«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Απόβλητα και ανακύκλωση: η φάρσα


Όσοι εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της επιλεκτικής διαλογής θεωρούνται συχνά συνωμότες ή ηλίθιοι που δεν σέβονται απλά οικολογικά μέτρα. Και όμως ... Τι θα λέγατε αν είχατε απόδειξη ότι τα πλαστικά σας απόβλητα, προσεκτικά ταξινομημένα, καταλήγουν ... σε χωματερή. Αυτή είναι η παρατήρηση στο τέλος ενός πειράματος που διεξήχθη από κάτοικο του Χιούστον.

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα ταξινομημένα απόβλητά σας;

Αυτή η γυναίκα ήθελε να ξέρει σίγουρα. Για να το κάνει αυτό, εισήγαγε αρκετές Apple AirTags στις πλαστικές σακούλες απορριμμάτων της, αυτές τις μικρές συσκευές παρακολούθησης που πωλούνται από την Apple. Στη συνέχεια πέταξε τις σακούλες σκουπιδιών της στους κάδους ανακύκλωσης της πόλης.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το μονοπάτι αυτών των αποβλήτων. Και τώρα όλη η όμορφη συζήτηση του Δήμου για την ανακύκλωση των αποβλήτων έχει καταρρεύσει.

 

Πράγματι, χάρη στην παρακολούθηση της γεωγραφικής τοποθεσίας των αερογραμμών, αυτός ο εκκολαπτόμενος ερευνητής μπόρεσε να παρατηρήσει ότι η πλειονότητα των πλαστικών απορριμμάτων στάλθηκε σε μια εταιρεία που δεν είχε πιστοποιηθεί για ανακύκλωση πλαστικών. Εντυπωσιασμένος, αυτός ο ερευνητής χρησιμοποίησε ένα drone για να καταλάβει καλύτερα τι συνέβαινε στα απόβλητά της. Και ανακάλυψε περισσότερους από 250 τόνους πλαστικών απορριμμάτων, που υποτίθεται ότι ανακυκλώθηκαν, τα οποία στην πραγματικότητα είχαν αποθηκευτεί σε έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο υγειονομικής ταφής από το 2022.

 

Ωστόσο, η πόλη του Χιούστον είχε δεσμευτεί ρητά για την ανακύκλωση όλων των τύπων πλαστικών.

 

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας στάλθηκε στα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης και αναλήφθηκε από το CBS News.

 

Πιστεύετε πραγματικά ότι συμβαίνει διαφορετικά στη χώρα σας;

 

medias-presse.info

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Απάτη της ανακύκλωσης των πλαστικών 

 


4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ... ΣΤΟ ΛΙΝΚ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ...

    https://nikolaosanaximandros.gr/i-apati-tis-anakiklosis-ton-plastikon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Νικόλα μου!
      Έβαλα το λινκ και στην ανάρτηση.
      Πολλές καλημέρες!!!

      Διαγραφή
  2. Στη χώρα μας συμβαίνει και κάτι παραπάνω. Αν εισάγουμε Apple AirTags στον ΠΘ, θα διαπιστώσουμε ότι ΔΕΝ πάει πουθενά !!! Βέβαια, μακάρι να πήγαινε σε χωματερή αντί για ανακύκλωση.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού θες να πάει ο αφορισμένος; Να βγει απ' τον τάφο; Περπατούν οι ποθαμένοι;

      Αφού βλέπει τα ραδίκια ανάποδα, αγγλιστί he's pushing daisies (για πρεσβείες και υπερεσίες).

      Έχουν σπάσει τα νερά, έχει βγει το κεφάλι, ο νέος κόσμος γεννιέται και όλοι θα ακούσουν πρώτα το κλάμα του και μετά το γέλιο του.

      Διαγραφή