«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν ξέρω πώς να σάς το πω...


Σήμερα είναι μία πολύ βαριά μέρα για το μπλογκ μας. Χάσαμε και έχασα έναν πολύ καλό φίλο και αγωνιστή της ελευθερίας. 

Ο αγαπημένος μας Αριστόμαχος έφυγε· για το μεγάλο του ταξίδι, την τελευταία του αποστολή προς τα Ανώτερα Πεδία των Δημιουργών των Ελλήνων.

Η παρουσία του επτά χρόνια στο μπλογκ μας, ανδρείωνε και τον πιο απογοητευμένο αναγνώστη. Το χιούμορ του απαράμιλλο. Τα "ικριώματα" και οι "κορσέδες γέλιου" έδιναν κι έπαιρναν. Οι πληροφορίες του για τους αιμοπότες της διεθνούς ελίτ επιβεβαιώνονταν μετά από λίγο. Η εμμονή του με τα πλαστικά προσωπεία και τους κλώνους, βρήκαν στη συνέχεια έδαφος και αποδείξεις. Εγγυώνταν ακούραστα για την σίγουρη νίκη του καλού. 

Κι όσο νοιαζόταν κι έδινε μάχες για το δίκαιο, τόσο παραμελούσε τον εαυτό του και εργαζόταν δεκαπεντάωρα σε εξαήμερη βάση για τις ανάγκες της οικογένειάς του. Έπεσε μαχώμενος.

Και ξέρω πως αυτό που θα ήθελε πιο πολύ αυτή την στιγμή, είναι να χόρευε κάποιος για λογαριασμό του, στα μαρμαρένια αλώνια, ένα λεβέντικο ρεμπέτικο, την μουσική που αγαπούσε περισσότερο. 

Για τον Αριστόμαχο, 


 

Στην αρχική φωτο βλέπουμε τον Αριστόμαχο, 3ο απόγονο του Ηρακλή, γιο του Κλεοδαίου, από όπου ο δικός μας Αριστόμαχος εμπνεύστηκε το ψευδώνυμό του.


ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΦΙΛΕ!!!

Κ-Τ




ΔΙΟΔΟΤΟΣ



51 σχόλια:

  1. Πραγματικά μια μαύρη ημέρα για όσους τον είχαν γνωρίσει από τα σχόλιά του, αλλά κυρίως για όσους τον είχαν συναντήσει από κοντά. Η αύρα του εξέπεμπε δύναμη, μαχητικότητα και κυρίως μια σιγουριά για την τελική νίκη του καλού.

    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ αν διαβάζεις τα σχόλιά μας, θέλω να σου πω ότι είμαι τυχερός που σε γνώρισα. Η γνωριμία μας ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Εκεί που πας, προετοίμασε τα πεδία για εμάς.

    Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους κοντινούς του ανθρώπους και κυρίως στη ΜΑΝΑ του, η οποία από σήμερα δυστυχώς αποκτά τον χαρακτηρισμό της δόλιας. Καμία μάνα δεν πρέπει να χάνει το παιδί της.

    Καλή αντάμωση ΦΙΛΕ.

    3 7 10 ρε ψυχή !!!!!

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ανάπαυση και καλό ταξίδι στον φίλο Αριστομαχο. Από τα πρώτα άτομα που γνώρισα όταν πρώτο μπήκα εδώ πριν χρόνια. Περιττό να γράψω κάτι περισσότερο. Κρίμα να φεύγουν μάχιμοι Έλληνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟ..
    ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ..ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ..

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ
    ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ..

    ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ!!!
    ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΓΙΑ ΛΙΓΟ...


    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό ταξίδι, καλή ξεκούραση εύχομαι στον μαχητή Αριστόμαχο.
    Εκπλήρωσε την αποστολή του επιτυχώς και ήρθε η ώρα να γυρίσει στην ουράνια πατρίδα. Συλληπητήρια στους οικείους του.

    Στο άχρονο ανώτερο πεδίο ύπαρξης που μετέβη γνωρίζει ήδη την πορεία των εδώ γεγονότων.

    Λυπάμαι μόνο που δεν περίμενε μέχρι το τέλος, να βγουν τα ποπκορν.
    Θα μας λείψει το στοχευμένο χιούμορ του και η δυνατή διαίσθηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φευγουν οι ανθρωποι..φευγουν απ τη ζωη μας,απο διπλα μας απο τον κοσμο μας..φευγουν και γινονται αναμνησεις στο βαθος του μυαλου..δεν μπορω να συνεχισω.θα,, ειναι καλα εκει που παει,γιατι θα ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ παρεα με τους χαρταετους του Μικη...καλο ταξιδι Αριστομαχε,και συλλυπητηρια σε ολους μας.........Σουλα[εγω του αφιερωνω το ζειμπεκικο της ευδοκιας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν μου το είπες Κώστα ήταν σαν να έφαγα ένα γερό χαστούκι...ζαλίστηκα..Όσο περνούν οι ώρες πονάει η ψυχή μου όλο και περισσότερο. Παρ' όλο που η σκέψη μας θα πρέπει να τον ελαφρύνει στο ταξίδι του, ο πόνος για το χαμό ενός φίλου και μιας πεντακάθαρης ψυχής δεν μπορεί εύκολα να υποχωρήσει. Σκέφτομαι τη μάνα του, που τον είχε απόλυτη ανάγκη...σκέφτομαι ότι δεν ήθελε να την αφήνει και θυσίαζε όμορφες στιγμές που θα μπορούσε να περάσει για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά της....Δεν πρόλαβες καλή μου ψυχή να δεις αυτό που τόσο περίμενες και έδινες και σε εμάς ελπίδες για για ένα νικηφόρο μέλλον....Καλό σου ταξίδι φίλε στα ανώτερα πεδία και καλή αντάμωση μέσα στο ουράνιο φως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΡΕ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ!!!! ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ!!ΑΝΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://citoyen-sade.livejournal.com/84787.html?newpost=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ταξείδι στον μαχητικοτατο Αριστομαχο. Δεν πρόλαβε να να δει αυτα που με πάθος υποστήριζε είθε να τα δει από κει που είναι.

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πεπερασμένα όντα. Εδώ το συνειδητοποιήσαμε x 10· συν το ότι πορευόμαστε στα έσχατα χωρίς οργάνωση καί χωρίς νεώτερους "μυημένους" διαδόχους της παρέας μας.

    Ο Θεός να καλοδεχτεί τον Αριστόμαχο καί να βοηθήσει εμάς εδώ κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ζζωή μπορεί να γράφεται με μικρό ή με κεφαλαίο Ζζήτα. Πρόκειται για ένα σύντομο σε μήκος και πλάτος συμβάν μεταξύ τής γέννησης και τού θανάτου, τού οποίου το βάθος καθορίζει το ήθος και η προσφορά κάθε ανθρώπου. Ο Αριστόμαχος χάραξε στις καρδιές μας και στα πεδία πληροφορίας την πιστοποίηση τής αταλάντευτα αγωνιστικής θεώρησης τής ζωής και την βεβαιότητα τής επερχόμενης νίκης. Ο ασπασμός μας δεν αφορά μόνον την αποδημία ενός καλού φίλου, αλλά είναι και υπόπκλιση ενώπιον των μηνυμάτων με τα οποία αυτός ταυτίστηκε, που παραμένουν ζωντανά και ενεργά όσο υπάχουν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ,
    ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ,
    ΤΩΝ ΕΝΑΡΕΤΩΝ,
    ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ,
    ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΩΝ.
    ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    ΤΩ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΩ.
    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
    ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιω. 16,33 ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα ἐν ἐμοὶ εἰρήνην ἔχητε. ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον.

    Ιω. 16,33 Αυτά σας τα είπα, δια να έχετε ειρήνην, καρπόν της πνευματικής επικοινωνίας και ενώσεώς σας με εμέ. Εις τον κόσμον τούτον θα έχετε θλίψιν, αλλά να έχετε θάρρος. Εγώ έχω νικήσει τον κόσμον. Και σεις με την ιδικήν μου δύναμιν θα νικήσετε τον κόσμον και θα αναδειχθήτε ένδοξοι θριαβευταί”. Καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση στην ψυχή του...!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό ταξίδι.
    Μακάρι ο δρόμος να σε βγάλει εκεί που ταιριάζει η ψυχή σου, στον δικό σου τόπο, με τους δικούς σου ανθρώπους.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναχωρησασα

    Ας είναι η ανάβαση σου στα υψηλά πεδία η παρηγοριά.
    Διάβαζα το μπλοκ σας χρόνια και πάντα τα σχόλια.
    Την έκφραση "φολίδες" και "πόπ κορν" την έμαθα από τον αριστομαχο.
    Το πιο δύσκολο είναι να διαχειριστεί κάποιος την απώλεια τέτοιων ψυχών που φωτίζουν τον τόπο.
    Για την μάνα του , δεν υπάρχουν λόγια να την παρηγορήσω. Να είναι περιφανή για τον αριστομαχο.
    Καλή αντάμωση στα ύψιστα πεδία.
    Βιάζονται πολύ όμως τέτοιες ψυχουλες..
    Σύντομα και έντονα η Ζωή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σέ όσους τον αγαπούσαν.
    Είθε να δεί την Αλήθεια και να λυτρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Marko στο άρθρο του έχει δίκιο,
    Όπως και στην πραγματεία που δομεί ο Μποτιλιας,
    Χωρίς Αίμα δεν γίνεται τίποτα,,,
    Ό Ίδιος Ό Ιησούς έδωσε το Αίμα του για λύτρα, όμως ΔΕΝ ήταν βασιλιάς,,,
    Ήταν ΘΕΆΝΘΡΩΠΟΣ
    Αυτό είναι το Υπερόπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ14 Σεπτεμβρίου, 2024 06:51

    .
    ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ!

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ...ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΟΥΛΑ ΜΑΣ...ΟΛΟΙ ΘΑ....ΓΊΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό ταξίδι μαχητή!!καλό δρόμο Αριστε!!!θα μείνεις στήν μνήμη και τήν καρδιά μας,ως νά συναντηθούμε ξανά ολοι μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένας ένας φεύγουμε, οι υπόλοιποι μεγαλώνουμε και νέο αίμα δύσκολα μπαίνει στον αγώνα. Δυστυχώς έτσι δεν πάμε πουθενά.
    Καλό ταξίδι Αριστόμαχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kyrios

    Καλή αντάμωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συλλυπητήρια στους οικείους του!Το σίγουρο είναι ότι δεν τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί μέσα από τις αναρτήσεις του μας πρόσφερε γέλιο αλλά και την αίσθηση ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος μέσα από αυτόν που μας δείχνουν.Σοκαριστική η αποχώρηση,καλό ταξίδι Αριστόμαχε!!

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Σεπτεμβρίου, 2024 11:35

    Καλό ταξίδι να έχει... Και ο Θεός να τον συγχωρέσει... Δεν τον ήξερα, δεν τον είχα συναντήσει σε κανένα φόρουμ, αλλά...πιστεύω όλους εσάς που τον γνωρίσατε! Κατά τα λεγόμενα όλων σας, έζησε και πέθανε ως Έλληνας κι αυτό μου αρκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΩΣ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥ.. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΕΩΣΗ!!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ... ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΙΟ ΘΑΡΡΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΘΡΟ... ΗΞΕΡΑΝ... ΗΞΕΡΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ... ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ... ΟΜΩΣ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ... ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.. ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.... ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠ... ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.. ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ... ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΡΙΞ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο κόσμος σκηνή,

    ο βίος πάροδος.

    Ήλθες, είδες, απήλθες.

    Δημόκριτος

    Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (470-370 π.Χ.)



    Α Ρ Ι Σ Τ Ο Μ Α Χ Ε !!!


    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΗΝΑ !!!


    Seasons in the Sun by Terry Jacks

    https://www.youtube.com/watch?v=eHn4w7eFfJk


    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΊΘΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΎΝΑΜΟς ΝΆ ΑΝΑΠΑΎΕΙ ΤΉΝ ΨΥΧΉΝ ΤΟΎ ΕΚΛΙΠΌΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αποχωρησασα

    Συγνώμη που ρωτάω. Πόσα γήινη έτη ήταν ο Αριστομαχος?
    (Αν και λίγη σημασία έχει)
    Μαχητής σαν την Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε λίγα κάτω ή λίγα πάνω των 60.

      Διαγραφή
  29. Αυτο το ψαρεψα απο καπου και συμφωνω απολυτως με την συγγραφεα!
    http://filosofia-erevna.blogspot.com/2023/09/blog-post_22.html

    -Ή οντότητά μας δέν είναι παρά ένα «συμβάν» στόν χωροχρόνο. Ή αληθινή μας ύπαρξη είναι καί θά είναι αεί, σ' ένα σύμπαν πού τά συμβάντα θά δημιουργούν χωροχρόνους.
    Σύμφωνα μέ τήν κβαντική φυσική τό ηλεκτρόνιο απλώνεται στόν χώρο ώς κβαντικό κύμα καί εμφανίζεται ώς σωματίδιο στόν υλικό μας χωροχρόνο, μόνον όταν ένας συνειδητός παρατηρητής κάνει μιά μέτρηση.
    Τό «είναι» μας ονομάστηκε από τόν Πλάτωνα ψυχή. Είναι αιώνιο καί αθάνατο. Όταν γίνεται ή «σύλληψη» , δημιουργείται τό «συμβάν», δηλαδή αυτό πού συμβαίνει είναι σάν τό ηλεκτρόνιο πού κάνει τήν παρουσία του ώς σωματίδιο στόν χωροχρόνο.
    Καί αυτός ό χωροχρόνος πού ονομάζουμε κόσμο είναι απλά μιά «στάση» όπου όλα συμβαίνουν. Καί ό χώρος καί ό χρόνος δέν υπάρχει όπως τό νοούμε όσο είμαστε στήν φάση «συμβάν».
    Είμαστε πραγματικά «κατ' εικόνα καί καθ' ομοίωση» τού Δημιουργού, τού «Ό ΏΝ», όχι όμως ώς «συμβάν» αλλά ώς «είναι», ώς «Ό ΩΝ» καί εμείς.-

    ΟΠΟΤΕ;
    Ο φιλος Αριστομαχος ΕΦΥΓΕ απλα απ' αυτην την "σταση" και μας περιμενει στην ....επομενη σταση.
    Καλο σου ταξιδι Ελληνοκαρδε φιλε κι ας μην σε γνωρισα προσωπικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://diodotos-k-t.blogspot.com/2023/10/blog-post_30.html

      Διαγραφή
    2. Ειχα παρει αδεια απ' την σημαια εκεινη την ημερα.

      Αλλα το κειμενο ειναι αφιερωμενο στον φιλο μας που ....κατεβηκε ηδη στην επομενη "σταση" και μας περιμενει.

      Διαγραφή
  30. Γνωρίζουμε πως "έφυγε" ? Δίχως να μπούμε σε λεπτομέρειες. Είδα σε άλλο blog στον synomosiologo. να κάνει σχόλιο την Δευτέρα 9-9-2024. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ανέστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χθες ήταν πολύ άσχημη ημέρα. Το μεσημέρι έμαθα ότι έφυγε η Ηώ από τα Terrapapers και δεν διάβασα τίποτα μέχρι το βράδυ που είδα εδώ ότι ίδια ημέρα έφυγε και ο Αριστόμαχος…
    Νομίζω ότι μόνον Βάγκνερ ταιριάζει για αποχαιρετισμό:
    Wagner Götterdämmerung - Siegfried's death and Funeral march Klaus Tennstedt London Philharmonic
    https://www.youtube.com/watch?v=wXh5JprKqiU
    Die Walküre, Wagner - Wotan's Farewell, James Morris
    https://www.youtube.com/watch?v=7pTaH8USQH4
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΒΟΥΡΛΙΣΜΕΝΟΣ14 Σεπτεμβρίου, 2024 23:46

    ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ!!! ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΡΕ ΚΟΛΛΗΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ !!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραίο είναι ότι έρχεται η συμβαίνει στην σωστή ώρα
    Ωραίος ο φίλος Αριστομαχος
    Έφυγε από όρθια στάση
    Δεν θα γεράσει να κουτσαίνει να καμπουριαζει να πονά και να βαρυγκομαει την ζωή που ζει
    Δεν θα ζήσει φοβούμενος συνεχώς τον θάνατο γνωρίζοντας πως όλο έρχεται κοντά
    Τον θάνατο τον γνώρισε όντας ακμαίος
    Στάθηκε εμπρός στην μεγάλη γέφυρα και την πέρασε με όλην την παληκαριά του άφθαρτη
    Δεν σε λυπάμαι που έφυγες Αριστομαχε
    Λυπήσου με εσύ πού μένω
    Ωραίος ο Αριστομαχος
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ!!
    ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
    ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
    ΚΑΘΕΝΟΣ..

    ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΓΕΜΑΤΟΣ ΦΩΣ.
    ΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ
    ΕΦΥΓΕΣ ΟΡΘΟΣ!!

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ
    ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ ΒΑΡΥ.
    ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΣΤΕΡΙ
    ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ...

    *****************************

    ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ..

    *******ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ*******



    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό ταξίδι ωρέ Έλληνα, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου αδελφέ.
    Μια καθαρή Ελληνική ψυχή, που ήρθε από τα παλιά και μας κράτησε όρθιους σε δύσκολους καιρούς με την καλωσύνη και το αστείρευτο χιούμορ του συνάμα με την δύναμη και το σθένος του, χαίρομαι που σε γνώρισα Έλληνα.
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειλικρινά, έμεινα άφωνος αδελφέ... Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Άργησα να δω τη δημοσίευση λόγω φόρτου εργασίας.
    Καλό πέρασμα να έχει η ψυχή του! Είθε οι κόποι του να τον αναμείψουν κι η ψυχή του να καταταγεί μετά δικαίων.
    Φρονώ ότι θα πρέπει να βάλουμε στην καρδιά και το μυαλό μας, άλλον έναν λόγο για τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστούμε. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να κάνουμε υπερήφανους όχι μόνο τους προγόνους μας, αλλά και τους αδελφούς μας που χάσαμε, όπως τη Βασούλα, τον Αριστόμαχο και πολλούς άλλους. Γένοιτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Θεός να τον αναπαύσει τον λεβέντη.δεν τον ήξερα.για κάποιο ανεξήγητο; λόγο από την στιγμή που διάβασα ότι πέρασε τον Αχέροντα ,κλαίω ασταμάτητα,κοντεύω 60 και κλαίω σαν μικρό παιδί.κριμα,κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aριστομαχος, ο ορισμος του παθους για την Πατριδα. Καλο σου ταξιδι πιστε στρατιωτη του Διοδοτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λυπᾶμαι πού τό λέω, ἀλλά μόλις σήμερα τό μεσημέρι τό ἔμαθα.

    Ὁ Ἀριστόμαχος ...

    Στήν ἀρχή, καθώς τό ἄκουσα, δέν πίστεψα αὐτό καθ᾿αὐτό τό "ἔφυγε" τί σήμαινε. "Ἔφυγε " ;

    Ἄ, μετά συνειδητοποίησα πώς ἡ ἀποχώρησις αὐτή ἦταν μία μετάβασις. Μία μετάβασις πρός τό Φῶς ὅπου ἑνωμένη ἡ ψυχή του μέ τό Θεῖον ὀδηγεῖται στήν μεγάλη ἀτραπό τῆς Κοσμικῆς Γνώσεως !

    Μέ τόν Ἀριστόμαχο εἴχαμε μιλήσει κάποιες φορές στό τηλέφωνο. Ἡ "ἐμμονή" του μέ τά ἰδιαίτερα θέματα πού τόν ἀπασχολοῦσαν δέν μπορῶ νά πῶ ὅτι μέ εὔρισκε σύμφωνη καί δέν τοῦ τό ἔκρυβα. Ἤθελα, ὅπως τοῦ ἔλεγα, νά εἶναι περισσότερο Ἀριστοτελικός.
    Δέν μέ πείραζε ὅμως, διότι ὅπως τοῦ ἔλεγα : Τελικῶς μπορεῖ νά εἶσαι ἐσύ τόσο κοντά στήν Ἀλήθεια, πού πιθανῶς κάποιοι ὅπως ἐγώ, νά μήν ἐπιτύχουμε ποτέ νά φθάσουμε.

    Τώρα πού βρίσκεται στήν πορεῖα πρός τήν μετάβασιν τῆς Κοσμικῆς Γνώσεως, ΞΕΡΕΙ ...

    Ἀριστόμαχε, καλό Πέρασμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ!
    30 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ 10 ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ
    ΗΡΘΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ.
    ΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
    ΝΑ ΝΗΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΓΩ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ
    ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. .
    Σεπτεμβρίου 15, 2024

    ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΔΗΣΗ

    Εχθες εμαθα απο φιλους του ιστολογιου
    οτι ενας πιστος αναγνωστης-σχολιαστης εφυγε απο τη ζωη την Παρασκευη 13/09/24

    Η ειδηση ανακοινωθηκε απο το φιλικο μπλογκ https://diodotos-k-t.blogspot.com

    και εσπευσαν να μου το ανακοινωσουν κι ανθρωποι που τον ηξεραν.

    Ομολογω οτι στεναχωρηθηκα πολυ αν και δεν τον ηξερα προσωπικα τον ανθρωπο

    Ομως ειχαμε ανταλλαξει πολλες φορες αποψεις απο τα συχνα μειλς που μου εστελνε.

    Μου ειχε κανει εντυπωση οταν μου ειχαν ριξει την τελευταια φορα το ιστολογιο

    και ειχα αναφερει οτι θα μεταφερθω σε αλλη "πληρωτικη" πλατφορμα

    αλλα δεν εχω ακομη τα χρηματα για να το κανω για να εχω μεγαλυτερη ελευθερια

    ειχε προσφερθει να δωσει απο τη τσεπη του ενα ικανο ποσο για να βοηθησει.

    Φυσικα και δε δεχθηκα αλλα ομολογω οτι συγκινηθηκα

    γιατι ηξερα οτι εργαζεται για το μεροκαματο χωρις να ειναι υψηλομισθος.

    Μου ειχε αναφερει τι δουλεια κανει,δεν θα πω,οποτε ηξερα την κατασταση.

    Οπως ειχε πει ο αθανατος Βεγγος...σημαντικο ειναι να δινεις απο το υστερημα

    και λιγοτερο σημαντικο ειναι να δινεις απο το περισσευμα.

    Εφτασε απ οτι μου ειχε πει τον τελευταιο καιρο να δουλευει διπλοβαρδιες

    για ν ανταπεξελθει σε οικονομικα θεματα και να ζησει με αξιοπρεπεια την οικογενεια του.

    Ο φιλος "Αριστομαχος" ηταν ενας μεγαλος μαχητης της ζωης

    κι ενας μεγαλος μαχητης της ελευθεριας κι ακουραστος στρατιωτης του Ελληνισμου.

    Ενας ανθρωπος με καλοσυνη,ιδιαιτερο χιουμορ με τους αξεχαστους "κορσεδες γελιου"

    και τις αναφορες στο "ραβδι" που εγραψε στα περισσοτερα σχολια του.

    Η αληθεια ειναι οτι μετα απο τοσα χρονια πιστος αναγνωστης ειχα αποφασισει

    να τον γνωρισω απο κοντα οπως επιθυμουσε αλλα ο χρονος μας προλαβε...

    Θα σε τιμουμε παντα φιλε κι ας μας πληγωνει ο αποχωρισμος

    Ειμαι σιγουρος οτι θ ανταμωσουμε ξανα στη φωτεινη πατριδα....

    http://sinomosiologos.blogspot.com/2024/09/blog-post_372.html
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αισθάνομαι την ανάγκη να το πω. Δεν συμφωνούσα με όσα έγραφε.
    Είχαμε μια παρεξήγηση. Εγώ τον έχω συγχωρήσει, διότι κατάλαβα πως αγωνιζόταν και πως ότι έγραφε το έγραφε για το καλό του Ελληνικού έθνους. Ελπίζω να με είχε συγχωρήσει και αυτός.
    Στην μάνα του λέω πως τα παλληκάρια που αγαπούν προσέχουν και τιμούν τους γονείς τους δεν φεύγουν ποτέ! Πάντα θα είναι δίπλα τους ακόμα και εάν δεν τους βλέπουν.
    Ο Θεός να τον συγχωρήσει και να αναπαύσει την ψυχή του.

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στόν Ἀριστόμαχο ...

    http://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_55.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ ξελεπιάζει και αποκεφαλίζει φίδια στο επάνω πεδίο, μαίνονται μάχες και εκεί πάνω
    Οπότε το μόνο που του εύχομαι καλές μάχες ΑΡΙΣΤΌΜΑΧΕ
    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή