«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

Πώς επιτρέψαμε στον εαυτό μας να βουτήξει τόσο βαθιά στην λάσπη; Έχοντας στόχο την Μαρία Καρυστιανού

 γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη


 

Αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ σε κάποιες ακραίας μορφής θλιβερές συμπεριφορές ορισμένων εξ’ ημών, που παραπέμπουν σε αβυσσαλέα βάθη της ύπαρξής μας, αναφέρομαι στην κυρία Μαρία Καρυστιανού, και σπεύδω να προσθέσω ότι δεν τη γνωρίζω, αλλά και ακόμη ότι δεν έχω σκεφτεί αν θα την ψήφιζα, σε περίπτωση που θα αποφάσιζε να πολιτευτεί.

Για να προχωρήσω στη δήλωση, ότι θλίβομαι βαθύτατα ως άνθρωπος, αλλά και ως Ελληνίδα, για τον βόρβορο, στον οποίον δέχονται να αφήσουν τον εαυτό τους να καταχωνιαστεί ορισμένοι συμπολίτες μας, με τα σχόλια, που επιλέγουν, εναντίον της. Προφανώς, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ορισμένα οφέλη, και δέχονται να τα ανταλλάξουν, κατερχόμενοι οι ίδιοι τόσο, μα τόσο χαμηλά. Αλλά όσο σπουδαία και αν είναι αυτά τα αναμενόμενα δώρα, σε καμιά περίπτωση δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν την καταβαράθρωση της προσωπικότητάς τους. Το πρόβλημα ξεκινά από τα πολύ υψηλά ποσοστά, που δίνουν δημοσκοπήσεις, στην κυρία Μαρία Καρυστιανού, σε περίπτωση που θα έκανε κόμμα.

Περιττό να υπενθυμίσω ποιοι, και από πόσες πλευρές, θα είχαν πρόβλημα με αυτό το αν. Ωστόσο, ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί δεν έχει το δικαίωμα η κυρία Μ.Κ., αυτό δηλαδή που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Δηλαδή, το να πολιτευτεί, έστω και με το κλάσμα δημοκρατίας που μας εξασφαλίζεται. Της προσάπτουν, λοιπόν, καταρχήν, της μάνας που έχασε την κόρη της, ότι δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις κλπ. Και ειλικρινά διερωτώμαι πόσοι, αλήθεια από αυτούς που πολιτεύονται, γνωρίζουν τα τρία κακά της μοίρας τους.

Αλλά, και πέρα από τη γενική αυτή παρατήρηση, εξυπακούεται ότι, αν και εφόσον η κυρία Μ.Κ. θα αποφάσιζε να σχηματίσει πολιτικό κόμμα, θα εκμεταλλευόταν πριν από όλα το, εκ των προτέρων, ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποδοχής της. Αυτό, που ελάχιστοι το διαθέτουν, αρχίζοντας την πολιτική τους σταδιοδρομία. Και στη συνέχεια, με όπλα της τις φρικτές δοκιμασίες που υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται, παλεύοντας δηλαδή με τον άγνωστο Χ δολοφόνο του παιδιού της, επί χρόνια, χωρίς και να τον έχει επισημοποιήσει, εξυπακούεται ότι θα αναζητούσε γύρω της αδιάφθορα και εξειδικευμένα σε διαφόρους τομείς άτομα, που κατά προτίμηση, να μην έχουν πολιτευτεί.

«Την κατηγορούν πως εμφανίζεται φροντισμένη»

Και θα προσπαθούσε, χωρίς διόλου φυσικά να είναι βέβαιο, ότι θα το κατάφερνε, να βάλει κάποια τάξη στην κατάσταση που ζούμε. Ειλικρινά, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα, εναντίον του οποίου έχουν επιστρατευτεί και έχουν φέρει στην επιφάνεια τα πιο ελεεινά ανθρώπινα συναισθήματα, όπως: *Κάποιοι την κατηγορούν ότι….εμφανίζεται φροντισμένη και….πρέπει να ντρέπεται γι’αυτό, παραβλέποντας ότι η επιμελημένη εμφάνιση αποτελεί ένδειξη σεβασμού, όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και στην κοινωνία.

  • Αλλοι, καταλήγουν στο…συμπέρασμα ότι εκμεταλλεύεται το χαμό του παιδιού της, για να ανέλθει στην πολιτική, λησμονώντας ότι προσπαθεί με απόγνωση να βρει την άκρη του τι συνέβη στα Τέμπη, αλλά αυτό καθίσταται αδύνατο, λόγω της μόνιμα πυκνής συννεφιάς, γύρω από τα όρη.
  • Μερικοί διαβλέπουν στο ντύσιμο και στην όλη της εμφάνιση ότι, είναι στη φύση της η αρχηγική επιδίωξη.
  • Υπάρχουν και κάποιοι που προσδιορίζουν τα χαρίσματα που, κατά την κρίση τους, οφείλουν να έχουν όσοι πολιτεύονται, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Μ.Κ. δεν τα διαθέτει, και επομένως δεν πρέπει να πολιτευτεί. Να ευχηθώ, για την αξιοπρέπεια του λαού μας

«Φτάνει μέχρι εδώ η κατρακύλα. ΝΤΡΟΠΗ»

Ας κρατήσουμε, τουλάχιστον σε κάποιο ανεκτό επίπεδο, την προσωπικότητά μας, ως εγγύηση που θα μας βοηθήσει να βγούμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα από αυτή την καταπακτή που βρίσκεται εγκλωβισμένη η χώρα μας. Ας μη βουτήξουμε και την προσωπικότητά μας στη λάσπη. Αν τελικά η κυρία Μ.Κ. αποφασίσει να κάνει πολιτικό κόμμα, ποια ακριβώς είναι τα επιχειρήματα, με βάση τα οποία πρέπει να εμποδιστεί; Ότι…δεν κυκλοφορεί βρώμική και ρακένδυτη στους δρόμους; Ότι κάποιοι υποψιάζονται ότι είναι αριστερή; Ότι είναι γυναίκα; Ότι έχει προσωπικότητα; Ως εδώ, και μη παρέκει.

 

newsbreak.gr 


diodotos-k-t.blogspot.com


 

6 σχόλια:

  1. Ειναι Ηλιου φαεινότερο.. οτι η συμπαθέστατη σε ΟΛΟΥΣ μας Μαρία Κ εχει σιχαθεί ΟΛΟ το πωλητικο ΔΗΘΕΝ δημοκρατικο τοξο ΑΠ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΗΝ καθως πρόκειται για εγκληματικη οργάνωση της μαφιοζικης ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ που ΟΛΟΙ δυστηχουμε να αναπνεουμε ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ.
    Ευχόμαστε να παραμεινει ΟΡΘΗ ως γνησια Ελληνιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΥΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ...ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΚΑΚΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΘΕΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ...Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ...ΕΝΩ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΣ...Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.... ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ... ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΣΥ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ...ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ... ΥΓ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ...ΕΝΩ ΑΝ ΤΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΟΥ... ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ...ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ... ΥΓ. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ...ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ... ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Γιάννη.
      Να είσαι καλά και να με χαίρεσαι 😀 Ξημέρωσαν τα γενέθλιά μου.
      Νά 'μαστε όλοι καλά και να δούμε την χώρα μας μεγάλη ξανά.

      Διαγραφή
  4. Μπροστά στην απώλεια του παιδιού της στέκομαι προσοχή, όμως, πολλές αγκαλιές και επισκέψεις σε εκδηλώσεις κομμουνιστών - euroβΟλευτήνας Κουντουρά -έχει αλλεργία με άλλες πολιτικές επιλογές; Θεσσαλονικιά γιατρέσα τι γνώμη είχε για τα thρομvώlια και κοrωdoio; αλάνθαστο κριτήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή