«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2025

Το παν στη ζωή είναι να έχεις καθαρό μυαλό


Το παν σε αυτή την ζωή, εννοώ αυτή που ζούμε τώρα, είναι να έχεις καθαρό μυαλό.

Τόσο καθαρό ώστε να στέλνεις στην ανεργία τις Κασσάνδρες· και το κάθε σαθρό επιχείρημα του αντινοητή και του ηλιθίου παπαγάλου να τού το τρίβεις στην μούρη με την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, η οποία θα του βουλώσει το στόμα.

Θα πρέπει κάθε ώρα και στιγμή να αφουγκράζεσαι τα σημάδια που θα βλάψουν τους αγαπημένους σου αλλά και όλους τους συμπολίτες σου οι οποίοι δεν έχουν χρόνο ή ικανότητα να ψάξουν παραπέρα από την ευρέως διαθέσιμη πληροφορία χειραγώγησης, τουτέστιν την συστημική.

Πρέπει να είσαι συνεχώς δίπλα και στους ομοϊδεάτες σου και συμμαχητές σου, ώστε να τονίζεται η αυτοπεποίθησή τους και η αίσθηση ότι δεν είναι μόνοι ή από όλους εξαπατημένοι. Καθώς επίσης και να προλάβεις να τους μεταδώσεις αυτό που τους έχει διαφύγει της προσοχής ή δεν αντιλήφθηκαν την επικινδυνότητά του ή την χρησιμότητά του.  

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήδη μαίνεται εδώ και πολύ καιρό με πεδίο συγκρούσεων το ίδιο μας το μυαλό.

Όμως οι πεσόντες μας και τα πτώματα των εχθρών, δεν πρέπει να απομακρύνονται γρήγορα για να μένει καθαρό αυτό το πεδίο, όπως στα πραγματικά πεδία μάχης. Το πεδίο του μυαλού τα χρειάζεται, να είναι συνεχώς ΚΑΙ αυτά στην φαρέτρα του. Ως νέα στρατηγικά πλεονεκτήματα, πρέπει να μελετώνται άμεσα, ώστε να εντοπίζονται οι δικές μας αδυναμίες και λάθη, καθώς και οι λεπτομέρειες του εξοπλισμού του εχθρού. Να αντικρίζονται και να γνωστοποιούνται με τιμές οι ηρωισμοί των αρίστων μας, πεσόντων, και να αποτιμώνται οι βαθμοί απώλειας του εχθρού μας, η σημαντικότητα του κάθε νοκάουτ των αναμετρήσεων.

Στην κάθε ανταπόκριση των συμμαχητών και συνοδοιπόρων μας εξ αποστάσεως, μέσα σε αυτήν την διαδικτυακή αρένα που έκανε το λάθος να την μοιραστεί μαζί μας το σύστημα, δίνονται ευκαιρίες αυτο-οργάνωσης, ανάτασης του φρονήματος, ενδυνάμωσης των στόχων. Το σύστημα βέβαια ανελλιπώς χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για διχασμό και σύγχυση, αλλά κι εμείς ανελλιπώς εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητές του να αλιεύουμε επιχειρήματα και πληροφορίες που θα κρατούν το μυαλό μας καθαρό και θα ενισχύουν το πείσμα μας.  

Ζούμε σε μια εποχή όπου και το ΕΝΣΤΙΚΤΟ μας πρέπει να είναι ανεπτυγμένο ή τουλάχιστον να τού δίνουμε χώρο στις εκτιμήσεις μας και μάλιστα μεγάλο. Σε συνδυασμό με προηγούμενες εμπειρίες μας, πρέπει να οσμιζόμαστε έγκαιρα τον κάθε ιστότοπο στον οποίο εισερχόμαστε για πνευματική τροφή και πληροφορία. Όσο κι αν φαίνεται ότι τάσσεται με τις απόψεις μας ένας τέτοιος χώρος, μία μόνο φράση μπορεί να προδώσει αντίθετους στόχους ή βεβιασμένη καταδικαστική ετυμηγορία λόγω μιας μόνο μπαλιάς έξω απ' τα δίχτυα. Μπορεί να μην είναι πληροφορία, αλλά ένα μη ορθό κατ' εμάς συμπέρασμα, μία ανεδαφική καχυποψία, μία οπτική των διπλανών δένδρων αντί για την κάτοψη του δάσους, μία δυσάρεστη πράξη στο δικό μας μέτωπο που μεταφράστηκε με λάθος τρόπο γιατί υπάρχουν ελλείψεις στην κατανόηση της συνολικής στρατηγικής αυτού του μετώπου. Σε αυτή την παγίδα πέφτουν και πρωτοπαλίκαρα.  

Δεν λέω ότι επιβάλλεται να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στο σχέδιο, αλλά να μην πηγαίνουμε στην αντίθετη μεριά με το παραμικρό που θα μάς ξινίσει, αν δεν το μελετήσουμε από την κάθε πλευρά. Ειδικά το φαινόμενο τού να πυροβολούμε μια προσωπικότητα για δυο πράγματα που δεν μάς αρέσουν, και να παραβλέπουμε 10 πράγματα θετικά που συνδέονται με αυτό το άτομο και τα οποία μέχρι χθες δεν τα είχαμε... αυτό δε.. μού τη δίνει στα νεύρα.

Ειλικρινά με λυπεί που αρκετοί συνοδοιπόροι μου και συμμαχητές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, γιατί τούς λείπει είτε το ένστικτο είτε άλλα επί μέρους πράγματα που προαναφέρθηκαν. Φλερτάρουν με συνωμοσίες μέσα σε συνωμοσίες και καχυποψία η οποία καλλιεργείται λεπτεπίλεπτα από το ίδιο το σύστημα στις καλύτερες γειτονιές.

Ο φίλος μου ο Ahoy αποδίδει αυτό το πρόβλημα και σε κάποιο είδος έλλειψης ταπείνωσης από την μεριά πολλών συνοδοιπόρων μας. Δεν πιστεύουν ότι ο Θεός φρόντισε να έχει δημιουργήσει και κάποιους δυνατούς της Γης που θέλουν να ωφελήσουν τους λαούς τους και την ανθρωπότητα γενικότερα. Αδυνατούν π.χ. να δουν κάθε διεθνή εξέλιξη των τελευταίων μηνών, ως απόρροια μυστικών καθημερινών συνεννοήσεων μεταξύ Τραμπ και Πούτιν και όχι μόνο. Όμως.. μεγάλοι άνδρες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και άλλων χωρών, έχουν βάλει κάτω, με ταπεινότητα, έναν χάρτη ειρηνικής διευθέτησης των συμφερόντων τους. Γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τον Αρχαίο Εχθρό, και μυστικά, μέσα στα χρόνια, οργανώθηκαν με τα καλύτερα όπλα για να αφοπλίσουν το θηρίο. Μερικοί όλα αυτά τα βλέπουν σαν αναδίπλωση του συστήματος για να μάς ξανα-εξαπατήσει. Είναι όμως εκατοντάδες οι αποδείξεις περί του αντιθέτου. Φτάνει να στρέψουν τα μάτια τους και προς τα εκεί. Με μυστικότητα, δεν εξυφαίνονται μόνο σκοτεινά σχέδια για τους ανθρώπους..

Και θα πω και κάτι άλλο, που μπορεί να με κάνει να μοιάζω βαρετός από τις τόσες φορές που το έχω επαναλάβει: Βάλτε μπροστά, ΠΡΩΤΑ τις θετικές σκέψεις, ώστε να εισακουστούν από Επάνω. Να έχετε τις επιφυλάξεις σας, όλοι μας έχουμε, αλλά να μην αφήνεστε αμέσως και κατ' ευθείαν να πηγαίνει ο νους σας στο κακό, χωρίς πολύπλευρη έρευνα και κρίση. Είστε όλη την ώρα έτοιμοι να τα βλέπετε όλα μαύρα σαν να έχει κολλήσει η βελόνα.. Ό,τι σάς έχουν πετάξει επίτηδες στον δρόμο σας, το μαζεύετε και το ψειρίζετε. Κάνετε ζημιά έτσι. Όλα είναι ταυτόχρονα και ενεργειακά. Οι σκεπτομορφές αποκτούν και υλική υπόσταση και αυτό έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Να το έχετε συνέχεια αυτό κατά νου. Γιατί σάς καθιστά συνυπεύθυνους στην εξέλιξη των πραγμάτων. 

Με τα λόγια αυτά σε κάποιους φίλους μπορεί να ήμουν δυσάρεστος, αλλά το κάνω για να τους φέρω πιο κοντά. Ξεκίνησα με πενήντα και τώρα μού έχουν μείνει καμιά δωδεκαριά που οι μισοί παραπαίουν είτε γιατί δεν έχουν υπομονή είτε γιατί εντάσσονται στην ανωτέρω προβληματική. 

Εύχομαι και προσεύχομαι να μάς δοθεί σε όλους φώτιση για το καλύτερο στη ζωή και στον τόπο μας. Το θέμα καθαρού μυαλού είναι πολυσύνθετη κατάσταση τελικά.. χωρίς να θέλω να τοποθετήσω τον εαυτό μου στην περίοπτη αυτή θέση.


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΟΔΟΤΟΣ 




37 σχόλια:

  1. Άνοιξη. Εποχή για κλάδεμα και ξεχορτάριασμα.. Με πιάνεις;
    Μιλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΒΡΩΜΟΘΕΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο παιδί μου, απόλαυσε όπως μπορείς την μία μέρα άδεια που σού έδωσαν από το ψυχιατρείο.

      Διαγραφή
    2. Τα ψυχιατρικά ιδρύματα θα έχουν αρκετή δουλειά από ότι βλέπω,οι ψυχάκηδες πληθαίνουν και άντε να διατηρήσεις τη λογική σου τώρα.Μία δόση τρέλας χρειάζεται για να επιβιώσεις αλλά σίγουρα όχι η αρρωστημένη και η πικρόχολη.Κώστα δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι με όλα,το σημαντικό είναι να υπάρχει ταύτιση στα βασικά και άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν αλλάξαμε γνώμη για καταστάσεις και ανθρώπους, γιατί στην πορεία υπήρξε άλλη εξέλιξη.Υπάρχει μια σύγχυση αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα και επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι ανακοινώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή από κάθε πλευρά θα ισχύουν και για τον επόμενο μήνα.

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    3. Οι κατάρες γυρνάνε πίσω αδελφέ Ταυρε ου γαρ οιδασι τι ποιουσι

      Διαγραφή
    4. Σωστό, αλλά χρησιμοποιείστε και ένα ψευδώνυμο την επόμενη φορά σάς παρακαλώ.

      Διαγραφή
  3. Ευχάριστο νέο, Σημαντική εξέλιξη - Δεκάδες δικαστικές αποφάσεις ακυρώνουν πλειστηριασμούς και διαταγές πληρωμής

    https://www.bankingnews.gr/nomiko-bima/articles/790683/lekkakou-gia-daneioliptes-dekades-dikastikes-apofaseis-akyronoun-pleistiriasmoys-kai-diatages-pliromis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε Κώστα,
    γράφεις σχετικά αραιά, αλλά όταν γράφεις, γράφεις.
    Ένα κείμενο που πρέπει να μελετήσω λέξη προς λέξη, φράση προς φράση, παράγραφο προς παράγραφο και μετά στο σύνολό του, αφού κλείσω τα μάτια για να ψιλαφήσω την δόνησή του, σαν εξομολόγηση, σαν μανιφέστο και σαν οδοδείκτη προς τον Εσώτερο Εαυτό.
    Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι καλύτερο στο διαδίκτυο, με εξαίρεση την σιωπή μετά το πρόσταγμα "παρουσιάστε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα είσαι καλά μπόυ, σε ευχαριστώ. Δεν θα το πιστέψεις, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο, ξεκίνησα να γράφω το κείμενο αφότου δέχτηκα κάποια φωτογραφία στο viber από ένα κορίτσι, και την ίδια στιγμή αισθάνθηκα σαν να καθόταν στο διπλανό μου κάθισμα και διάβαζε την σκέψη μου. Στην σύνταξη του κειμένου, μέχρι τη μέση σχεδόν, χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο κύριος Ahoy. Και ενώ είχα να τον ακούσω πάνω από 8 μήνες.. άρχισε να μού λέει πράγματα σαν αυτά που ήδη είχα γράψει μέχρι εκείνη την στιγμή. Τού είπα στο περίπου τί γράφω, και τότε μού ανέφερε το θέμα περί ταπείνωσης. Ήταν η λέξη που ήμουν έτοιμος να προσεγγίσω λίγο πριν με καλέσει. Είτε μεταφυσικότητα είτε κβαντομηχανική, θα στεκόταν ως απρέπεια μία μή αναφορά μου και στον Θεό.

      Καλό βράδυ φίλε!

      Διαγραφή
    2. Φιλάκια στον ντιτζέυ της καρδιάς μας.

      μνκ

      Διαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ... ΛΕΥΤΕΡΟΣ!!!!







    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διός Κούρος08 Μαρτίου, 2025 19:40

    Προσυπογράφω ό,τι αναφέρεις Αγαπητέ Διόδοτε. Παράγραφο προς παράγραφο, λέξη προς λέξη, σημειώνοντας όμως ότι προσωπικά ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 100% και ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να μου αλλάξει την άποψη.

    Όλοι οι φίλοι που - δικαίως ίσως - αρχίζουν και έχουν αμφιβολίες, είμαι σίγουρος ότι το κάνουν ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ. Όμως αυτά τα ρημάδια τα "χαράγματα" είναι τόσο έντονα φωλιασμένα μέσα μας, που τελικά αποτελούν τροχοπέδη στην χωρίς αμφιβολίες αποδοχή του σχεδίου. Προσωπικά δεν τους κακολογώ και τους θεωρώ Αδέλφια, στη μάχη αυτή που δίνουμεΟΛΟΙ μαζί. Είναι ανθρώπινο το να μην συμφωνούμε πάντα.

    Αυτά τα "χαράγματα" όμως, καλείται ο καθένας να "πολεμήσει" μέσα του και να τα νικήσει. Όπως πολέμησε ο Οδυσσέας τις Σειρήνες. Τα "χαράγματα" μαζί με το - κακώς εννοούμενο - εγωισμό. Αυτά τα δύο ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τα υποτάξουμε, αν θέλουμε στο τέλος να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ.

    Μου δίνεις την ευκαιρία να απευθυνθώ και απο την πλευρά μου, επίσης ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, στους Φίλους που αμφιβάλουν και να τους ρωτήσω : Αυτή τη στιγμή, ποιοί άλλοι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι σε θέση να ανακόψουν αυτό που οι ανάποδοι είχαν σχεδιάσει ; Πόσο καλό κάνουμε με τις αμφιβολίες μας ; Δεν βλέπετε πρόοδο ; Δεν βλέπετε τι ΠΑΝΙΚΟ έχουν προκαλέσει στους ανάποδους ; Τι άλλο θέλετε να κάνουν για να σας πείσουν ; Πιστέυετε ότι είναι αλάνθαστοι ;

    Δεν είναι δυνατό να αλλάξουν όλα σε μια μέρα !!! Αυτό θα γίνει μόνο με το επικείμενο ΓΕΓΟΝΟΣ.

    Τελειώνοντας και επειδή είμαι γνωστός ψεκ, θα σας δώσω μια "διάσταση" που ίσως δεν είχατε σκευθεί. Γνωρίζετε ΠΟΙΩΝ μετενσαρκώσεις είναι οι Τράμπ και Πούτιν ; Πιστεύω ότι ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ, "κάποιοι" έχουν μετενσαρκωθεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΔΩ στη Γαία, για να ολοκληρώσουν ένα ΣΧΕΔΙΟ, το οποίο είναι Θεϊκό.

    Όποιος δεν το πιστεύει, παρακαλώ να αρχίσει να βλέπει και να σκέφτεται με την ΨΥΧΗ και όχι με τα μάτια και τη λογική. Προσωπικά ΘΕΛΩ όταν τελειώσει όλο αυτό, να είμαστε όλοι ΜΑΖΙ, χωρίς απώλειες.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΥΓ1 Αριστόμαχε μας λείπεις ρε μπαγάσα
    ΥΓ2 Κώστα, σ' αγαπώ ρε Φίλε
    ΥΓ3 Ξέρω ότι επίτηδες άφησες το υβριστικό σχόλιο. Το θέμα είναι ότι αυτός που το ανέβασε δεν έχει πάρει χαμπάρι το γιατί το ανέβασες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο σε αυτή την ανάρτηση, έχει στείλει 5-6 ακόμα παρόμοια. Και καμιά δεκαριά σε άλλες αναρτήσεις. Με αυτά που γράφει αυτός ο άνθρωπος (?) φαίνεται σαν να έχει γεμίσει εξανθήματα σε όλο του το σώμα και πεθαίνει αργά και βασανιστικά από φρικτούς πόνους.

      Διαγραφή
    2. Διόσκουρε δεν μου φαίνεται καθόλου ακραίο ο Τραμπ και ο Πούτιν να είναι μετενσάρκωση κάποιων ηγετών από το παρελθόν, εγώ θα έλεγα και για τον Μάσκ για τον οποίο έχω πολλά ερωτηματικά προς το παρόν.Για μένα ο Τραμπ και ο Πούτιν "ανοίγουν δρόμους" με τις αποφάσεις τους,σε σημεία που δεν υπήρχαν δρόμοι και αυτό δημιουργεί αντιδράσεις, όπως κάθε τι νέο ή ξένο που προσπαθεί να ενσωματωθεί σε καταστάσεις που έμοιαζαν παγιωμένες.Γνωρίζουμε ότι και ο Τραμπ και ο Πούτιν βρίσκονται σε ηλικία που μπορεί να φέρει είτε ασθένειες, είτε φυσικό θάνατο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί θα έχουν βάλει τις βάσεις για τον νέο κόσμο, όχι αυτόν που ονειρεύτηκε η νέα τάξη πραγμάτων αλλά αυτόν που έχουμε ονειρευτεί εμείς και επίσης θα έχουν προβλέψει να αφήσουν πίσω τους άτομα για να συνεχίσουν, όπως είχε γράψει ο Κώστας για τον Βανς αλλά εγώ θα ξαναπώ και για τον μικρό γιό του.
      Κώστα να γράφεις πιό συχνά τις σκέψεις σου γιατί ενεργοποιείς και τα δικά μας συναισθήματα που μπορεί κάποιες φορές να έχουν "κοιμηθεί" λόγω της πεζής καθημερινότητας.
      Ο Αριστόμαχος μας έχει λείψει και μπορεί εμείς να έχουμε ερωτηματικά αλλά εκείνος σίγουρα γνωρίζει τα πάντα.
      Αυτές τις μέρες είδα στον ύπνο μου τον πατέρα μου που πέθανε το 2017 και που μου είπε ότι ήρθε να καθαρίσει και έφυγε φορτωμένος με σακούλες ,τον έβλεπα να μαζεύει πράγματα μέσα από ένα τζάμι και δεν είχαμε επαφή, μάλλον είναι αυτό που χωρίζει τους ζωντανούς από τους πεθαμένους, έφυγε χαρούμενος γιατί είχε πάρει αρκετή σαβούρα.

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΝΩΣΤΟΣ ΨΕΚ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΨΥΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΧΘΡΟ... ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ... ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝ-ΘΥΜΗΘΕΙ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ... ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝ-ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ .... ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΗΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΡΘΕ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ... ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΔΟΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

      Διαγραφή
    4. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ... https://nikolaosanaximandros.gr/to-pan-sti-zoi-einai-na-echeis-katharo-myalo/

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ Νικόλαε!!!
      Το σχόλιο στο ιστολόγιό σου ΩΡΑΙΟ!!!
      Θα προσπαθήσω κι εγώ να δίνω πιο συχνά το παρών σε κείμενα.
      Καλή μας ημέρα μπόυ!!!

      Διαγραφή
    6. Είχαμε την ίδια τιμή και από τον Πύρινο Λόγιο
      https://www.pirinoslogios.com/post/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C

      Διαγραφή
  7. Τι σχέση έχει η σημερινή εορτή της γυναίκας και η γυναίκα γενικότερα, με τα 5 σύμβολα των αντινοητών του google?
    1: το σύμβολο του ατόμου, 2: η κλίμακα του DNA, 3: δοκιμαστικός σωλήνας, 4: ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΖΩΟΥ!!!!, 5: κούκλα χωρίς πρόσωπο – στυλ Lego!
    Μήπως θέλουν τις γυναίκες απρόσωπες, σε ζωώδη κατάσταση (στυλ Αφγανιστάν), αποτέλεσμα πειράματος φρανκεστάϊν?
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίληψή "τους" για την γυναίκα είναι αυτή που ήταν πάντα. Κρόνια.

      Διαγραφή
  8. Το δείγμα ταπείνωσης από μέρους σου ήταν που φανερωσες το σχόλιο του ταλαίπωρου αυτού ανθρώπου που βγάζει άσχημα πράγματα από μέσα του,

    Έτσι και ο Μποτιλιας, άφησε τά σχόλια που αφορούν μόνο αυτόν,
    Μεγαλείο!

    Ενοχές , μια τάση εσωτερική πού υποβιβάζει τόν άνθρωπο που τής έχει, στο να σπαταλάει ενέργεια ώστε με κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να τής περάσει σέ άλλους ανθρώπους,
    Τί κρίμα, ελπίζω να μην έχει οικογένεια ένας τέτοιος ( άνθρωπος;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ https://diodotos-k-t.blogspot.com/2025/02/blog-post_33.html ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ένα μικρό συμπλήρωμα στα λεγόμενα του ΔιόςΚούρου, γιατί οι Έλληνες πιστεύουμε και ενισχύουμε ενεργειακά ό,τι καλό γίνεται στον κόσμο με τις δονήσεις μας προσθέτοντας με την φοβερή και τρομερή δύναμη μας που ΟΛΟΙ τρέμουν την τελευταία πινελιά στον πίνακα της αλλαγής και της λευτεριάς - έστω και αν κάνουμε λάθος, έχουμε την διαίσθηση που μας οδηγεί -
    Μπράβο αδελφέ σοφόν το σαφές και ήσουν σαφέστατος σε όσα έγραψες.
    Επίσης καλό που άφησες το σκοτάδι να βγει στο φως για να ενδυναμώσεις την πίστη και το πείσμα το Ελληνικό για το φως, να μας ενώσεις όχι εναντίον του είναι κρίμα ο κακομοίρης αλλά υπέρ όλων αυτών που αληθινά και ουσιαστικά είμαστε και πιστεύουμε και φωνάζουμε.
    Αλλοίμονο αν σε αυτή την φάση της ανθρωπότητας το έθνος των Ελλήνων αμφιβάλλει, υποχωρεί ή αντιδρά γιατί τραβάει ζόρια εσωτερικά ή εξωτερικά. Μετά από όσα περνάμε χρόνια τώρα θέλω να ελπίζω ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τουλάχιστον τα έχουμε λύσει και προχωράμε ακάθεκτοι στον στόχο μας..... ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΑΚΕΡΗ ΠΙΣΩ ....για αυτό τον λόγο ενισχύουμε κάθε θετική ενέργεια που συμβαίνει είτε μας αφορά είτε όχι.
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητές Ευρυδίκη και ΔΠ,
    η παρουσία σας στο μπλογκ είναι πλούτος γι αυτήν την εποχή. Οι δόσεις σας από σοφία και δύναμη είναι απαραίτητες και για εμένα προσωπικά, και για το προβληματισμένο μας γυναικείο αναγνωστικό κοινό. Τα ίδια ισχύουν και για αρκετές ακόμα σημαντικές κυρίες που σχολιάζουν, όπως η Μνκ και η Αναστασία.
    Νιώθω ευγνώμων που ο παρηκμασμένος θεσμός των μπλογκ (αυτό επειδή έχει πέσει το βάρος στα άλλα γνωστά μέσα μαζικής δικτύωσης και στις νέες πλατφόρμες) κρατά την ποιότητά του και την αξία του, αλλά και την εμβέλειά του, χάρη σε όλες και όλους εσάς που είστε εδώ, με τον ψεκ dj. Και ισχύει η υπόσχεσή μου για ένα πάρτυ από κοντά όλων εδώ, για να γιορτάσουμε το μεγάλο γεγονός που θα κρίνουμε ότι είναι το κατάλληλο για μία τέτοια συνάντηση που θα την μάθει όλη η Ελλάδα.

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΠΛΕΞΕΣ... ΑΛΛΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ...


      KEEP WALKING ... KAI ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ....ΦΙΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΛΠ...



      https://www.youtube.com/watch?v=ncdVbaIzJEo

      V P X

      Διαγραφή
    2. ΣΟΥΠΕΡ το διαφημιστικό σποτ φίλε!!! Δεν το είχα ξαναδεί.
      Τί να τα κάνουμε τα πετραδάκια.. Πάμε για φλέβα! χαχαχα
      Καλή μας ημέρα, Κeep walking!!! 🙂

      Διαγραφή
  12. Ο μεγας Πλάτων αποκαλουσε τον μαθητή του Αριστοτέλη ως ο νους ..
    Ο Μεγας μας Αριστοτέλης λοιπον ακομη και ως μαθητουδι υπηρξε ο ΝΟΥΣ.
    Ψάχνοντας μεσα .. και οχι εξω .. ανακαλυπτουμε το Φως του Νοος μας εκ του οποιου μετέχουμε και εμεις .. στην ομορφια του δρωμενου .. της Ζωης.
    Οι αισθήσεις ειναι φαινομενη πλανη .. τις περισσότερες φορές και η πλυση των εγκεφαλων μας .. το αποδεικνύει.
    Ας τα ξεχωρίσουμε .. οπως ακριβως τα διεκριναν πάντοτε οι Ελληνες με Αρετη και Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είσαι καλά.

    Ελευθερία
    Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διός Κούρος09 Μαρτίου, 2025 12:21

    @Κώστα, @ΔΠ, @Ευρυδίκη

    ΜΗΝ ξεχνάτε ότι για να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ το οτιδήποτε ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, δεν είναι απαραίτητο να το σκεφτόμαστε όλοι. Αρκεί μια ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ. Επειδή όμως έχουμε μαζευτεί πολλοί στη Γαία, η κρίσιμη μάζα αναγκαστατικά έχει αυξηθεί. Αν ήξερα πόσοι είναι απαραίτητοι θα σας το έλεγα. Αυτό που διαισθάνομαι όμως είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ.

    Και μόνος μου να μείνω, ΔΕΝ θα πάψω να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή