«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΒΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΛΥΧΝΙΑ.

4 Φεβρουαρίου 2018, 16:49 

“To Ολοκαύτωμα δεν πρέπει να επαναληφθεί” τόνισε σήμερα από τον Βόλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος... 

 

που διοργανώθηκαν από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Μητρόπολη Δημητριάδος.
Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως ένιωσε δέος όταν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

 

Η συνέχεια εδώ

 

 

Σχόλιο Διόδοτου: Και να φαντασθείς ότι περίμεναν από αυτόν να παραιτηθεί λόγω Μακεδονικού...

Όπως λέει και ο Σπύρος Χατζάρας, "άλλο Ελλάδα και Έλληνες, και άλλο το Κράτος. Το Κράτος σε αυτή τη χώρα είναι Ιουδαϊκόν". Όσοι Έλληνες πολιτικοί είναι εβραίοι, αλλά και όσοι δεν είναι αλλά υπηρετούν αυτούς, υποχρεώνονται κάποιες φορές να εκφράσουν την υποτακτικότητά τους, με λόγους για το παραφουσκωμένο ολοκαύτωμα, φορώντας κιπά, και ανάβοντας την Επτάφωτη Λυχνία. Στην ουσία έτσι τους ταπεινώνουν, γιατί η Επτάφωτη Λυχνία αποτελεί πλέον για το Ισραήλ, σύμβολο της νίκης των Μακκαβαίων κατά Ελλήνων, λόγω του ότι ο   Αντίοχος ο Επιφανής ανήρπασε «τις λυχνίες» όταν εισέβαλε και λεηλάτησε τον Ναό του Σολωμόντα (Α΄ Μακ. α΄ 21). 

 

Τέτοια κατάντια και τέτοιος συμβολικός εξευτελισμός, σκοπίμως κανονισμένος την ημέρα της ηρωικής εξόδου ενάμισι εκατομμυρίου  Ελλήνων από την σιωπή με το Μέγα Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα,...

..δεν υπάρχει!  

 

Enjoy:




11 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Να σκεφτεί κανείς πόσο αποκομμένος είμαι από το γίγνεσθαι των πωλητικών! Η κατάθεση στεφάνου στον πράσινο γρανίτη έγινε αρκετά κοντά από εκεί που μένω τώρα, αλλά ούτε που πήρα χαμπάρι. Εγώ ήμουνα όλο το πρωΐ της Κυριακής στο σπίτι μου, κολλημένος στο Διαδίκτυο καί την τηλεόραση, να δω καί να νοιώσω τον κόσμο στο συλλαλητήριο (στο οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ). Τόση σημασία δίνω σ' αυτά τα ασήμαντα ανθρωπάκια, τους πωλητικούς!

    (Παρένθεση: Μά, καλά... Κι αυτός ο "καλλιτέχνης" του μνημείου, τόσο πολύ τρόλλαρε τους εβραίους, που τό 'κανε να μοιάζει σαν όρθιο σαπούνι; Lol!!!)

    Τώρα, ένα άλλο θέμα: η αίθουσα της εκδήλωσης. Δεν λέει το κείμενο ποιά είναι, ούτε την αναγνωρίζω (διότι δεν την έχω επισκεφτεί). Πάντως, υπολογίζω πως είτε είναι η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Μητρόπολης (του Ιγνάτιου), είτε η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, που βρίσκεται πολύ κοντά στον όρθιο γρανίτη.
    Στη δεύτερη περίπτωση, απλά έγινε γιά πρακτικούς λόγους (να μη μετακινείται πολύ ο πρόεδρας, γιά ασφάλεια). Στην πρώτη, επιβεβαιώνει πανηγυρικώς αυτό που ήδη ξέρουμε, πως ο Ιγνάτιος είναι "πανθρησκευτής" καί σιωνίσταρος.

    Θα έρθει, όμως, κι η ώρα που όλοι αυτοί θα κλαίνε παρέα - αν καί δεν νομίζω ότι θα τους αφιερώσει κανείς κάποια "ημέρα μνήμης"! Lol!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η εμμονή με τα τετράγωνα "σαπούνια" και τους εγκλωβισμένους μέσα του ανθρώπους, είναι "συνήθεια" που γίνεται "λατρεία"...βλέπε μνημείο ΕΡΤ.


    Dustofroad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα αγαπητέ Εργοδότη!
    Τί να πω...Βόλος! Πόλη υπο πλήρη εποπτευση, και των δικών μας και των δικών τους, παναρχαιων ιερατείων. Είναι βλέπεις κι η Ιωλκος και το Διμηνι στη μέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να βρουν πράγματα που κλειδώθηκαν κάποτε με πολλαπλό αιθερικό κλείδωμα, που να χτυπιένται.
      Επιπλέον, οι λεβέντες επιτηρούνται από μας. Άσχετο αν το καταλαβαίνουν, ή το υποψιάζονται. (Που δεν/δεν.)

      Πάντως, σε παραδέχομαι! Έπιασες τουλάχιστον ενστικτωδώς ότι ο Ιγνάτιος δεν μας κουβαλήθηκε εδώ τυχαίως.
      Είπαμε, όμως... Σχηματίζεται νοητικό καί ψυχικό δίκτυο Ελλήνων καί μόνον Ελλήνων!!!

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν επεσημανα τίποτα περι του εξοχοτάτου. Άφησα την φωτο να μιλήσει.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Διηνεκη,
    Ευχαριστώ για την τιμή που δίνεις στον Διοδοτο με τις παραπομπές σου.

    (Είναι μην θελήσουμε, αν θελήσουμε, να γίνουμε κι εμείς, ακόμα πιο τρελλοι και διωκτικοι απο τους διώκτες μας, για να τους μηδενισουμε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλος αυτος ο Αντιοχος. Εχει πεθανει δυο χιλιαδες χρονια κι* ακομη τον κυνηγανε να τον σκοτωσουνε στη Συρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζει κάποιος τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Εβραίων, Ισραηλιτών, Ιουδαίων και Σιωνιστών;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί. Μόνο που το θέμα είναι μεγαλούτσικο.

      Συντόμως πως:

      Ιουδαίος είναι ο πιστός του ιουδαϊσμού - κι αυτός είναι ο σωστός όρος, αν θέλουμε ν' αναφερθούμε σ' αυτούς. Η ιουδαϊκή θρησκεία καλύπτει (σαν ομπρέλλα) μιά πολυφυλετική προέλευση των πιστών της.

      Η λέξη "εβραίος" δείχνει φυλετική προέλευση από Βαβυλώνα καί Χαλδαία. (Μεγάλη ιστορία ποιοί ήταν κι εξακολουθούν να είναι οι εβραίοι, δεν θα την αναπτύξουμε εδώ.) Δεν αναφέρεται σε θρησκεία, αλλά χρησιμοποιήθηκε -καί μάλιστα ειρωνικώς- γιά να περιγράψει τους ιουδαίους. Έτσι, έχει καταστεί συνώνυμη του "ιουδαίος", έχει ξεχαστεί η ειρωνική σημασία της, καί σήμερα καθορίζει εξ ίσου τους πιστούς του ιουδαϊσμού με τη λέξη "ιουδαίος".

      Ισραηλίτες ήταν το συλλογικό όνομα γιά τα μέλη των διαφόρων φυλών, που συνενώθηκαν (περίπου το 1300 πΧ) στην έρημο υπό τον Μωϋσή. Αυτοί, εκτός από διαφορετική φυλετική προέλευση, δεν είχαν ούτε ίδιες θρησκείες. (Ο ιουδαϊσμός επεκράτησε ως ενιαία θρησκεία τους πολύ αργότερα.)

      Σιωνιστής είναι ο ιουδαίος, ο οποίος προσβλέπει καί στη δημιουργία / διατήρηση ενός κοσμικού κράτους των ιουδαίων. Κι εφ' όσον αυτό δεν υπάρχει, θα δημιουργηθεί έστω καί με τη βία, καί αδιαφόρως λοιπών συνθηκών.
      Όμως, ένας σωστός πιστός ιουδαίος θρησκευόμενος ουδέποτε θα ζητούσε κάτι τέτοιο, διότι τα ιερά του βιβλία (τα οποία τα τηρεί κατά γράμμα) λένε ότι **πρώτα** θα έρθει ο Μεσσίας, καί **μετά** θα δημιουργηθεί κράτος των ιουδαίων - καί δή από τον Μεσσία, όχι από κανέναν κοινό θνητό.
      Γι' αυτό οι ορθόδοξοι καί υπερορθόδοξοι ραββίνοι ζητάνε τη διάλυση του Ισραήλ.

      Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή