«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ευχαριστώ Θεέ μου για το γέλιο που ρίχνω σήμερα 😆


Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι καλεί την Ουκρανία να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως "προστάτιδα" της Ευρώπης.

 

27 Οκτωβρίου 2024, από τον Eric Zuesse. (Όλα τα πρόσφατα άρθρα του μπορείτε να τα δείτε εδώ.)

 

Ένας πολύ καλός ιστορικός, ο Roman Shumov, ο οποίος νωρίτερα είχε παρουσιάσει στο RT News την καλύτερη περίληψη που έχω δει για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δημοσίευσε στις 24 Οκτωβρίου στο RT News το πιο περιεκτικό άρθρο που έχω δει για το "Σχέδιο Νίκης " που ο ηγέτης της Ουκρανίας, Volodmyr Zelensky, προσπαθεί ανεπιτυχώς να πουλήσει στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. (Οι Κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας ήταν οι μόνες που ήθελαν να συμμορφωθούν με το σχέδιο του Ζελένσκι, αλλά για να το επιτρέψουν ήταν απαραίτητη η άδεια του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν- και, έτσι - τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της Αμερικής στις 5 Νοεμβρίου - ούτε αυτές οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συμμορφωθούν με αυτό).

Το σχέδιο του Ζελένσκι δεν έχει ποτέ ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά έχουν δημοσιευθεί σχετικά άρθρα από καλά πληροφορημένες πηγές, και το μόνο πράγμα που προσθέτει το άρθρο του Shumov στις λεπτομέρειές του είναι η ερμηνεία του - η οποία μου φαίνεται πολύ αξιόπιστη - της δημόσιας δήλωσης του Ζελένσκι ότι "Προβλέπουμε, εάν οι εταίροι συμφωνήσουν, να αντικαταστήσουμε ορισμένα στρατιωτικά αποσπάσματα των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα οποία σταθμεύουν στην Ευρώπη, με ουκρανικές μονάδες". Η ανάγνωση της δήλωσης αυτής από τον Shumov είναι η εξής:

Σημείο πέντε: Να στερήσει από τις ΗΠΑ τον έλεγχο της Δυτικής Ευρώπης

Τέλος, το πέμπτο σημείο του σχεδίου είναι αρκετά ενδιαφέρον: Ο Ζελένσκι προτείνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Δυτικής Ευρώπης στο μέλλον, και μάλιστα να αντικαταστήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Αυτό δεν είναι εντελώς ανόητο - άλλωστε, η Ουκρανία είναι σήμερα μια από τις μοναδικές [πιθανώς εννοούσε "μια από τις λίγες"] χώρες στον κόσμο, εκτός από τη Ρωσία, με εμπειρία από πρώτο χέρι στον σύγχρονο πόλεμο εναντίον ενός εξίσου ισχυρού αντιπάλου. Αυτό δεν είναι το ίδιο με τη μάχη εναντίον ενός αδύναμου, καταρρέοντος στρατού όπως τα στρατεύματα του Σαντάμ Χουσεΐν ή οι αντάρτες στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, για τις ΗΠΑ, ο στρατός είναι εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα παρέδιδαν αυτή τη δύναμη στην Ουκρανία.

Αν και ο παγκόσμιος Τύπος δεν έχει λάβει τίποτα συγκεκριμένο για να διευκρινίσει σε τι ακριβώς αναφερόταν ο Ζελένσκι με την αινιγματική δήλωσή του, μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι όταν ο Ζελένσκι στις 26 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Τζο Μπάιντεν και τον υποψήφιο διάδοχό του Καμάλ Χάρις για να περιγράψει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του, ο Μπάιντεν ή/και ο Χάρις θα τον ρωτούσαν για τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς εννοούσε σε αυτό το σημείο. Διότι, ακόμη και αυτά που είχε πει δημοσίως ο Ζελένσκι για το 5ο σημείο του σχεδίου του των 5 σημείων θα ήταν δύσκολο να συνδυαστούν με μια ερμηνεία του Ζελένσκι ότι ΔΕΝ είναι εχθρικός προς τον σημερινό ρόλο της Αμερικής ως πυρηνικού εγγυητή των Ευρωπαίων συμμάχων της. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Χάρις έχουν δηλώσει πολύ δημόσια ότι η ηγεσία της Αμερικής στο ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται η αυτοκρατορία της Αμερικής, "Η Δύση".

Το κύριο ερώτημα που εύλογα παρουσιάζει αυτή η κατάσταση είναι: Όταν η Ρωσία τελικά πάρει την παράδοση της Ουκρανίας, θα είναι πρόθυμη η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσει τον Ζελένσκι στην εξορία, αν θα έχει αναδειχθεί ότι για τόσο καιρό είναι ακόμα ζωντανός; Και, αν όχι, τότε ποιο έθνος ΘΑ τον προστατεύσει μετά την παράδοση της Ουκρανίας;

 

Το τελευταίο βιβλίο του ερευνητή ιστορικού Eric Zuesse, AMERICA'S EMPIRE OF EVIL: Hitler's Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, αναφέρεται στο πώς η Αμερική κατέλαβε τον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να τον υποδουλώσει στους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Τα καρτέλ τους αποσπούν τον παγκόσμιο πλούτο ελέγχοντας όχι μόνο τα "ειδησεογραφικά" μέσα ενημέρωσης αλλά και τις κοινωνικές "επιστήμες" - εξαπατώντας το κοινό.

 

theinteldrop.org 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου