Ο συντηρητικός δημοσιογράφος πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται όσο ποτέ άλλοτε κοντά σε ένα "πυρηνικό ολοκαύτωμα"
Ο ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής Τάκερ Κάρλσον προώθησε μια επικείμενη συνομιλία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υποσχόμενος να δώσει μια προοπτική για το πόσο κοντά θα μπορούσαν να βρεθούν η Ουάσινγκτον και η Μόσχα σε μια άμεση σύγκρουση.
Παρά τους αυξανόμενους κινδύνους σύγκρουσης, οι Αμερικανοί λαμβάνουν μόνο την προοπτική που τους επιτρέπουν "το NBC News και οι New York Times", δήλωσε ο Carlson σε ένα τρίλεπτο βίντεο στο X (πρώην Twitter) την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι οι θεατές θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη ρωσική άποψη.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προώθησε επίσης την επικείμενη συνέντευξη, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Κάρλσον και του Λαβρόφ να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλον. "Κάντε υπομονή", πρόσθεσε.
Ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι οι προσπάθειές του να πάρει μια ουκρανική άποψη για τη σύγκρουση έχουν αποκλειστεί από την Ουάσινγκτον. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο είπε στην κυβέρνηση του Ουκρανού ηγέτη Βλαντίμιρ Ζελένσκι ότι "μπορεί να μιλήσει στο CNN", αλλά όχι στον Κάρλσον, είπε ο δημοσιογράφος.
Τον μήνα που πέρασε από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, υπό τη διοίκηση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, "το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό εκτόξευσε πυραύλους στην ηπειρωτική Ρωσία και σκότωσε τουλάχιστον δώδεκα Ρώσους στρατιώτες", σημείωσε ο Κάρλσον.
"Βρισκόμαστε, εν αγνοία των περισσότερων Αμερικανών, σε έναν θερμό πόλεμο με τη Ρωσία, έναν αδήλωτο πόλεμο, έναν πόλεμο που δεν ψηφίσατε και που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν", πρόσθεσε. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών σκοτώνουν Ρώσους στη Ρωσία, φέρνοντας τις δύο υπερδυνάμεις πολύ πιο κοντά σε μια άμεση σύγκρουση από ποτέ στην ιστορία, "πολύ πιο κοντά από ό,τι ήμασταν κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας".
Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Ρωσία έπληξε μια ουκρανική στρατιωτική βιομηχανική εγκατάσταση στο Ντνεπροπετρόφσκ με τον νέο βαλλιστικό πύραυλό της Oreshnik ως απάντηση στην εξουσιοδότηση του Μπάιντεν για τη χρήση αμερικανικού οπλισμού σε πλήγματα σε διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι εχθροπραξίες έχουν λάβει τις πτυχές μιας "παγκόσμιας σύγκρουσης". Τα πυραυλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, όπως το ATACMS που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία χωρίς την άμεση εμπλοκή αμερικανικών στρατευμάτων, πρόσθεσε.
Ο Πούτιν προχώρησε επίσης στην προσαρμογή του πυρηνικού της δόγματος ώστε να επιτρέπει αντίποινα σε περίπτωση "κοινής επίθεσης" κατά της Ρωσίας από ένα μη πυρηνικό κράτος που υποστηρίζεται από ένα πυρηνικό.
We’re back in Moscow. Here’s why. pic.twitter.com/7FfBhcaIUu
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) December 3, 2024
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου