«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν δεν θα αναπτύξει δυνάμεις στον Λίβανο για να βοηθήσει τη Χεζμπολάχ - "Η Τεχεράνη δεν φοβάται τον πόλεμο αλλά τάσσεται υπέρ μιας ασφαλούς και σταθερής Μέσης Ανατολής..."

 Σχόλιο Διόδοτου: Το Ιράν δεν θα χτυπήσει το Ισραήλ, όχι μόνο γιατί δεν έχει χτυπηθεί ιρανικό έδαφος.. αλλά και γιατί σε 3 εβδομάδες οι BRICS έχουν συνάντηση στο Καζάν. Δηλαδή.. είναι έτοιμα τα ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ "ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ" κατά της σιωνιστικής Δύσεως ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


Το Ιράν δεν θα στείλει στρατεύματα στο Λίβανο ή στη Γάζα για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης. Η δήλωση έρχεται εν μέσω των εντατικοποιημένων επιθέσεων του Ισραήλ κατά της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που εδρεύει στον Λίβανο και των Χούθι στην Υεμένη.

Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται και τάσσεται υπέρ μιας ασφαλούς και σταθερής Μέσης Ανατολής, τόνισε το υπουργείο.

"Δεν υπάρχει ανάγκη να σταλούν επιπλέον ή εθελοντικές δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. Ο Λίβανος και οι μαχητές στα παλαιστινιακά εδάφη "έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην επίθεση", πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και άλλες μαχητικές ομάδες στην περιοχή, μεταξύ άλλων στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ. Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει φόβους ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και να προσελκύσει το Ιράν και τις ΗΠΑ, τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ.

"Δεν έχουμε λάβει κανένα σχετικό αίτημα από καμία πλευρά, αντίθετα, είμαστε ενημερωμένοι και είμαστε βέβαιοι ότι δεν χρειάζονται τη βοήθεια των δυνάμεών μας", δήλωσε ο Κανάνι στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ "δεν θα μείνει χωρίς επίπληξη και τιμωρία για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του ιρανικού λαού, του στρατιωτικού προσωπικού και των δυνάμεων αντίστασης".

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αύξησαν σημαντικά τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 6.000, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους υγείας. Η κλιμάκωση προκάλεσε επίσης μαζική έξοδο από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε επίσης μια σειρά από πλήγματα εναντίον ανώτερων διοικητών της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της ομάδας Χασάν Νασράλα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα γραφεία της Χεζμπολάχ στην Τεχεράνη για να αποτίσει φόρο τιμής στον Νασράλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης.


swentr.site/news...

 

diodotos-k-t.blogspot.com 



12 σχόλια:

  1. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια απαγόρεψε να ζητείται ταυτότητα από τους ψηφοφόρους στις εκλογές του Νοεμβρίου! Δεν θα υπάρχει καμιά επαλήθευση για το ποιος ψηφίζει!

    https://www.pronews.gr/kosmos/o-dimokratikos-kyvernitis-tis-kalifornia-apagorepse-na-ziteitai-taytotita-apo-tous-psifoforous-stis-ekloges-tou-noemvriou/

    KAΛΑ.. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Π@ΥΣΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..;;; ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Κώστα, βρε Κώστααααα, θα σε μαλώσω !!!

      Δεν λέμε Π@ΥΣΤΗΣ. Λέμε ΛΟΑΤΚΙ+ και έτσι δεν μας "τσιμπάει" και η μηχανή του γούγλη !! τσ τσ τσ εγώ θα στα λέω πιά ;

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    2. Μα γιατί καλέ; Το "ΠΥΣΤΗΣ" τί έχει..; 🤣

      Διαγραφή
  2. Οι Πέρσες (και όχι μόνο αυτοί) ΔΕΝ θα κάνουν ΤΙΠΟΤΑ μέχρι είτε τις εκλογές των ΗΠΑ, είτε μέχρι την 6η Ιανουαρίου που θα ορκιστεί ο Τράμπ. Ανάλογα τα "κόζια" και τις εξελίξεις που αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Έχουν συνεννοηθεί ΟΛΟΙ τους (Τράμπ, BRICS και Αραβικές χώρες) να ΜΗΝ τσιμπησουν στις προκλήσεις.

    Εκτός αν είτε στις εκλογές των ΗΠΑ γίνει η νοθεία της νοθείας ώ νοθεία και βγει η καμήλα, είτε οι ακατανόμαστοι ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ τους ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ νόμους και ρίξουν ΜΑΖΙΚΑ θερμικά όπλα (όχι πυρηνικά, διότι .... δεν), οπότε έχουμε όλοι χρόνο για λίγες προμήθειες, μέχρι και πάλι να αναλάβουν πλέον ΑΝΟΙΚΤΑ τα Λευκά Καπέλα. Εκεί σε θέλω ... μάστορα.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, το θέμα με τον Τραμπ είναι μπερδεμένο. Ο Τραμπ σιωνιστίζει και αντιπαθεί το Ιράν. Λέει πως απειλείται να δολοφονηθεί από αυτό, και το 2020 σχεδόν τού είχε ξεφύγει και είπε με ευχαρίστηση ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν στην δολοφονία του Σολεϊμανί. Μάλιστα, από την αγάπη του για τον Τραμπ ο Αριστόμαχος είχε πιστέψει (από τους τότε ψευτο-αποκαλυπτικούς λογαριασμούς του Τελεγκραμ) ότι ο Σολεϊμάνι έπρεπε να δολοφονηθεί από τα λευκά καπέλα, γιατί ήταν σε κύκλωμα παιδοδιακίνησης και φορούσε και το δακτυλιδι του καμπάλ-τράφφικινγκ. Ανοησίες άνευ αποδείξεων, για τις οποίες τού είπα να είναι προσεκτικός.

      Διαγραφή
    2. Σκάκι

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Ή (ποδοσφαιρικά) προσποιήσεις..;

      Διαγραφή
    4. Και όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Υπάρχουν και άλλου είδους ...

      https://www.youtube.com/watch?v=RKfYNbjm28M

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  3. «Μόνο αν απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα θα απαντήσουμε στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ. Ενημερώθηκαν Μόσχα και Πεκίνο.

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/to-iran-vgainei-apo-to-kadro-tis-krisis-den-tha-ktypisoume-to-israil-enimerothikan-mosxa-kai-pekino/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή ο Φίλτατος Γιάννης απο την Κοζάνη μας κάνει να γελάμε με τα ομολογουμένως πετυχημένα του αστεία - ανέκδοτα, έχω ένα πολύ καλό αφιερωμένο σε όλους τους Διοδοταίους.

    “Επίσημη πρώτη” για τον νέο ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει»
    https://www.el.gr/war/episimi-proti-gia-ton-neo-gg-toy-nato/

    χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή