«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πολωνία: Σκάει 2 δις στις ΗΠΑ για στρατιωτική βάση - Ποιες βόρειες χώρες είπε ο Παΐσιος πως θα βομβαρδίσει η Ρωσία...;;



Έτοιμη να πληρώσει έως και 2 δις δολάρια για να πείσει τους Αμερικανούς να φτιάξουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην επικράτεια της είναι η Πολωνία, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείο Άμυνας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

 
Η πολωνική ιστοσελίδα Onet αποκάλυψε πρόταση που καταρτίστηκε από το υπουργείο άμυνας της χώρας, η οποία φαίνεται να προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην πολωνική επικράτεια.

Η πρόταση έρχεται ένα μήνα πριν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και είναι πιθανό να διευρύνει το ρήγμα που ήδη υπάρχει μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, καθώς η Γερμανία δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

"Αυτή η πρόταση περιγράφει την σαφή και παρούσα ανάγκη για την μόνιμη ανάπτυξη μια τεθωρακισμένης μεραρχίας των ΗΠΑ στην Πολωνία", αναφέρει το έγγραφο.

"Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να προσφέρει σημαντική υποστήριξη που μπορεί να φτάσει τα 1,5-2 δισ. δολάρια για τη δημιουργία κοινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την πρόβλεψη για πιο εύκολη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων. Μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία μπορούν να οικοδομήσουν έναν ακόμα ισχυρότερο δεσμό - ο οποίος εγγυάται την προστασία, την ασφάλεια και την ελευθερία του λαού για τις επόμενες γενιές ».

Η πρόταση δηλώνει σαφώς ότι η κυβέρνηση της Βαρσοβίας δεσμεύεται να μοιραστεί το βάρος των αμυντικών δαπανών, προκειμένου να «κάνει την απόφαση πιο δελεαστική για την αμερικανική κυβέρνηση και να μετριάσει τις ανησυχίες του Κογκρέσο σε μια αβέβαιη περίοδο του προϋπολογισμού».

Ενώ η ιδέα να ζητηθεί από τις ΗΠΑ να τοποθετήσουν τα στρατεύματά τους στην Πολωνία σε μόνιμη βάση δεν είναι καινούργια, αυτή η τελευταία πρόταση προκάλεσε τη ένταση ​​στη Βαρσοβία, τουλάχιστον επειδή το υπουργείο Άμυνας έστειλε το έγγραφο στην Ουάσινγκτον χωρίς να συμβουλευτεί το υπουργείο Εξωτερικών ή να λάβει την έγκριση του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda.

Η Πολωνία φιλοξένησε περισσότερα από 16.000 αμερικανικά στρατεύματα πέρυσι στο πλαίσιο διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων και επί του παρόντος φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, μονάδες από μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟικές δυνάμεις από την Ενισχυμένη Προωθημένη Παρουσία (EFP).

Η Ρωσική αντίδραση:

Όπως αναμενόταν η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με την επέκταση των στρατιωτικών τους υποδομών κοντά στα ρωσικά σύνορα, υπονομεύουν σταθερότητα και ασφάλεια στην Ευρώπη.

"Κάθε φορά που λαμβάνει χώρα επέκταση των υποδομών του ΝΑΤΟ προς τα Ρωσικά σύνορα υπονομεύεται η ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Είμαστε έτοιμη να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση και κάθε μορφής επέκταση του ΝΑΤΟ, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν", τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

"Αυτά τα επεκτατικά βήματα του ΝΑΤΟ, θα επιφέρουν αντίστοιχες κινήσεις και από εμάς, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία" σημείωσε.

Με πληροφορίες από Emerging Europe, Tass, Sputnik και Reuters



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου