«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Η αντιρωσική υστερία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ -Υπέρ Ρώσων το 74% των Eλλήνων κ' 37% τηςΝΔ

Ο Μητσοτάκης για να είναι αρεστός στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όπου έχει βλέψεις για υψηλό αξίωμα – π.χ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης – σε 2,5 χρόνια από τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Το Μέγαρο Μαξίμου μέτρησε την στάση της κοινωνίας απέναντι στην Ουκρανική σύγκρουση.
Τα αποτελέσματα ορισμένων δημοσκοπήσεων είναι σοκαριστικά.
Το 70% με 74% των πολιτών είναι υπέρ των Ρωσικών θέσεων αλλά το σπουδαιότερο όλων μεγάλο μέρος των υπουργών της κυβέρνησης άτυπα δηλώνουν υπέρ της Ρωσίας αλλά επισήμως ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή υπέρ της Ουκρανίας που ηττάται.
Π.χ. ο σημερινός υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνει "οπαδός" της Ρωσίας αλλά δημοσίως μιλάει υπέρ της Ουκρανίας.
Η αντιρωσική υστερία πλέον καταγράφεται ως ένας παράγοντας που πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ και όπως αναφέρει πολύ καλά ενημερωμένη πηγή… οι μετρήσεις δείχνουν ότι σχεδόν το 37% με 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι υπέρ της Ρωσίας…
Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει ουδέτερο ενώ όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι μέσα στην ΝΔ στηρίζουν την Ουκρανία.
Σίγουρα δεν είναι μόνο το Ουκρανικό που πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ αλλά και η ακρίβεια - πληθωρισμός και πολλά άλλα αλλά το Ουκρανικό πλέον είναι μετρήσιμος αρνητικός παράγοντας...
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα απέτυχαν παταγωδώς... οπότε μήπως πρέπει όλα να εκαναξιολογηθούν...
Η Δύση και η ΕΕ επιμένουν στο λάθος και η επιμονή στο λάθος δεν θα οδηγήσει στο σωστό... τόσο απλά.

Προσωπική ατζέντα απέναντι στο εθνικό συμφέρον

Ο Μητσοτάκης για να είναι αρεστός στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όπου έχει βλέψεις για υψηλό αξίωμα – π.χ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης – σε 2,5 χρόνια από τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Μέσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν υπουργοί που του λένε να μετριάσει τις απόλυτες θέσεις του κατά της Ρωσίας.
Η Ουκρανία θα ηττηθεί, η Ρωσία θα κερδίσει και αύριο όταν θα τελειώσει ο πόλεμος πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις ελληνορωσικές σχέσεις…
Ο Μητσοτάκης είπε πρόσφατα ότι ευθύνη για την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές ρεύματος έχει η Ρωσία και αυτό γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ανοησία.
Όταν κατασκευάζονται εχθροί χωρίς πειστήρια… η αποκάλυψη της αλήθειας είναι εύκολη οπότε το επιχείρημα ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για όλα… είναι διάτρητη.
Η Ρωσία θέλει να πουλάει φθηνό φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ελλάδα αλλά η Ελλάδα δεν το αγοράζει επειδή στηρίζει την καταρρέουσα διοίκηση Zelensky στην Ουκρανία.

Όρια ανοησίας

Άρα το επιχείρημα Μητσοτάκη είναι στα όρια της ανοησίας.

Ξέρουν όλοι τις αιτίες… οι απαράδεκτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στο παρελθόν η τοξική ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιούργησε την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευδαιμονίας…
Το σύστημα κατέστη ασύδοτο και ο καθένας βάζει ότι τιμές θέλει… π.χ. οι εταιρίες ενέργειας κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Αντί ο Μητσοτάκης να αυτοδιαψεύδεται και να στηρίζει τις ανεμογεννήτριες για τις οποίες αντιδρά όλη η ελληνική κοινωνία έχει εναλλακτικές πηγές πολύ φθηνότερες να ενεργοποιήσει για να μειώσει το κόστος ρεύματος.
Όταν όμως οι ηγέτες παρασύρονται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αντί να υπερασπίζονται καθολικά τα συμφέροντα της πατρίδας… τότε δεν μιλάμε για ηγέτες αλλά ικέτες που στην αμετροέπεια τους και στις φιλοδοξίες τους πουλάνε την πατρίδα.

Η θέση του BN

To ΒΝ (bankingnews) από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 που παρακολουθεί την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των Ρωσικών θέσεων που είναι και οι ιστορικά σωστές.
Μια πρόταση ήταν η Ελλάδα να παγώσει κάθε μεταφορά όπλων στην Ουκρανία και να περιορίσει τις μεταφορές οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ από τον λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Επίσης όλοι οι έλληνες πρέπει να εύχονται να εκλεγεί ο Trump και όχι η τραγική Kamala Harris στις 5 Νοεμβρίου 2024.


bankingnews.gr


diodotos-k-t.blogspot.com



3 σχόλια:

  1. Το ότι "μεγάλο μέρος των υπουργών της κυβέρνησης άτυπα δηλώνουν υπέρ της Ρωσίας αλλά επισήμως ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή υπέρ της Ουκρανίας που ηττάται" και περισσότερο το οτι "ο σημερινός υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνει "οπαδός" της Ρωσίας αλλά δημοσίως μιλάει υπέρ της Ουκρανίας", ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Τους καθιστά ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ στα μάτια του Έλληνα. Θα έπρεπε οι βουλευτές αυτοί να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ και να δημιουργήσουν ζήτημα λειτουργίας της Βουλής και άρα του Πολιτεύματος !!! Το ίδιο έπρεπε να κάνουν και με τα Σκόπια. Αλλά τι να περιμένεις απο ελληνόφωνους και ουχί Έλληνες ;

    Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ και αποτελούν αυτό που ο σοφός λαός λέει "π@π@ρια μάντολες". Έχουν ΟΛΟΙ βολευτεί και ασχέτως αν είναι πραγματικοί ή κλώνοι ή υβρίδια με τεχνητή νοημοσύνη, ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα. Αλλά επειδή εμείς ΔΕΝ μπορούμε, διότι ΔΕΝ είμαστε ούτε εφοπλιστές, ούτε μεγαλοεργολάβοι, ούτε η ελίτ, για αυτό και το Banking News ΟΡΘΑ μας λέει "όλοι οι έλληνες πρέπει να εύχονται να εκλεγεί ο Trump και όχι η τραγική Kamala Harris στις 5 Νοεμβρίου 2024" !!!

    Καταλάβατε τι μας "λέει" το Banking News ; Μας λέει "μ@λ@κες εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εδώ που μας φέρανε, οπότε ας ελπίζει ο ΛΑΟΣ να εκλεγεί ο Τράμπ και την ύστατη ώρα να πάμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο Τράμπ και ΞΕΡΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ !!! "

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο σχόλιο!
      Με χάλασε λίγο η φράση "να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ",
      γιατί θα ήθελα "ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ".

      Διαγραφή
  2. Όταν ήταν πρωθ ο σαμαράς, φίλη που ήξερε καλά όλο το παρασκήνιο των αγωγών και της συμφωνίας μου έλεγε μην περιμένεις τίποτα απο τον κοντό γιατί εμπιστεύεται μόνο τον χοντρό της Ραφήνας, και επειδή την βρήκα υπερβολική μου είπε να προσέξω πως υποδέχονται τωρα και στο μέλλον οι ρως τις ελληνικές αντιπροσωπείες και θα καταλάβω... Μόλις λοιπόν διάβασα για ατυπους φίλους και πιπηδες μειδίασα.

    Σημείωση :και διαδικτυακοί αριστεροί φίλοι το πρόσεξαν και αυτοί και το σχολίασαν κριτικάροντας εαυτούς και αλλήλους.

    Ελευθερία Αγωνιζόμενη

    Μόλις σήμερα διάβασα τις απαντήσεις της μνκ και του Διός Κούρου.
    Ευχαριστω για το τραγούδι και επιμένω να μενω στην θέση μου μνκ.

    Διός Κουρε δεν είμαι απαισιόδοξη αλλά θέλω να μπορώ να βλέπω και το γίνεται γύρω μου.

    Συμφωνώ και με την θέση Εργδημερ και Μάρκου ντε Σαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή