«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ιρανός στρατηγός ισχυρίζεται ότι το «μυστικό όπλο» είναι ισχυρότερο από τις πυρηνικές βόμβες (Algora Blog)

Ο Εμπραχίμ Ροστάμι υποστήριξε ότι τα πυρομαχικά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι πληροφορίες σχετικά με αυτά είναι άκρως απόρρητες.

Η Τεχεράνη διαθέτει όπλα που είναι "ανώτερα " από τις πυρηνικές βόμβες, υποστήριξε ο Ιρανός ταξίαρχος Εμπραχίμ Ροστάμι. Η δήλωσή του ήρθε ως απάντηση στις εκκλήσεις των Ιρανών νομοθετών να επανεξετάσουν το μη πυρηνικό στρατιωτικό δόγμα της χώρας εν μέσω των απειλών του Ισραήλ να πλήξει τη χώρα.

Σε συνέντευξή του σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, ο Ροστάμι, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Ανάπτυξης και Εξοπλισμού του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), υποστήριξε τις εκκλήσεις για αλλαγή του δόγματος, αλλά δήλωσε ότι οι βουλευτές αγνοούν "ορισμένες πτυχές " επειδή αφορούν "άκρως απόρρητες και άκρως απόρρητες πληροφορίες".

Ο στρατηγός υποστήριξε ότι το Ιράν διαθέτει "όπλα που είναι πολύ ανώτερα από τα πυρηνικά όπλα ", αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός είχε ήδη αναπτυχθεί στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας μια επίθεση σε πετρελαιοφόρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2019.

"Όταν ο Τραμπ ήθελε να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου μας, υπήρξαν διάφορες τακτικές επιχειρήσεις ", υποστήριξε ο Ροστάμι. "Δεν θα πω ποιος τις πραγματοποίησε, αλλά πέντε δεξαμενόπλοια ανατινάχθηκαν στο καλά φυλασσόμενο λιμάνι της Φουτζέιρα. Δεν γνώριζαν καν από πού προερχόταν η επίθεση. Κατέθεσαν μάλιστα καταγγελία στον ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μας κατηγόρησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να προσκομίσουν αποδείξεις. Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω".

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα Ιρανών βουλευτών κάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να αναθεωρήσει το αμυντικό δόγμα της χώρας και να άρει την απαγόρευση ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε εν μέσω των συνεχών απειλών του Ισραήλ να επιτεθεί στις πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ κλιμακώθηκαν μετά τις δολοφονίες των επικεφαλής της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και ενός στρατηγού του IRGC από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) τον περασμένο μήνα. Σε αντίποινα για τις επιθέσεις, το Ιράν πραγματοποίησε μαζική πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου, ισχυριζόμενο ότι στόχευσε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μετά την επίθεση, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ απείλησε με μια "θανατηφόρα, ακριβή και αιφνιδιαστική " απάντηση, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ταχθεί υπέρ καταστροφικών αντιποίνων στις ιρανικές ενεργειακές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών εγκαταστάσεων.


Η Τεχεράνη κάλεσε το εβραϊκό κράτος να αποφύγει περαιτέρω δυσανάλογα κλιμακούμενα βήματα και προειδοποίησε ότι το Ιράν θα είναι πλήρως προετοιμασμένο να αμυνθεί και να ανταποδώσει τυχόν επιθέσεις.
 

Μια ιρανική πηγή δήλωσε στο RT την περασμένη εβδομάδα ότι, εάν η Δυτική Ιερουσαλήμ αποφασίσει να στοχεύσει τις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν, το Ιράν θα απαντήσει με επιθέσεις στα διυλιστήρια πετρελαίου του ίδιου του Ισραήλ. Οι επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και πυρηνικές εγκαταστάσεις θα προκαλούσαν επίσης αντίποινα σε αντίστοιχους ισραηλινούς στόχους, είπε.


algora.com

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 


1 σχόλιο:

  1. Κόλαση επί Γης η Μέση Ανατολή - Νεκρός ο ηγέτης της Hamas Yahya Sinwar από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα - Προσοχή, σκληρές εικόνες

    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/764846/idf-nekros-o-igetis-tis-hamas-yahya-sinwar-apo-israilino-pligma-fountonei-i-fotia-tou-polemou-sti-mesi-anatoli-orgi-iran

    ΑπάντησηΔιαγραφή