«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Την Αθήνα, την Καβάλα, τη Δράμα και τη Λέσβο επισκέφθηκε από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου, η βουλευτής μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβούλιο της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Πέτρα ντε Σούτερ (Βέλγιο, SOC) για την προετοιμασία έκθεσης με θέμα «Ελληνικά νησιά: πρέπει να γίνουν περισσότερα».

σχόλιο Διόδοτου: Καλά... δεν πήρε κανένας μας χαμπάρι όταν πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα αυτή η κ@#iόλα για να μας πει αυτά τα πράγματα;;....


Η Πέτρα ντε Σούτερ είναι γενική εισηγήτρια για τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών της Επιτροπής της ΚΣΣΕ για τη μετανάστευση, τους πρόσφυγες και τα εκτοπισμένα άτομα.

Όπως δήλωσε μετά την επίσκεψή της, η κατάσταση για τους αιτούντες άσυλο εξακολουθεί να είναι άθλια στο ελληνικό κέντρο υποδοχής και αναγνώρισης στη Μόρια στη Λέσβο, που φιλοξενεί σήμερα 7500 άτομα. Οι άνθρωποι στη Μόρια υποφέρουν σε καταλύματα που βρίσκονται υπό συνθήκες έντονου υπερπληθυσμού, σε αντίθεση με τα κέντρα φιλοξενίας που διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ με χρηματοδότηση από την ΕΕ στην Καβάλα και τη Δράμα στην ηπειρωτική Ελλάδα, για παράδειγμα. Περίπου 3000 άτομα φθάνουν κάθε μήνα με σκάφη από τις κοντινές ακτές της Τουρκίας (περισσότεροι από 50 φθάνουν καθημερινά) κυρίως από τη Συρία, αλλά και από τη Μιανμάρ, το Αφγανιστάν, την Αλγερία και την Αϊτή.

«Συγχαίρω τις τεράστιες προσπάθειες των ελληνικών αρχών, της Ευρωπαϊκή Ένωση και των πολυάριθμων ΜΚΟ, αλλά βλέπω ότι απαιτούνται επειγόντως πρόσθετες ενέργειες: να μειωθεί ο χρόνος επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου, να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο σε άλλους καταυλισμούς στην ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της αίτησής τους, να εφαρμοστούν αποτελεσματικότερα οι διεθνείς συμφωνίες, μεταξύ άλλων για τη μετεγκατάσταση ή την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων, καθώς και να αναληφθεί διεθνής δράση κατά των λαθρεμπόρων που απειλούν καθημερινά τη ζωή και την αξιοπρέπεια πολλών ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης», πρόσθεσε. «Αυτά είναι μερικά βασικά μέτρα για να αποφευχθεί η συνέχιση αυτής της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης. Απαιτείται επείγουσα δράση από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη», κατέληξε η Πέτρα ντε Σούτερ.

« Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, η Συνέλευση θα πρέπει να διερευνήσει τον τρόπο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της κρίσης βραχυπρόθεσμα και να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα τα βασικά αίτια σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό αλληλεγγύης με τη μετεγκατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτών των ατόμων που αναζητούν προστασία» ανέφερε Πέτρα ντε Σούτερ.

πηγή

11 σχόλια:

  1. Παρακαλούνται οι σχολιαστές,

    επειδή οι περισσότεροι ανάμεσά σας ενοχλούνται με το φαινόμενο αυτό, το οποίο δυσχεραίνει την ανάγνωση,

    να μην αντιγράφουν και τοποθετούν ολόκληρα άρθρα από άλλα ιστολόγια, στο χώρο των σχολίων μας.

    Μπορούν να αντιγράψουν μόνο τον τίτλο και από κάτω την διεύθυνση, για να ανατρέξει να το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται.

    Μπορούν επίσης να σχολιάσουν και κάτι δικό τους, είτε για την ανάρτησή μας, είτε για την ανάρτηση στην οποία μάς παραπέμπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Κώστα, το έγραψες 500 φορές. Το είδαν. Εντάξει. Φτάνει.
    Άμα συνεχίσουν, μην αναρτάς τα κατεβατά τους. Απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
    «Όλα θα γίνουν πολύ σύντομα… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, η ελπίδα μας είναι ο Χριστός…»
    «Οι Προφητείες των Αγίων Πατέρων μας άρχισαν να επαληθεύονται»
    Οφείλουμε να θωρακιστούμε με τον Χριστό…
    Οφείλουμε να προετοιμασθούμε με μετάνοια…
    Είμαστε κοντά στο πόλεμο Ρωσίας Τουρκίας.
    Ο πόλεμος Ρωσίας Τουρκίας είναι αναπόφευκτος.
    (giorgosthalassis.blogspot.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Τώρα ξεκινήσαμε... Τώρα αρχίζει ο Αγώνας...
    ->> ΞΑΝΑ την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 8 το βράδυ με σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης τον Λευκό Πύργο.
    --> Διαδίδουμε με κάθε τρόπο και με πάθος το Αγωνιστικό κάλεσμα...Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την Μακεδονία

    https://4.bp.blogspot.com/-fL-FtjHHlLw/W0smCqLyhBI/AAAAAAACNlg/UfS9ilmrmIQJXscQLlfsMrKZITVLyA1cACLcBGAs/s400/2018-07-15_134605.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
    Ξυπνάτε Μαλάααακεεεες!! Άρχισαν τα όργανα – Αλβανοτσάμηδες προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο για να μπουν στους Φιλιάτες με μπουλντοζες...!!!

    Αλβανοτσάμηδες προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο από την Αλβανία στους Φιλιάτες – Συνελήφθησαν 8 άτομα – Έφτιαξαν έδρα του Κογκρέσου των Τσάμηδων ενώ έκαναν και το πρώτο συνέδριο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς»....
    ☆ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ..ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΡΕ ΚΑΙ'ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ FREDO(DECAF) ΡΕ...!!!!☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγγνωμη, αφορα για το σχολιο με τις μπουλντοζες.
    (πηγη : σκεφτομαστε ελληνικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ζητάτε συγνώμη για το "μαλάκες"... κανένα πρόβλημα. Εδώ εγώ έβαλα φάτσα κάρτα σε ανάρτηση τη λέξη "καριόλα".. 🙂

      Διαγραφή
    2. Άσε Διηνέκη...

      απογοητεύτηκα πολύ μόλις άκουσα από τον Γιώργο Φίλη "Η Ελλάδα ορθώς σε αυτή τη φάση λειτούργησε έναντι του κατά πληροφορίες Ρωσικού παρεμβατισμού στα εσωτερικά μας".

      Ρε μπορεί να ανακατευτεί κι άλλο μέχρι εκεί που δεν παίρνει, να τους μαμίσει το ταμ τιριρι των παλιοπούστηδων που έχουμε για κυβέρνηση;..

      Πώς θα το ευχαριστιόμουν επίσης αν ακούγαμε αυτές τις μέρες ότι αποσύρει ο Τραμπ αυτό τον πούστη τον Π(ρρρ)άιατ και βάζει δικό του άνθρωπο στην πρεσβεία...

      Στιγνό και στεγνό μαμίσι τσίπρα από δυο ηγέτες μαζί.

      Διαγραφή