«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

To ανατριχιαστικό βίντεο των Χούθι, με την ανατίναξη του Sounion




Θρίλερ με το ελληνικό τάνκερ “Delta Sounion” στην Ερυθρά: Αν βυθιστεί θα είναι η 5η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη

Οι Χούθι το ανατίναξαν αλλά η ιδιοκτήτρια του φορτίου Motor Oil ανακοίνωσε «επιτυχία στις διαπραγματεύσεις»

Τελείως διαφορετική εικόνα έρχεται στην δημοσιότητα από τα γεγονότα που μεταδίδονται επισήμως από το πλήγμα στο τάνκερ “Delta Sounion” από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και από την ιδιοκτήτρια του πετρελαίου που μετέφερε, τον όμιλο Βαρδινογιάννη, σε σχέση αυτά που μεταδίδουν οι Χούθι.

Σε περίπτωση βύθισής του, θα επρόκειτο για την πέμπτη μεγαλύτερη διαρροή πετρελαίου στα χρονικά, ξεπερνώντας περιστατικά όπως η διαρροή του Sanchi το 2018 κοντά στην Κίνα.

Κάτι που κάνει ακόμα πιο κρίσιμη την επιχείρηση μετάγγισης του πετρελαίου, την οποία δεν εγκρίνουν όμως οι ΗΠΑ, καθώς την θεωρούν «άκρως επικίνδυνη»

Το ίδιο το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία Delta Sounion, του Έλληνα Διαμαντή Διαμαντίδη και είναι το τρίτο του ομίλου που κτυπούν οι Χούθι!

Έτσι λοιπόν οι Χούθι δημοσιοποίησαν βίντεο όπου φαίνεται ότι το τάνκερ έχει κτυπηθεί από βλήμα (μάλλον RPG-7) στην πρύμνη όπου βρίσκεται το μηχανοστάσιο, πλήγμα που πέτυχε να ακινητοποιήσει το σκάφος, παρά τα όσα αρχικά μεταδίδονταν στην Ελλάδα ότι «υπέστη ελαφρές ζημιές».

Εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και έπλεε ακυβέρνητο, μέχρις ότου… οι Χούθι το κατέλαβαν το παγίδεψαν με εκρηκτικά και το… ανατίναξαν!

Κάτι που είναι απόλυτα ευδιάκριτο στο βίντεο.

Σύμφωνα με την σιιτική οργάνωση που ελέγχει την Υεμένη «Η εταιρεία που το κατέχει παραβίασε την απόφαση εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Το δεξαμενόπλοιο Sounio υπό ελληνική σημαία, μετέφερε 1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου (150.000 τόνους).

Σήμερα η διοίκηση του ομίλου της Motor Oil ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ότι «Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε προσωρινή ανακωχή και το πλοίο θα ρυμουλκηθεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης της Ερυθράς Θάλασσας». 

Ο ίδιος ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΗ, Π. Τζαννετάκης, ένα εμβληματικό στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, επιχειρηματικό στέλεχος στον χώρο των πετρελαιοειδών, δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Είμαστε χαρούμενοι που η υπόθεση εξελίσσεται καλά και οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο αποτέλεσμα».

Να σημειώσουμε ότι την εικόνα με την ανατίναξη του τάνκερ την είχε μεταδώσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως ληφθείσα από τη ναυτική δύναμη “ΑΣΠΙΔΕΣ” χωρών της ΕΕ.

Σημερινή εναέρια λήψη δείχνει όλο το πλοίο να φλέγεται:

 

Σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης, το πετρέλαιο από το “Sounion” θα μεταφερθεί σε άλλο πλοίο ενώ το σκάφος υποτίθεται θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλές λιμάνι, πιθανότατα στο Τζιμπουτί.

Αλλά πώς, αφού καίγεται το τάνκερ;

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου είχε δηλώσει την Τρίτη (27/8), ότι «το πλοίο ήδη έχει διαρροή και βρισκόμαστε προ περιβαλλοντικής καταστροφής», ωστόσο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΕΣ” το είχαν αρνηθεί.

 Στα επόμενα 24ωρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο…

 

 pronews.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ..

    ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΟΥΛΑ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ!!!





    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.newsbeast.gr/image/s990x/webp/file/files/1/2017/03/adntf1.jpg
    ΥΓ. ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ....ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΧΑ ΧΑ


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αγχωνεστε ασφαλισμενα τα εχουν ολα. Και το πλοιο, και τον ναυλο και το φορτιο. Αν δε προκληθει οικολογικη καταστροφη ή υπαρξουν τραυματισμοι ή απωλεια μελων του πληρωματος ειναι ΚΑΙ αυτο ασφαλισμενο μεσω των εφοπλιστικων P&I clubs. Για χαζους τους εχετε;
    Τροφη για σκεψη: Εφοσον τα εχουν ΟΛΑ ασφαλισμενα τοτε ποιος ο λογος υπαρξης των "ΑΣΠΙΔΩΝ" στην περιοχη;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή