«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Tί ήξερε ο Πλάτων όταν είπε για τον Ήλιο.. «Πλάσμα αιώνιον το Μέγιστο Έμψυχον»..;


 

(θέμα και τραγουδάκι, αφιερωμένα στον φίλο Διός Κούρο) 

 

Ενώ η ύπαρξη και η λειτουργία της οντογονικής (ανθρώπινης) ψυχής έχει αναλυθεί σε πάμπολλα κείμενα της Ελληνικής Θεολογίας, όμως, έχουμε διακρίνει το ότι πολλοί, είτε δεν αποδέχονται την έμψυχη λειτουργία των ουρανίων σωμάτων είτε την αγνοούν παντελώς, και περιπαικτικά θα λέγαμε αμαρτάνουν σφόδρα σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Φυσικά με το άκουσμα του όρου αμαρτία θα νομίζουν κάποιοι ότι χρησιμοποιούμε όρους χριστιανικής πίστεως, ουδόλως, η έννοια αυτή απαντάται σε κείμενα Ελληνικής Θεολογίας και πιο συγκεκριμένα ο Πλάτων στους Όρους στο (416 e) όπου και μας λέγει ό,τι επισημαίνει η λέξη αυτή: Πράξις αντίθετη στην ορθή σκέψη.

Ας δούμε όμως τι μας αναφέρει ο Πλάτων για το υπό διερεύνηση ζήτημα μας:

«Ήλιος: Πυρ ουράνιο το μόνον άστρο που καθίσταται διακριτό την ημέρα στα ίδια πρόσωπα από την αυγή έως το δειλινό. Πλάσμα αιώνιον το Μέγιστο Έμψυχον.» Πλάτων Όροι (412ab)

«Όλοι βλέπουν το σώμα του ήλιου αλλά κανένας δεν διακρίνει την ψυχή του όπως και κανενός άλλου σώματος ζωντανού η πεθαμένου. Υπάρχουν όμως ελπίδες ότι αυτό που είναι απρόσιτο στις αισθήσεις μας μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο με το νου. Και έτσι, ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τον ήλιο με το νοητικό μας.» Πλάτων Νόμοι Ι’898d.

«Ασχέτως αν η ψυχή βρίσκεται μέσα στον ήλιο και τον χρησιμοποιεί σαν άρμα ή τον σπρώχνει από έξω, ή έχει κάποιον άλλο τρόπο, καθένας μας πρέπει να θεωρεί αυτή την ψυχή ως Θεό.» Πλάτων Νόμοι (Ι’899b)

Αλλά και ο Πλωτίνος V.1.2. μας δίδει ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα που επικυρώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον σύνολο ισχυρισμό μας. «Θεός επίσης είναι και ο Ήλιος, ως έμψυχος, και τα άλλα άστρα, αλλά και εμείς, εάν έχουμε κάποιο θείο στοιχείο, στο λόγο τούτο οφείλεται»

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα θελήσει να ανασηκώσει το βλέμμα του στο φωτοδότη Ήλιο, να μην θεωρήσει ότι αποτίνει θεραπεία (λατρεία) σε μία άψυχη πέτρα. Ας αποπειραθεί να αισθανθεί ενεργοποιώντας, εν πλήρει συνειδήσει, το Θείο νοητικό μέρος της ψυχής του ώστε να έρθει σε συνουσία με τις άχραντες δονητικές μεταμορφωτικές εκλάμψεις της Ψυχής του Ηλίου.

 

 olympia.gr

 

 


 ΔΙΟΔΟΤΟΣ

 

5 σχόλια:

  1. "Ήλιος: Πλάσμα αιώνιον το Μέγιστο Έμψυχον".

    Πόσα ΓΝΩΡΙΖΑΝ οι παππούδες μας ρε φίλε !!!! Όλη η πηγή της γνώσης βρίσκεται στα γραπτά τους, τα οποία "κάποιοι" μας ΕΚΛΕΨΑΝ, παραποίησαν, τροποποίησαν και χρησιμοποιούν τα πρωτότυπα δια ίδιον όφελος ΕΝΑΝΤΙΩΝ μας.

    Ο ζωοδότης Ήλιος, είναι έμψυχος, όπως είναι και η Γαία μας. Αυτές οι δύο έμψυχες "σφαίρες", σε αγαστή συνεργασία θα δώσουν τη ΛΥΣΗ για την Γαία. Κοντοζυγώνει ...

    Οι αλλαγές στον Ήλιο είναι εμφανείς. ΔΕΝ πρέπει να μας φοβίζουν, διότι αποτελούν μέρος μιας ΦΥΣΙΚΗΣ εξέλιξης, ίσως και μιας επαναλαμβανόμενης διαδικασίας, η οποία (για να είμαστε εμείς εδώ τώρα) είναι ΙΑΜΑΤΙΚΗ τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους πλανήτες του συστήματός του και για ΟΛΑ τα ΟΝΤΑ που τους κατοικούν.

    Φίλε σε ευχαριστώ για την αφιέρωση, ειδικά και για το τραγουδάκι !!!

    Καλή Κυριακή σε όλους και ... προσοχή στον Ήλιο.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Διός κούρε,
    Ήθελα να ρωτήσω γιατί πρέπει να έχουμε προσοχή στον ήλιο. Εδώ που ζω ούτως ή άλλως τον βλέπουμε με τα κυάλια.
    Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν είναι φυσιολογική όλη αυτή η εξάντληση που αισθάνομαι. Μήπως φταίνε αυτές οι ενέργειες? Ώρες ώρες με το ζόρι παίρνω ανάσες. Δηλαδή η κούραση μου είναι απερίγραπτη. Επί πλέον όλη αυτή η εξάντληση, με κάνει να επιθυμώ διακαώς να φύγω στα επίπεδα των προγόνων μας και να απαλλαχτω από τους πόνους στο κορμί μου (αυτοάνοσο).
    Υπόψη ότι είμαι ανάμεσα 40-50.
    Σε ευχαριστώ και εσένα και όλα τα άτομα εδώ μέσα για τις πληροφορίες που χρόνια διαβάζω.
    Νιώθω ευγνωμοσύνη πρωτίστως διότι ήσασταν ο λόγος που επιβεβαίωσα το ένστικτο μου και δεν έκανα την φολα.
    Με ειλικρινή εκτίμηση
    Αποχωρησασα/ έτοιμη για το πρώτο διαστημόπλοιο/ πύλη ή οτιδήποτε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αποχωρήσασα,

      Το "προσοχή στον Ήλιο" το λέω συχνά διότι ο Ήλιος είναι αυτός ο οποίος θα λυτρώσει την ανθρωπότητα. Αυτό θα γίνει με ένα ΓΕΓΟΝΟΣ το οποίο θα προκληθεί σε συνδυασμό με τον κεντρικό Ήλιο της Αλκυώνας. Απο μόνος του δεν νομίζω να προκαλέσει ΦΥΣΙΚΟ γεγονός. Το γεγονός θα είναι ένα "φλάς" ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

      Όπως πολύ σωστά μας λέει ο παππούς μας Πλάτων, ο Ήλιος έχει ψυχή, όπως και η Γαία μας. Αυτό σημαίνει οτι ΝΟΙΩΘΕΙ. όπως νοιώθει και η Γαία και κάποια ΣΤΙΓΜΗ και οι δύο θα προκαλέσουν μια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Ίσως έχει ξανασυμβεί, ίσως και όχι. Δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που ΠΡΟΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ πολύ έντονα είναι οτι το ΓΕΓΟΝΟΣ επίκειται και το αποτέλεσμά του θα είναι ΙΑΜΑΤΙΚΟ για εμάς, αφού πιστεύω οτι θα ενεργοποιήσει το κωνάριό μας και έτσι αυτόματα η αντίληψή μας θα ΑΝΟΙΞΕΙ, με ταυτόχρονη ΕΝΘΥΜΙΣΗ όχι μόνο του ποιοί είμαστε, αλλά και της τελευταίας μας αποστολής εδώ στη Γαία.

      Ό,τι αισθάνεσαι οργανικά όπως εξάντληση, πόνος κλπ (το αυτοάνοσο είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι είναι αποτέλεσμα ΝΟΗΤΙΚΗΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ δυσφορίας), είναι ευνόητα προκαλούμενο απο ενέργειες και δη του Ήλιου. Οι άνθρωποι που αισθάνονται (κυρίως) εξάντληση είναι αυτοί που είναι πιο ευαίσθητοι στις ενέργειες αυτές. Η "συμβουλή" μου είναι να ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ και να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ το αποτέλεσμα των ενεργειών, διότι ΔΕΝ είναι για κακό σου !!! Αυτό σημαίνει οτι ΑΛΛΑΖΕΙΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΣΑΙ στη ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Είσαι απο τις ΤΥΧΕΡΕΣ !!

      Για να δείς οτι δεν είσαι μόνη, απο το 2015 έως το 2017 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ένοιωθα στο στήθος μου ένα πετάρισμα και είχα την ΕΝΤΟΝΗ αίσθηση οτι κάτι θα συμβεί. Όχι κάτι κακό ή καλό. Απλά "κάτι". Ταυτόχρονα είχα και ζαλάδες. Έκανα όλες τις εξετάσεις και όλα ήταν φυσιολογικά. Απο τη στιγμή που το "φιλοσόφησα" και ΣΚΕΦΤΗΚΑ οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσει και οτι ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ το αισθάνομαι, απλά το άφησα να "κάνει τη δουλειά" του και αυτόματα μου έφυγε η "έννοια" και το αποδέχτηκα ως κάτι φυσιολογικό. Την ίδια περίοδο είχα και όνειρα - σημάδια. Το 2017 σταμάτησαν όλα αυτόματα.

      Συνεπώς χαλάρωσε και άσε τον Ανώτερο Εαυτό σου να σε καθοδηγήσει.

      Αλήθεια, που βρίσκεσαι και δεν έχεις Ήλιο ;

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  3. Διός Κούρε
    Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Βρίσκομαι στην πιο μισητή χώρα τής Ευρώπης:(
    Δυστυχώς εκεί που μια με πολύχρωμα ταγιέρ ήταν πρόεδρος..(Γερμανία).
    Η χώρα των εξωγήινων/ ερπετών..
    Δεν φανταζομουν ποτέ να βρεθώ εδώ, αλλά με έδιωξαν. Έχω περάσει πολλά και έχεις δίκιο για τα αυτοάνοσα μου. Δεν καταπίνεται ο διωγμός, η απόρριψη. Αναγκάστηκα.
    Είμαι άνθρωπος που πάντα δίνω περισσότερα από όσα παίρνω. Τώρα κατάλαβα γιατί είμαι τυχερή πλέον και περιμένω με αγωνία την ενεργοποίηση μου για να δω τι ήμουν. Ελπίζω να ήμουν σπουδαία στην προηγούμενη ζωή μου. Γιατί στην συγκεκριμρνη έπιασα Τζακ Ποτ:))
    Είθε ο λυτρωτής Ήλιος να μας δώσει όσα μας έκλεψαν.
    Βλέπω διαρκώς αετούς όταν οδηγάω στον αυτοκινητόδρομο και είναι τόσο υπέροχοι..
    Ανυπομονώ να αντικρίζω το απόλυτο γαλάζιο της ε-λας.
    Αναχωρησασα/έτοιμη για βουρ ηλιακές ακτίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή