Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Ανοίγουν και το Αλβανικό μέτωπο με παραχωρήσεις των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και διεκδικήσεις περιουσιών από τους «Τσάμηδες».

- Ανησυχία για νέες υποχωρήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.
- Η υπόσχεση άρσης του εμπολέμου, θέτει σε κινητικότητα τους «Τσάμηδες» που οργανώνουν εκδηλώσεις το Σάββατο στην Κονίσπολη.
- Μετά τα «πανηγύρια» Τσίπρα- Κοτζιά για την άνευ όρων παράδοσή τους στις επιθυμίες των Σκοπιανών, όλα δείχνουν ότι έρχεται η σειρά του… Αλβανικού Μετώπου!


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπ

Οι γείτονες μας, αναθερμαίνουν τις διεκδικήσεις τους βάζοντας μπροστά τους Τσάμηδες, οι οποίοι ενθαρρυμένοι από το «Ναι σε όλα» της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προγραμμάτισαν για το ερχόμενο Σάββατο εκδήλωση για τη λεγόμενη γενοκτονία τους στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, (κοντά στα σύνορα με τη Θεσπρωτία), επιδιώκοντας να ικανοποιηθούν οι ανιστόρητες απαιτήσεις τους από την Ελλάδα.

Για τις επικείμενες εξελίξεις και για την πρόθεση υπαναχώρησης από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, προϊδέασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σε μια ακόμη επίδειξη της αλαζονείας που τον διακατέχει, την περασμένη μόλις εβδομάδα, κάνοντας και επίδειξη κακόγουστου χιούμορ, δήλωσε ότι θα πρέπει να κλείσει και τις Ελληνοαλβανικές εκκρεμότητες, ώστε να μπορέσει να πάει διακοπές!!!


Σε προχωρημένο στάδιο!

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη συμφωνία για το «Σκοπιανό» και μόνο στο άκουσμα ότι ο κ. Κοτζιάς είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία και με την Αλβανία, οι εικασίες για νέες ελληνικές υποχωρήσεις, έγιναν πλέον ενδείξεις ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Αυτές ενισχύονται από τη διαπίστωση ότι ο κ. Κοτζιάς αρέσκεται στη μυστική διπλωματία και ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, τη Βουλή, αλλά και εν γένει τους πολίτες, όταν πλέον έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα, όπως ακριβώς συνέβη και με τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία». Έχοντας ήδη νωπό αυτό το παράδειγμα, εκφράζονται και υπόνοιες ότι δεν είναι και απίθανο να έχει υπογραφεί κάποιο προσύμφωνο μεταξύ των Υπουργών Ελλάδος και Αλβανίας, στις δύο «κλειστές» συναντήσεις που είχαν σε Κρήτη και Κορυτσά.


Μήνυμα Αλβανίας

Την υπογραφή της Ελληνο- Σκοπιανής συμφωνίας, οι πρώτοι άλλωστε που τη χαιρέτησαν είναι οι Αλβανοί. Μάλιστα χθες το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, έστειλε το δικό του μήνυμα, ανακοινώνοντας «πως είναι ώρα για μείζονες λύσεις στην περιοχή μας, με βάση την κοινή βούληση να σταθεροποιηθεί τελικά ο χώρος μας, με στόχο να γίνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αναφορά κάθε άλλο παρά αθώα, καθώς η Αλβανία, όπως και τα Σκόπια είναι αυτά που «καίγονται» για προώθηση των διαδικασιών ένταξης στην Ε.Ε. (και στο ΝΑΤΟ οι Βόρειοι γείτονες), αλλά η Ελλάδα είναι εκείνη που κάνει μόνο παραχωρήσεις.

Η υπόθεση των Σκοπίων, αποτελεί το πλαίσιο το οποίο- κατά πάσα πιθανότητα- χρησιμοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση και ως «πιλότο» για τη συμφωνία με την Αλβανία. Ήτοι υποχωρήσεις των γειτόνων μας σε επουσιώδη θέματα, όπως π.χ. η χορήγηση της Αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, υποχωρήσεις όμως σε καίρια ζητήματα της Ελλάδος, όπως είναι η κατάργηση του εμπόλεμου. Ακόμη και αυτονόητες υποχρεώσεις των Αλβανών, όπως π.χ. η οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ., η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η περισυλλογή των οστών των πεσόντων των Ελλήνων στον πόλεμο του 1940, μπαίνουν στην ίδια «ζυγαριά» με την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού εκ μέρους των γειτόνων μας.


Η Ελληνική Μειονότητα

Η συμφωνία με την Αλβανία, έχει ωστόσο και πολλούς «αστερίσκους», τους οποίους δεν μπορούν να «προσπεράσουν» ελαφρά τη καρδία Τσίπρας- Καμμένος- Κοτζιάς: Ο πρώτος έχει να κάνει με την ύπαρξη αναγνωρισμένης Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η οποία σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται διώξεις, να αρπάζονται περιουσίες της και να επιδιώκεται η «ειρηνική», αλλά εκβιαστική εκδίωξή της από τον τόπο της. Για την Αλβανική Κυβέρνηση, δεν υφίσταται ζήτημα Βορείου Ηπείρου. Αντίθετα, προβάλλει το «Τσάμικο», τον δεύτερο μεγάλο «αστερίσκο» στις σχέσεις των δύο χωρών. Οι «Τσάμηδες» αναμένουν πως και πως την άρση του εμπολέμου, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία, όπως χαρακτηρίζουν την εκδίωξή τους από τη Θεσπρωτία, ως συνεργάτες των Ναζί.

Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος Χότζα- Αλία, χρησιμοποιούνται ως «μοχλός πίεσης» από τις εκάστοτε Αλβανικές Κυβερνήσεις. Το 1994 μάλιστα επί θητείας Σαλί Μπερίσα, η 27η Ιουνίου αναγνωρίστηκε ως «ημέρα γενοκτονίας των Τσάμηδων», ενώ επί κυβέρνησης Έντι Ράμα, υπήρξε συνεργασία με το κόμμα των «Τσάμηδων» που στις περυσινές εκλογές έμεινε όμως εκτός Βουλής.


Καταργεί το «εμπόλεμο»!

Ο κ. Κοτζιάς έχει αφήσει «ορθάνοιχτη» την πόρτα κατάργησης του εμπολέμου, που αποτελεί διακαή πόθο της Αλβανίας. Ο Υπουργός υποστηρίζει δε με την Άρση του εμπολέμου, η «δικαίωση» των «Τσάμηδων» θα αφορά μόνο τη διεκδίκηση των περιουσιών τους που τελεί υπό τη μεσεγγύηση του κράτους, όχι όμως και επιστροφή τους στα χωριά που έδρασαν οι πρόγονοί τους και οι οποίοι οδήγησαν σε εκατοντάδες δολοφονίες, απαγωγές, βιασμούς ελλήνων, πυρπολήσεις σπιτιών και λεηλασίες 53 χωριών!

Οι διεκδικήσεις όμως των «Τσάμηδων» θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι σταδιακά θα μεγαλώνουν καθώς ολόκληρες γενιές τους έχουν γαλουχηθεί με επιθετικό αλυτρωτισμό. Οι διεκδικήσεις για αποζημιώσεις των περιουσιών τους είναι ίσως οι πιο «ελαστικές». Στις χειρότερες, θέτουν είτε θέμα προσάρτησης ελληνικών εδαφών ή επιστροφή στα προπολεμικά τους σπίτια.


Ιδεολογικές αγκυλώσεις

Υπάρχει και ένας επιπρόσθετος παράγοντας ανησυχίας για το τι είδους συμφωνία θα υπογράψουν οι Τσίπρας – Κοτζιάς με την Αλβανία. Και οι δύο τους εκπροσωπούν πολιτικές δυνάμεις, που πριν λίγες δεκαετίες δεν μπορούσαν καν να ακούν για καταπίεση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών και δεν δέχονταν κριτική για τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» που είχαν εγκαταστήσει οι Χότζα- Αλία. Η δε χρήση του κατοχυρωμένου με διεθνείς συμβάσεις όρου Βόρειος Ήπειρος, τους οδηγούσε σε ακραίους χαρακτηρισμούς σε βάρος όσων αμφισβητούσαν τη … δημοκρατία και τα επιτεύγματα του Χότζα. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σήμερα, όντας φοιτητής στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πρωταγωνιστούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, στις επιθέσεις κατά του αοίδιμου μητροπολίτη Κόνιτσας Σεβαστιανού. Με ένα τόσο «φορτισμένο» ιδεολογικά παρελθόν (από το οποίο είναι άγνωστο αν έχουν απαλλαγεί οι σημερινοί κυβερνώντες), με νωπά τα … επιτεύγματα με τους Σκοπιανούς, ποιος άραγε μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς τους για μια συμφωνία προς όφελος της Ελλάδος και όχι για «λευκή επιταγή» προς την Αλβανία;


Ας προσέξουν την υπογραφή τους

Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε θα συνεχίσει να μας «δείχνει» το δάχτυλο και να απαιτεί συνεχώς διευκολύνσεις και πάσης φύσεως συνδρομή, χωρίς να αντιμετωπίζει ούτε καν την εγκληματικότητα, που είναι η πρώτη σε… εξαγωγές δραστηριότητα προς την Ελλάδα! Ας τα λάβουν υπόψη πριν βάλουν την υπογραφή τους οι Τσίπρας- Κοτζιάς.

πηγη:proinoslogos.gr


πηγή: himara.gr


Διαβάστε επίσης: 

Σερβική προειδοποίηση: Eρχεται σχέδιο για την «Μ. Αλβανία» – Τι κρύβεται πίσω από την συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων – Πυριτιδαποθήκη τα Βαλκάνια

 

ΩΧ ! Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ! ΥΠΕΞ Αλβανίας: Είμαστε κοντά σε λύση με την Ελλάδα


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο ΉπειροΠηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

10 σχόλια:

 1. το είπε κάποιος σε κάποιο σχόλιο σε πιο κάτω θεμα βιαζονται να κλεισουν υποθεσεις το ειπε κι ο υπουργος οτι πριν παει διακοπες θα κλεισει το θεμα με την Αλβανια, μετα θα παει διακοπες τις δικαιουται εργαστηκε φιλοτιμα υπερωριες, απ τα χιονια στο Νταβος πιασαμε καυσωνες αργουμε πολυ αργουμε, ας τα κλεισουν θα τα ξανανοιξουν οι Ρωσοιhttps://hellas-now.com/ektakto-egkataleipoyme-oristika-tin-v-ipeiro-kai-pairnoyme-chorika-ydata-sta-12-nm/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ Η ΧΩΡΙΣ...ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ...ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ.
  ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΟΠΩΣ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τους προδότες τους ξεπαστρεύουν τα αφεντικά τους γιατί γνωρίζουν πολλά και γιατί φυσικά δεν τους εκτιμούν ως προσωπικότητες

   Διαγραφή
 3. με τις μακεδονικες ενωσεις και τους οργανωτες των συλαλητηριων τι γινεται παιδια; η πιεση στην ομογενεια επρεπε να ειναι τοσο σφοδρη που να ακυρωσει τα αλυτρωτικα σχεδια για την πατριδα μας, η γυναικα που χτυπηθηκε στο Πισοδερι ζει; μας προδωσαν κι οι οργανωτες ολα στημενα για να ξεφουσκωσει το πληθος του κοσμου γι αυτο κι ο μικης στην αθηνα που ειναι τωρα κρυμμενοι ολοι για ψαξτε υπαρχουνδηλωσεις η βιντεο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ μαζί σου 00.46 Οπως γράφει ο Τραιανός ο Θοδωράκης είναι ο μεγαλύτερος προδότης και ας κάνει τώρα τον δηθεν πατριώτη. Ολοι λύκοι με μάσκα πρόβατου ρε γαμώτο. Πήξαμε στους προδότες. Βρώμα, μπόχα μεγάλη.

   Πάντως δεν πρέπει να σιγάσουμε σαν να δεχόμαστε τα πάντα. Η σιγή είναι συμφωνία και προδοσία.
   Στην βράση κολλάει το σίδερο. Συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Να μαζευτούμε εκατομύρια να τους δείξουμε ποιος είναι το αφεντικο αλλά να δείξουμε και σε όλη την υφήλιο που παρακολουθεί την αντιδραση των Ελληνων ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι εμείς οι Ελληνες δεν την χαρίζουμε. Αν δεν το κάνουμε τώρα γρήγορα θα τσιμεντοθεί το θέμα παγκοσμίως.
   Ο Τσίπας και ο Κοτζιάς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χαρίζουν. Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι τους. Η Ελλάδα έχει ιδιοκτήτες - τα παιδιά της.

   Διαγραφή
 4. στο οδύσσεια τβ εκπομπή για τις Πρέσπες ειπαν ότι ο πρωθυπουργός με τον Ζάεφ θα προταθούν για νόμπελ ειρήνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ
  ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...!!!!
  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠ'ΤΟ ΠΟΛΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μακάρι να του κοπούν και τα δύο χέρια του Κοτζιά που υπέγραψε όσο για τον άλλον προβλέπω τέλος αλλά Καντάφι.... οι Ελληνες έχουν θυμώσει

  Ρόδος: Συναντήσεις Ν. Κοτζιά με τους ΥΠΕΞ της Κύπρου και της Αλβανίας
  Ανδρες Ελληνες της Ρόδου ιδού η ευκαιρια στην Ρόδο βρίσκεται το κίτος
  κάντε ότι πρέπει ως Ελληνες
  ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ για σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μαζευτούν 1500 πατριώτες και να ρίξουν μερικές ανάποδες! ..Και να είναι και ο Παπα Χρήστος αρχηγός των πατριωτών!
   χαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 7. ΜΑΤ Ελλάδος vs ΜΑΤ Ιταλίας. Εντοπίστε τις διαφορές λαμβάνοντας υπόψιν τα πρόσφατα γεγονότα στο Πισοδέρι...

  https://odysseiatv.blogspot.com/2018/06/blog-post_104.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή