«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Η ρωσική νίκη θα απελευθερώσει την Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή "υποταγή" στις ΗΠΑ θα παραταθεί για έναν αιώνα αν η Μόσχα χάσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Τοντ,  κορυφαίο Γάλλο ιστορικό.


Μια ήττα της Ουκρανίας θα αποτελούσε νίκη για όλη την Ευρώπη, υποστήριξε ο Εμανουέλ Τοντ,
ιστορικός, ανθρωπολόγος, δημογράφος, κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Σπουδών στο Παρίσι, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Corriere di Bologna που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Τοντ, ο οποίος έχει τονίσει ότι δεν είναι ρητός υποστηρικτής της Μόσχας, εάν η Ρωσία χάσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αυτό θα επέτρεπε "την παράταση της ευρωπαϊκής υποταγής στους Αμερικανούς για έναν αιώνα".

Ο κορυφαίος διανοούμενος έχει υποστηρίξει ότι η Ευρώπη έχει ουσιαστικά αναθέσει την εκπροσώπηση της Δύσης στις ΗΠΑ και έκτοτε πληρώνει τις συνέπειες. Υποστηρίζει στη συνέντευξη ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να αλλάξει αυτό το γεγονός αυτή τη στιγμή λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά υποδηλώνει ότι η έκβασή της θα "κρίνει τη μοίρα της Ευρώπης".

"Αν, όπως πιστεύω, οι ΗΠΑ ηττηθούν, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα μείνει ελεύθερη", δήλωσε ο Τοντ στο πρακτορείο, σημειώνοντας ότι είναι απίθανο η Ρωσία να αναγκαστεί να επιτεθεί στρατιωτικά στη Δυτική Ευρώπη μετά την εγκατάστασή της στον ποταμό Δνείπερο.
Η Ρωσία δεν θα έχει ούτε τα μέσα ούτε την επιθυμία να επεκταθεί μόλις ανασυγκροτηθούν τα σύνορα της προκομμουνιστικής Ρωσίας. Η ρωσοφοβική υστερία της Δύσης, η οποία φαντασιώνεται την επιθυμία για ρωσική επέκταση στην Ευρώπη, είναι απλώς γελοία για έναν σοβαρό ιστορικό"
,
δήλωσε.

"Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει τους τελευταίους μήνες ανησυχίες ότι αν επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει την Ουκρανία, θα βάλει τελικά στο στόχαστρό της άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Μόσχα, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε άλλες χώρες μόλις επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τις συζητήσεις περί "ρωσικής απειλής" ως "ανοησίες" που διακινούνται από τις δυτικές κυβερνήσεις για να τρομάξουν τον ευρωπαϊκό πληθυσμό προκειμένου να τους "αποσπάσουν πρόσθετα έξοδα".

 

swentr.site 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Η Κούβα έκανε αίτηση να γίνει κράτος-εταίρος των BRICS

    https://iskra.gr/i-kouva-ekane-aitisi-na-ginei-kratos-etairos-ton-brics/

    ΑπάντησηΔιαγραφή