«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Φυσικά και όλα ήταν στημένα..

σχόλιο του ΜΑΥΡΟΥ ΑΕΤΟΥ στο δημοσίευμα "Επερχόμενα εξαμήνου – κι εμείς" του ΕργΔημΕργ.



Φυσικά και όλα ήταν στημένα..και ο φλούφλης με τα γυαλιά είπε και στους εδώ αλλά και στους πέρα απο το ποτάμι...τι να κάνουν και πως να φερθούν. Αλλά με μια διαφορά....Εάν και εφόσον ο Ερντογάν είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση τουρκικών εδαφών για την δημιουργία του Κουρδιστάν… αυτή την στιγμή θα του είχε δοθεί το μισό Αιγαίο απο τους "φίλους" και "συμμάχους" μας.

Ας γράψουμε την γνώμη μας… οι Τούρκοι πολεμούν εδώ και 30+ χρόνια με τους Κούρδους, πολεμική εμπειρία έχουν, όχι όμως ικανή για σοβαρές επιχειρήσεις όπως έχουν αποδείξει στην Συρία, κάτι που είναι ανεξήγητο για 30 ετών εμπειρία. Η διάλυση και αναταραχή πλέον του στρατού τους, είναι βαθύτατη ειδικά στο σώμα των αξιωματικών, δεν φτάνει μόνο να θέλεις, πρέπει και να μπορείς, αυτή την χρονική στιγμή η Τουρκία μπορεί; Ο ηγέτης κάνει πόλεμο όταν είναι να τον κερδίσει, όχι όταν είναι να τον χάσει, αυτή την στιγμή η Τουρκία εάν ανοίξει ένα ακόμα πολεμικό μέτωπο με την Ελλάδα, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα κλείσει ένα έτος με την τωρινή γεωγραφική μορφή της κρατικής οντότητας που έχει, και αυτό όχι γιατί θα την διαλύσουμε εμείς, αλλά οι δυνάμεις γύρω από αυτήν θα την διαλύσουν, και δικαιολογίες θα βρεθούν.



Η όποια τουρκική και μόνο προκλητικότητα υφίσταται χάριν της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδος. Πέραν αυτού, θα πρέπει να αντιληφθούμε α) το διεθνές περιβάλλον συμφερόντων. Δεν είμαστε ακόμα μόνοι μας στον πλανήτη,
β) αν και δύσκολο, πρέπει να καταλάβουμε ότι η πατρίδα μας έχει παραδοθεί μέσω της πολιτικής και της οικονομίας, σε ξένες δυνάμεις… Για οτιδήποτε σημαντικό συμβεί στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν οι δυνάμεις κατοχής, έτσι θα ήταν σώφρον να μην τρέφουμε αυταπάτες, για οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα, φιλτράρεται για το όφελος αυτών των δυνάμεων, ομοίως και η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου. Όταν αναφερόμαστε, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, σε ελληνοτουρκική πολεμική σύρραξη, αναφερόμαστε σε ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ.



Ο ατυχής για εμάς πόλεμος του 1897, έφερε την κατάρρευση των τότε αυτοκρατοριών αν σας λέει κάτι αυτό. Η απόφαση για την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. πάρθηκε τον Δεκέμβριο του 1973 αμέσως μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, και σφραγίστηκε το 1974 στην νήσο Κύπρο με τους Αττίλα 1 και 2… αν σας λέει κάτι και αυτό. Το «σκάνδαλο Λεβίνσκι», ο πόλεμος του 1999 στην Σερβία, η άνοδος του Πούτιν στην Ρωσία και του Ερντογάν στην Τουρκία, η σχεδιαζόμενη απόφαση για την παράνομη είσοδο και κατοχή μας στο €, ήταν αποτέλεσμα της μιας και μόνο νύκτας του 1996 στο Αιγαίο και στα Ίμια. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο, η θερμό επεισόδιο, θα πρέπει να έχουμε μια κάποια εικόνα του τι έρχεται από πίσω.

3 σχόλια:

  1. Πως η Τουρκία έχασε τον έλεγχο των πετρελαίων της Ανατολικής Μεσογείου και βρέθηκε εκτός παιγνιδιού…

    http://zcode-gr.blogspot.co.uk/2018/03/blog-post_4.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κώστα να σε ευχαριστήσω για την δημοσίευση του σχολιασμού μου , και να σου ευχηθώ καλή δύναμη....και είθε σε αυτά που θα έρθουν να πάθεις τα ελάχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοίως φίλε μου. Αν και είμαι περισσότερο προσηλωμένος στο τί θα πάθουν όσο είναι στο χέρι μου, οι προδότες της πατρίδος μας κι όλοι οι αντινοούντες γενικώς...🙂

      Διαγραφή