Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός τεράστιου ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο διάστημα, πλάτους 1 χιλιομέτρου, ο οποίος θα ακτινοβολεί συνεχώς ενέργεια στη Γη μέσω μικροκυμάτων.
Το έργο, τα στοιχεία του οποίου θα μεταφερθούν σε γεωστατική τροχιά πάνω από τη Γη με τη χρήση υπερβαρέων πυραύλων, έχει χαρακτηριστεί ως "ένα άλλο έργο για το φράγμα των Τριών Φαραγγιών πάνω από τη Γη".
Το φράγμα των Τριών Φαραγγιών, που βρίσκεται στη μέση του ποταμού Γιανγκτσέ στην κεντρική Κίνα, είναι το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο στον κόσμο και παράγει 100 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έναν επιστήμονα της NASA, το φράγμα είναι τόσο μεγάλο που, αν γέμιζε πλήρως, η μάζα του νερού που περιέχεται σε αυτό θα επιμήκυνε τις ημέρες της Γης κατά 0,06 μικροδευτερόλεπτα.
Το νέο έργο, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα Long Lehao, τον κύριο σχεδιαστή των κινεζικών πυραύλων Long March, θα είναι "τόσο σημαντικό όσο η μετακίνηση του φράγματος των Τριών Φαραγγιών σε γεωστατική τροχιά 36.000 χιλιομέτρων (22.370 μιλίων) πάνω από τη Γη".
"Πρόκειται για ένα απίστευτο έργο που πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία", πρόσθεσε ο Λονγκ κατά τη διάρκεια διάλεξης που διοργάνωσε τον Οκτώβριο η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (CAS), όπως αναφέρει η South China Morning Post. "Η ενέργεια που θα συλλεχθεί σε ένα χρόνο θα είναι ισοδύναμη με τη συνολική ποσότητα πετρελαίου που μπορεί να εξαχθεί από τη Γη".
Παρά τις πρόσφατες προόδους όσον αφορά τη φτήνια και την αποδοτικότητα της ηλιακής ενέργειας, η τεχνολογία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένους θεμελιώδεις περιορισμούς - όπως η περιοδική νεφοκάλυψη και η απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους της ατμόσφαιρας από την ηλιακή ακτινοβολία πριν αυτή φτάσει στο έδαφος.
Οι επιστήμονες έχουν προτείνει μια σειρά από τεχνολογίες διαστημικής ηλιακής ενέργειας (SBSP), οι οποίες θα συλλέγουν και θα μεταδίδουν συνεχώς ενέργεια από το ηλιακό φως στο διάστημα, όπου είναι 10 φορές πιο έντονο από ό,τι στην επιφάνεια της Γης.
Αλλά η κατασκευή μιας κατάλληλα γιγαντιαίας συστοιχίας θα απαιτούσε πολλές εκτοξεύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες προτάσεις απέτυχαν να ξεκινήσουν.
Για να ξεπεραστεί αυτή η πρόκληση, ο Long και η ομάδα του εργάζονται για την ανάπτυξη του επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου βαρέων μεταφορών Long March-9 (CZ-9), ο οποίος θα έχει ανυψωτική ικανότητα τουλάχιστον 150 τόνων (136 μετρικών τόνων).
Εκτός από τη χρήση του για δορυφόρους, ο πύραυλος θα είναι επίσης το κλειδί για τα σχέδια της Κίνας να φτάσει στο φεγγάρι - όπου θέλει να κατασκευάσει μια διεθνή βάση σεληνιακής έρευνας μέχρι το 2035.
Η Κίνα δεν είναι το μόνο έθνος που εξετάζει σχέδια για ηλιακές δορυφορικές συστοιχίες. Οι αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Northrop Grumman, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA διερευνούν επίσης την τεχνολογία, με την τελευταία να προγραμματίζει την εκτόξευση ενός μικρού, δοκιμαστικού δορυφόρου φέτος για να αξιολογήσει τη σκοπιμότητά της.
Ο Elon Musk είναι ο Δούρειος Ίππος της Κίνας στην καρδιά των ΗΠΑ ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.bankingnews.gr/diethni/articles/781475/vomva-megatonon-apo-rosia-o-elon-musk-einai-o-doyreios-ippos-tis-kinas-stin-kardia-ton-ipa-exei-eidiki-apostoli
Διαστημικα σκουπίδια ολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεχν. Τεσλα , Αιθερας , και Υδρογόνο .. εν μεσω αλλων.
Καθαρη ενέργεια πλεον ....
ΧΩΡΊΣ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ.