«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Ψήνεται.. συντριπτικό χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

                        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Μποτίλια στο Πέλαγος26 Ιανουαρίου, 2026 21:55

    Αν ήμουν αρθρογράφος, θα έκανα χρήση άλλου τίτλου. "Ψήνεται... συντριπτικό πλήγμα τού Ιράν ενάντια στις επιθετικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των λακέδων τους".
    Η φυσική διδάσκει, ότι εάν κάποιος εξαπολύσει ένα τεράστιας εμβέλειας ωστικό κύμα ενάντια σε αντικείμενη περιοχή, σαρώνει ότι βρίσκεται επ΄ αυτής. Εάν όμως αυτή η περιοχή έχει ορθώσει ένα ανθεκτικό τείχος, τότε το κύμα ανακλάται και επιστρέφει, σαρώνοντας αυτόν που το εξαπέλυσε. Σε αυτήν την πρακτική στηρίζεται η πάλη ζίου ζίτσου, που αντλεί δύναμη από τον αντίπαλο.
    Οι ΗΠΑ βρίσκονται δέσμιες ενός διλήμματος. Η ενέργεια που έχουν επισυσσωρεύσει ανέκαθεν έχει αρνητικό χαρακτήρα, σκοπεύοντας στην καθυπόταξη και καταστροφή άλλων. Πλην όμως, όταν η αρνητικότητα επισυσσωρεύεται για ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα, αποκτά χαρακτήρα εντροπίας και απειλεί με κατάρρευση τον φορέα που την προάγει, υποθάλπτοντας το εσωτερικό του και προξενώντας υπερβολική πίεση στα τειχώματα του.
    Στην περίπτωση τής ατμομήχανης, η πρακτική που ακολουθείται είναι το άνοιγμα τής βαλβίδας διαφυγής τού ατμού, για να μην εκραγεί ο λέβητας. Αυτήν την πράκτικη δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ ένεκα των δομών που καθορίζουν την λειτουργία τους. Έτσι είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένες να επιλέξουν μεταξύ τής εσωτερικής έκρηξης και μιας ακατάσχετης εξόδου αυτής τής ενέργειας με αστάθμητες συνέπειες.
    Η οδός που επέλαξαν οι ΗΠΑ είναι το "ο θάνατος σου η ζωή μου". Όμως αυτές οι πρακτικές ισχύουν αμφίδρομα. Όσοι μελέτησαν σε νεαρή ηλικία το διδακτικό εκδοτικό πόνημα "Λούκι Λουκ", ίσως θυμούνται την σκηνή με τον ξεδοντιάρη νεκροθάφτη επάνω στο κάρο με τα εργαλεία, να κρύβεται πίσω από την γωνία στο ξέφωτο που επίκειται η μονομαχία. Αυτόν δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο υποψήφιος πελάτης, μέσα στην χαρά του για την επερχόμενη άνοδο των παραγγελιών. Το μοιραίον τής περιπτώσεως είναι, ότι αυτό το διδακτικότατο πόνημα έφτιαξαν Γάλλοι. Αντιθέτως στις ταινίες πραπαγάνδας τού Χόλιγουντ, που είχαν στόχο να υποβάλλουν την ανύπαρκτη παντοδυναμία των πλανητικών ληστών, νικούσαν πάντοτε οι καουμπόηδες, εξοντώνοντας τούς γηγενείς ερυθροδέρμους, για να κλέψουν την γη τους. Το βιετνάμ όμως έδειξε, ότι συχνά στο τέλος επικρατεί ο ταύρος και όχι ο ταυρομάχος.
    Ο κακός μανιασμένος ενατίον τού καλού, παραγνωρίζει τον άσκημο. Τουτέστιν την καμαρίλα τής Κίνας, που καραδοκεί να τον παραμερίσει, όχι για να κυριαρχήσει στο ουέστ ημισφαίριο, αλλά στην σύνολη παράσταση. Αλλά και η τσινεντσιτά στα πονήματά της αγνόησε τον σερίφη. Μόνον που αυτός δεν έχει ζωστεί εξάσφαιρα, αλλά γέμισε τις τσέπες του φουντούκια. Άρα ο Περσικός δεν είναι Ελ Πάσο κορόιδα τής τράπουλας. (Η τελευταία διαπίστωση αφορά τον αποτυχημένο καζινιέρη. Η στήριξη στο αστάθμητο τής μπίλιας οδήγησε μεγάλα μαγαζιά σε χρεωκοπία, πολύ περισσότερο δε αυτό ισχύει στην περίπτωση πρώην αυτοκρατοριών. Η τακτική χωρίς στρατηγική είναι η αρχή τής ήττας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και άλλος ενδιαφέρον τίτλος..
      "Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πάθουν πανωλεθρία μόλις επιτεθούν στο Ιράν" 😆
      (φτάνει ο Σερίφης και ο Άσχημος να βάλουν ένα χεράκι..)

      Διαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος26 Ιανουαρίου, 2026 22:07

    Ας προστεθεί κάτι ακόμη. Οι ΗΠΑ με την προηγούμενη επίθεση προσωποποίησαν την διένεξη, φονεύντας ιθύνοντα πρόσωπα τού αντιπάλου. Σε αντιδιαστολή προειδοποίησε ο πρόεδρος τού Ιράν Χαμενέϊ, ότι σε περίπτωση που φονευθεί, θα κηρυχτεί σε παγκόσμια κλίμακα "ιερός πόλεμος" για όλους τούς πιστούς, προσωποποιώντας και αυτός κατ' αντιπαράθεση την σύγκρουση. Έτσι ασχέτως από την έκβασή της, τα κεφάλια των ιθυνόντων στις ΗΠΑ θα κρέμονται από μια κλωστή, μέχρι να γίνει ο ήλιος τετράγωνος. Εάν όμως προσθέσουμε και την αποστολή τού μικροτσίπ από το βλήμα που στόχευε στην δολοφονία τού Πούτιν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και την δήλωση τού Τραμπ, ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμία σχέση με αυτό, σε μια ανόητη προσπάθεια συγκάλυψης, τότε πρόκειται για κινούμενους στόχους, που προορίζονται για την χωματερή μαζί με τα ληγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ερντογάν εντωμεταξύ... ενώ υποστηρίζει την ιρανική κυβέρνηση, βασίζεται στους στενούς δεσμούς του με τον Τραμπ για να ενισχύσει τη θέση του στη Συρία, ενώ παράλληλα κερδίζει έδαφος για την Τουρκία στη μελλοντική διοίκηση της Γάζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος26 Ιανουαρίου, 2026 22:55

      Επίδοξοι μονάρχες που στηρίζονται σε δυο βάρκες, μόλις οι βάρκες απομακρυθούν μεταξύ τους, θα μετατραπούν σε μονόρχεις, μέσω κάτωθεν λοβομής.

      Διαγραφή