«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Διευθυντής του βουλγαρικού Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: «Είπα στους Σκοπιανούς ότι θα τους δώσω ένα εκατομμύριο ευρώ, αν βρουν ένα χειρόγραφο τους που να λέει τις λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή, από τον 6ο αιώνα που ήρθαν εδώ έως τον 19ο αιώνα»

  


  «Είπα στους Σκοπιανούς ότι θα τους δώσω ένα εκατομμύριο ευρώ, αν βρουν ένα χειρόγραφο τους που να λέει τις λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή, από τον 6ο αιώνα που ήρθαν εδώ έως τον 19ο αιώνα» , είπε ο Ντιμιτρόφ στη βουλγαρική τηλεόραση.


Οκτώβριος 8, 2017. 21:54


«Χαίρομαι που μετά από μάχη ετών, ο μακεδονισμός κατέρρευσε, δήλωσε ο αμφιλεγόμενος ιστορικός της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση BTV, πιθανόν για τελευταία φορά ως διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια θέση που κατείχε πολλά χρόνια, σημειώνει το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’.



Ο Ντιμιτρόφ- που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσυρθεί  από τη θέση του-  θα τονίσει ότι «η μακεδονική ιδεολογία που εφευρέθηκε από τη Σερβία, κατέρρευσε».


«Δεν είναι τυχαίο ότι χλευάστηκα, όταν τους είπα ότι θα τους προσφέρω ένα εκατομμύριο ευρώ εφ’ όσον μου δείξουν ένα χειρόγραφο ή έγγραφο από τον 6ο αιώνα έως τον 19ο , όπου θα υπάρχει στη γλώσσα τους οι λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή», είπε χαρακτηριστικά στη βουλγαρική τηλεόραση, τονίζοντας ότι φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο στην ιστορία τους (των Σλάβων των Σκοπίων).


Από την υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας, έχουν περάσει δύο μήνες. Έκτοτε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει επανειλημμένα  υποστηρίξει έντονα τις ευρωατλαντικές διαδικασίες των Σκοπίων και με τη διαμάχη με την Ελλάδα πιστεύει ότι ίσως είναι καιρός να διευθετηθεί το ζήτημα με τον τρόπο που έγινε πρόσφατα μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας.


(Στοιχεία από kanal5.com.mk)
--
                


πηγή:
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου