«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

Αποκάλυψη του φιάσκου της USAID - γράφει ο Martin Jay *

 USAID: Από εργαλείο βοήθειας του JFK προς ξένες χώρες.. κατέληξε σε εργαλείο του σατανά. H κίνηση των Τραμπ/Μασκ με την USAID είναι και ένα ευγενικό μήνυμα προς τον Ζελένσκι, ότι "Ο χρόνος σου Τέλειωσε".


Τι είναι η USAID και γιατί έχει γίνει μια μικρή εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ και του Έλον Μασκ; Από τον τίτλο της θα μπορούσε κανείς να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό βοήθειας και τίποτα περισσότερο. Στην πραγματικότητα, όταν τη δημιούργησε ο JFK τη δεκαετία του '60, μάλλον ήταν απλώς αυτό - ένα εργαλείο της αμερικανικής κυβέρνησης για να μεταφέρει ζωτικής σημασίας βοήθεια στις πιο ταραγμένες γωνιές του κόσμου. Αλλά τον τελευταίο καιρό, η USAID έχει αναλάβει έναν πιο σκοτεινό ρόλο. Αυτές τις μέρες κάνει τη δουλειά μιας υπηρεσίας πληροφοριών που παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική των χωρών των οποίων τους ηγέτες οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν, οργανώνοντας υπόγειες εκστρατείες και πιο πρόσφατα χρηματοδοτώντας ΜΚΟ και ψευδείς ειδήσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Η USAID είναι φυσικά πολιτική. Παραδοσιακά φαίνεται ότι ήταν εργαλείο περισσότερο των Δημοκρατικών παρά των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έφεραν όλες τις παράλογες woke αξίες τους σε αυτήν, έτσι ώστε τώρα χρηματοδοτεί επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε φτωχές χώρες μαζί με προγράμματα ΛΟΑΤKI. Η USAID εξακολουθεί να είναι ένας οργανισμός βοήθειας και είναι αλήθεια ότι μεγάλο μέρος του έργου της αφορά την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας σε χώρες της Αφρικής ή σε εκείνες που έχουν υποφέρει από τα χέρια ηγετών που οι ΗΠΑ θα χαρακτήριζαν "τυράννους", όπως ο Άσαντ στη Συρία. Αλλά είναι αυτός ο διπρόσωπος ρόλος του οργανισμού βοήθειας και η χρήση της παρουσίας και του προσωπικού του ως εργαλείου για πιο κακόβουλη εργασία, όπως η κατασκοπεία ή ακόμη και η ανοιχτή χρηματοδότηση εκατοντάδων ψευδών ειδήσεων, που είναι πραγματικά το πρόβλημα.

Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης διαμάχης που είδε τον Τραμπ να την κλείνει έχει να κάνει με την Ουκρανία. Από τον ετήσιο προϋπολογισμό του ύψους 40 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, έδωσε το 2023 ένα επιβλητικό ποσό 14 δισ. στην Ουκρανία για μια σειρά από δραστηριότητες, αλλά κυρίως για τη χρηματοδότηση ψευδών ειδήσεων - κάποια μέσα ενημέρωσης που ήδη υπήρχαν και κάποια που δημιουργήθηκαν με την ευκαιρία της δαπάνης. Ο Τραμπ φυσικά βλέπει ότι το έργο τους είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι αναφορές τους διατηρούν μια θετική πατίνα για το πώς εξελίσσεται ο πόλεμος και συνεχίζουν να νομιμοποιούν την περίοδο της θητείας του υπηρεσιακού προέδρου Ζελένσκι. Ο αντίκτυπος από το τράβηγμα της πρίζας σε αυτά τα μέσα προπαγάνδας θα είναι σημαντικός τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση. 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ουκρανία κέρδιζε σε μεγάλο βαθμό τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο στρατός της δεχόταν τη μία ήττα μετά την άλλη στο πεδίο της μάχης. Αυτό το σενάριο επέτρεψε στους δυτικούς πολιτικούς, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, να λένε ξεδιάντροπα ψέματα στο ευρύ κοινό, ενώ οι αξιωματούχοι τους στηρίζονταν όλο και περισσότερο στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο για να διατηρήσουν ζωντανή την αφήγηση. Πού πήγαν οι περισσότεροι από αυτούς τους δημοσιογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου για να προμηθευτούν την πρώτη ύλη τους; Στα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας φυσικά.

Η κίνηση του Τραμπ θα έχει επίσης πραγματικό αντίκτυπο στον Ζελένσκι. Θα πρέπει πλέον να γνωρίζει ότι όλα στρέφονται εναντίον του και το καλύτερο σενάριο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι ότι ο Τραμπ θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία για όσο διάστημα προκηρύσσει προεδρικές εκλογές. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η 24ωρη υπόσχεση του Τραμπ για κατάπαυση του πυρός δεν έχει συμβεί είναι ότι οι Ρώσοι έχουν επισημάνει μέσω των διαύλων τους στους ανθρώπους του Τραμπ ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα με τον Ζελένσκι όσο δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. Ποιος ο λόγος να έχουν οι δύο ηγέτες τηλεφωνική επικοινωνία όταν δεν υπάρχουν τα βασικά;

Η κίνηση της USAID από τον Τραμπ είναι ένα ευγενικό μήνυμα προς τον Ζελένσκι. Ο χρόνος σου τελείωσε. Διαπραγματευτείτε τώρα και μπορεί ακόμη και ο ίδιος σας ο λαός να σας θεωρήσει καλά στην ιστορία. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να συμφωνήσει ο Ζελένσκι σε μια συμφωνία, με την οποία θα παραμείνει πρόεδρος, μπορεί κάλλιστα να μην είναι απαραίτητες οι οποιεσδήποτε συνομιλίες, αν και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι είχε ήδη κανονίσει μια συνέντευξη με τον Πίερς Μόργκαν στο Λονδίνο για να πλέξει τυχαία σε μια συνέντευξη ότι είναι επιτέλους έτοιμος να μιλήσει με τον Πούτιν.

Όλα αυτά συνδέονται με την κίνηση της USAID. Η απόφαση του Τραμπ να ρίξει τον μοχλό είναι φυσικά μια αναπροσαρμογή του ποιος θα διοικήσει τον οργανισμό βοήθειας και με ποια αρμοδιότητα. Αλλά είναι επίσης ένα σχεδόν ιδιοφυές τέχνασμα από τον ίδιο τις πρώτες μέρες της θητείας του που ανεβάζει την ένταση στον Ζελένσκι, το οποίο συμπίπτει με το ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά δικαιώματα σε ορυκτά ως εγγύηση για περαιτέρω στήριξη από τις ΗΠΑ. 

Το σκάνδαλο της USAID κάθε μέρα ρίχνει φως στο πώς οι δημοκράτες καταχράστηκαν τον προϋπολογισμό των 60 δισ. δολαρίων από την αλλαγή καθεστώτος μέχρι την κατασκοπεία, από την ενίσχυση των ΜΚΟ μέχρι τις ψεύτικες ειδήσεις - μέχρι και το BBC αποκαλύφθηκε ότι είχε το δάχτυλό του στην πίτα με τη δική του διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση να είναι δικαιούχος. 

Ο Τραμπ μπορεί να μην μπλοκάρει απαραίτητα τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν δεν πετύχει συμφωνία με τον Πούτιν. Πράγματι, υπάρχουν αρκετές αναφορές από κορυφαίους αναλυτές που ήδη εικάζουν ότι μπορεί ακόμη και να κρατήσει τη στρόφιγγα ανοιχτή. Αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να δείξει στον Ζελένσκι ότι αυτός κάνει πλέον κουμάντο τώρα και όλα πρέπει να δείχνουν ότι είναι παντοδύναμος σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και με τις επιχειρήσεις. Η Τέχνη της Συμφωνίας.


* Ο Martin Jay είναι ένας βραβευμένος Βρετανός δημοσιογράφος με έδρα το Μαρόκο, όπου είναι ανταποκριτής της Daily Mail (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην Αραβική Άνοιξη για το CNN, καθώς και για το Euronews. Από το 2012 έως το 2019 είχε την έδρα του στη Βηρυτό όπου εργάστηκε για διάφορους διεθνείς τίτλους μέσων ενημέρωσης, όπως το BBC, το Al Jazeera, το RT, η DW, καθώς και για ρεπορτάζ ως ελεύθερος επαγγελματίας για τη βρετανική Daily Mail, τους Sunday Times καθώς και το TRT World. Η καριέρα του τον οδήγησε να εργαστεί σε σχεδόν 50 χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης για πολλούς μεγάλους τίτλους μέσων ενημέρωσης. Έχει ζήσει και εργαστεί στο Μαρόκο, το Βέλγιο, την Κένυα και τον Λίβανο.


strategic-culture.su

 

diodotos-k-t.blogspot.com 



1 σχόλιο:

  1. H USAID εμπλεκόμενη και στο σκάνδαλο της ουκρανικής Burisma Holdings και του Χάντερ Μπάιντεν

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/h-usaid-emplekomeni-kai-sto-skandalo-tis-oukranikis-burisma-holdings-kai-tou-xanter-mpainten/

    --------------------------------------------------------------

    Wikileaks: 6.200 δημοσιογράφοι και πάνω από 980 ΜΜΕ & MKO από 30 χώρες στη λίστα πληρωμών της USAID
    Ποιους και γιατί πλήρωνε η USAID

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/wikileaks-6-2000-oi-dimosiografoi-kai-pano-apo-980-dimosiografikoi-organismoi-sti-lista-pliromon-tis-usaid/

    ΑπάντησηΔιαγραφή