«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Υποσυνείδητα Μηνύματα στα Κινούμενα Σχέδια

βίντεο από την vasoula2908

 
Σχόλιο Διόδοτου: Κάπου μέσα στο βίντεο μάς λέει η Βασούλα ότι η εταιρεία Ντίσνεϋ υπήρξε άντρο παιδοβόρων! Κι αναρωτιέμαι κι εγώ (αν και κάπως άσχετο με την συγκεκριμένη παρατήρηση)... γιατί οι γονείς μας, και εμάς των γεννηθέντων από το 1962 και μετά, αλλά και οι πιο πρόσφατοι, ..γιατί δεν μάς εξήγησαν ποτέ ότι ο ήρωάς μας Μίκι Μάους... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...! οεο; 

 







Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουν 2018
στο σάιτ μου εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/vie... Email και paypal μου : vasiliki42@hotmail.com στο facebook θα με βρείτε εδώ https://www.facebook.com/arela.ideo

4 σχόλια:

  1. Απαντώντας στον δικό σου σχολιασμό:
    ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ (δε μπορούσαν να διανοηθούν) οι γονείς μας, καλέ μου φίλε...
    Κι εμείς (μέχρι να μπούμε στο νετ) ανυποψίαστοι ήμασταν...
    Σε ευχαριστώ θερμά για αυτή την ανάρτηση.
    Να είσαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Βασούλα μας,
      κι εσύ, για τον αγώνα που δίνεις και για το σημαντικό έργο αφύπνισης που προσφέρεις.

      Διαγραφή
  2. Σαββατο, 2 Ιουνίου 2018.
    Α(να)σφάλεια Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων: Χάος στην Ισπανία με τα ελαττώματα ασφαλείας του τσιπ...
    -----
    Όταν οι ερευνητές ασφάλειας ανακάλυψαν τον περασμένο μήνα ότι το ασφαλές υλικό που κατασκευάστηκε από την Infineon Technologies της Γερμανίας δεν ήταν τελικά τόσο ασφαλές, ήταν σαφές ότι θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις.
    Υπάρχουν πολλές smartcards και άλλες συσκευές εκεί έξω, που έχουν τσιπ Infineon μέσα τους, και το ελάττωμα "ROCA" στον βασικό αλγόριθμο γενιάς ζεύγους του Infineon έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιον να ανακαλύψει το ιδιωτικό κλειδί ενός στόχου, απλώς γνωρίζοντας το δημόσιο κλειδί του.
    Τώρα, σε μια ανάλογη περίπτωση με την πρόσφατη εμπειρία της Εσθονίας, η Ισπανία φαίνεται να έχει μεγαλύτερη - και αναμφισβήτητα πιο χαοτική - δυσκολία στη διαχείριση των συνεπειών για τις Έξυπνες Κάρτες/Εθνικές Ταυτότητές της.

    Το μεγάλο ελάττωμα ασφαλείας της Εσθονίας επηρέασε μόνο περίπου 760.000 Κάρτες, αν και οι Εσθονοί χρησιμοποιούν πραγματικά τις Κάρτες τους για μια μεγάλη ποικιλία δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών.
    Σε αντίθεση με αυτό το ποσοστό, στην Ισπανία υπάρχουν περίπου 60 εκατομμύρια έξυπνες Κάρτες/Ταυτότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα άρθρο της El País, οι Ισπανοί χρησιμοποιούσαν τις δικές τους μόνο σε ποσοστό 0,02 % σε εφαρμογές δημοσίων υπηρεσιών, όταν έγινε η έρευνα πριν μερικά χρόνια.
    Ο Dan Cvrcek είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ασφαλείας Enigma Bridge, η οποία ιδρύθηκε από ερευνητές που βρήκαν το ελάττωμα της ROCA.
    Είπε στον ZDNet ότι η εκμετάλλευση του ελαττώματος θα μπορούσε να επιτρέψει σε επιτιθέμενους να αναστρέψουν ή να ακυρώσουν τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι άνθρωποι, εν μέρει επειδή οι Ισπανοί δεν χρησιμοποιούν χρονικά σήματα για πολύ σημαντικές υπογραφές.
    "Εξακολουθώ να μην νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μια μεγάλη επίθεση που θα στοχεύει πολλούς ανθρώπους," είπε ο Cvrcek.
    Ωστόσο, πρόσθεσε, το κόστος μιας μεμονωμένης επίθεσης "μειώθηκε ραγδαία". Η υπόθεση ήταν ότι η επίθεση κοστίζει μεταξύ $20.000 και $40.000, αλλά τώρα κοστίζει "ρεαλιστικά $2.000".
    Κάθε Κάρτα/Ταυτότητα, γνωστή ως DNIe, διαθέτει ένα τσιπ που περιέχει δύο πιστοποιητικά, ένα για ταυτοποίηση και ένα για την ηλεκτρονική υπογραφή πράξεων.
    Σύμφωνα με την El Diario, οι αρχές αντέδρασαν στη αποκάλυψη της τρωτότητας του τσίπ Infineon τον Οκτώβριο, ανακαλώντας, στις 6 Νοεμβρίου, όλα τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τον Απρίλιο του 2015.

    Επιπλέον, οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να υπογράφουν (ηλεκτρονικά) έγγραφα με την Κάρτα/Ταυτότητα στα τερματικά αυτοεξυπηρέτησης που βρίσκονται σε πολλούς αστυνομικούς σταθμούς.
    Αυτή η απόφαση επηρεάζει κάθε Κάρτα/Ταυτότητα, όχι μόνο εκείνες που έχουν το ελάττωμα. Ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να υπογράψουν ψηφιακά έγγραφα online, χρησιμοποιώντας έναν μικρό αναγνώστη καρτών που συνδέεται με τους υπολογιστές τους.
    Οι αναγνώστες χρειάζονται για την αναβάθμιση των Καρτών/Ταυτοτήτων που υπέστησαν τη ζημιά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το πότε θα ενημερωθούν οι Κάρτες/Ταυτότητες που υπέστησαν τη ζημιά. Πράγματι, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές επίσημες πληροφορίες, κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο στον ισπανικό τεχνολογικό τύπο.
    "Ούτε η αστυνομία ούτε άλλοι δημόσιοι φορείς έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες μέσω των λογαριασμών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον αντίκτυπο της ευπάθειας και τον τρόπο δράσης του πολίτη σε περίπτωση που έχει επηρεαστεί από τη ζημιά", δήλωσε η Xataka.
    Τουλάχιστον, η Izenpe, η Βασκική αρχή πιστοποίησης, η οποία έχει ανακαλέσει 30.000 πιστοποιητικά, έχει δώσει πληροφορίες για τον τρόπο αντικατάστασής τους, πρόσθεσε το blog.
    Ο Toomas Ilves, πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πίστευε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε διάφορες χώρες, έχουν πληγεί από το ελάττωμα της ROCA, αλλά οι αρχές τους «σιώπησαν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ:«Κρατάτε την Ευχή έρχονται συνταρακτικά γεγονότα...Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΣΑ»!






    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ:«Κρατάτε την Ευχή έρχονται συνταρακτικά γεγονότα...Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΣΑ»!












    Το μέλλον της Κωνσταντινούπολης είναι προδιαγεγραμμένο και αναπόφευκτο, σύμφωνα με τις προφητείες των γερόντων του Αγίου Ορους, ακόμα κι αν στις μέρες μας φαντάζει απίθανη μια θεαματική εξέλιξη των πραγμάτων.
    Από τον άγιο Κοσμά μέχρι και σύγχρονους πατέρες του Αγίου Ορους, κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι όταν τελειώσουν τα μεγάλα δεινά που θα προηγηθούν η Βασιλεύουσα θα περάσει -ή θα επιστρέψει, όπως
    λένε- στα ελληνικά χέρια. Είναι συγκλονιστική η προφητεία για την τύχη της Πόλης των πόλεων που αναφέρεται στο 2020 και προέρχεται από έναν από τους πιο σεβάσμιους Αγιορείτες πατέρες, τον Ρώσο ιερομόναχο Σωφρόνιο Σαχάρωφ, τον οποίο επικαλούνται πολλοί γέροντες.
    «Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Θα υπάρξει (αρχικά) διοίκηση της Πόλεως από τρεις επιτρόπους, ένα Ευρωπαίο, έναν Ρώσο και έναν Ελληνα, όμως μετά από αυτό θα υποδειχθεί ο βασιλεύς.(εννοει τον Ιωαννη).Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η Κωνσταντινούπολη!» διέβλεψε ο χαρισματικός πατέρας, όπως μαρτυρούν στις μέρες μας πολλοί μοναχοί για τον Σωφρόνιο του Εσεξ, που ίδρυσε μοναστήρι μετά την αποχώρησή του από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθωνική Πολιτεία.
    Τα χρόνια στο Παρίσι
    Ο γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ έζησε μια πολυτάραχη και γεμάτη ταξίδια ζωή. Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1896 στη Μόσχα και αρχικά ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, ενώ παραδόξως στα πρώτα του βήματα αναζήτησης είχε στραφεί προς τον βουδισμό και τον ινδουισμό, μέχρι που διαπίστωσε ότι τις απαντήσεις που έψαχνε τις έβρισκε μόνο στην Ορθοδοξία. Στα 25 του χρόνια βρέθηκε στη Γαλλία αναζητώντας εργασία ως ζωγράφος και εντάχθηκε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας.
    «Ημουν στο Παρίσι, τα είχα όλα, ζούσα με τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις. Ομως, τίποτα δεν μου έδινε χαρά και ανακούφιση. Μετά από κάθε εκδήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου είχα μέσα μου κενό και αγωνία. Ο λογισμός μου μού έλεγε πως κάτι πρέπει να κάμω, για να φύγω από το αδιέξοδο που με συνείχε» είχε πει ο ίδιος για εκείνη την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή