«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ψεύτης είναι... αλλά δεν το φωνάζουμε.

Η ανάρτηση αυτή μπορεί άνετα -και δικαιολογημένα- να καταχωρηθεί ως η συνέχεια της αναρτήσεώς μας  Προσοχή στήν προπαγάνδα τής "ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ". Πού να ψάχναμε τώρα, το μπλογκ μας και ο Αυτόλυκος (ο αρθρογράφος του προαναφερομένου άρθρου)... πού είχε πάρει το μάτι μας κάτι ακόμα σχετικό, που αμυδρά μάς ερχόταν στη μνήμη... Ώσπου ένας σχολιαστής, σε μια απρόσμενη στιγμή... μάς οδήγησε στους κατάλληλους συνδέσμους. Με αυτά που διάβασα και που θα διαβάσετε... δεν είχα μαλλιά για να τα τραβήξω!... γιατί τα ξυρίζω κι εγώ σαν του Ζουγανέλη, στη φωτογραφία επάνω. Του ηθοποιού Ζουγανέλη! ..μην μπερδευόμαστε... 🤣  🤣  🤣


Παρουσιάζουμε λοιπόν το μπλογκ gzouganelis.blogspot.com το οποίο όπως φαίνεται φτιάχτηκε για να κάνει μόνο δύο αναρτήσεις την ίδια ημέρα, 13/11/2013, ώστε να ενημερώσει και να προφυλάξει τα υποψήφια θύματα, μπλόγκερς και αναγνώστες τους (και όχι μόνο - δείτε βίντεο στο τέλος), από την ογκοδεστάτη παρα-μόρφωση του τιτανοτεράστιου "Καθηγητού" Δόκτορος Γεωργίου Ζουγανέλη! 

Enjoy... :


Διδακτορικό στην περιαυτολογία - Dr. Georgios Zouganelis - Δρ. Γεώργιος Ζουγανέλης

Οστις δε υψώσει εαυτόν ταπεινωθήσεται, και όστις ταπεινώσει εαυτόν υψωθήσεται” [Ματθ. κγ’10-12]



1ο μέρος:


Ανάλυση των τίτλων του Κου Ζουγανέλη
"
"Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι", λέει η λαϊκή σοφία. Έτσι σκέφτηκα όταν επισκέφτηκα το blog του κυρίου Ζουγανέλη μετά από την εκπομπή στην Κρητική Τηλεόραση.

Ο κος. Ζουγανέλης είναι σίγουρα ειδικός σε κάτι. Να περιαυτολογεί. Αποκαλεί τον εαυτό του "Καθηγητή", "(δι)επιστήμων", ειδικό σε 180 διαφορετικά πράγματα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την έρευνα μου μέχρι τώρα ο κος Ζουγανέλης δεν κατείχε ποτέ θέση με τίτλο "Καθηγητή" σε κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. ΠΟΤΕ. Έστω και αν στο παρελθόν κατείχε τέτοια θέση, δεν την κατέχει τώρα, άρα δε μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του καθηγητή.  Ούτε να απαιτεί να τον αποκαλούν έτσι οι άλλοι.

"Διεπιστήμων". Τη λέξη αυτή την έχει εφεύρει ο κος Ζουγανέλης μιας και δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα ελληνικά λεξικά. Ο κος Σαχίνης της Κρήτη TV επανέλαβε τη λέξη αυτή στην εκπομπή του.

Το blog του, zcode-gr.blogspot.com, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο διαβάζουν απο την J.P. Morgan έχει την παρακάτω περιγραφή (14 Νοεμβρίου 2013):
Σχολιάζει στα Ελληνικά με επιθετικό ή και χιουμοριστικό τρόπο, ο Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλης, Dip.Phys, MSc.Phys, MSc.EEng(RF&VLSI Design), PhD.Phys, MIEEE, MCSJ, EC
Senior Materials & Devices Scientist and Chief Designer, Senior Electonics Design Engineer, Senior Analyst of Economic Systems, Expert in more than 180 Experimental Techniques
All Kinds of Designs - Technology Transfer and R&D Consulting - τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan
Σύμφωνα με την περιγραφή αυτή ο κος Ζουγανέλης έχει τους παρακάτω ακαδημαικούς τίτλους:
  • Πτυχίο Φυσικού από κάποιο πανεπιστήμιο
  • Master of Science στην Φυσική
  • Master of Science σαν Ηλεκτρολόγος μηχανικός (με ειδικότητα τα ραδιοκύματα και σχεδιασμό μικροτσίπ very large scale integration)
  • Διδακτορικό πτυχίο στη Φυσική
  • MIEEE
    • Μάλλον ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος του IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Ο τίτλος "MIEEE" μαντεύω πως σημαίνει member of IEEE και είναι ένας τίτλος τον οποίο έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Δεν υφίσταται σαν διεθνής τίτλος πολύ απλά διότι οποιοσδήποτε μπορεί να πληρώσει και να γίνει μέλος στο ΙΕΕΕ, δε χρειάζεται να έχεις κάποια ιδιαίτερα προσόντα. Μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε μέλος πληρώνοντας 16 δολάρια (σαν φοιτητής) online.
  • MCSJ
    • Το ίδιο με το προηγούμενο. ΜCSJ είναι τελείως άγνωστος τίτλος. Μαντεύω πως ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος της CSJ (Chemical Society of Japan) μια οργάνωση που δημοσιεύει ακαδημαϊκά περιοδικά (δεν είναι καν διεθνής οργάνωση). Επίσης 100 δολάρια ετησίως για να γίνεις μέλος, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιαίτερα προσόντα.
  • EC
    • Αυτό δεν έχω ιδέα τι είναι. European Commision? Ο κος Ζουγανέλης εννοεί πως είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης; Συγχαρητήρια. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι'αυτόν τον τίτλο παρακαλώ να γράψει ένα σχόλιο.
Έπειτα σύμφωνα με την περιγραφή κατέχει τους παρακάτω επαγγελματικούς τίτλους:
  • Υψηλής βαθμίδας (αρχαιότερος) επιστήμων υλικών και συσκευών
  • Αρχι-σχεδιαστής
  • Αρχαιότερος μηχανικός, σχεδιαστής ηλεκτρονικών
  • Ειδικός σε παραπάνω απο 180 πειραματικές τεχνικές
    • Ποιός του έδωσε αυτόν τον τίτλο; Ρητορική ερώτηση, μιας και ξέρω ποιός του τον έδωσε. Τον έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του.
Ο κος Ζουγανέλης πιστεύει πως άπαξ και πάρεις έναν τίτλο κάποτε, τον κρατάς για την υπόλοιπη σου ζωή και τον κολλάς στο όνομα σου μέχρι το όνομα σου να πιάσει 3 σελίδες. Ίσως ο κος Ζουγανέλης στο παρελθόν να είχε τους τίτλους αυτούς κάποτε σε κάποια εταιρεία (δε γνωρίζουμε σε ποιά). Μια άλλη εναλλακτική είναι πως όλοι αυτοί οι τίτλοι, αν κατάλαβα καλά την περιγραφή του blog του, είναι απο την τωρινή του εταιρεία (την οποία έχει φτιάξει μόνος του), με όνομα: "All Kinds of Designs - Technology Transfer and R&D Consulting". Έχει φτιάξει δηλαδή μια "εικονική" εταιρεία consulting και δίνει τίτλους στον εαυτό του; Άγνωστό. 
Απορώ πως παραμένει στην Ιαπωνία χωρίς κάποια εταιρεία να του χορηγεί ΒΙΖΑ εργασίας μιας και οι Ιάπωνες είναι πολύ αυστηροί σε θέματα παραμονής.
Τέλος λέει: 
τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan
Αυτό φαντάζομαι πως εννοεί τέως καθηγητής του Nagoya Institute of Technology. Το εν λόγω πανεπιστήμιο είναι ένα σχετικά άγνωστο πανεπιστήμιο στην κεντρική Ιαπωνία. Δεν έχω πληροφορίες ούτε για το με τι ιδιότητα ήταν εκεί ο κος Ζουγανέλης, ούτε σε ποιό τμήμα, ούτε για πόσο καιρό.
Μείνετε συντονισμένοι ενώ φέρνω περισσότερες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας.





2ο μέρος:


Ιαπωνία - Καθηγητές

Στη δημοσίευση που έκανε στο μπλόγκ του μετά την εκπομπή, λέει τα παρακάτω:
Κάτι aκόμη σημαντικό, που ελπίζω να μη χρειασθεί να ξαναεπαναλάβω…
Ξαναεπαναλάβω είναι πλεονασμός. Επαναλάβω περιέχει την έννοια ξανά.
Η Ιαπωνία είναι η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εδώ οι τίτλοι του “Καθηγητή Παν/μίου” δεν χαρίζονται όπως στην Ελλάδα, πρέπει να αξίζεις... Ο τίτλος του “Καθηγητή” δεν χάνεται αν κάποιος φύγει απο ένα Πανεπιστήμιο γιατί έχει μια καλύτερη επιλογή ή επειδή πήρε σύνταξη. Αν κρατήσει τη διασύνδεση του με το πανεπιστήμιιο με κάποιο τρόπο π.χ. “ομότιμος”, τότε μπορεί να αναφέρει στο τίτλο του και το όνομα του παν/μίου  με το οποίο συνδέεται. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. Απλά δεν σας τα έχουν πεί. Καιρός να το μάθετε, γιατί ξέρω εκ των προτέρων τι θα κάνουν κάποιοι για να κρύψουν το “καλύτερο”.
Ο κος Ζουγανέλης δεν κατείχε ποτέ τίτλο καθηγητή σύμφωνα με την έρευνα μου.
Στην Ιαπωνία τα “λεφτά” είναι στις εταιρείες και όχι στα Πανεπιστήμια, δηλαδή οι άνθρωποι των εταιρειών είναι πιο “δυνατοί” κατά κόρον απο τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, αυτοί τους δίνουν projects για να δουλεύουν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εταιρείες.
Ζω στην Ιαπωνία εδώ και πολλά χρόνια. Οι καθηγητές πανεπιστημίων (ιδιαίτερα των δυνατών δημοσίων πανεπιστημίων Tokyo, Kyoto, Osaka) είναι πολύ σεβαστοί. Πράγματι οι μισθοί στις εταιρείες είναι καλύτεροι αλλά οι άνθρωποι των εταιρειών είναι πιο δυνατοί μόνο απο την έννοια οτι έχουν πιό πολλά λεφτά στη διάθεση τους. Ακαδημαικά ΔΕΝ είναι πιό δυνατοί. Επίσης τα περισσότερα λεφτά (projects) στα πανεπιστήμια δεν δίνονται απο τις εταιρείες όπως λέει ο κος Ζουγανέλης, δίνονται απο το υπουργείο παιδείας (monbukagakusho).
Υπήρξα και προιστάμενος (sunin) της ομάδας “Μεταυλικών και των Ηλεκτρονικών τους” στο Japan Fine Ceramics Center, μια εταιρεία. Στις Ιαπωνέζικες εταιρείες σε πραγματικά τεχνολογικά θέματα είναι πρακτικά αδύνατο να βρείτε προιστάμενο που να μην είναι Ιάπωνας. Μέχρι με δίπλωμα Διδάκτορα (αυτό που λέτε εσείς “Δρ”) βρίσκεις ξένο εργαζόμενο στη κατώτερη βαθμίδα σε Ιαπωνικές εταιρείες και πρέπει να είναι και πολύ καλός για να τον πάρουν.
Κατ'αρχήν στα Ιαπωνικά δεν υπάρχει λέξη sunin. Δεν ξέρω που τη βρήκε ο κος Ζουγανέλης, ίσως εννοεί shuunin που σημαίνει αρχηγός μιας ομάδας. Ναι είχε μάλλον εργαστεί σε αυτή την εταιρεία στη Ναγκόγια αλλά αμφιβάλλω αν ήταν προϊστάμενος. Επίσης λέει πως είναι πρακτικά αδύνατον για έναν ξένο να πάρει υψηλή θέση σε κάποια Ιαπωνική εταιρεία το οποίο είναι ψέμα. Τρανό παράδειγμα ο Γάλλος-Λιβανός "Carlos Ghosn", Πρόεδρος & CEO στη Nissan".
Άλλο λοιπόν “Καθηγητής Δρ.”, άλλο “Καθηγητής”, άλλο “Δρ.”. Σταματώ εδώ.
LOL. "Καθηγητής Δρ." Άλλος ένας τίτλος που ο κος Ζουγανέλης έχει εφέυρει. Κε Ζουγανέλη οι σωστοί επιστήμονες γράφουν το όνομα τους ως εξής:

Όνομα Επώνυμο, Ph.D.

Χωρίς πολλές φανφάρες. Το συμπέρασμα μου είναι πως δεν είστε και πολύ σοβαρός.



Δεν τελειώσαμε...
..μπήτε και στο παρακάτω άρθρο του ιστολογίου ixnos και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! 

ixnos: "Η χαμένη τιμή του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου