επίθεση στο RER του Παρισιού το 1995, για παράδειγμα, διατυπώθηκαν έντονες υποψίες για τις αλγερινές μυστικές υπηρεσίες, ο ρόλος των οποίων στις επιθέσεις φέρεται να συγκαλύφθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογηθεί μια νέα μάχη κατά της αλγερινής αντιπολίτευσης.

Ένα άλλο παράδειγµα είναι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεµβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, οι οποίες αποδόθηκαν αµέσως σε ισλαµιστές τροµοκράτες και οι οποίες δηµιούργησαν πολλά σοβαρά ερωτήµατα- στη 15η επέτειο των επιθέσεων, για παράδειγµα, µια δηµοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γάλλων δεν ασπάζεται πλέον πλήρως τη θεωρία συνωµοσίας που διαδίδει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύµφωνα µε την οποία ακροβάτες πιλότοι είχαν κονιορτοποιήσει τρεις ατσάλινους ουρανοξύστες µε δύο αεροπλάνα από αλουµίνιο (όχι χωρίς να έχουν πετάξει τα διαβατήριά τους από το πιλοτήριο κλάσµατα του δευτερολέπτου νωρίτερα). Τουλάχιστον το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού διαφωνεί.

Αντιτρομοκρατία και καταστολή της έκφρασης

Ο σκεπτικισμός φαίνεται ακόμη πιο δικαιολογημένος δεδομένου ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν δίστασαν, τουλάχιστον μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την έναρξη ισχύος νόμων παρόμοιων με αυτόν που εξετάζει σήμερα η Γερμανία, να καταστείλουν την ελεύθερη έκφραση και την πολιτική αντιπολίτευση με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας ο νόμος USA Patriot Act έχει χρησιμεύσει ως πρότυπο για ολόκληρο τον κόσμο, έχει χρησιμοποιήσει διαβόητα τους λεγόμενους αντιτρομοκρατικούς νόμους της για να επιτεθεί στις ατομικές ελευθερίες των Αμερικανών.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν επίσης τους αντιτρομοκρατικούς νόμους τους για να στοχοποιήσουν περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή να φιμώσουν την αντιπολίτευσή τους.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, οι αρχές έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως "τρομοκρατικό" το κίνημα Reichsbürger, το οποίο υπερασπίζεται την ιδέα μιας κυρίαρχης Γερμανίας, δεν θεωρεί νόμιμο το σημερινό καθεστώς και αντιτίθεται στις υπερβολές της παγκοσμιοποίησης. Η ίδια γλώσσα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση της απαγόρευσης του κόμματος AfD, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στην πρώην Ανατολική Γερμανία και του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη Γερμανία.

Μια παγκόσμια τάση

Ο γερμανικός νόμος Patriot Act δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, αλλά αν η παγκόσμια τάση είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί. Πράγματι, η Γερμανία υστερεί σε σχέση με τους γείτονές της: στη Γαλλία, για παράδειγμα, ο "νόμος για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", ο "νόμος για την ασφάλεια και τη ρύθμιση του ψηφιακού χώρου" και ο "νόμος για την ενίσχυση της πρόληψης και της καταστολής των θρησκευτικών κινημάτων" είναι όλα νομοθετικά μέτρα που ήδη παρομοιάζονται ευρέως με έναν "γαλλικό Patriot Act".

Παρόλα αυτά, έχει ήδη προκαλέσει μερικές σπάνιες διαμαρτυρίες. Η Mika Beuster, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων, την οποία επικαλείται το Spiegel, επέκρινε το νομοσχέδιο, φοβούμενη ότι "θα επηρεαστούν όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια".


essentiel.news

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝ25 Αυγούστου, 2024 20:33

    Για χρόνια ολόκληρα κάναμε υπομονή με τα μνημόνια πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή ο εφιάλτης θα τελειώσει. Μόλις πήγαμε να πάρουμε ανάσα, σκάει ο κορωνοϊός που όλοι γνωρίζουμε από που προήλθε και για πιο σκοπό.

    Η χώρα βυθίζεται ξανά σε εξαθλίωση και φτώχεια. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, άνθρωποι εξαθλιώθηκαν με πρόστιμα για τα εμβόλια και για ανυπακοή στους περιορισμούς αδυνατώντας να πάρουν ανάσα. Μόλις τελείωσε η πανδημία αρχίζουν οι πόλεμοι και εκτοξεύονται πάλι όλα στα ύψη. Για ακόμη μία φορά την πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου και πολύ περισσότερο οι Έλληνες που είναι δεδομένο ότι σαν χώρα δεν διαθέτουμε τον πλούτο που διαθέτουν άλλα κράτη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μία κρίση.

    Μόλις σταθεροποιείται λίγο η κατάσταση με τους πολέμους αρχίζει ξαφνικά η περιβόητη κλιματική αλλαγή καταστρέφοντας ζωντανά και καλλιέργειες.

    Μαζί με αυτή έρχονται κατά χιλιάδες οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά καταστρέφοντας την χλωρίδα της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες στο ζωικό κεφάλαιο. Ξαφνικές και περίεργες πλημμύρες χτυπάνε συνέχεια τους αγρότες, το χαλάζι έχει καταστρέψει φρούτα και λαχανικά και όλα οδηγούν στην εντομοφαγία που θέλει να προωθήσει η Νέα Τάξη.

    Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Οι Έλληνες πρέπει να αντιδράσουν προτού αφανιστούν. Δυστυχώς τα κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο δεν μπορούν να αποτρέψουν τη λαίλαπα του Μητσοτάκη.

    Όσο και να ουρλιάζει και να οδύρεται ο Βελόπουλος, όσα κηρύγματα για τη Ρωμιοσύνη και να κάνει ο Νατσιός τα σχέδια προχωράνε με θύμα πάντα τους Έλληνες.

    Οι βουλευτές που μπήκαν στη Βουλή εισπράττουν κανονικά τους παχυλούς μισθούς και απολαμβάνουν όλα τα προνόμια.

    Κανένας δεν παραιτήθηκε για τις παρενέργειες των εμβολίων, κανένας δεν παραιτήθηκε για τους γάμους των ομοφυλοφίλων που πέρασαν σε μία νύχτα, κανένας δεν θα παραιτηθεί όταν η κυβέρνηση θα απαγορεύσει στους αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους καταστρέφοντάς τους για το παραμύθι της λειψυδρίας.

    Ο αγώνας θα δοθεί μόνο στον δρόμο με τη συμμετοχή και την ενότητα όλων των Ελλήνων.

    Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι όσο καλή αντιπολίτευση και να κάνεις όταν ο άλλος διαθέτει τις περισσότερες βουλευτικές έδρες και την πλειοψηφία περνάει ό,τι θέλει χωρίς να σου δίνει λογαριασμό. Ελέγχοντας φυσικά και τη δικαιοσύνη που πλέον έχει παραλύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή