Ο Ουκρανός ηγέτης Βλαντίμιρ Ζελένσκι δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στις ειρηνευτικές προσπάθειες που ξεκίνησαν η Ρωσία και οι ΗΠΑ σε διμερή συνάντηση στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε την Τρίτη στο RT ο Ρότζερ Γουότερς, Βρετανός ροκ σταρ και συνιδρυτής του συγκροτήματος Pink Floyd. Σύμφωνα με τον Γουότερς, ο οποίος είναι επίσης εξέχων ακτιβιστής για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ζελένσκι είναι "άσχετος" και γι' αυτό ούτε ο ίδιος ούτε μέλη της ομάδας του έχουν προσκληθεί στις συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ.
Οι συνομιλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, ήταν η πρώτη άμεση προσπάθεια της Μόσχας και της Ουάσινγκτον να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους μετά από σχεδόν τρία χρόνια εχθρότητας. Συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα και ήταν αφιερωμένες στην αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ των δύο κρατών και στο να ανοίξουν το δρόμο για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο Ζελένσκι τις κατήγγειλε, λέγοντας ότι το Κίεβο δεν θα δεχθεί κανένα αποτέλεσμα από τις ειρηνευτικές προσπάθειες Ρωσίας-ΗΠΑ, εάν οι Ουκρανοί διαπραγματευτές δεν συμμετέχουν σε αυτές.
"Δεν τον συμβουλεύονται οι Αμερικανοί και δεν τον συμβουλεύονται οι Ρώσοι... Η πρότασή μου προς [τον Ζελένσκι] θα ήταν - ούτε καν να διανοηθεί να παρέμβει", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "αν είτε η Μόσχα είτε η Ουάσιγκτον ενδιαφέρονταν για το τι είχε να πει ο Ζελένσκι, θα είχε προσκληθεί".
"Πάντα φαινόταν σαν μια μικροσκοπική μαριονέτα με γάντι που κάνει ό,τι του λένε. Και αυτό υποψιάζομαι ότι είναι", δήλωσε ο Γουότερς, σημειώνοντας ότι ο Ζελένσκι δεν ήταν ποτέ μια πολιτική προσωπικότητα, αλλά μια φιγούρα που εκτελεί τις εντολές της Δύσης. Ο Γουότερς υπέδειξε ότι ο Ουκρανός ηγέτης γνωρίζει ότι ο χρόνος του στην εξουσία έχει τελειώσει και πιθανότατα εξετάζει τρόπους διαφυγής.
"Η υποψία μου είναι ότι ο Ζελένσκι είναι απασχολημένος με το να κοιτάζει τα δρομολόγια των πτήσεων, επειδή πρόκειται να διαφύγει. Το θέμα είναι απλώς πότε".
Ο Γουότερς δήλωσε ότι χαιρετίζει την προσέγγιση Ρωσίας-ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την "τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" προς την ειρήνη και λέγοντας ότι αναμένει μια ταχεία επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία τώρα που η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν εμπλακεί σε διάλογο.
"Κρατάω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα... Δόξα τω Θεώ που μιλούν μεταξύ τους, ο κ. Πούτιν και ο κ. Τραμπ".
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Roger Waters εδώ:
Θεός ο Γουότερς!!! Ακούστε ροκ κομματάρα του, τού 2017, σε live, όπως πάντα αντιπολεμική και πολιτικά τοποθετημένη. Πιο κάτω, κάτι απ' τα παλιά με τους Pink Floyd.
ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΕΒΑΊΝΟΥΜΕ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΔιαγραφήΑποκαλύψεις ΒΌΜΒΑ από Robert Kennedy Jr.!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.facebook.com/watch/?v=633176009239431&t=92
Brandon Smith :
ΑπάντησηΔιαγραφή" Οι συνωμοσιολόγοι είχαν δίκιο για τα πάντα – τώρα...; "
http://enaasteri.blogspot.com/2025/02/blog-post_77.html