«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη Πούτιν στη Μογγολία και η σημασία της για την Αφρική

του Mikhail Gamandiy-Egorov *

Σχόλιο CON: Μόνο ανθοδέσμη Πρόεδρε..; Δεν θα το μυρίσεις το κοριτσάκι..;; 

 

 Η επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Μογγολία είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τις διμερείς ρωσο-μογγολικές σχέσεις, αλλά και για όλες τις χώρες BRICS και τον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένης της αφρικανικής ηπείρου.

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μογγολία πραγματοποιήθηκε πράγματι και έχει πραγματική στρατηγική σημασία για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και του Ουλάν Μπατόρ.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η επίσκεψη καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα που δημιούργησε η δυτική παγκόσμια μειονότητα, η οποία εκμεταλλεύεται ψευδοδιεθνείς δομές που χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ακριβώς εναντίον των αφρικανικών κρατών.

 Πόσο μάλλον αν ληφθούν υπόψη οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ του ρωσικού και του μογγολικού λαού, οι οποίοι εκδηλώθηκαν και κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος). Αλλά πέρα από την πρωταρχική της σημασία για τις διμερείς σχέσεις - η επίσκεψη αυτή ήταν επίσης μια ευκαιρία να καθησυχάσει και να εμπνεύσει τους παρατηρητές σε διάφορα μέρη του κόσμου, και ιδίως στην Αφρική.

Πράγματι, ορισμένοι Αφρικανοί συνάδελφοι είχαν εκφράσει έναν βαθμό ανησυχίας και είχαν θέσει ερωτήματα σχετικά με το "ρίσκο" αυτής της επίσκεψης για τον Πρόεδρο της χώρας μας - δεδομένου του θορύβου που έκαναν τα δυτικά προπαγανδιστικά εργαλεία κατά την προετοιμασία αυτής της επίσκεψης. Ειδικότερα, το γεγονός ότι η Μογγολία είναι "υποχρεωμένη" να εκτελέσει το "ένταλμα σύλληψης" κατά του Ρώσου Προέδρου που εκδόθηκε από το λεγόμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), δεδομένου ότι η χώρα υποδοχής είναι υπογράφοντας το Καταστατικό της Ρώμης του ΔΠΔ - και ως εκ τούτου υπόκειται στην "υποχρέωση" του υπογράφοντος κράτους να συμμορφώνεται με τα εντάλματα που εκδίδονται από αυτή την ψευδο-δομή.

Όπως ήταν φυσικό, ωστόσο, η Μογγολία αγνόησε απροκάλυπτα κάθε πίεση από την παγκόσμια μειονότητα της Δύσης. Παρεμπιπτόντως, και για την ιστορία - το καθεστώς του Κιέβου έχει ήδη απειλήσει το Ουλάν Μπατόρ με "συνέπειες". Φυσικά, για όλη την τρομοκρατική ουσία του καθεστώτος του Κιέβου και των ΝΑΤΟ/Δυτικών αφεντικών του, σίγουρα δεν είναι στο χέρι της "χώρας" που έχει γίνει καταφύγιο νεοναζί και του κορυφαίου ζητιάνου του κόσμου να απειλεί τους απογόνους του μεγάλου κατακτητή Τζένγκις Χαν. Αν και, από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση ενός καθεστώτος που είναι και σκλάβος και τρομοκράτης - τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

Επιστρέφοντας στην Αφρική, αξίζει επίσης να θυμηθούμε μερικές λεπτομέρειες που μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μογγολία - και το γεγονός ότι αγνόησε τις απειλές του λεγόμενου ΔΠΔ - είναι τόσο σημαντικές. Πρώτον, επειδή το ίδιο αυτό "ΔΠΔ" δημιουργήθηκε αρχικά από τη δυτική πλανητική μειοψηφία - κατά την περίοδο που εξακολουθούσε να υπάρχει η μονοπολική εποχή της δυτικής δικτατορίας επί της ανθρωπότητας - ειδικά και κυρίως εναντίον των αφρικανικών κρατών. Πιο συγκεκριμένα - εναντίον αφρικανών ηγετών που είχαν επιδείξει ανυπακοή στο δυτικό κατεστημένο και οι οποίοι, ως εκ τούτου, έπρεπε να τιμωρηθούν γι' αυτό.

Αυτό που ήταν ήδη προφανές πριν από πολλά χρόνια επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από το ίδιο το ΔΠΔ, και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα του, τον Βρετανό Karim Khan. Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά ορισμένων εκπροσώπων του ισραηλινού καθεστώτος, ένας ανώνυμος ανώτερος δυτικός ηγέτης είπε στον Χαν ότι το ΔΠΔ δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Αφρική και τις "κακοποιοί" χώρες, όπως ορισμένοι Ρώσοι ηγέτες, αλλά σίγουρα όχι για να δικάσει τα δυτικά καθεστώτα και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Μιλώντας για το τελευταίο, παρόλο που το ΔΠΔ εξέδωσε απρόθυμα εντάλματα σύλληψης για ορισμένους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μετά από κολοσσιαία πίεση από πολλές χώρες του Παγκόσμιου Νότου, με επικεφαλής τη Νότια Αφρική, η οποία κατάλαβε πλήρως ότι η μη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης θα σήμαινε το de facto τέλος αυτής της ψευδο-δομής, στην πραγματικότητα - και μετά από πιέσεις των καθεστώτων των ΗΠΑ και της Βρετανίας - το ΔΠΔ δεν βιάζεται ιδιαίτερα να εφαρμόσει αυτά τα εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραήλ. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση ότι αυτή η δομή δημιουργήθηκε από τη δυτική παγκόσμια μειονότητα με στόχο τον περαιτέρω εκβιασμό των χωρών της Αφρικής, του Παγκόσμιου Νότου και ολόκληρης της μη δυτικής παγκόσμιας πλειοψηφίας της ανθρωπότητας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Μογγολία αντιμετωπίζεται με μεγάλο ενθουσιασμό από πολλά κράτη του Παγκόσμιου Νότου και ιδιαίτερα της Αφρικής - εναντίον των οποίων είχε κυρίως χρησιμοποιηθεί το όργανο του νεοαποικιακού εκβιασμού που εκπορεύεται από τη δυτική παγκόσμια μειονότητα, γνωστό ως ΔΠΔ. Τώρα έχει γίνει ακόμη πιο σαφές σε όλους ότι αυτό το εργαλείο μπορεί και πρέπει να αγνοηθεί, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ουσία του αναγνωρίζεται πλήρως, και ακόμη περισσότερο - ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουμε μαζικά αυτή τη δομή, το συντομότερο δυνατό. Στον πολυπολικό κόσμο, έχει έρθει περισσότερο από ποτέ η ώρα να δημιουργηθεί μια πραγματική δομή διεθνούς δικαιοσύνης που θα τηρεί τους κανόνες της παγκόσμιας πλειοψηφίας. Και η οποία θα έκρινε εκείνους που, ενώ ήταν μια μίζερη και εγκληματική μειοψηφία, είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια εικόνα "ατιμωρησίας" για τον εαυτό τους.


* Mikhail Gamandiy-Egorov, επιχειρηματίας, πολιτικός παρατηρητής, ειδικός σε θέματα Αφρικής και Μέσης Ανατολής, ειδικά για το διαδικτυακό περιοδικό "New Eastern Outlook".


journal-neo.su/fr

 

diodotos-k-t.blogspot.com


 

2 σχόλια:

  1. Στην Αμερική τα παιδιά κάνουν μπάνιο κάθε μέρα και μυρίζουν όμορφα.
    Στη Μογγολία έχουν λειψυδρία και τα παιδάκια είναι άπλυτα.

    Αμέσως βρε CON να κακοχαρακτηρίσεις τον Πρόεδρο !!!

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή