«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Παντελής Σαββίδης: Εν αναμονή ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ άρθρου


 

Μετά τη δήλωση Ράμα για κράτος μπεκτασήδων ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με το τι συμβαίνει στα Βαλκάνια. Αύριο το μεσημέρι ή την Κυριακή το πρωί θα σας παραθέσω ένα άρθρο (νομίζω ενδιαφέρον) που έγραψα.
 
Σεβόμενος τον εαυτό μου δεν μιλώ πια για ελληνικό κράτος αλλά για υποτελές αθηναϊκό μόρφωμα.
 
Αυτό το μόρφωμα, λοιπόν, που δεν έγινε, ούτε θα γίνει σοβαρό δυτικό κράτος, δεν έχει ιδέα προς τα που πέφτουν τα Βαλκάνια. Την ώρα που η Τουρκία αλωνίζει και οι διάφοροι πυρήνες επικινδυνότητας ετοιμάζονται προς ενεργοποίηση. Τα υπόλοιπα στο άρθρο.
 
Και κάτι άλλο. Το τραπέζι της μοιρασιάς του Αιγαίου και της δυσμενούς εξέλιξης στην Ανατολική Μεσόγειο έχει στρωθεί.
 
Ο Γεραπετρίτης είναι μπροστινός. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου δεν ενδιαφέρεται για τις υποχωρήσεις της χώρας, το έχει δηλώσει άλλωστε. Έχει οφέλη απο αλλού και αδιαφορεί για τις αντιδράσεις. Εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα. Η κυρία που πρωταγωνιστεί στο παρασκήνιο και έχει ευθύνες, γι αυτό και κατονομάζεται, είναι η γνωστή κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αλλά πιο γνωστό είναι το σχέδιο. Οι ρίζες των σχεδίων παράδοσης ανάγονται στον πατέρα Μητσοτάκη. Το θέμα το συνέχισε η κόρη και το τελειώνει ο γιός.
 
Και τους τρείς τους επευφημεί με την υποστήριξη και την ψήφο του το σύνολο που ζει στον ελλαδικό χώρο. Η οικογένεια θεωρεί δεδομένη την κοινωνία γι αυτό και την περιπαίζει.
 
Η όποια συμφωνία με την Τουρκία ( δυσμενέστατη) θα περάσει απο τη βουλή.
 
Ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλησε να εκλεγεί βουλευτής επειδή θα καλείτο να την ψηφίσει. Ο Σαμαράς λένε, ότι δεν θα την ψηφίσει και θα αντιδράσει. Περιμένουμε να δούμε. Η ελπίδα δεν βασίζεται ούτε στο λαό ούτε στα ΜΜΕ ούτε στην ανύπαρκτη και δεδομένη αντιπολίτευση.
 
Αν υπάρχει κάποια ελπίδα να μην περάσει η έγκριση της συμφωνίας απο τη βουλή βρίσκεται στην αντίδραση βουλευτών της ΝΔ. Και φυσικά στην άρνηση της αντιπολίτευσης να καλύψει τα κενά.
 
Θα αρνηθεί η αντιπολίτευση ή οι ΗΠΑ θα στείλουν κάποιους καουμπόϋδες να καθαρίσουν το τοπίο;
 
Λαϊκή αντίδραση στον ελλαδικό χώρο μοιάζει σαν ανέκδοτο. Ήδη ο λαϊκός παράγων έχει συναινέσει πριν τον Μητσοτάκη. Και κάνει μπούλιγκ σε όποιον αποκαλύπτει στοιχεία της υπόθεσης ότι είναι πολεμοχαρής.
 
Στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς έχουν προσχωρήσει στο σύστημα και απολαμβάνουν τους καρπούς του.
 
Οι πυρήνες αντίδρασης είναι μικροί χωρίς δυνατότητα έκφρασης με εμβέλεια.
 
Το παιχνίδι τελείωσε. Τελείωσε εδώ και καιρό. Δεν ξέρω καν αν άρχισε. Η τελευταία αναλαμπή ήταν το 1940. Μετά τέλος.

 

facebook.com/pantelis.savvidis

Π.Σαββίδης - Βικιπαίδεια 

 

Ώρα 14:20 σήμερα: Μόλις αναρτήσαμε το αναμενόμενο άρθρο του Π.Σαββίδη, ΕΔΩ.

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

1 σχόλιο:

  1. Αν το ονειρο σου κυρ Παντελη ειναι τουτω εδω το χανι να γινει "χωρα δυτικου τυπου" τοτε συγνωμη αλλα εχασες...

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή