«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα προβάλλει έναν τριμέτωπο πόλεμο, αλλά ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;

 Global Times


Η ιδέα της "μάχης σε πολλαπλά μέτωπα" είναι σπάνια καλή είδηση για τους στρατιωτικούς στρατηγιστές. Η ιστορία δείχνει ότι οι χώρες που επιχειρούν να εμπλακούν σε πολλά μέτωπα, ή ακόμη και μόνο σε δύο, συχνά αντιμετωπίζουν καταστροφικά αποτελέσματα. Ωστόσο, στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν την εμπλοκή σε τρεις ταυτόχρονους πολέμους.

Η τελευταία φωνή προέρχεται από τον Alex Karp, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λογισμικού εξόρυξης δεδομένων Palantir, η οποία είναι γνωστή για το έργο της στον τομέα της άμυνας και των πληροφοριών.

Προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να διεξάγουν πόλεμο σε τρία διαφορετικά θέατρα στο μέλλον - με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

Ενώ πρότεινε ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτόνομα όπλα με πλήρη ταχύτητα, έφερε μια περίεργη προοπτική.

"Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η πυρηνική αποτροπή είναι στην πραγματικότητα λιγότερο αποτελεσματική, επειδή η Δύση είναι πολύ απίθανο να χρησιμοποιήσει κάτι σαν πυρηνική βόμβα, ενώ οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν", λόγω της "ηθικής ανισότητας", είπε.  

Όταν είπε ότι η Δύση είναι πολύ απίθανο να χρησιμοποιήσει πυρηνική βόμβα, ίσως ξέχασε ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στη Γη που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικές βόμβες σε καιρό πολέμου.

Μιλώντας για ηθική ανισότητα, μεταξύ των πέντε πυρηνικών δυνάμεων, η Κίνα είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί την πολιτική της μη πρώτης χρήσης πυρηνικών όπλων.

Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, ήταν αρκετά απρόθυμες να εξετάσουν ακόμη και την πρωτοβουλία αυτή.

Το πρόσχημα της "ηθικής" είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού. Η πραγματική κινητήρια δύναμη πίσω από την πολεμοκάπηλη ρητορική των ΗΠΑ είναι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Πιέζουν για συγκρούσεις για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να αυξήσουν τις πωλήσεις όπλων και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη των σχετικών στρατιωτικών βιομηχανιών. Ο πόλεμος είναι η επιχείρησή τους.

Δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τα αποτελέσματα των συγκρούσεων, αρκεί να μπορούν να πουλήσουν όπλα. Γι' αυτό διαιωνίζουν μια συνεχή ροή θεωριών απειλών για την απληστία τους.

Η Palantir, η οποία κατασκευάζει "προηγμένες λύσεις αμυντικού λογισμικού για τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις", αποτελεί μέρος του μεγάλης κλίμακας στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην Palantir Technologies σύμβαση ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση ενός εργαλείου ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων σε περισσότερους στρατιωτικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πέντε μάχιμων διοικήσεων: ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Διοίκηση, Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού, Βόρεια Διοίκηση και Διοίκηση Μεταφορών.

Τον Φεβρουάριο, το περιοδικό Time ανέφερε ότι η Palantir συγκαταλέγεται μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών που "μετέτρεψαν την Ουκρανία σε πολεμικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης". Φαίνεται ότι η Palantir δεν είναι ικανοποιημένη- θέλει περισσότερους πολέμους για να τροφοδοτήσει τη μεγαλύτερη όρεξή της.

Ωστόσο, καθώς το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα συνεχίζει να υποδαυλίζει τη φλόγα, προκύπτει ένα αναπόφευκτο ερώτημα: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό για τρεις πολέμους;

Για την Ουάσινγκτον, η υποστήριξη της Ουκρανίας ήδη εξαντλεί τους πόρους της. Μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης, ακόμη και βλήματα πυροβολικού που προορίζονταν για την Ουκρανία ανακατευθύνθηκαν προς το Ισραήλ. Για να μην αναφέρουμε ότι η βοήθεια προς το Ισραήλ έχει απλώς εμβαθύνει τη διεθνή φήμη και τα ηθικά διλήμματα των ΗΠΑ. Με δύο μέτωπα ήδη σε διάλυση, πώς είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να διαχειριστούν ένα τρίτο μέτωπο στον Ειρηνικό;

Αυτοί που διαφημίζουν τους τριμέτωπους πολέμους θα πρέπει να μελετήσουν τη στρατιωτική ιστορία για να καταλάβουν πώς καταλήγουν συνήθως τέτοιες συγκρούσεις. Σε όλη την ιστορία, οι δυνάμεις που συμμετείχαν σε πολυμετωπικούς πολέμους κατέληγαν συχνά ηττημένες. Αν οι ΗΠΑ εμπλέκονταν σε τρεις ταυτόχρονους πολέμους, είναι πιθανό ότι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα ευημερούσε, ενώ η χώρα στο σύνολό της θα επωμιζόταν το κύριο βάρος των δεινών.

Όπως δήλωσε ο αντιπολεμικός ακτιβιστής Jimmy Dore σε μια εκπομπή του Fox News με τον Tucker Carlson, ο εχθρός των ΗΠΑ δεν είναι η Κίνα ή η Ρωσία, αλλά το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα που εξαπατά τη χώρα με εκατοντάδες δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια.
 


globaltimes.cn

 

diodotos-k-t.blogspot.com 



5 σχόλια:

  1. Το βαθύ αμερικανικό κράτος τοποθετεί τελικά στο Μπαγκλαντές
    τον τραπεζίτη φίλο των Κλίντον, Μοχάμεντ Γιούνους.

    Με πορτοκαλί επανάσταση ξήλωσαν την Sheikh Hasina η οποία κατέφυγε στην Ινδία.
    Ψέμματα ότι σκότωσε πάνω από 200 άτομα διαγηλωτές, στις 19 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.

    Εδώ βρίσκουμε τη μέθοδο που ανέπτυξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των Γιουγκοσλαβικών πολέμων και εφάρμοσαν στη Λιβύη και τη Συρία: ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετημένοι σε στέγες τραυματίζουν ή σκοτώνουν τόσο αστυνομικούς όσο και διαδηλωτές, έτσι ώστε ο καθένας να θεωρεί τον άλλο εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο στη Γιουγκοσλαβία, Λιβύη και Συρία ;

      Απο ό,τι έχει "καταγραφεί", η ίδια μέθοδος εφαρμόστηκε και στην οδό Πατησίων πριν μας κατσικωθεί ο "εθνάρχης" !! Ή μήπως δεν είναι έτσι ; Και απο τότε μας είναι κατσικωμένοι και δεν λένε να ξεκουμπιστούν.

      Η ειρωνία βέβαια είναι ότι οι τότε "ξεσηκωμένοι" ενσωματώθηκαν στους κατσικωμένους. Μόνο στην Ελλαδα αυτά !!

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=4OdzMKecGjk&t=235s (μια αναλυση πριν ενα χρονο )

    https://www.youtube.com/watch?v=jMonAI9tEJQ (εχει ενα δικιο )

    https://www.youtube.com/watch?v=HCKCwd1Z7fo (καθεστως μητσοτακη )

    https://www.youtube.com/watch?v=u_QJQ7LYRzA (παλιο αλλα καλο /κρατηστε το )

    εχει πολυ καλεσ ιδεεσ για ερευνες /καλο μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΟΙΚΘΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΘ ΔΕΗ...ΕΝΤΚΘΕΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΕΛΥΘΕ Η ΓΛΩΘΑ ΜΟΥ Η ΑΡΙΘΤΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΤΡΑΒΩΘΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΟΥΠΕΡ...
    ΥΓ. ΚΩΣΤΑ ΖΩ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟI ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ POWER OF LOVE ...H MAΡΙΑ Η ΜΙΚΡΗ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ...ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή