Η είδηση αυτή, αν αποδειχθεί αληθινή, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον κόσμο συνολικά.
γράφει ο Sergey Ishchenko
On the day Israel was expected to attack Iran, Iran conducted a nuclear test and the murderous Zionists quietly stood down. 😄 pic.twitter.com/3bgwfVcahE
— Sentletse 🇷🇺🇿🇦🇵🇸 (@Sentletse) October 7, 2024
Αρχικά, το ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera με μεγάλη επιρροή και στη συνέχεια πηγές της ιρανικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανό το Ιράν να πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη του υπόγεια πυρηνική δοκιμή υπό άκρα μυστικότητα.
Στη συνέχεια, το Σάββατο, ο καθηγητής του Ομάν Χαμούντ Αλ Νούφλι ανέφερε στο διαδίκτυο: "Το Ιράν μπορεί σύντομα να ανακοινώσει ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, κάτι που θα αποτελούσε τεράστιο σοκ για τη Δύση, το Ισραήλ και όσους βρίσκονται υπό την προστασία του".
🚨 BREAKING NEWS:-
— Asad Nasir (@asadnasir2000) October 7, 2024
Sources claim that 🇮🇷 Iran has now achieved the status of a ☢️ nuclear power. pic.twitter.com/dUAVqUf3Uo
Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια συνηθισμένη δημοσιογραφική "πάπια", αν δεν υπήρχε ένα γεγονός. Την περασμένη εβδομάδα, σεισμολόγοι στην Αρμενία, που γειτονεύει με το Ιράν, κατέγραψαν έναν περίεργο σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου ήταν στην αραιοκατοικημένη περσική επαρχία Σεμνάν. Τα "μοτίβα" που κατέγραψαν αμέσως οι αρμενικοί αισθητήρες έμοιαζαν πράγματι εξαιρετικά ασυνήθιστα.
#BREAKING : Did Iran conduct nuclear test in Semnan?
— upuknews (@upuknews1) October 7, 2024
On the night of October 5, Iran experienced a 4.5 magnitude earthquake in the city of Aradan, Semnan province.
The proximity of the earthquake to a nuclear power plant in Iran has led to speculation on social media that it… pic.twitter.com/4xL2uHA2XN
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, κατά τη διάρκεια κανονικών σεισμών, τα γραφήματα μιας σειράς δονήσεων ξεκινούν με χαμηλότερη ένταση. Στη συνέχεια φτάνει σε ένα μέγιστο. Και μόνο στη συνέχεια μειώνεται σταδιακά.
Αλλά αυτό που κύλησε από το Σεμνάν στην Αρμενία έμοιαζε εντελώς διαφορετικό. Η καμπύλη της ισχύος της υπόγειας διαταραχής στο Ιράν εκτοξεύτηκε ξαφνικά και ακαριαία προς τα πάνω. Και στη συνέχεια έπεσε στο κενό. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Όλα αυτά έμοιαζαν εξαιρετικά ύποπτα. Και έμοιαζε πάρα πολύ με την εικόνα που κατέγραψαν οι ίδιοι σταθμοί κατά τη διάρκεια των πρώτων υπόγειων πυρηνικών δοκιμών στο Πακιστάν το 1998. Όταν, όπως αποδείχτηκε αργότερα, στην τοπική έρημο Χαράν, σε απάντηση αντίστοιχων ερευνητικών στρατιωτικών ασκήσεων στην Ινδία, πυροδοτήθηκε η δική του πακιστανική συσκευή πλουτωνίου χωρητικότητας 20 κιλοτόνων σε ισοδύναμο TNT.
Αν υποθέσουμε ότι η Τεχεράνη έχει πράγματι αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τότε πολλά από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στη Μέση Ανατολή μπαίνουν στη θέση τους. Και η βιασύνη με την οποία το Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει αφορμές για να εξαπολύσει γρήγορα μαζικά αφοπλιστικά πυραυλικά και βομβαρδιστικά πλήγματα όχι μόνο εναντίον της Χεζμπολάχ, του Λιβάνου και της Υεμένης.
Αλλά κυρίως εξαιτίας του Ιράν, το οποίο τους υποστηρίζει. Και την ξαφνική επιφυλακτικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στη στρατιωτική υποστήριξη τέτοιων απελπισμένων βημάτων του Τελ Αβίβ.
Μήπως οι δυτικοί σύμμαχοι έμαθαν κάτι εκ των προτέρων και ανησύχησαν σοβαρά για την τύχη χιλιάδων στρατιωτών και αξιωματικών τους στις στρατιωτικές βάσεις της Μέσης Ανατολής; Είναι πιθανό.
Ας θυμηθούμε τουλάχιστον το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το οποίο πολλοί αγνόησαν, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το φως των σημερινών γεγονότων, και το οποίο εμφανίστηκε κυριολεκτικά μόλις τώρα, στις 3 Οκτωβρίου. Έλεγε, με αναφορά στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI-6 και τις ισραηλινές, ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2025 η Τεχεράνη θα είναι σε θέση να αποκτήσει περίπου δώδεκα πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για πολεμική χρήση.
Οι Times επέλεξαν το πιο αρμόδιο πρόσωπο για να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες: τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του ΙΑΕΑ Olli Heinonen .
https://widget.svk-native.ru/?sid=10136&url=https%3A%2F%2Fsvpressa.ru%2Fwar21%2Farticle%2F432475%2F&page_url=https%3A%2F%2Fsvpressa.ru%2Fwar21%2Farticle%2F432475%2F&original_url=https%3A%2F%2Fsvpressa.ru%2Fwar21%2Farticle%2F432475%2F&baser=c3ZwcmVzc2EucnU%3D&width=243&utm_source=undefined&user_vid=1498720795&visit=fd568bec-330c-4570-9e0b-e768d92c23fe
Ακολουθούν τα λόγια του: "Το πρώτο παράδειγμα πυρηνικής συσκευής μπορεί να έχει ήδη αποκτηθεί ( από το Ιράν - "SP" ). Μέχρι τον Απρίλιο του 2025, το Ιράν θα μπορούσε να έχει δέκα πυρηνικές κεφαλές, δυνητικά έτοιμες για χρήση... Το Ιράν έχει αυξήσει το απόθεμά του σε ουράνιο εμπλουτισμένο στο 60 τοις εκατό σε σχεδόν 165 κιλά, δηλαδή 20 κιλά περισσότερα από ό,τι ανέφερε ο παρατηρητής του ΟΗΕ τον Μάιο.
Η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων θα δημιουργούσε πολύ μεγάλο κίνδυνο για την Τεχεράνη, οπότε είναι πιθανό η Ισλαμική Δημοκρατία να κρατήσει τη βόμβα της μόνο ως "ατού" στις διαπραγματεύσεις. Το Ισραήλ παρακολουθεί τα βήματα του Ιράν για τη δημιουργία πυρηνικής βόμβας και προφανώς προετοιμάζει ένα προληπτικό χτύπημα μεταμφιεσμένο σε πράξη αντιποίνων".
Οι New York Times προειδοποίησαν τον κόσμο για το ίδιο ακριβώς πράγμα στις 24 Ιουνίου 2024: "Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος αποσπάται από τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία, το Ιράν έχει πλησιάσει περισσότερο από ποτέ στην ικανότητα να παράγει πολλαπλά πυρηνικά όπλα, αυξάνοντας δραματικά την ταχύτητα με την οποία μπορεί να παράγει πυρηνικά καύσιμα τις τελευταίες εβδομάδες σε μια εγκατάσταση θαμμένη τόσο βαθιά που είναι σχεδόν αδιαπέραστη από βόμβες που ανατινάζουν καταφύγια....
Για πρώτη φορά, ορισμένα μέλη της κυβερνώσας ελίτ του Ιράν εγκαταλείπουν την επί δεκαετίες επιμονή της χώρας ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι καθαρά ειρηνικό. Αντ' αυτού, αγκαλιάζουν δημόσια τη λογική της κατοχής της βόμβας, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες ανταλλαγές πυραύλων με το Ισραήλ υπογραμμίζουν την ανάγκη για ένα πολύ ισχυρότερο αποτρεπτικό μέσο.
Σε αυτό το στρατιωτικό-πολιτικό πλαίσιο, στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς ότι οι Πέρσες έχουν στην πραγματικότητα ήδη στα χέρια τους ετοιμοπόλεμες πυρηνικές φορτίσεις. Αν αυτό ισχύει, αν το πρώτο πυρηνικό φορτίο που έχει στη διάθεσή του το καθεστώς των αγιατολάδων έχει πράγματι ήδη εμφανιστεί, τότε θα πρέπει να συμφωνήσετε: οι πρακτικές υπόγειες δοκιμές του σε μια ημιερημική περιοχή της χώρας θα φαίνονταν αρκετά λογικές και επίκαιρες για την Τεχεράνη. Διότι τώρα, σε πιθανές διαπραγματεύσεις μαζί τους, η Δύση θα χαμήλωνε αναπόφευκτα τους τόνους της. Όπως έγινε, για παράδειγμα, στην ιστορία μιας παρόμοιας αντιπαράθεσης με τη Βόρεια Κορέα.
Εδώ, ωστόσο, το εξής ερώτημα είναι αναπόφευκτο: θα έχει η Τεχεράνη, αν η στρατιωτική κατάσταση στις περιοχές αυτές φτάσει στα άκρα, αρκετή αποφασιστικότητα για να κάνει το τελικό βήμα και να πατήσει το "κόκκινο κουμπί"; Από αυτή την άποψη, θα πρότεινα να δώσουμε προσοχή στα μυστηριώδη με την πρώτη ματιά και ανατολίτικα περίτεχνα λόγια του πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αλί Χομεϊνί . Η φράση του, γεμάτη από κρυμμένα θρησκευτικά νοήματα, με ένα πορτρέτο του ίδιου του "πατέρα του έθνους" των Περσών, μόλις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της από τη διάσημη ειδήμονα ανατολιστή Karine Gevorgyan :
"Να είστε ήρεμοι. Όλα τα γεγονότα που παρακολουθείτε είναι μέρος της δύσκολης διαδρομής προς την κορυφή.Δεν πρέπει να διστάσετε.
Αν θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή του Τοχάλ ή του Νταμαβάντ (βουνά στο Ιράν), θα υπάρχουν τρύπες, βράχοι, άνεμος, καπνός, αέριο και ούτω καθεξής. Αλλά εμείς ανεβαίνουμε. Ανεβαίνουμε. Δεν πρέπει να ανησυχείτε, αυτά τα γεγονότα είναι φυσικά. Στην πραγματικότητα, αν αυτό το μονοπάτι ήταν χωρίς δυσκολίες, τότε θα άξιζε να ανησυχείτε".
Καταλάβετέ το όπως θέλετε. Μια άσχημη ανατριχίλα στη σπονδυλική μου στήλη. Τουλάχιστον για μένα.
Το γεγονός ότι η Τεχεράνη διαθέτει μέσα μεταφοράς πυρηνικών όπλων που είναι ικανά να ξεπεράσουν διάφορα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αποδείχθηκε με την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.
Το Iron Dome υπέστη αρκετά ευαίσθητα πλήγματα και το Τελ Αβίβ το αναγνώρισε αυτό. Τα νέα λοιπόν από την Αρμενία είναι ακόμη πιο εφιαλτικά για το Ισραήλ.
πηγή: theinteldrop.org
μετάφραση: Διόδοτος
ΔΕΝ χρειάζεται να αποδειχθεί η είδηση αληθινή. Και μόνο που έχει διαρρεύσει και γίνεται συζήτηση, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Όταν λέω κάποιοι, εννοώ τα απολειφάδια της συμμορίας, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν άμεση ενημέρωση, δηλ. κάτι κούλες κλπ, οι οποίοι είναι και αναλώσιμοι. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι η αντικατασκοπεία πχ των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τι έχει και τι δεν έχει το Ιράν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι είδηση "βγαίνει" απο συστημικά κυρίως κανάλια, είναι για διασπορά φόβου.
Και αν έχει το Ιράν πυρηνικά, τότε τι ; Εδώ έχει ο Κιμ, τον οποίο έχουν δαιμονοποιήσει τόσο πολύ !! Εδώ έχει το Ισραήλ, το οποίο ΔΕΝ φημίζεται για την αυτοσυγκράτησή του. Θεωρεί την ανθρώπινη ζωή περιττή.
Τελικά μήπως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ πυρηνικά ρε παιδιά ; ΔΕΝ εννοώ ότι δεν τα κατέχει, αλλά είστε σίγουροι ότι είναι ΕΝΕΡΓΑ ; Λέω, μήπως ;
Έρρωσθε
Διός Κούρος
Νά τα ...............
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπικίνδυνη εμπλοκή – Στα ραντάρ του Ιράν η Ελλάδα λόγω Ισραήλ: «Θα συντρίψουμε τις χώρες που βοήθησαν τους σιωνιστές»
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/763057/dramatikes-ekselikseis-sta-rantar-tou-iran-i-ellada-logo-israil-tha-syntripsoume-tis-xores-pou-voithisan-tous-sionistes
Ένα ακόμα άρθρο από Banking News, σχετικό με την παρούσα ανάρτηση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κομμένη την ανάσα η Δύση – Σεισμός στο Ιράν πυροδότησε εικασίες για μυστική δοκιμή πυρηνικών όπλων
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/762945/me-kommeni-tin-anasa-i-dysi-seismos-sto-iran-pyrodotise-eikasies-gia-mystiki-dokimi-pyrinikon-oplon
Το Ιράν ( Περσία ) έχει μακρά αρχαία ιστορία όπως εμείς. Και δεν έχει κάνει πολέμους στη νεότερη Ιστορία, ενώ η ΗΠΑ έχει 250 χρόνια ύπαρξης και 236 πολέμους μέχρι τώρα.....
ΑπάντησηΔιαγραφή……..Είναι καλύτερα να φοβάσαι από τους υποκριτές που χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά σκοτώνοντας μαζικά ανθρώπους δύο φορές !!!
Είναι σαν εμάς εκεί στο Ιράν , μας μοιάζουν αλλά είναι πιο σοβαροί από εμάς.
Θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου για την διάψευση που υπήρξε για την προληπτική επιστράτευση, γιατί και "λεφτά υπήρχαν" και τελικά μετά δεν υπήρχαν,η Κίνα ήταν μακριά και δεν είχαμε απευθείας πτήσεις για να κινδυνεύσουμε από τον ιό και μετά άρχισε το θανατικό,η φυλακή και η πίεση και τόσα άλλα σχετικά και άσχετα που έχουν συμβεί,τα οποία ξεκινούν με αναίρεση του προβλήματος που παρουσιάζεται και στη συνέχεια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με χειρότερο σενάριο από αυτό που είχε διαψευστεί αρχικά.Σίγουρα υπάρχει λόγος που μας πασάρουν όλα αυτά "τα μαύρα" ειδησεογραφικά νέα,με θανάτους, ατυχήματα, ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές για να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, ούτε αισιοδοξία για το μέλλον και ότι έρχεται το τέλος μας, γεγονός που δεν ισχύει για μένα.Όμως καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί και να παρατηρούμε τι συμβαίνει, γιατί ένας μικρός κίνδυνος με τις "εμφανίσεις - εξαφανίσεις" των πληροφοριών που διαχέονται είναι υπαρκτός κατά την άποψη μου.Είναι σαν test, έρχεται η πληροφορία, γίνεται σφυγμομέτρηση αντιδράσεων και την αποσύρεις,στη συνέχεια την επαναφέρεις και την παρουσιάζεις με επιλογές του τύπου για να μην συμβεί αυτό καλύτερα να κάνουμε μια μικρή υποχώρηση.Νομίζω ότι η είδηση της προληπτικής επιστράτευσης δημιούργησε τρόμο αλλά δεν θα το έβγαζα τελείως από το πλάνο των επόμενων μηνών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυρυδίκη
Έτσι!!!
Διαγραφή