Ήταν ένα φθινοπωρινό κρύο βράδυ στου Ψυρρή, 2008. Δούλευα σε ένα μπαράκι βάζοντας Manu Chao, Buena Vista Social Club, Bob Marley, acid jazz κ.ά... Ήταν Τετάρτη, από τις 1μισι και μετά δεν είχαμε πολύ κόσμο. Και λέω.. " δεν βάζω ένα άδειο cd.. να γράψω ένα δικό μου mix, με μουσική που γουστάρω περισσότερο αυτή την στιγμή ; ". Kαι προέκυψε το παρακάτω σετάκι. Μπορεί να ξεκινάει, και να είναι για κανένα μισάωρο κάπως φιλοσοφικό, αλλά γκαζώνει μετά, εξελίσσεται στο κάπως ξαφνικό, σε μπαρόβιο dj set για μπύρες! 😄
Αν και κάποια τραγούδια που ενώνονται μεταξύ τους, έχουν διαφορά ηλικίας έως και 40 έτη, ..ξέρει το καθένα γιατί βρίσκεται στη θέση που είναι. Κανένα δεν επιλέχτηκε τυχαία. Κάθε ένα αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπική ιστορία. Μιλάμε για ροκ δεκαετίας '70 μαζί με δεκαετίας '90, αμερικανικά και βρετανικά alternative, και άλλα τρελλά.. Πάντως, ξεκινάει με Μπετόβεν χαχαχα. Το βίντεο είναι από το κανάλι μας στο YouTube. Εκεί, στην περιγραφή των βίντεο, μπορείτε να δείτε 10 τίτλους από τα 20 περίπου τραγούδια. Συμπληγάδες Πέτρες λοιπόν.. ή Συγκρουόμενα Rocks - Πέτρες.. "So maybe tomorrow i'll find my way home..." Καλή ακρόαση!
Κ-Τ
H αρχική εικόνα είναι η αναπαράσταση από την ελληνική μυθολογία, που δείχνει τους Αργοναύτες και τον Ιάσονα να περνούν με το πλοίο τους, την Αργώ, ανάμεσα στις Συμπληγάδες Πέτρες. Πίνακας του Michel de Marolles, 1655.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου