«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερα.. χωρίς το ΝΑΤΟ

γράφει -εκπληκτικά- η Εύα Όττενμπεργκ


 

Το υπερκαπιταλιστικό κράτος τρόμου που σχεδιάζει να κυβερνήσει τον κόσμο κρατάει τη γροθιά του σε ένα ταχυδρομημένο γάντι που ονομάζεται ΝΑΤΟ. Αλλά το ΝΑΤΟ έχει πρόβλημα. Καθώς η τεράστια, καταστροφική περιπέτειά του στην Ουκρανία αποτυγχάνει, ένα βασικό μέλος του, η Τουρκία, υπέβαλε αίτηση για να, ε, ουσιαστικά να ενταχθεί στην άλλη πλευρά, δηλαδή στις BRICS. Όταν η Άγκυρα το κάνει αυτό, πώς θα λειτουργήσει αυτό; Με το ένα πόδι στον άξονα που κυριαρχεί η Ουάσιγκτον και με το άλλο στο στρατόπεδο της Μόσχας και του Πεκίνου; Αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει κάποιες πολιτικές ακροβασίες, αλλά η Τουρκία το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Είχαμε μια μικρότερη επίδειξη αυτού με τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2022 για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, μέχρι που ο Μπόρις "Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό" Τζόνσον, αναμφίβολα με εντολή του Τζο "Πόλεμος με αντιπροσώπους" Μπάιντεν, τις κατέστρεψε.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν εκπληκτικά στις 12 Σεπτεμβρίου, με το ταξίδι του Άντονι "Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος" Μπλίνκεν στο Κίεβο, μαζί με τον Βρετανό κολλητό του, τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, για να υποσχεθούν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενδεχομένως ακριβείας, στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία. Αμέσως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βγήκε στους αιθέρες για να ανακοινώσει ότι αυτό θα φέρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία και ότι η Μόσχα θα προσαρμόσει ανάλογα τα σχέδιά της. Ποτέ δεν είναι καλό σημάδι- ένα σημάδι, μάλιστα, που φέρνει στο μυαλό εικόνες βομβαρδισμένων, ραδιενεργών αμερικανικών, ρωσικών και ευρωπαϊκών πόλεων. Αλλά αυτό ήταν μια υπενθύμιση της μακροχρόνιας στρατιωτικής πολιτικής της Ρωσίας: αν απειληθεί υπαρξιακά, όλα μπορούν να συμβούν. Εν ολίγοις, ένας από τους ενήλικες στο δωμάτιο είχε μιλήσει. Και ο Μπάιντεν, με απροσδόκητη λογική, απάντησε σαν ενήλικας: όχι χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία. Ας ελπίσουμε όλοι στον Θεό, η Δύση, η Ουάσινγκτον ειδικότερα, να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά - όπως το έθεσε με ακρίβεια ένα μεγαλοστελέχος του Κρεμλίνου.

Όσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι μια καταστροφή για το Κίεβο και το ΝΑΤΟ. Η οδυνηρή διαπίστωση ότι η Ουάσιγκτον, η CIA ειδικότερα, δάγκωσε περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει, έχει αρχίσει να πληγώνει τα διογκωμένα κεφάλια των πιο έξυπνων υπευθύνων λήψης αποφάσεων στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Τώρα, βέβαια, η Μόσχα ενδιαφέρεται μόνο για ειρήνη με τους πιο σκληρούς όρους για την Ουκρανία, για αλλαγή στάσης και όχι για το καλό της Δύσης, χάρη στην παράλογη ουκρανική εισβολή στη Ρωσία. Είναι απίθανο ο Ρετζέπ Ερντογάν και ο Ναφτάλι Μπένετ να μπορέσουν να καβαλήσουν το καλάμι, όπως επιχείρησαν πριν από δυόμισι χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι επίσης, η Ευρώπη έχει περιέλθει σε οικονομική και πολιτική περιδίνηση, η Γερμανία χρεοκόπησε (η Γερμανία καυχιόταν για 10.702 εταιρικές πτωχεύσεις μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2024, ένα καυτό κατηγορώ για τη ρωσοφοβική εξωτερική πολιτική της), τα ντουλάπια του ΝΑΤΟ είναι άδεια από όπλα και η Ουάσινγκτον χάνει το ενδιαφέρον της. Ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για την Άγκυρα να προσεγγίσει τα BRICS - ίσως ο πρώτος αρουραίος που εγκαταλείπει τον πλημμυρισμένο Τιτανικό. Μπορούν η Ουγγαρία και η Σλοβακία να μείνουν πολύ πίσω;

Τότε υπάρχει και η Πολτάβα. Στις 3 Σεπτεμβρίου, ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα στρατιωτικό ινστιτούτο επικοινωνιών στην Πολτάβα της Ουκρανίας. Χτυπήθηκε επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης για ειδικούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο και την επιτήρηση. Στο Χ, ο Ειρηνοποιός έγραψε στο Twitter ότι το Κίεβο ανέφερε ότι 50 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, "στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, επιβεβαιώνουν το θάνατο περίπου εξακοσίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Τσέχων, Γερμανών και Γάλλων "ειδικών". Και η Σουηδία βρίσκεται σε απόλυτο σοκ από την απώλεια ολόκληρης της ηγεσίας των συστημάτων ανίχνευσης και ελέγχου των ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς της SAAB στην Πολτάβα".

Το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα Iskander σκότωσε "ειδικούς που εκπαιδεύτηκαν από τους Σουηδούς για να χειρίζονται το σύστημα επιτήρησης AWACS των αναγνωριστικών αεροσκαφών... Αλλά εκτός από τους εκπαιδευτές UAV, υπήρχαν επίσης κορυφαίοι Σουηδοί ειδικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στα συστήματα ραντάρ". (Αυτό ήταν πέρα από τους σκοτωμένους Βρετανούς, Πολωνούς, Γερμανούς και Γάλλους στρατιώτες.) Σύμφωνα με τον Peacemaker, "το Κίεβο έστειλε 15 φορτηγά με πτώματα στη Σουηδία". Η πηγή αυτή ανέφερε επίσης στις 8 Σεπτεμβρίου ότι "οι ειδικοί του ΝΑΤΟ στην περιφέρεια έχουν γίνει στόχος προτεραιότητας. Τα χτυπήματα υψηλής ακρίβειας έχουν γίνει εφιάλτης για τους ξένους μισθοφόρους και τον εξοπλισμό τους". Αναφέρει τέσσερις πρόσφατες περιπτώσεις τέτοιων χτυπημάτων και μια άλλη στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν "ρωσικοί πύραυλοι 'επανέλαβαν' την Πολτάβα στο Χάρκοβο" - πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Με άλλα λόγια, επίλεκτοι εκπαιδευτές και τεχνικοί του ΝΑΤΟ σφαγιάζονται στην Ουκρανία. Το οποίο είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί - ο κυριότερος είναι, φυσικά, ότι η απλή παρουσία τους θα μπορούσε να παρασύρει το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία σε ευθεία πολεμική σύρραξη και συνεπώς σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Με αυτό φλερτάρουν τα ευρωπαϊκά έθνη. Αρκετά άσχημα οι δυτικοί μισθοφόροι συρρέουν στην Ουκρανία και από εκεί στα φέρετρα τους. Αλλά το ΝΑΤΟ μπορεί πάντα να ισχυριστεί ότι δεν είναι επίσημα από τη συμμαχία, επειδή είναι μισθοφόροι. Οι εκπαιδευτές και οι τεχνικοί που επανδρώνουν επιθετικά δυτικά συστήματα και στοχεύουν Ρώσους στρατιώτες και πόλεις είναι μια άλλη ιστορία. Μέχρι στιγμής η Μόσχα απλώς τους σκοτώνει. Αλλά τι θα συμβεί αν περάσουν μια πραγματική κόκκινη γραμμή, όπως έχει προειδοποιήσει ο Πούτιν ότι θα είναι η επίθεση βαθιά μέσα στη Ρωσία, όπως η Δύση πέρασε άσκοπα μια ρωσική κόκκινη γραμμή τον Φεβρουάριο του 2022; Τότε θα έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο που κανείς δεν θέλει. Και μην πείτε ότι η Μόσχα δεν έχει κόκκινες γραμμές: το Κρεμλίνο φαίνεται να μην ενοχλείται από τις προκλήσεις του ΝΑΤΟ, μέχρι που ξαφνικά δεν ενοχλείται- δεν κάνει τίποτα, μέχρι που, στη συνέχεια, ξαφνικά, κάνει κάτι. Οι ηλίθιοι στη Δύση και στην Ουκρανία το ανακάλυψαν με τον δύσκολο τρόπο, όταν ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το ΝΑΤΟ από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αρχές Ιουνίου, ακολουθούμενες από αυτές στη Γαλλία και τη Γερμανία: Οι υποστηρικτές του πολέμου του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας έχασαν κατά κράτος. Οι ευρωεκλογές σηματοδότησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για τις πολεμοκάπηλες ελίτ. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ "Γαλλικές μπότες στην Ουκρανία" Μακρόν ήταν τόσο αναστατωμένος από αυτή την ψηφοφορία, που προκήρυξε με ύβρη πρόωρες εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου. Έχασε. Η αντιπολεμική αριστερά κέρδισε. Τότε ο Μακρόν βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Καθυστέρησε να διορίσει πρωθυπουργό, σαφώς απρόθυμος να επιλέξει κάποιον από τους αριστερούς νικητές. Όταν τελικά το έκανε, αγνόησε την αριστερά που είχε κερδίσει τις περισσότερες έδρες, έσπασε κάθε προηγούμενο και επέλεξε έναν κεντροδεξιό από ένα ηττημένο κόμμα.

Στη συνέχεια, ήρθαν οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Σαξονία και τη Θουριγγία. Η ακροδεξιά, αντιπολεμική Εναλλακτική για τη Γερμανία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως και η αντιΝΑΤΟϊκή, οικονομικά πολύ ακροαριστερή και κοινωνικά συντηρητική Συμμαχία Σάχρα Βάγκενκνεχτ (BSW). Αυτό το νέο κόμμα πήρε 12% και 15 έδρες, πράγμα που σημαίνει ότι η δημοτικότητα των πολεμικών πολιτικών του σοσιαλδημοκράτη, μόνο κατ' όνομα, ηγέτη Όλαφ Σολτς έχει καταρρεύσει. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Scholz, αντιμέτωπος με την εκλογική άβυσσο που ο ίδιος δημιούργησε, άρχισε να κάνει θόρυβο για ειρήνη με τη Ρωσία. Αλλά όπως παρατήρησαν τουλάχιστον δύο σχολιαστές, αυτό είναι "πολύ λίγο και πολύ αργά". Δεν ήταν καν αυτό: Ο Σολτς έκανε σχεδόν αμέσως πίσω.

Η Wagenknecht είναι πρώην κομμουνίστρια, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η οικονομική πλατφόρμα του κόμματός της είναι υπερήφανα σοσιαλιστική. Λιγότερο προβλέψιμος είναι ο κοινωνικός συντηρητισμός του BSW και η αφοσιωμένη αντιπολεμική του θέση. Αλλά το BSW κέρδισε γρήγορα έδαφος, επειδή είναι σαφές ότι υπάρχει τεράστια λαϊκή όρεξη για τον συνδυασμό αριστερών και δεξιών πολιτικών του. Το BSW κέρδισε το 6,2% των ψήφων, αλλά απέσπασε διψήφιο ποσοστό στα ανατολικά. Καθόλου άσχημα για ένα ολοκαίνουργιο κόμμα.

"Προς το παρόν", έγραψε ο Thomas Fazi στο Unherd στις 31 Αυγούστου, "η Wagenknecht έχει αποκλείσει τον σχηματισμό περιφερειακών κυβερνήσεων συνασπισμού με το AfD, καθώς και με οποιοδήποτε κόμμα που υποστηρίζει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία (που σημαίνει τα περισσότερα mainstream κόμματα). Αλλά και μόνο η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο θα διαβρώσει περαιτέρω την υποστήριξη προς τον κυβερνητικό συνασπισμό". Ο Fazi σημειώνει ότι "κατάφερε να καθιερώσει το BSW ως μία από τις σημαντικότερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μέσα σε λίγους μήνες".

Δεν αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόλις η Βάγκενκνεχτ εγκατέλειψε το προηγούμενο κόμμα της, το Die Linke (Η Αριστερά), το οποίο εκπροσώπησε στην Μπούντεσταγκ από το 2009 έως το 2023, η υποστήριξή της κατέρρευσε. Κατά τη δημιουργία του νέου της κόμματος, απέφυγε τον όρο "αριστερά", επειδή, όπως λέει, συνδέεται περισσότερο με αντωνυμίες και ρατσισμό παρά με την αποκατάσταση της κοινωνικής ανισότητας. Οι πολιτικές της, ιδίως η αντίθεσή της στον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν υγιή απήχηση στους ψηφοφόρους. Εάν η βάση της συνεχίσει να διευρύνεται, αυτό αποτελεί κακό σημάδι για τους Σοσιαλδημοκράτες του Scholz, που έχουν επενδύσει τόσο πολύ στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας. Και αυτό είναι κακός οιωνός για το ΝΑΤΟ.

Προφανώς, η απόφαση της Δύσης να εντάξει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ήταν μια καταστροφική, κολοσσιαία γκάφα. Καθώς το Κίεβο χάνει, υπερτερώντας σε άνδρες και όπλα από τη Μόσχα, αυτό μπορεί μόνο να εστιάσει την πολύ θεμιτή κριτική στο ΝΑΤΟ ότι ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να δημιουργεί πολύ αιματηρά προβλήματα από το τέλος του ψυχρού πολέμου (βλ. εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη). Πολυάριθμοι Αμερικανοί διπλωμάτες και διαπρεπείς προσωπικότητες του κράτους ασφαλείας προειδοποίησαν έντονα κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ μετά το 1991. Αγνοήθηκαν. Οι Αμερικανοί πρόεδροι, μέσα στην υπέρτατη αλαζονεία τους, αρχής γενομένης από τον Μπιλ "Βομβαρδίζω το Βελιγράδι" Κλίντον, αθέτησαν την υπόσχεση της Ουάσιγκτον προς τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και επέκτειναν το ΝΑΤΟ μέχρι το κατώφλι της Ρωσίας. Προφανώς, νόμιζαν ότι μπορούσαν να το κάνουν αυτό ατιμώρητα. Έκαναν λάθος. Το στοίχημά τους όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κατέστρεψε και μια χώρα, την Ουκρανία. Είναι καιρός να μουλιάσουμε το ΝΑΤΟ, ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να προκαλέσει μια τέτοια καταστροφή και να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο.



Η Eve Ottenberg είναι μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος. Το τελευταίο της βιβλίο είναι το Busybody . Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στον ιστότοπό της.

 


 

counterpunch.org

 

diodotos-k-t.blogspot.com 



2 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ...

    ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΛΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ....ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΙΑ...ΑΑΑ ΕΓΙΝΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ...ΜΩΡΕ ΤΗΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ...ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ....ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ...ΩΧ ΩΧ ΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΜΑΜΗΣΕ ΤΑ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΕΚ-ΑΠ...
    ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ...ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ...ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΥΓΕΣ ΛΟΙΜΩΞΗ...ΑΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ...ΑΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΚΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ...ΑΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ COVID-19....
    ΥΓ. ΓΑΤΑΚΙΑ...
    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή