«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026

💥 Σεισμός στη Γερμανία – Θρίαμβος AfD με 38,2%, συντριβή CDU 4,9%, εκτός Βουλής σε Μεκλεμβούργο – Δ. Πομερανία - Merz: Καταστροφή — 💥 Σαρωτική νίκη του Β.Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (20/09) στη Ρωσία

                           Περισσότερα ΕΔΩεδώ και εδώ

6 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φίλος Διονύσης θα μας κάνει την καλύτερη ανάλυση, όπως σύνήθως, μια και ζει από κοντά τα γεγονότα στη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος22 Σεπτεμβρίου, 2026 03:08

      Αγαπητή Αναστασία,
      Η προχθεσινή συντριπτική ήττα τής CDU στις περιφερειακές εκλογές τής Θουριγγίας / Πομερανίας και στο Βερολίνο ήτταν μια επανάληψη όσων συνέβησαν στις πρόσφατες εκλογές στην Σαξονία, τις οποίες σχολίασα εκτενώς προ ημερών στην σχετική ανάρτηση, κάνοντας επίσης μνεία στις προοπτικές τής λαϊκής δεξιάς στην Ευρώπη.
      Αναμφίβολα, η πρόσφατη ήττα τού στρατοπέδου, που φορτσάρει την επέκταση τού πολέμου στην Ευρώπη και τον απροκάκάλυπτο εκμιλιταρισμό τής γερμανικής πολιτικής και τής οικονομίας, επιφέρει ένα σημαντικό εμπόδιο σε αυτήν στην πολιτική τής γοργής επέκτασης τού πολέμου, όμως δεν την αναιρεί. Εχθές έλαβαν δυο συνεδριάσεις τού προεδρείου τής CDU, μια κανονική με συμμετοχή τού Μερτς και μια άτυπη χωρίς αυτόν, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο τής απομάκρυνσής του. Στην πρώτη αποφασίστηκε η συνέχιση τής πολιτικής του και εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, διότι ακόμη και με αντικατάστασή του, η κυβέρνηση των κανιβάλων έχει ακόμη εντολή θητείας που διαρκεί για δυο άκρως επικίνδυνα έτη.
      Προσεχώς θα προκύψουν σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις στην Γερμανία, καθότι στην Θουριγγία και το Βερολίνο θα σχηματιστούν κυβερνήσεις με συνεργασία των "σοσιαλδημοκραττών", "αριστερών" και "πράσινων". Έτσι έχει ξεκινήσει ήδη μια έντονη καμπάνια - ψύχωση των αρτηριοσκληρωτικών ενάντια στον "αριστερό" μετασχηματισμό τής Γερμανίας, όπως αυτοί ισχυρίζονται, που θα βαθύνει το κοινωνικό ρήγμα.
      Όμως η μεγάλη πόλωση που επικρατεί και προσεχώς θα ενισχυθεί, εστιάζεται μεταξύ τής πολιτικής τής AfD, για την τής λεγόμενη "Remigration", τουτέστιν τής ολικής απέλασης των μεταναστών και πολύ μεγάλου μέρους τής κοινωνίας στην Γερμανία, που αποδίσει σε αυτήν την πολιτική άμεση ενίσχυση τού φυλετισμού και τού ναζισμού. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και η ρήξη είναι επικίνδυνη, διότι κατά την εκτίμησή μου οι αντίστιχοι φόβοι έχουν πολύ σοβαρή βάση.
      Παρότι διάκειμαι αποφασιστικά ενάντια στην εθνοτική αλλοίωση, που επιβάλλει ο νεοταξισμός με την λαθρομετανάσταυση και την σκόπιμη αντικατάσταση των γηγενών με αλλοφύλους, θεωρώ την Remigration τελείως λαθεμένη αντιμετώπιση τού προβλήματος, διότι αντιμετωπίζει όλους τούς μετανάστες, παλιούς και νέους σε χρυσαυγίτικη βάση κατ' αποκοπήν, μέσα σε μια κοινωνία, που μεγάλο ποσοστό τής πλέμπας εμφορείται από φυλετισμό, φασισμό και κωλοπαιδισμό.
      Αναμφίβολα απαιτείται αποκατάσταση τής τάξης στο μεταναστευτικό, όμως με σώφρονα τρόπο. Για μια ακόμη φορά οι σκιές πολώνουν την κοινωνία με μια δοτή και άνωθεν ελεγχόμενη ρήξη μεταξύ των οπαδών τής woke ατζέντας και των φασισταριών, με βάση το "διαίρει και βασίλευε". Η πολιτική τής Remigration καθώς και η στήριξη τής AfD στο γενοκτονικό μόρφωμα, περιορίζει την απήχηση των ζωτικής σημασίας στοχεύσεών της ενάντια στον πόλεμο, για ασποκατάσταση των οικονομικών σχέσεων με την Ρωσία, σώφρωνα ενίσχυση τής αυτονομίας και έξοδο από την ΕΕ.
      Το πρόβλημα αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΡΘΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, καθότι το AfD έχει διολισθήσει σε μορφωμα τραμπικού κόμματος. Δυστυχώς οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν διαθέτουν πνευματικές ηγεσίες με ισχυρά ιδεολογικά θεμέλια, που να μπορούν να διαμορφώσουν ρεαλιστικές αναλύσεις. Και εάν η λαϊκή δεξιά στην Ευρώπη (ακόμη και ο Όρμπαν υποστηρίζει το γενοκτονικό μόρφωμα) μετατραπεί σε πλήρες κακέκτυπο τραμπισμού μελονικού τύπου (όρος προερχόμενος από την Γεωργία Μελόνι) δεν θα μπορέσει να προσφέρει ουσιαστική διέξοδο, παρόλο ότι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ AfD ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
      Έχω υποσχεθεί αυτές τις ημέρες να γράψω μια ανάλυση για το AfD. Όμως έχω ασχοληθεί αποκλειστικά και με έμφαση για να απαντήσω κάποιους γρίφους σχετικά με την ανθρωποθυσία τού Γιώργου Μαζωνάκη, που με τυραννάνε, διότι στα τελετουργικά αίματος αποδίδω υψίστη σημασία και ετοιμάζω επίσης σχετικά κάποιο κείμενο.
      Μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί, έλαβα μέρος την προηγούμενη Κυριακή μετά από 45 χρόνια για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία, Ψήφισα στις δημοτικές εκλογές την Σάρα, παρότι ο τρόπος τής προσπάθειάς της περιορίζει πολύ την απήχησή της.

      Διαγραφή
    2. Έρευνα

      Ή Μάζα του άκης και το πλάσμα αφαίρεσης ...
      Ημερομηνία θανάτου ηλικία
      9/9 54 ετών 5+4
      9 9 9 στην αντίστροφη θέση
      6 6 6

      " Ό Λαβύρινθος του.... άκης" =1941
      ΑΡΑΒΙΚΑ ΠΡΟΙΣΛΑΜΙΚΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ=1941
      ( Χαλδα'ι'κά μυστήρια; )
      Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ=1941
      ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ=1941
      ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ=1941

      Όι συνειρμοί είναι δυνατοί όπως και το έτος 1941...

      γω έβαλα κάτω τόν χάρτη μου*
      Βάλε κάτω τόν δικό σου... ×2

      07:00


      Διαγραφή
    3. " Πολεμικό Μουσείο Χανίων" =2631

      ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΓΑΜΜΑ=2631

      07:07

      Διαγραφή
    4. Τα Χαλδαϊκά Λόγια (ή Χαλδαϊκά Μυστήρια) είναι μια συλλογή θρησκευτικών και φιλοσοφικών χρησμών σε εξάμετρο στίχο που γράφτηκαν τον 2ο αιώνα μ.Χ.
      Η φράση «verba barbara» (βάρβαρα ρήματα/λόγια) και τα «Χαλδαϊκά Λόγια» συνδέονται στενά με την αρχαία Θεουργία, τον Ύστερο Πλατωνισμό (Νεοπλατωνισμό) και την αρχαία ερμητική ή μαγική παράδοση.

      «Ὄνόματα βάρβαρα μή ποτ' ἀλλάξῃς, εἰσὶ γὰρ ὀνόματα παρ' ἑκάστοις θεόσδοτα, δύναμιν ἐν τελεταῖς ἄρρητον ἔχοντα.»

      Διαγραφή