σχόλιο Διόδοτου: Τα εμετικά ζόμπι κλάνουν απ' το στόμα...
Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία ο
δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υπογραμμίζοντας πως «θα φανεί έως το τέλος
του χρονοδιαγράμματος τι πάει καλά»
Η συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τους συμβούλους να διαφωνούν για το εάν θα εκδοθεί ψήφισμα ή όχι.Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υπογραμμίζοντας πως «θα φανεί έως το τέλος του χρονοδιαγράμματος τι πάει καλά και τι όχι».
Όπως είπε ο δήμαρχος, «κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο, καθώς ήταν μια πληγή 200 ετών». «Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Αυτός είναι ο ρόλος της. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτωβρίου», σημείωσε.
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε περήφανοι για ένα πράγμα. Όταν κάνεις μια συμφωνία που έχει τόσα πολλά χρόνια ως «πληγή» είναι αναπόφευκτο πως αλλού θα κερδίσει και αλλού θα χάσεις».
«Μόνο στον πόλεμο κερδίζεις μόνο εσύ. Με αυτή τη λογική ήρθε η ώρα να δούμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και να κάνουμε ένα «χάιδεμα» της συμφωνίας», υπογράμμισε.
Απευθυνόμενος στον Σταύρο Καλαφάτη τόνισε ότι «όταν ήταν στην εξουσία η ΝΔ το κόμμα που κι εγώ έχω ψηφίσει κάποτε, δεν ντρέπομαι να το πω, είχε μια πολιτική για το θέμα. Σύνθετη ονομασία. Και ξαφνικά βλέπουμε αμηχανία. Γιατί ο πολιτικός σας αντίπαλος προχώρησε με τόλμη το θέμα;»
Α
πό το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης εξέφρασε τη θλίψη του και την αγωνία του, γιατί, όπως ανέφερε, «η συμφωνία των Πρεσπών δεν περιορίζει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας. Τον απελευθερώνει περισσότερο». Όπως τόνισε με τρεμάμενη φωνή, «είναι λάθος αυτή η συμφωνία. Θα την πληρώσουν τα εγγόνια μας».
Ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος προς έγκριση, για το θέμα της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «πρέπει να μιλήσουμε γνήσια, ως εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης και να βγάλουμε ένα ψήφισμα που να ανταποκρίνεται στο αίσθημα των Ελλήνων, των Θεσσαλονικέων, των Μακεδόνων».
Αναφερόμενος στη στάση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «έχει δυσανεξία σχετικά με το Σκοπιανό» και την κατηγόρησε ότι «υπάρχει μια διάθεση υποβάθμισης του ζητήματος».
Επισήμανε ότι «η χθεσινή ήταν μια μαύρη μέρα για όλους τους Έλληνες. Μια αποφράδα ημέρα για όλους εμάς τους Μακεδόνες. Είναι μια κακιά συμφωνία που υπέγραψε για λογαριασμό της χώρας μια θλιβερή κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που παρέδωσε όνομα, γλώσσα , ταυτότητα στους γείτονες, κάτι το οποίο καμιά κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί ποτέ να κάνει».
Επίθεση Καλφακάκου σε ΝΔ
Για ιστορική μέρα έκανε λόγο η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου. Άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και την κατηγόρησε ότι «μονίμως παραπληροφορεί τον κόσμο γιατί δεν έχει πει τίποτα στην ελληνική κοινωνία».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δελλής τόνισε πως «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης», σημειώνοντας πως η συμφωνία έχει την υπογραφή τους.
«Δεν είναι θρίαμβος αλλά η αρχή μιας άλλης σελίδας», υποστήριξε η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις Γειτονιές σε Δράση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις εθνικές περιπέτειες με ένα ηλίθιο χαμόγελο στο στόμα», τόνισε ο Κωνσταντής Σεβρής, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».
πηγή
το είδαμε εδώ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ..!!!
Η Θεσσαλονίκη να προετοιμάζεται για μεγάλο σεισμό !!! Την επισήμανση έκαναν επιστήμονες Σεισμολόγοι και μηχανικοί από το ΑΠΘ το ΙΤΣΑΚ και το ΤΕΕ στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεισμικής Μηχανικής στην Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πάνω από 1.500 συνέδρους..
--------
Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από έναν οργανωμένο σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό την εποπτεία της πολιτείας, που θα οδηγούν σε προσεισμικές βελτιώσεις σε καίρια σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Και παράλληλα σε πρωτοβουλίες πολιτικής προστασίας, καθώς στο ενδεχόμενο ενός ίδιου μεγέθους σεισμού, ή μεγαλύτερου από αυτόν του 1978, οι επιπτώσεις και οι ζημίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες, εξαιτίας της αλλαγής που υπέστη ο πολεοδομικός ιστός (κτιριακά, πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά, στην ανάπτυξη νέων δικτύων κ.α.), τόσο σε έκταση, όσο και σε γήρανση.
Με αφορμή τον σεισμό του 1978
Την επισήμανση έκαναν επιστήμονες και μηχανικοί από το ΑΠΘ, το ΙΤΣΑΚ και το ΤΕΕ, σε μία επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων (20-6-1978) από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, και η οποία φιλοξενήθηκε στο κτίριο του ΤΕΕ, στο πλαίσιο του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεισμικής Μηχανικής που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πάνω από 1.500 συνέδρους (διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής – ΕΤΑΜ – της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεισμικής Μηχανικής, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ).
Σεισμολόγοι και μηχανικοί παρουσίασαν θέματα σχετικά με τον σεισμό του 1978 και την πρόοδο που έχει επέλθει από τότε σε ότι αφορά την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας της πόλης, των υποδομών και της κοινωνίας, αλλά και σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο.
Ο καθηγητής Γεωμηχανικής του ΑΠΘ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κυριαζής Πιτιλάκης, τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε και να σχεδιάσουμε για έναν σεισμό που θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν του 1978, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της πολιτικής προστασίας του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης ανήκει στην πολιτεία, η οποία είναι ήδη ενήμερη για τις μελέτες που έχουν γίνει και αφορούν για το είδος και το μέγεθος των ζημιών, τα προβλήματα που θα προκύψουν στην υδροδότηση, στις συγκοινωνίες, στο λιμάνι, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές.
«Σε ότι αφορά τις υποδομές και τον δομικό ιστό της πόλης έχουν γίνει διάφορες μελέτες, οι οποίες έχουν φτάσει σε μία σειρά από αποτελέσματα, που δίνονται σε επίπεδο χαρτών για το πού θα γίνουν ζημιές, πόσες θα είναι – πόσα θα είναι τα κίτρινα σε ποσοστό, πόσα τα κόκκινα – ανά περιοχές, που θα έχουμε προβλήματα στην ύδρευση, που θα σπάσουν αγωγοί, ποιες γέφυρες θα έχουν προβλήματα μικρά ή μεγάλα, τι θα γίνει στο λιμάνι κοκ. Αυτά έχουν κατατεθεί, οπωσδήποτε υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες γιατί η κάθε μελέτη γίνεται με κάποιες υποθέσεις. Ο μελλοντικός σεισμός της Θεσσαλονίκης θα είναι μεγαλύτερος από το 1978, ή τουλάχιστον πρέπει να περιμένουμε και να σχεδιάσουμε για έναν σεισμό που θα είναι μεγαλύτερος. Δεν ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός εκείνος από άποψη καθαρά σεισμολογικών χαρακτηριστικών. Επομένως με τις μελέτες που υπάρχουν και στηρίζονται ακριβώς σε μία πιο καλή γνώση για το τι περιμένουμε, θα έχουμε ζημιές. Εφόσον είναι γνωστές οι ζημιές περίπου, με όποιο βαθμό αβεβαιότητας, η πολιτεία αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει τις μελέτες αυτές και να δει πως μπορεί να βελτιώσει προσεισμικά τόσο τις υποδομές όσο και κάποια κρίσιμα κτίρια, όπως σχολεία» είπε χαρακτηριστικά.
αγωγοί έσπασαν και αλλού, είναι κρας τεστς ή δολιοφθορές ως κρας τεστς για να δουν πόσο γρήγορα θα επανέλθουμε, τί άλλο να πιστέψει κανείς;
Διαγραφήχαχχχα ντούρασελ βγάλτε τις μπαταρίες ινάφ ιζ ινάφ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαί αυτός τί φαντασιώνεται;. Ότι θά είναι ό άρχοντας τής "διευρημένης ή νέας ή άνω-κάτω Μακεδονίας"; Μέ τό σκουφί ή άνευ στήν κεφαλή του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα...μάλλον για άρχοντα των κρεμασμενων τον βλέπω..
Διαγραφή.... και ανοιγει αυτη Οι Συριζαιοι στη τρελλη χαρα. Διευθηνει ο μεγας μαεστρος της Συμφωνικης Βιεννης ΚαραγιανΜπουχταρ. Enjoy.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://uploads.disquscdn.com/images/58991c337fafe30ae42d8443113c08e4724bae1501d1a7516ab0b38bbeffed30.gif
Τεραστια θαλασσια ελληνικη εκταση παραχωρησε ο ταβερνιαρης Υπεξ στους αλβανους...ο ανθρωπος οσο αναπνεει...
ΑπάντησηΔιαγραφήξεπουλαει ελληνικα εδαφη...και μεχρι να παει για διακοπες δεν θα εχει αφησει ουτε πετρα ελληνικη απουλητη.
Ενω αναμενετε θερμο τουρκικο επεισοδιο εντος του καλοκαιριου στην κυπρο εξ αιτιας του τουρκικου γεωτρυπανου.
Το μονο ευχαριστο ειναι οτι το φθινοπωρο του '18 θα παμε σε εκλογες.