«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

KΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!

9 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! ΧΩΡΙΣ ΡΙΧΤΕΡ...


    Earth, Wind & Fire - September

    https://www.youtube.com/watch?v=aqZxIL4YE2I

    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο μηνα ///https://katohika.gr/ellada/ieromonachos-cherouveim-aftos-einai-o-logos-gia-ta-chiliades-nekra-psaria-ston-pagasitiko/ (μια αποψη )

    καλημερα και καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!

      Καλημέρα και καλό μήνα φίλε!

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω ότι:
      Τρομοκρατική μπουρδολογία βασικά είναι αυτό που είπε ο παπάς. Και δεν ξέρω τί ρόλο βαράνε διάφοροι που φτιάχνουν κανάλια στο γιουτιούμπ και τρομάζουν τον κόσμο. Ίσως να ισχύει και αυτό που μού έχεις πει φίλε Pananas: Ότι υπάρχουν δύο χριστιανικά ρεύματα των οποίων δεν γνωρίζουμε τους εμπνευστές. Το ένα αναφέρεται σε έναν τιμωρό Θεό, και το άλλο σε έναν ελεήμονα.

      Γιατί είναι εντελώς μπούρδα ότι η θάλασσα σκότωσε τα ψάρια, και ότι πέθαναν από μεθάνιο που άρχισε να βγαίνει από υποθαλάσσια ρήγματα που ενεργοποιήθηκαν (άρα "έρχεται μεγάλος σεισμός που θα ισοπεδώσει πόλεις και χωρία από Βόλο μέχρι Λάρισα") :

      Το μεθάνιο θα διασκορπιζόταν σε όλο τον Παγασητικό, και προς το Αιγαίο. Σμήνη ψαριών που θα το αντιλαμβάνονταν θα άλλαζαν αμέσως περιοχές νερών. Και ως αέριο που είναι κι αυτό, θα ανέβαινε υπό μορφή φυσσαλίδων αμέσως στην επιφάνεια. Επομένως τί ψάρια να προλάβει να βλάψει..;

      Διαγραφή
  3. Η λέξη Σεπτέμβριος, September στα λατινικά, προέρχεται από το αριθμητικό septem (σέπτεμ = επτά), καθώς ήταν ο έβδομος μήνας του αρχαίου δεκάμηνου ρωμαϊκού ημερολογίου. Αργότερα, με την προσθήκη του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ο Σεπτέμβριος μετακινήθηκε στην ένατη θέση, χωρίς όμως να αλλάξει η ονομασία του. Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος, θέλοντας να κολακέψει τον αυτοκράτορα Τιβέριο (14-37), αποφάσισε να δώσει το όνομά του στον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτός σοφά ποιών αρνήθηκε, επειδή υποστήριξε ότι οι συχνές αλλαγές στις ονομασίες των μηνών μόνο σύγχυση προκαλούν.
    Τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη τελούνταν μεγάλες γιορτές, όπως τα Καπιτώλια και τα Ρωμαία ή Ρωμαϊκοί Αγώνες (Ludi Romani) προς τιμή του Δία (κάτι σαν Ολυμπιακοί Αγώνες των Ρωμαίων). Την 1η Σεπτεμβρίου προσδιοριζόταν ο ετήσιος φόρος που έπρεπε να καταβάλουν οι Ρωμαίοι πολίτες (indictio), εξού και Ινδικτιών, που στο Βυζάντιο γιορταζόταν ως Πρωτοχρονιά και συνέπιπτε με το νέο εκκλησιαστικό έτος (Αρχή της Ινδικτιώνος).
    Στο αρχαίο Αττικό ημερολόγιο ο Σεπτέμβριος αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Μεταγειτνιώνα και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Βοηδρομιώνα. Δεσπόζουσα γιορτή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα ήταν τα Ελευσίνια, με τα περιώνυμα Μυστήρια (Ελευσίνια Μυστήρια).

    https://enaasteri.blogspot.com/2024/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα!! Ελπίζω χωρίς Ρίχτερ και χωρίς ευτράπελα στην οικονομία και στο χρηματιστήριο.Εγω δεν ασχολούμαι αλλά κάποιοι γνωστοί μου έχουν πάθει εμμονή με το χρηματιστήριο και με τα bitcoins.Για να δούμε τι εκπλήξεις μας έχουν ετοιμάσει για αυτόν τον μήνα, γιατί χωρίς κάτι καταστροφικό δεν γίνεται να βγει ο μήνας.Έχουν γκαζώσει.....

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΜΑΣ..
    ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ. ΣΤΗΝ...


    ΚΟΥΛΟΚΟΥΛΟΓΚΑΝΤΕΜΟ!!!!
    ΚΟΥΛΑ...


    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή