«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

O Xi κάνει μάθημα στον Sallivan: "Ο Durov πιάστηκε όμηρος"..

Nέο καταπληκτικό άρθρο του Pepe Escobar



Πρέπει να χρειάστηκαν αιώνες ταοϊστικής υπομονής για να πει ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μερικά αυτονόητα γεγονότα της ζωής σε έναν μέτριο αυτοκρατορικό λειτουργό όπως ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Τα βασικά συμπεράσματα του Xi:

    "Η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει εταίρος και φίλος των ΗΠΑ". Ακόμη και όταν το αντίθετο είναι εξαιρετικά αμφίβολο - καθώς η Κίνα θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως υπαρξιακή "απειλή".
    Η Κίνα εστιάζει στην ευημερία όλης της ανθρωπότητας: αυτός είναι ο πυρήνας της έννοιας του Πεκίνου για μια παγκόσμια "κοινότητα με κοινό μέλλον".
    Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι και οι δύο υπεύθυνες για την ιστορία- για τους ανθρώπους- και για τον κόσμο. Αυτή είναι η έννοια των "τριών ευθυνών".

Το τελευταίο πράγμα για το οποίο είναι υπεύθυνος ένας μονοπολικός Ηγεμόνας είναι ο κόσμος στο σύνολό του: η μονοπολικότητα εξ ορισμού ωφελεί μόνο την πλουτοκρατία της ίδιας της Αυτοκρατορίας.

Ο μικρός Σάλιβαν πίεσε επίσης για άμεση, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ στρατιωτικών σε επίπεδο εργασίας. Φυσικά, επειδή ο Ηγεμόνας έχει λιγότερους από μηδενικούς πληρωμένους χαφιέδες που έχουν διεισδύσει σε βασικούς κόμβους του κινεζικού συστήματος - έτσι τουλάχιστον θα μπορούν να ακούνε μικρά μεζεδάκια πάνω-κάτω από τον κινεζικό στρατό.

Ωστόσο, η βασική λήψη για τον στρατιωτικό φάκελο ήρθε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Little Sullivan με τον στρατηγό Zhang Youxia, τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας.

Ο στρατηγός Ζανγκ είπε ευθέως στον Σάλιβαν, με σαφήνεια, να μείνει μακριά από την Ταϊβάν. Ο Sullivan έμοιαζε με ακέφαλο κοτόπουλο μετά τη συνάντηση.

Τόσο ακέφαλο όσο και μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Wang Yi:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση".

Φυσικά και όχι. Το Πεκίνο βλέπει μέσα από όλες τις αυτοκρατορικές μηχανορραφίες περί "κατάπαυσης του πυρός" - παράλληλα με τις ΗΠΑ που καταπατούν όλες τις ρωσικές κόκκινες γραμμές. Η Μόσχα δεν έχει απαντήσει με καταστροφικό τρόπο - ακόμα - επειδή ο Πούτιν φέρει τόσα ταοϊστικά χαρακτηριστικά όσα και ο Σι.

Η Κίνα επέστρεψε: ξεπεράστε το

Οι συναντήσεις της ηγεσίας του Πεκίνου με τον απεσταλμένο μιας εξαιρετικά κουτσής αμερικανικής κυβέρνησης μπορεί να ήταν μόνο μια άσκηση pro forma. Άλλωστε αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι οι δουλειές.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% του κινεζικού ΑΕΠ. Αυτό είναι αμελητέο. Η Κίνα είναι η κορυφαία παγκόσμια δύναμη του εμπορίου/εμπορίου - και οι πραγματικές, ισχυρές επιχειρηματικές προοπτικές δεν είναι με τη Δύση, αλλά με την Παγκόσμια Πλειοψηφία. Η Κίνα έχει παίξει αυτό το μακρύ παιχνίδι στην εντέλεια.

Τόσο τέλεια που τα αυτοκρατορικά μέσα ενημέρωσης έχουν κυριολεκτικά φρικάρει για το πόσο βαθιά έχει ενσωματωθεί η Κίνα σε όλη την Παγκόσμια Πλειοψηφία, αμφισβητώντας αυτό που είναι η ντε φάκτο φιλελεύθερη-τεταρταρχική ό,τι-λέμε-γίνεται διεθνής "τάξη". Δείτε, για παράδειγμα, εδώ.

Από τον Τραμπ μέχρι το Crash Test Dummy, οι "πολιτικές" του Ηγεμόνα έχουν καταφέρει ένα μεγάλο κατόρθωμα.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται η παραχώρηση της μεγαλύτερης αγοράς τεχνολογίας στον κόσμο - της Κίνας - αποκλειστικά σε Κινέζους κατασκευαστές, η εκδίωξη τουλάχιστον του 75% των κορυφαίων Κινέζων επιστημόνων πίσω στην Κίνα από τις ΗΠΑ και η παραχώρηση ολόκληρης της ρωσικής αγοράς - πάνω από 100 εκατομμύρια καταναλωτές - στην Κίνα, παράλληλα με την αγορά από το Πεκίνο πολλών ακόμη φθηνών ποσοτήτων ενέργειας από τη Ρωσία.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι κυρώσεις των Ηγεμόνων συνέβαλαν ουσιαστικά στο να βοηθήσουν το Πεκίνο να αναπτύξει ακόμη ταχύτερα το σύνολο των πολιτικών Made in China 2025 - να γίνει ηγέτης ή δεύτερος καλύτερος σε 10 τομείς υψηλής τεχνολογίας. Και το επόμενο στάδιο είναι τα διάφορα ταυτόχρονα βήματα προς την απο-δολαριοποίηση - συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του πετρογιουάν.

Ένας καταπληκτικός Κινέζος μελετητής τα συνόψισε όλα αυτά με το απολαυστικά ωμό ύφος του ("έχοντας το πλεονέκτημα του Λεβιάθαν να είναι κρυστάλλινα σαφής"): Και θα παραμείνει για πάρα πολύ καιρό.

Δεν είναι περίεργο που αυτό είναι πέρα από ανάθεμα για την αυτοκρατορική πλουτοκρατία και τους ατλαντιστές υποτελείς της.

Προχωράμε αργά και σταθερά προς την εγκαθίδρυση ενός νέου παγκόσμιου συστήματος, το οποίο διαχειρίζονται Κυρίαρχα Πολιτιστικά Κράτη: Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο δρόμος όμως θα είναι μακρύς και ακανθώδης - με πολλές δυσάρεστες αναποδιές. Και αυτό μας φέρνει στο σημερινό δικαστικό-τεχνολογικό-γεωπολιτικό έπος του Pavel Durov.


Πώς το Telegram είναι γεωπολιτική

Ο Pavel Durov είναι τώρα ουσιαστικά όμηρος υψηλού επιπέδου σε έναν από τους βασικούς κόμβους του NATOstan, τη Γαλλία.

Η στρατιωτική μήτρα πληροφοριών/παρακολούθησης/οικονομικής μάτριξ του ΝΑΤΟ απέκτησε επιτέλους τη μόχλευση που αναζητούσε ενεργά εδώ και τόσο καιρό. Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση στο βασικό ερώτημα: Τι προσέφερε ο Ντούροφ στους απαγωγείς του για να "ανταμειφθεί" με ένα προσωρινό καθεστώς ημιελευθερίας μετά την καταβολή εγγύησης που για τα δεδομένα του ισοδυναμεί με χαρτζιλίκι;

Ο Ντούροφ ουσιαστικά κατηγορείται ότι δεν "συνεργάστηκε" ή δεν "συνεργάστηκε" με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Η μονοσήμαντη εμμονή τους είναι να ελέγξουν τη ρύθμιση του Telegram για τη συγκράτηση του περιεχομένου, να έχουν πλήρη πρόσβαση από την πίσω πόρτα και τελικά να απαγορεύσουν όλα τα ρωσικά κανάλια - τα οποία έχουν συμβάλει καθοριστικά στη μεταφορά των πραγματικών ιστοριών επί τόπου που εξελίσσονται από την Ουκρανία έως την υποσαχάρια Αφρική και πέραν αυτής.

Το Telegram είναι το κοινωνικό δίκτυο επιλογής της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας. Το Telegram βρίσκεται στην καρδιά της γεωπολιτικής. Έτσι, αυτό είναι ένα ακόμη κεφάλαιο του χωρίς όρια υβριδικού πολέμου της συλλογικής Δύσης εναντίον της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας.

Το Telegram τυχαίνει επίσης να χρησιμοποιείται εκτενώς στη Ρωσία από δημόσιους και στρατιωτικούς φορείς. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Pavel δεν έχει τα θρυλικά κλειδιά κρυπτογράφησης του Telegram- ωστόσο ο μαθηματικά ιδιοφυής αδελφός του Nikolai τα έχει.

Ως τώρα, κανείς δεν γνωρίζει τους όρους της συμφωνίας που οδήγησε στην ημι-ελευθερία του Pavel. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι έγιναν κάποιου είδους παραχωρήσεις - ο Ντούροφ δεν μετατράπηκε σε Ασάνζ 2.0. Αυτές οι παραχωρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την παράδοση επιλεγμένων πληροφοριών με έναν κλασικό "δικαστικό" τρόπο που δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα ρωσικά κρατικά μυστικά.

Οι αδελφοί Ντούροφ γνωρίζουν σίγουρα ότι οποιαδήποτε πληροφορία που οδηγεί τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες να παρενοχλούν μπλόγκερ και κανάλια για την πολιτική τους στάση θα έθετε σε θανάσιμο κίνδυνο την αξιοπιστία του Telegram.

Ανάλογα με το πώς θα προχωρήσει η "έρευνα" της γαλλικής μεγαλο-γραφειοκρατίας και αν το σύστημα αποφασίσει να οδηγήσει τον Durov σε δίκη ή ακόμη και να μπλοκάρει το Telegram στην ΕΕ, αυτό θα ωφελήσει μόνο το Telegram σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έπος μόλις αρχίζει. Όπως και να έχει, ο κόσμος περιμένει μια λέξη από τον ίδιο τον Pavel Durov. Στο Telegram.

 

strategic-culture.su 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ Κ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (1) //
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Κ «ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ» ΤΟΜΑΡΙΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Κ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ) ΔΕΝ ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΕΙ «ΡΕ ΣΕΙΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΟΙ Κ ΡΩΣΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ Κ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΖΑΡΟ-ΕΒΡΑΗΚΑ ΕΡΠΕΤΑ» //
    ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ //
    ΟΣΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΒΡΑΗΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ Κ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ Κ ΤΩΡΑ // ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ //
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΣΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ. ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΠΑΝΕΞΥΠΝΩΝ ΚΕΦΑΛΙΩΝ» ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ Κ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ //
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μ.Κ.Ο., ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ 19χρονων ΟΥΚΡΑΝΩΝ Κ ΡΩΣΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ //
    ΤΙ ΛΕΝΕ? «ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΠΛΑ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΠΛΑ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΠΛΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ» //
    ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΗΚΟ σατα-ΝΑΤΟ K TA ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κώστα , καλό απόγευμα από Ντουμπάι στο Elladistan,

    Παρατήρησες στη φωτογραφία ποιος (αριστερά) είναι ο πρεσβευτής της USA στην Κίνα ;

    O Nicolas Burns !! Ο “άνθρωπος” που ευθύνεται για την καταστροφή μας στα χρόνια του Σημίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή