«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Η Γερμανία κατεδαφίζει αιολικό πάρκο για να κατασκευάσει ορυχεία άνθρακα ανοικτού τύπου (από True North)

του Cosmin Dzsurdzsa


 

Ένα χρόνο αφότου ο πρωθυπουργός Justin Trudeau έκλεισε την ιδέα του εφοδιασμού της Γερμανίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), Γερμανικές εταιρείες ενέργειας της χώρας αποσυναρμολογoυν τα αιολικα πάρκα  για να κάνoυν χώρο για ανοιχτα ανθρακωρυχεία.

+++++++++

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛIΘΙΟΥΣ TOY 41 % ΠΟΥ ΠΙΣΤΕYΟΥΝ ΑΥΤA ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛENE Η ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨHΦΙΣAN ΞANA ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣIΑ !!!

ΕΝΏ ΤOYΣ ΠΟΥΛAMΕ TON ΛIΓNITH ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡEΦOYME ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙA ΜΑΣ !!  ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΑΛ@ΚΑΣ !!!!!!

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Καναδά τον Αύγουστο. 2022, ο Trudeau δήλωσε ότι η προμήθεια του Ευρωπαϊκού έθνους με ΥΦΑ δεν είχε " επιχειρηματική υπόθεση.”

 

"Υπάρχουν πολλά πιθανά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός Στο Σαιντ Τζον, και μερικά άλλα που βρίσκονται στα βιβλία για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ ισχυρή επιχειρηματική υπόθεση λόγω της απόστασης από τα πεδία φυσικού αερίου", δήλωσε ο Τρουντό.

 

Αυτή την εβδομάδα, η RWE της Γερμανίας ξεκίνησε επιχειρήσεις για την αποσυναρμολόγηση ενός αιολικού πάρκου στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

 

Η εταιρεία σχεδιάζει να αποσυναρμολογήσει ανεμογεννήτριες, ώστε να μπορεί να ανασκάψει έως

και 20 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη υψηλής ρύπανσης, γνωστού και ως "καφέ άνθρακα".’

 

Η RWE μεσολάβησε πέρυσι σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση για να επιτραπεί η εξόρυξη της περιοχής με το πρόσχημα ότι θα είχε ως στόχο να είναι απαλλαγμένη από άνθρακα μέχρι το έτος 2030.

 

Η Γερμανία και άλλοι Ευρωπαίοι υπήκοοι έχουν αγωνιστεί να αποκόψουν την εξάρτησή τους από το ρωσική πετρέλαιο και φυσικό αέριο ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

 

Αντί να αγοράσει ΥΦΑ από τον Καναδά, η Γερμανία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ και έχει κατασκευάσει ακόμη και ένα τερματικό σταθμό για να λαμβάνει νέες αποστολές φυσικού αερίου.

 

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παγκόσμια αγορά ΥΦΑ διπλασιάστηκε σε μέγεθος το 2022, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ανάγκης της Ευρώπης για εισαγωγές.

 

Πέρυσι, η αγορά έφτασε τα επιβλητικά 450 δισεκατομμύρια δολάρια με τις ΗΠΑ να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων νικητών ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης.

 

Άλλες χώρες που επωφελούνται από την ανάπτυξη περιλαμβάνουν το Κατάρ, την Αίγυπτο, τη Νορβηγία, την Αγκόλα και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

 

tnc.news 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ.
    ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΤΕΛΙΚΑ. ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ.

    https://katohika.gr/diethni/sokarei-o-thodoris-atheridis-gia-to-egkefaliko-pou-ypesti-to-epatha-tria-lepta-prin-ksekinisei-i-parastasi-pigi-cretaone-gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή